Ölü doğum sonrası

Benim de iki tane kaybim var 1 ay önce oglumu kaybettim yazdikladiniz cigerimi yakti benim haftam daha azdi beterin beteri var RABBIM beterinden korusun bizleri INŞALLAH ❤ALLAHIM su mubarek aylarin hurmetine INŞALLAH saglikli sihatli hayırlı evlatlar nasip eder isteyen herkesle birlikte bizlere Cok AMiN INŞALLAH dularimdasin canim ALLAH yar ve yardimcin olsun INŞALLAH ❤

Laedriii kaybınız çok acı verici Allah sabır versin çok üzücü bir durum..

Allahın izniyle sağlıklı bir doğum yaparsınız ben de kan sulandırıcı iğne ile kızıma kavuştum Al0lah bağışlarsa tekrar hamileyim yine iğne kullanıyorum iğnelerden bıkıyorum ama mecburuz Allah sağlık sıhhat versin evlatlarımıza

ALLAH bagislasin canim bziler icinde hamilelrin duasi kabul olur dua edermisin

Size de cok gecmiş olsun Allah hepimizin kucagını saglıklı evlatlarla doldursun inşallah

A.s çok geçmiş olsun. Rabbim hepimize sabır versin. 5 gün önce 24 haftalık bebeğimi ölü olarak doğurdum. Kendim de adli tıp doktoruyum. 2 hafta önce perinatoloji de ayrıntılı usg yaptırdık. Hiç bir problemi yoktu. Gebeliğim süresince hiç bir problem yaşamadım. Zamanında hareketlerini hissettim. En son cuma günü hareketlerini hissettim cumartesi günü hiç hareket etmeyince hastaneye gittik bebeğimizin kalbi durmuştu. Pazartesi günü suni sancı ile ölü olarak bebeğimi doğurdum. Bebeğimin otopsi yapılmasını istemedim. Plasentadan genetik analiz için örnek gönderdik. Pıhtılaşma testlerim yapılacak. Sonuçlarda bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Çünkü bu durum irademizin dışında. Ağlamak ve dua etmekten başka elimden birşey gelmiyor. Rabbim hepimizin sabrını versin. Kendi doktorum 6 ay beklemek lazım bir sonraki gebelik için dedi. Ama daha önce ki çalıştığım hastanedeki doktorum 2 ay sonra vücudun hazır olur dedi. Şu an kafamda düşündüğüm kendi tedavi planım gyno ferro sanol kullanmak. Hem doğumda kaybettiğim kanı takviye edecek hemde folik asit almış olacağım. Çünkü gebelik planlayan bir kadının folik asite en az 2 ay önce başlaması öneriliyor. Lohusalığum bitince aspirine başlayacağım günlük 100 mg. Rabbim nasip ederde gebe kalırsam 2. Trimester denilen 14. Haftadan sonra clexane başlayacağım. Çünkü bazı kanama bozuklukları laboratuarda çıkmayabiliyor. Rabbimin izniyle inşallah hiç birimiz bir daha bu durumla karşılaşmacak. Kendinizi üzmemeye çalışın. Size bu durumu hatırlatacak ortamlardan uzak kalmaya çalışın. Çünkü stres yumurtlama fonksiyonunu en çok etkileyen şey. Dua edin Rabbimize sığının. Bir doktor ve bir kadın olarak bende yaşadım. Yalnız değilsiniz.

A.s çok geçmiş olsun. Rabbim hepimize sabır versin. 5 gün önce 24 haftalık bebeğimi ölü olarak doğurdum. Kendim de adli tıp doktoruyum. 2 hafta önce perinatoloji de ayrıntılı usg yaptırdık. Hiç bir problemi yoktu. Gebeliğim süresince hiç bir problem yaşamadım. Zamanında hareketlerini hissettim. En son cuma günü hareketlerini hissettim cumartesi günü hiç hareket etmeyince hastaneye gittik bebeğimizin kalbi durmuştu. Pazartesi günü suni sancı ile ölü olarak bebeğimi doğurdum. Bebeğimin otopsi yapılmasını istemedim. Plasentadan genetik analiz için örnek gönderdik. Pıhtılaşma testlerim yapılacak. Sonuçlarda bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Çünkü bu durum irademizin dışında. Ağlamak ve dua etmekten başka elimden birşey gelmiyor. Rabbim hepimizin sabrını versin. Kendi doktorum 6 ay beklemek lazım bir sonraki gebelik için dedi. Ama daha önce ki çalıştığım hastanedeki doktorum 2 ay sonra vücudun hazır olur dedi. Şu an kafamda düşündüğüm kendi tedavi planım gyno ferro sanol kullanmak. Hem doğumda kaybettiğim kanı takviye edecek hemde folik asit almış olacağım. Çünkü gebelik planlayan bir kadının folik asite en az 2 ay önce başlaması öneriliyor. Lohusalığum bitince aspirine başlayacağım günlük 100 mg. Rabbim nasip ederde gebe kalırsam 2. Trimester denilen 14. Haftadan sonra clexane başlayacağım. Çünkü bazı kanama bozuklukları laboratuarda çıkmayabiliyor. Rabbimin izniyle inşallah hiç birimiz bir daha bu durumla karşılaşmacak. Kendinizi üzmemeye çalışın. Size bu durumu hatırlatacak ortamlardan uzak kalmaya çalışın. Çünkü stres yumurtlama fonksiyonunu en çok etkileyen şey. Dua edin Rabbimize sığının. Bir doktor ve bir kadın olarak bende yaşadım. Yalnız değilsiniz.

A.S. kaybın için başın sağ olsun sabrını Rabbim versin.
Derdi veren Rab dermanı da verir elbet, içindeki umudu bitirme

Canım benim Allah razı olsun Rabbim evlatlarını islama bağışlasın hayırla sağlıkla kucağına alırsın inşaAllah :)

Canım o kadar iyi anlıyorum ki seni. Ve senin şu halin inan bana umut oldu. Hep kendime neden doktora sık gitmedim gitseydim böyle olmazdı diyordum ki sen doktor olduğun halde kendine birşey yapamadın. Buda dediğin gibi irademiz dışında kalan birşey.. Ecel bu ne yapabilirsin ki duran minik bi kalbe? Hani bir söz vardır kul plan yapar kader kıs kıs gülermiş.. Bizimkisi de o hesap. Rabbim dilerse verir dilemezse vermez. Bizim elimizden bir şey gelmiyor. Dua ve sabır dışında. Rabbim bizi en kutlu annelerden yaptı.. Elhamdülillah. İnşallah meleklerimize layık anneler oluruz da cennette onları doyasıya kucaklarız.. Vesile olan ilaçlara vs sarılmak bizim için en doğrusu ama çözümü onlarda aramakta doğru değil.. Şifayı verecek olanda Allah.. O'na c.c sığınıp vesileler olan ilaçlara sarılmaktan başka yapacak pek birşey yok sanırım. Rabbim bir daha böyle kayıplar yaşatmasın katından hayırlı evlatlar nasip etsin sabrımızı artırsın inşaAllah...

Konu sahibi hakkını helal et lütfen konunu bölüyorum ama kendimle ilgili olunca sormadan duramadım Laedriii

Ne demek kardeşim ya.. Bu sayede bizlerede fikir oluyor ama kime güveneceğiz biz kafam çok karıştı özel mi devlet mi gerçi ben riskli gebelik kategorisindeyim bir sonraki gebeliğim üniversite hastanesinde takip edilsin istiyorum Allahın İzniyle.

Kızlar bir doktor olarak kişisel tercihim bir üniversite hastanesi ya da eğitim araştırma hastanesi. Özel hastaneler hep bana bir ticarethane olarak gelmiştir. Bu gebeliğimde cerrahpaşa da bir öğretim görevlisi tarafından takip edildim. Doktorumdan çok memnundum başka bir doktora gitmedim. Sadece tek memnun kalmadığım nokta doğum kısmı oldu. Çünkü üniversite hastanesi olduğu için asistanlar ilgilendi serviste. Kendi doktorum günlük visit yapıp tedavi planımı ayarladı. Kendim doktor olduğum halde hiç bir ilgi görmedim. Servis hemşireleri de keza öyle. Hiç bir soruma hiç bir sıkıntıma çare olmadılar. Nitekim sancılarım sıklaşmasına rağmen eşim çağırdı gelen giden olmadı. Bebeğimi annemin gözü önünde kendi yatağımda kendi başıma doğurdum. Doğum oldu ancak öyle geldiler. Plesentayı da zorla beni kürtaj için ameliyathaneye götürmek istedikleri esnada tekerlekli sandalyade ameliyathane de doğurdum. Bu hem benim hem de ailem için çok travmatik oldu. Rabbim nasip ederde tekrar gebe kalırsam takip eden doktoruma gitmeyi düşünürüm ama katiyen cerrahpaşa da doğum yapmam. Doktorun kadar doğum servisi de çok önemli. Yardımcı sağlık elemanı sancı odası doğum masası. Mesela doğumhane ye eşim de doktor olmasına rağmen almadılar. Zaten sancım var o doğum masasının merdivenini kimsenin yardımı olmadan nasıl tek başıma çıkmamı istiyorlar anlamış değilim. Aklımdan geçen 7. Aya kadar bir eğitim araştırma ya da ünivereitede takip olmak daha sonrasında doktor, doğumhane ve yenidoğan yoğun bakım şartlarına göre bir özel hastanede doğum yapmak, Rabbim bu günleri hiçbirimize tekrar yaşatmasın.

Doktor da olsanız taşıdığınız bebeğe hiç bir şey yapamıyorsunuz. Eğer planlı bir gebelikde doğum öncesi en az 1 kere bir kadın doğum uzmanına danışın. Aşılarınızın tam olup olmadığını öğrenin. Tam değilse onları tamamlayın. Folik asite başlayın. Rabbim uygun gördüğü zamanda gebelik olunca ayda en az 1 defa doktorunuza başvurun. Tarama testlerinizi yaptırın. Evde günlük tansiyon takibinizi yapın.
İsyan etmeyelim çünkü o bebeğin tek bir hücresini bile yaratmaya bizim gücümüz yetmezken neden kaydettiğimizde sanki bebeği biz yaratmış gibi isyan edelim ki. Ömür süresini veren Rabbim. O ömrü sadece nasıl yaşayacağımıza karar veren bizleriz.

Kime güveneceğini bilmemek çok zor gerçekten heh tamam buldum diyorsun hop doktor değiştirmek zorunda kalıyorsun
Üniversite hastaneleri de aşırı derecede kalabalık ama en azından sadece sizin gibi riskli gebeliklerle ilgilenen birileri oluyor daha bilgili oluyorlar çoğu konuda

S Symrdmrsln başınız sağolsun . plasenta ile ilgili sonucunuz çıktı mı biz otopsi istemedik ve plasentayı göndermeyi atladık o an

Kuzenimin eşi de aynı sorun yaşadı. 1 normal bir de ikiz 3 evlatlarını kaybettiler belki de daha fazlaydı hatırlayamadım. Şimdi tedaviden sonra 2 yavruları oldu hemen. Hiç üzülme ilaçlardan sonra olur mutlaka. Çok basit bir tedavi kafana takma rahat ol. Stres yapma. Şimdiden hayırlı olsun evlatların :)

Plesentadan gönderilen pataloji sonucu çıktı, normal geldi. Genetik sonucu daha çıkmadı. Otopsi de istememiştik zaten. Siz kaç haftalık kaybettiniz?

35.haftada kaybettik maalesef ...başından beri üç günde bir Dr daydım desem yeridir evime yakın hastanelere ayrı kendi prof doktoruma ayrı taramalara ayrı proflara gittim 6ay istirahat halinde yürümeyi unuttum doktordan doktora dışarı çıktım 32. Haftada riskli süreçler geçmişti doğarsa yaşayabilecek kadar büyümüştü 35.haftaya gelmiştik bir gün önce de doktorumdaydım herşey normal demişti en son iki hafta önce yaptırmıştım o gün de nst ye girmek istedim gerek yok dedi iki hafta sonra yapalım dedi
sonuç değişmeyecekti belki ama bir gün önce nst yapılsaydı belki problem olduğu anlaşılacaktı ben dr u burada yüksek riskli gebelik grubunda hasta olduğum için hatalı buluyorum ertesi gün hareketleri azalmıştı ilk hamileliğim hareketleri normal mi değil mi pek anlayamadım büyüdüğü için az hareket ediyor diye düşündüm bir gün önce de iyi olduğunu gördüğüm için her zaman panik halinde acile koşan ben rahat davrandım eşimin gelmesini bekledim bir iki saat sonra eşim eve geldiğinde nst ye girmek için hastaneye gittik kalp atışları yoktu maalesef
plesenta, kanama,kordon dolanması ,anomali,gelişmede problem yok otopsi istemedik plasentayı göndermek aklımıza sonradan geldi o an dr da bunu hatırlatmadı keşke plasentayı gönderseydik sebebini bilmek teselli olurdu ( genetik testlerim tedavi öncesi yapılmıştı pıhtılaşma yokmuş tedbir olarak kan sulandırıcı verildi kan sulandırıcıyı kestikten iki gün sonra da bu olay oldu testlerim tekrarlamak için hematoloğa gittim .eski testlerimde homosistein seviyemin yüksek olduğunu ve pıhtılaşma yapabileceğini söyledi .yeni sonuçlarım henüz çıkmadı)

Son düzenleme:
kan sulandırıcı iğnelerin 24 saat koruyuculuğu olduğunu okudum ayrıca bazı hastaların doğuma kadar kan sulandırıcıyı kullanmaya devam ettiklerini öğrendim
35.haftada kan sulandırıcı iğneyi bırakmamı söyledi doktorum iki gün sonra da bebeğimizin kalbi durdu
kan pıhtılaşması 35.haftalarda bebeği öldürecek kadar etkili olabilir mi bilgisi olan var mı ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…