evet canım hepimiz faniyiz işte.
Dilerim ki öyledir cmmeşim anlatmıştı. imam vaaz verirken demişki : insan günde 20 kez ölümü düşünse günah işlemez.
demek ki ölümü düşünmek güzel. düşündürenin bir bildiği var.
Elimden geleni yapıyorum allahın izniyle dertlesmek istedim sadeceBoşuna denmemiş.Hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için,yarın ölecekmiş gibi öbür dünya için çalış.
Yediklerimiz vücüdumuzdan dışkı olarak çıkacak biliyruz yemeyelim mi
Aldığımız giysi eskiyecek biliyoruz çıplak mı gezelim
Banyo yapıyoruz ama kirleneceğiz biliyoruz yıkanmayalım mı
Çocuk dünyaya getirdik.Nasılsa ölecek büyütmeyelim mi.
Hastalandık nasılsa öleceğiz tedavi olmayalım mı
İlim bilim teknoloji..... hiç bir konuda kendimizi yetiştirmeyelim okumayalım çalışmayalım mı.Nasılsa öleceğiz.
Hayata olumlu bak.Güzel fikirlerle aydın bir zihniyetle doldur benliğini.30yaşındasın.var sayalım 80 yaşında öleceksin.50 sene boşmu yaşayacaksın.
En önemli sebebi depresyon geçirmiş olmam cnmsiz bu hale durduk yere gelmediniz yasadiklariniz yasatilanlar dimi..
Buda allahtan Mevlana ölümü düğün gecesi sayiyior Allaha kavuşacak diye.valla kardes
iyiki de var.
yoksa Masumlara yapilam haksizliklar savaslarda tevavuze ugrayan kadinlar nasil hakkini alacakti.
ben inanan biriyim , ölümden korkmuyorum. Ölüm var diye seviniyorum.
siz kirmizi rujunuzu surun ayakkabinizi giyin dusunmeyin. ölümün ne zaman gelcegi belli degil ki. ? hayati zehir etmeyin kendinize . zehir edince degisecek hic bi sey yok. .
selamlar . :)
bu duygu bana da eskiden sık sık gelirdi . hiclik duygusu her sey bir hic her sey bitecek hissi. ama bos degil sanirim .
Aslında her şekilde bitiyor ömür haklısın cnmEvet yine yasla ilgili bir konunuzu hatırlıyor gibiyim :)
Son nefese kadar bikmadan, dolu dolu yasamak lazim
Eger gunu kacirmadan yasarsaniz, yani simdi olduğu gibi takilmazsaniz boyle şeylere pismanliginiz olmadan tatli tatli yaslanirsiniz.
Kendini uzunce yaslanmiyor musun :))
Ya 1000 sene sonra nasıl olacak asilmaksimum 100 seneye bu sayfaya bakandan tutta bu gün doğan bile kalmayacak dünyada :)) ayy 100 sene sonra dünya nasıl olcak acaba....
Tanrıya kavusacaksak eğer olum guzeldirölüm her aklına geldiğinde
ah edip vah edip inleme
bu halinle tanrıyı incitmiş olacaksın
ecel kapını çaldığı zaman
evi telaşa verme
o geldiği zaman
sen gitmiş olacaksın
Ahmet Kaya
Ölümden korkmak bilge kişi için anlamsızdır, çünkü yaşadığımız sürece ölüm yoktur, ölüm geldiğinde ise artık biz yokuz.
Epikür
Bendeki bakış açısı yukardakiler gibi. Önüne geçemeyeceğimiz bir şeyi çok da kafaya takmaya gerek yok, geldik gidiyoruz işte.
Birgün Adımız bile unutulacak.Ölümü düşündüğümde bana da her şey öyle boş geliyor ki..
Özellikle para, pul, mal için tasalandigina utanıyor insan.
Evet bir gün tirnaklarimizla kaziyarak elde ettiğimiz, pek çok isteklerimizden kisarak biriktirdigimiz ne varsa hepsini bırakıp gideceğiz.
Hadi kenarda ne var ne yok hep birlikte hemen yiyelim
Şaka bir yana ardımızda kavga çıkaracak miraslar bırakmak yerine güzel anılar, dolu dolu yaşanmışlıklar biraksak keşke..
Güzel bir ömür geçirmeyi kim istemez şartlar el verirse hersey elimizde degilkiEvet ölüm var ve ne zaman geleceği belli değil. O zaman çok güzel yaşamalı. Öyle güzel yaşamalı ki hayatın sonuna gelindiği an gözler arkada kalmamalı. Yarım bile kalsa bunun için çabalamanın huzuru yeter insana
Ya 1000 sene sonra nasıl olacak asil
Ah vah edenlerin güzel bir ömür geçiremeyeceklerini biliyorum. Çabalayanlar ise her şekilde kazanç içindeler. Çabalamasan bile hayatın sana getireceği mutsuzluklara değil güzelliklere kapını açarsan hiç yoktan esintiden payını alırsın. Herşeyi de şartlara bağlamamak lazımGüzel bir ömür geçirmeyi kim istemez şartlar el verirse hersey elimizde degilki
Stephen howking i bilirsin cbm yeni bilim günümüz şartlarında tanrıyı reddediyor.günümüz Einstein i adam.Fakat Allah var gam yok olum güzel.:)
yillar once olenler , binlerce yil once . . .bir suru insan var .
ama ölünce hicbir sey kaybolmayacak ki . her dinde obur dunya var . hatta inanista , insanlar altinlari ile sevdigi esyalarla gömülmüş. .
iyilik yapmaya bakin. ben parktaki kopeklere ,yoldaki kedilere sut veriyorum. evrende olumlu biri olmaya calisiyorum. sanki bi sepetim var da onu iyilikle doldurmaya calisiyorum. ama hakkimi da yedirmemeye calisiyorum. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?