ölüm var ...herşey bomboş...içim bomboş rüzgar gibi ortalıklarda dolanıyor

Boşuna denmemiş.Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için,yarın ölecekmiş gibi öbür dünya için çalış.

Yediklerimiz vücüdumuzdan dışkı olarak çıkacak biliyruz yemeyelim mi
Aldığımız giysi eskiyecek biliyoruz çıplak mı gezelim
Banyo yapıyoruz ama kirleneceğiz biliyoruz yıkanmayalım mı
Çocuk dünyaya getirdik.Nasılsa ölecek büyütmeyelim mi.
Hastalandık nasılsa öleceğiz tedavi olmayalım mı
İlim bilim teknoloji..... hiç bir konuda kendimizi yetiştirmeyelim okumayalım çalışmayalım mı.Nasılsa öleceğiz.
Hayata olumlu bak.Güzel fikirlerle aydın bir zihniyetle doldur benliğini.30yaşındasın.var sayalım 80 yaşında öleceksin.50 sene boşmu yaşayacaksın.

ölüm her aklına geldiğinde
ah edip vah edip inleme
bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın
ecel kapını çaldığı zaman
evi telaşa verme
o geldiği zaman
sen gitmiş olacaksın

Ahmet Kaya

Ölümden korkmak bilge kişi için anlamsızdır, çünkü yaşadığımız sürece ölüm yoktur, ölüm geldiğinde ise artık biz yokuz.

Epikür

Bendeki bakış açısı yukardakiler gibi. Önüne geçemeyeceğimiz bir şeyi çok da kafaya takmaya gerek yok, geldik gidiyoruz işte.

Son düzenleme:
maksimum 100 seneye bu sayfaya bakandan tutta bu gün doğan bile kalmayacak dünyada :)) ayy 100 sene sonra dünya nasıl olcak acaba....

Ölümü düşündüğümde bana da her şey öyle boş geliyor ki..
Özellikle para, pul, mal için tasalandigina utanıyor insan.
Evet bir gün tirnaklarimizla kaziyarak elde ettiğimiz, pek çok isteklerimizden kisarak biriktirdigimiz ne varsa hepsini bırakıp gideceğiz.

Hadi kenarda ne var ne yok hep birlikte hemen yiyelim

Şaka bir yana ardımızda kavga çıkaracak miraslar bırakmak yerine güzel anılar, dolu dolu yaşanmışlıklar biraksak keşke..

ben istemesemde hep aklıma geliyor.

Evet yine yasla ilgili bir konunuzu hatırlıyor gibiyim :)

Son nefese kadar bikmadan, dolu dolu yasamak lazim

Eger gunu kacirmadan yasarsaniz, yani simdi olduğu gibi takilmazsaniz boyle şeylere pismanliginiz olmadan tatli tatli yaslanirsiniz.

Kendini uzunce yaslanmiyor musun :))

Ölüm bir gerçek tabi ki ama hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünyayı yarın ölecekmiş gibi diğer dünyamızı düşünüp yaşayacağız sadece ölümü düşünüp kendinizi üzer boşverirseniz buradaki hayatınızı bitirirsiniz bu büyük ağır bir yüktür.

Ölümden neden korkuyorsun ki çok günahın olduğu için mi hazırlıksız geldiği için mi ?

HER NEFIS ÖLÜMÜ TADACAKTIR...

Ölüm var bu bir gerçek ama şöyle bişeyde var ölüm ölen için bir kurtuluş ama kalan için üzüntü. Bi de sizde panik atak olabilir mi?

Valla bence olum hayattan bi kurtuluş. Düşünsenize orada iyi insanlari çok güzel bir hayat bekliyor.

Namaz kılın o zaman ölümden korkmazsiniz kesinlikle

Ölüm var evet, bu bir gerçek... Keşke gerçekten farkında olarak yaşayabilsek, en başta kendim için söylüyorum bunu..
Sadece ölüm var diyip üzülerek olmuyor çünkü..

Bu hayatta türlü türlü sıkıntılar var. Bu hayatta kimse tam anlamıyla mutlu olamaz bence. Mutluysa bile bu da geçici. Hiçbir şey olmadıysa bile yaşlılık var, hastalık var.

Ama cennette ne bi hastalık, ne yaşlılık, ne koca derdi, ne çocuk derdi, ne k.valide derdi... o ohh miss.

Rabbim güzel ölümler nasip etsin hepimize ve cenneti nasip etsin cehenneme sokmadan.
Cennete gidemezsek yandık kizlar :)

Öbür dünya birtek esinle birlikte olacağına söylememe gerek yok zaten biliyorsundur sen

Hakkaten ya...hic unutmam , bunu ilk idrak ettigimde esekten dusmuse dondum :))

Hala arada denk gelince boyle konulara ayni soguk dus etkisi yasiyorum :)))

Orta yaş bunalımı mı o bir suredir sacimdaki beyazlar artmaya basladi, henuz otuzuma iki basamak var ama insan korkuyor yine de, daha dün abilerime ablalarima ozenirdim ne guzel yetiskin oldular diye, ne cabuk geldi o gunler, özenilecek bir tarafi da yokmus ayrica

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…