- 21 Ocak 2009
- 3.312
- 1.572
- 173
- Konu Sahibi Vivezlavie
-
Düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Bence şöyle düşün.. (Ben böyle yapıyorum) Benim ölüm korkum da yıllar önce başladı. Ve bakıyorum, ölmüyorum. Yılardır "her an ölebilirim" diye yaşıyorum. Ama yıllardır hayattayım, demek ki benim korkumun bunda eksi ya da artı bir etkisi olmayacak. O yüzden böyle düşünerek bu düşünceden uzaklaşabilirsin. Ayrıca da çok yararı olacagını düşünüyorum (bunu da yapıyorum); isteklerini erteleme. Maddi imkanın elverdiği sürece canın ne istiyorsa yap. Bizim korkularımız evet, abartılı ama gerçekten de sonuçta yarına çıkacagımız belli değil. O yuzden yaşamak istediğin herşeyi doya doya yaşa.. Bunlardan zevk alırken unutmuş olacaksın zaten korkularını. Hayatın kıymetini bilmek için kafa yor yani. O zaman bu düşünceden bence kurtulursun. Geçmiş olsun...
Ne ailemden geçerim ne sevgilimden.
İşe gireli 2 ay oldu.
Ben aslında öldükten sonra gerçekleştiremediğim şeyler ve geri de bırakacağım şeyler için korkuyorum.
Ya şunu yapmadan ölürsem , ya bu olmadan ölürsem korkusu.
Mesela en mutlu anımda , of çok mutluyum ya birşey olur ölürsem diyorum
Ne kadar kafama takmamaya çalışsam da olmuyor
Evet , terapi almayı daha öncede düşündüm . İlaç bi yana belki terapi iyi gelebilir. Ama ücretleri biraz yüksek sanırımBende de vardı Sevdıklerımı kaybetme korkusu.. Ilaclar ve terapı ıle atlattım .. İlaclarınızı aksatmayın sakın.. Mutlaka terapı de almalısınız..
İlaç olarak siz ne kullandınız peki ?canım ben de uzun zaman panik atak tedavisi gördüm. aynı belirtiler, yaşananlar aynı. sürekli acillere taşıttım kendimi. ama şükürler olsun ki ilaç tedavisi sonuç verdi ve şuan iyiyim. aklıma öyle düşünceler gelse bile kafamdan atabiliyorum. senin de kullanman gerek. eğer kullanmazsan veya düzensiz kullanırsan çok daha kötü olursun. bu ilaçların kullanımı da uzun sürelidir. 1 yıl gibi bir süre bırakmadan devam etmelisin buna doktor yönlendirir. sen tedavine devam et inan pişman olmayacaksın. asıl bu şekilde yaşamak çok zor inan.
Kullanıyordum , sonra ilaç bana zarar verir diye korkudan bıraktım
Evet , terapi almayı daha öncede düşündüm . İlaç bi yana belki terapi iyi gelebilir. Ama ücretleri biraz yüksek sanırım
Ya aslında bende anlayamadım . Çok ama çok stresli bir iş yerinde çalıştım 1 sene.Çok kötüysen ilacını içmeni öneririm.
Yoksa kronikleşip başka korkularda başlayabilir Allah korusun.
Bu korku nasıl oluştu onu çöz ilk nerede çıktı mesela?
Bir kayıp mı yaşadın mesela?
Evet sanırım herkes aynı şeyi söylüyor ihmal etmemem lazımSoz konusu saglık olunca mecburıyet halıne donusuyor..Ama ılaclarınız da mutlaka kullanın..
evet artık insanlar bana hastalık hastası olmuşsun diyor , ama inanın benim elimde değil.İlacı kullanmayıp hastalıgınızın daha da ilerlemesine sebebiyet verebilirsiniz, bu sadece size degil çevrenizdeki insanlarada üzüntü verir, bilmiyorum durumun nedir ama ilaçla atlatan arkadaşlar yazmış bence tekrar düşün
Vivezlavie de bir telkin şekli değil midir ?Nickname in vivez la vie iken ölümden bu kadar korkman ironik.
Eceli gelen gidiyor sen çok ölümü anma ki çağırma.
Birinden destek alman gerek...
Az önce bir arkadaş yorum yapmış.panik atak ve anksiyeteyi çok ama çok derinden yaşamış biri olarak şunları söyleyebilirim sana.
Kendini telkin etmeyi öğrendiğinde ve içsel olarak korkularınla yüzleştiğinde direk hafifliyor.
Bol bol dua et çok rahatlayacaksın. mantık başladığı zaman azalıcaktır bu korku.
çünkü bu düşünceler çarpıtılmış yanlış düşüncelerimiz ve inançlarımızdan kaynaklanıyor sadece.
Çok teşekkür ederim bende artık dayanamıyorum tekrardan başlayacağım başka seçenek yok sanırımÖncelikle çok geçmiş olsun .Yazmış olduğunuz sıkıntılar panik atağı işaret ediyordu .Nitekim devamını okuduğumda da zaten panik atak teşhisi konulmuş .İlaçlarını kullanmadan bu sıkıntılar hoop diye geçmez maalesef.İlaçsız yenen düzelen vardır elbette ,ama ben ilaç kullanıyorum kontrol altına alabildim .Çaresi olan bir hastalık neden kendinize bu eziyet.Tedaviye başlamanızı diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?