Ölüm

allahrahmet eylesin canım inşlh MEVLAM cennetine layık görür de orda buluşursunuzz orası sonsuz gerçek hayat
ancak oraya gittiğimizde anlabileceğiz
dünyada hazırlanamayıp orda eksikliğini hissettiğimiz şeyler için ahlanıp vahlızyacaaz
bu bi gerçek ama RABBİM inşlh azabımızı uzun sürüdürmez
bizi inşlh mahrum bırakmaz kendinden güzelliklerinden ve sevdiklerimizden

Canim ben tesekkür ederim...bizimle paylastigin icin...Babanin mekani cennet olsun insallah..:Saruboceq:

Er yada gec hepimiz sevdiklerimizden birini gönderecegiz yada gönderdik senin ve benim gibi.....bende annemi ugurladim....ne o gitmek isterdi ne biz onu ugurlamak isterdik...ama bu bizim elimizde degil...Rabbimiz daha iyi bilir demek sabir dilemekten baska caremizmi var...:teselli:

Efendimiz (s.a.v.) bile ölüm acisi ile sinandi...6 defa evlad acisi yasadi...(allah cümlemizin evladini bagislasin insallah) bundan kacis yok...kabullenemek zor, alismak zor ama Su yalan dünyanin en büyük Dogrusu ölümmüs...bunuda insan böyle bir aciyi yasadigi vakit anliyor....

hayat herşeyi tadında ve güzel yaşamamızı sağlayıp güzel ölmemizi sağlar allahım inşalah

Çok doğru söylüyorsun Gülsüm sultan, ölümü hiç unutmasak aslında hiç hata yapmayız, kimseyi kırmayız ve ibadetlerimizi daha da güzel yapmaya özen gösteririz, bu dünya kırmaya ve kırılmaya değmez aslında, yakın zamanda eşimin bekar halasını kaybettik, çok ani bir ölüm oldu, inanın dünyadan öyle bir soğudumki yeni yeni kendime gelebildim, onun cansız bedeni ve evine eşyalarına düşkünlüğü, giyimi sevmesi, cumaları elinden kuranını düşürmemesi hiç aklımdan çıkmıyor, hiç ölmeyecek gibi yaşadığımızı, ölümü aklımıza getirsekte bir gün olup öleceğimize ciddi anlamda inanmadığımızı farkettim, sabah namzını kılıp öğle namazını kılamadan vefat etmişti sevgili halacığım, ikindi namazından sonrada toprağa girmişti ne kadar büyük ibret, ölüyorsun ve akşama kalmadan toprağın altındasın, gece yatağında değil mezarındasın, Allah rahmet eylesin tüm ölen yakınlarımıza.

her an aklımda her an sanki şimdi ölecekmişim gibi geliyor

Ne mutlu sana arkadasim...ölümü SIK SIK hatirlayan bir insan hata yapmamaya daha cok dikkat edera.s

hayat herşeyi tadında ve güzel yaşamamızı sağlayıp güzel ölmemizi sağlar allahım inşalah

Amin:Saruboceq:

ayyyyyy tırstım şimdi yaaaaaaaaaaaaa

Korkunun ecele faydasi yok...ölüm korkulacak birseyde degil güzelim...sadece hersey boyut degistirecek...hepsi bu

Mekani cennet...kabri nur olsun allah rahmet eylesin arkadasim...:Saruboceq:

Ne kadar basitmis degilmi? ölüyorsun ve gömülüyorsun...bu kadarmi diyorsun geride kalan olarak...Evet hepsi buymus...bu kadar basitmis sonsuzluga gitmek...ve er yada gec aynisini bende yasayacagim diyorsun...

Rabbim ölümünde hayirlisini versin...:Saruboceq:

Hiç aklima gelmiyor açikçasi
ama ölmeyecekmiş gibi de yaşamiyorum
elimden geldiğince en azindan kalp kirmamaya calişiyorum
ne kadar beceriyorum tartişilir tabi

nedense ölüm benım gece yataga gırdıgımde aklıma gelıyor.birde cezane için selaa verıldıgınde acıkcası.
her yataga girdigimde gecirdigim gunun muhabesını yaparım ve her seferınde ahiret için yine bişey yapmadım derim.
hesap günü napıcaz bilmem kaydirigubbakcemile

Hiç aklima gelmiyor açikçasi
ama ölmeyecekmiş gibi de yaşamiyorum
elimden geldiğince en azindan kalp kirmamaya calişiyorum
ne kadar beceriyorum tartişilir tabi

Bu bile ne kadar önemli aslinda...bir kalbi kirmak kaabeyi yikmaktan daha günah diye okumustum bir defa...

Tabikide kolay degil..insaniz, zayif noktalarimiz var...yasadigmiz stress ve gecim SIKINTISI bizleri asabi ve sinirli birer varlik yapmis...bunu asabilmenin en güzel yolu ibadetde gizli...elimizden geldigi kadariyla o yolu takip edebilsek keske...benneyaptımki

Ne mutlu yapabilenlere...a.s

Peygamber efendimize (s.a.v.)a.s. sormuslar....

Ya resullah ümmetinin hangileri en hayirlilari diye....beni görmeden, konusmadan, tanimadan, benim gölgemde oturmadan bana inananlar dir demis...a.s

Rabbim o günü onun sefatine nail olmayi nasip etsin bizlere....:Saruboceq:

Aminnn , insallah :Saruboceq:

ölüm fazlasıyla aklıma gelıyor maaleseff yani maalesef derken yanlış anlamayın elbet gelmesi lazım ama ben cok abartıyorum kendim ölmekten korkmuyorum da sevdiklerimin ölmesinden korkuyorum bunuda fazlasıyla abartıyorum...

erkek arkadasım varken mutluydum böyle seyler dusunmuyordum ama o benı terkettikten sonra acıkcası korkular basladı insanın ailesinin en büyük varlıgı oldugunu anladım

allah hepimizin sevdiklerine uzun hayırlı ve sağlıklı ömürler nasip etsin...

ölüm hergün aklıma geliyor ama öte taraf için yaptığım hiç bişe yok malesef (
düşünüyorumda sevabımdan çok günahım vardır diye orda nasıl edecem ürperiyorum
hiç ölmeyecekmiş gibi bu dünya için heran ölecekmiş gibi de öte taraf için çalış demişler ama sanki hiç ölmeyecekmişiz gibi hep bu tarafa bu düya için çalışıyoruz (
ölüm bize hiç uğramıyacakmış gibi yaşıyoruz ama eninde sonunda ölüm şerbetini hepimizde tadacağız

ölümü 2 gün önce çok derinden hatırladım gülsüm sultan

20 yaşındaki kuzenimi ve halamın kızını kaybettim trafik kazasında

çok acıydı ölümün erkeni geçi yaşlısı genci olmaz derlerdi

doğruymuş..

burda bu başlığı görünce tekrar geldiler gözlerimin önüne

hala inanamıyorum sonsuzlukta olduklarına..

Amin canim :Saruboceq:

Bende ürperiyorum bazen...nasil hesap verecem...rabbimin huzuruna nasil cikacam diye kara kara düsünüyorum....ama iste insanoglu...yarin oldugu vakit herseyi unutuyor...keske unutmasak..keske yarinda aklimiza gelse..öbür günde...ve öbür dünya icin calissak..keske

Basiniz sagolsun seldacim...rabbim sabir versin...:teselli:

Hayatinin baharinda gitmisler...cok aci...cok üzüldüm....:çok üzgünüm:

Her canli ölümü tadacak...diyor bir ayetde...ister genc olsun ister yasli...ister cocuk...
Rabbim zamansiz ölümler vermesin insallah:Saruboceq:

ölüm aslında hepimizin yaşacağı bir şey olduğu için çok ürkütücü gelmiyor bana
asıl ürkütücü gelen ölümden sonrası
sonsuzluk hissini düşününce birden mideme kramplar giriyor
düşünüyorum nasıl bir şey hayat zaman kavramı olmayacak mı sonu olmayan bir yol beni çok endişendiriyor
bir aralar çok düşünürdüm kabir hayatını ölümden sonrası
yaşamadan bilemeyeceğiz sanırım
her ölüm erkendir derler umarım en geç vakitte tadarız sevdiklerimizle uzun mutlu huzurlu bir ömür geçiririz

ÖLÜM.. Dünya da dayanılmayacak bir acı yok ,insanoğlu herşeye alışıyor,acılar unutulmuyor hep içinde kanayan bir yaran oluyor ama hayat devam ediyor işte,Rabbim herşeyin hayırlısını versin , hayırlı ömür ve hayırlı ölümler nasip etsin inş.Ölüm hep aklımda ..:1no2:.

ilk önce seni kutluyorum canım böyle önemli bir konu açtığın için..bende ölümü sık sık düşünenlerdenim..ama bir okadarda korkuyorum...acaba iyi bir kulmuyum diye kendimi sık sık sorguluyorum..Rabbim cümlemizi hayırlı olanlardan eylesin..en çokta bu aralar aklımda hep sevdiklerimi kaybetme korkusu var...bilhassa annemle babamı onlar çok şkr hayattalar..ama yaşlandıklarını gördükçe okadar çok korkuyorum ki..gece geç saatte tlf çalsa hep acı hbr duyma korkusuyla titrerim..hemen aklıma onlar gelir..o yüzden seni çok iyi anlıyorum canım anneni kaybetmiş olmanın acısını..Rabbim mekanını cennet eylesin inş...Rabbim cümlemizi sevdiklerimizle cennette buluştursun inş..:Saruboceq:

arkadaşlar son 4 yıldır hep ölümü düşünerek yaşadım dersem yalan olmaz hemde her an olür gibi bu çok acı verirdi bana sevdiklerimden ayrılmak ve galiba birazda dünya sevgisi galiba ama şimdi ölümü düşünek okadarda çok acı vemiyor artık bazen iyi bile geldiği oluyor rabim ölüm gerçeğini unutturmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…