Ölüm

Ben teskkür ederim canim, sende sagol:1hug:

Ne kadar güzel yazdin canim ya...ve ne kadar dogru yazdin...iste bunlari hic olmazsa günde 1 defa aklimiza getirsek yeter belkide...Nefsimize yenik düsmemek icin...bu dünyanin nimetlerine aldanmamak icin...keske...

Acele Etmeli... Ölüm Var.. Yakında Veya Uzakta...Ama Var İşte.

Her şeyi düzeltebilirmişiz gibi geliyor değil mi? Bütün küslükleri bir gün bitirebilir, bütün gönülleri şak diye alabilir, bütün ertelenmiş dostlukları bir gün ''Hadi'' deyip gerçekleştirebiliriz sanıyoruz değil mi? Nasılsa daha zaman var... Nasılsa daha bir ömür yaşayacağız... Nasılsa dünya küçük...

Nasılsa bir yerde karşılaşırız... Oluru varsa tesadüfler yaratır zaten öyle değil mi? Nedir ki acelemiz? Derken...
Ölüm giriverir araya. Bütün planları bozar... Barışmadan, dost olmadan gidiverir o... Baka kalırsın. Elinde bir sürü kelime.. Bir dakika dersin. Benim daha sahnem bile gelmedi, nereye?... Kalp kırdıysan bir özür bile dilemediğine yanarsın, kalbin kırıksa bir sitem edemediğine... Öyle kalırsın... ''Neden daha önce gidemedim ona da şu gönlümü al da dost olalım artık demedim'' dersin. Birden fark edersinki.. Meğer o kadar zamanımız yokmuş. Meğer bir ömür daha yaşayamayacakmışız... Meğer yolun sonuna gelmişiz...
Ertelemek.. Ah ne feci birşey. Bu gün değil yarın.. Yarın değil öbür gün... Bu ay değil öbür ay... Sonraki bayram... Belki seneye... Doğru değilmiş. Yapmamak gerekirmiş... Bu gün bir kez daha öğrendim ki, biriyle dost olmak istiyorsan hemen olman gerekiyormuş... Acele etmek gerekiyormuş. Hiç vakit kaybetmemek gerekiyormuş...
Kalbini kıran özür dilemiyorsa dilemesin. Sen istiyorsan dostluğun devam etmesini, o zaman git ona... Konuş onunla... Zaman hızla akıp gidiyor.. Bir geri sayım var.. Kalan zamanı bizim görmediğimiz bir geri sayım... Tır tır akıyor...
Çok fazla işimize kaptırıyoruz kendimizi.. Çok fazla kendimize kaptırıyoruz kendimizi. Çok fazla elimizdeki mutluluklara kaptırıyoruz kendimizi.. Çok fazla endişemiz, korkumuz var... Çok fazla gururumuzun esiriyiz... Çok fazla gurur etrafında dönüyoruz... Çok fazla ''Asla'' larımız, çok fazla ''Hiç'' lerimiz ve çok fazla ''Katiyen'' lerimiz var. Çok fazla tükürdüğümüzü yalayalım mı, yalamayalım mı hesabı yapıyoruz... <******>
Çok fazla vazgeçiyoruz... Çok fazla düşünce okumaya çalışıyoruz... Çok fazla okuyamadığımız düşüncelerin yerine kuruntu kuruyoruz... Çok fazla sinirleniyor, çok fazla kin bağlıyoruz... Çok çok çok fazla.. Her şeyden çok fazlamız var... Safrayı o kadar basmışız ki gemi hiç hareket etmiyor artık... Gidemiyor... Duruyor öyle orta yerde..Yalan hepsi yalan bunların... Ölüm var işte..
O yüzden...
Acele etmeli...
Ölüm var..
Yakında veya uzakta...
Ama var işte..

alinti

çok sevdiğim bu yazıyı sizlerle paylaşmak istedim....
sevgiler...

gülsümüm..sultanım...

Valla korktum ha......
Ben son 5 senede dedemı...ıkı dayımı kaybettım...14 subatta dayımın yıl donumu....
ınsan ....ölüm acısını yasayınca....kendıne daha dıkkat edıyor ...AMA..hayattın kosturmacası...bır sekılde surukluyor ve bır süre sonrada...
Her sey eskiye dönüyor......
Her canlı ölümü tadıcak....allah hayırlı ölümler versın....
Ama bazende etrafımda yatalak muhtaç İnsanlarıda görüyorum...
Bazen ölümde bır nımet oluyor....
Hem bakan hemde ceken için....
Mezarlık önunden gecerken sankı hiç yasamammıslar...bırer masal olmuşlar....yada yalan olmuşlar..yada sela sesi duyunca....aa birisi ölmüş deyıp gecıyoruz...
Sankı ölmeyecek sankı hep yasıyacagız gibi......
Oysa ...ölüm nefes kadar yakın....allah ölmüşlere rahmet etsin...

Bırde hesap gunu var onu düşünmek bile
istemiyorum...ne halt edıcem onuda bılmıyorum...töbe yarabbım töbe

yapacakta bir sey yok..yalan dünyadaki en hakiki gerçek ölüm....

Son düzenleme:
Songülcüm paylasimin icin tsk. ederim, cok güzel bir yaziydi gercektena.s.

Duygucum tüm ölmüslerinize allahtan rahmet diliyorum:Saruboceq:, "yalan dünyanin en hakiki gercegi", cok dogru bir tanimlama canim...

bu ara ölümü hep hatırlıyorum ben, hiç unutturmuyor ki kendini bana...her an birileri tadıyor ölümü...
bir gün sıranın bana da geleceğini biliyorum, belki bir an sonra...korkmuyorum galiba...
ama ölüme dair korkularım var...bu şehre ilk geldiğimde sabahlara kadar uyuyamazdım, ailemden birinin haberi gelecek ağır diye yetişemeyeceğim derdim...aylarca sabahladım nerdeyse...
atlattım bu kodkuyu derken evlendim...şimdi temelli burdayım ve uzun zamandır gördüğüm ölümler beni yine aynı kabuslara sürüklüyor...
dedem öldüğünde dedeme değil babamın gözyaşlarına çaresizliğine ağlamıştırm...bir gün belki ben de onun gibi çaresiz olacağım, belki de onlara evlat acısı yaşatacağım bilemiyorum ki...bildiğim, evet Allahım sabrını veriyormuş ama pişmanlığım, onlara bukadar uzak oluşumun acısı hiç geçmeyecek...
çünkü benim seçimimdi...ama düşünemedim işte, cahillik ettim işte...hayattayken bukadar uzak olmaya değer miydi be...
ben bugün fazla melankolikim, yazmayayım en iyisi...siz beni anladınız...

sevdıgım ınsanları yavas yavas kaybedıyorum ve cok korkuyorum olumden,en cok ta evlatlarımı kaybetmekten...ALLAHIM SEVDIKLERIMIZE UZUN OMURLER VERSIN.

daha sanıyeler önce gırdım eve.. apartmanın önunde kalabalık vardı..

anlam veremedım. kalabalıgı yarıp gectım. tam o sıradabır cenaze arabası ve aglayan insanları gördum..

kımdı genc mıydı,

hasta mıydı

kadın mıydı
erkek mıydı

bılmıyorum.. ama ölmüştü..

belkı daha bı kac saat önce nefes alıyordu..

hayallerı vardı, duaları vardı..
ama artık yok ...

BETTY cım bende aynı senın gıbıyım her telefon calısında kotu bır haber alacam dıye panık yapıyorum...bazen kafayı yıyecek gıbı oluyorum..elımde degıl ama...

evlenmeden önce bu kadar korkmazdım,belki bu kadar düşünmezdim bile...
ama özellikle kızım olduktan sonra ara sıra düşünür oldum...
kızımın""anne size birşey olmasın,siz ölmeyin,ben yalnız kalmak istemiyorum"" demesi
ister istemez düşündürüyor insanı...
ama Rabbim hekese hayırlı ölümler nasip etsin...ve
sıralı ölümler nasip etsin..
bu dünya yalan dünya,hep söyleriz ya,
ölümden sonra ki yaşam,gerçek yaşam...
onun için bizlere verilmiş bu muhteşem hediyeyi,yaşamayı
ölümü düşünerek değilde,sevdiklerimize sevdiğimizi söyleyerek,
yaşamanın tadına vararak değerlendirelim diye düşünüyorum...
sevgilerimle...

Ölümden korkan biri değilim kendi ölümümden yani...
Bir gün can bedenden ayrılacak gelecek ile ilgili en kesin bu var elimizde...
Ölüm hayatın en büyük gerçeği...
Beni daha çok yaşanmamış hayatlar üzüyor, kendi potansiyelini gerçekleştirememiş insanlar üzüyor...
Bugün maalesef yaşadığını sanan bir çok insan aslında yaşamıyor...
Bu daha acı...
Yoksa hepimiz bir gün olmayacağız aslında düşünsek 100 yıl sonra şu an bu dünyada yaşayan hiç kimse hayatta olmayacak...
Ama yine de bir şeylerin esiri olmuşuz gidiyoruz...
Bence ölümden önce yaşamı düşünmeliyiz...
Yaşamın değerini bilmeliyiz...

Evet hırslı bir günümde yakaladı beni bu yazı:bbo:.... zaman zaman hepimiz hırslarımıza kapılıyoruz. Sanki yarın çıkacağımız garanti gibi....bugün tamam hırs yok, insanları olduğu gibi sevelim, hayat güzel yaşamak güzel..vs...diyoruz ertesi gün yine aynı.. Allah hepimizin sonunu hayırlı etsin. Sevdiklerimi kaybetme olasılığını düşünemiyorum bile, kaldıramam ama kaldırıyor insan değilmi. Allah öyle bir güc vermiş ki biz insanlara.....Sevgili Gülsüm Sultan emeğine sağlık... çok güzel bir yazıydı..

Bekarken de aklıma gelirdi şimdide.
Bekarken düşüncesi beni korkutmazdı. aman topraktan geldik toprağa gideceğiz ne var bunda derdim.
Ama evlendim bir oğlum var 2.5 yaşında. Bana o kadar muhtaçki çok küçük daha.
Aklıma geldikçe şimdi ölüm ürperiyorum. Bensiz çocuğum ne yapar ne eder diyorum. Yada ben onsuz ne yaparım diyorum. Gözlerim doluyor onu izlerken. Her gece dua ederim biz ana-babalara allahım evlat acısı yaşatmasın diye. Allah sıralı ölüm nasip etsin.:Saruboceq:

sevdıgım ınsanları yavas yavas kaybedıyorum ve cok korkuyorum olumden,en cok ta evlatlarımı kaybetmekten...ALLAHIM SEVDIKLERIMIZE UZUN OMURLER VERSIN.

Amin canim...Amin:Saruboceq:

Ne kadar aci veriyor insana degilmi...o görüntü bile ürkütüyor insani...ve birgün bizimde tabudumuz kapimizin önüne gelecek..es dost bizimle helallesecek...Hakkinizi helal ediyormusunuz diye 3 defa soracak Hoca....iste o vakit insallah herkes cani gönülden bize haklarini helal eder:Saruboceq:

Anladim canim...Anladim...Ne kadarda gicik bir hatun olsanda seni sevmekten edemiyorum kendimi....Rabbim seni sevdiklerine, sevdiklerinide sana bagislasin...Her ne kadarda uzakta olsalarda saglikli ve hayatta olduklarini bilmen yeter bitanem...öpüyorum seniŞeniz

Ama iste insanoglu kapiliyor elfida...bu dünyada ebediyen kalacakmis gibi konusuyor ve davraniyor...Yasamanin degerini ancak ve ancak ölüme yakin oldugu vakit anliyor...nasilki genclignin kiymetinide yaslandiktan sonra anladigi gibi...:çok üzgünüm:

Hic olmazsa 2-3 günde bir yarin ben olmayabilirim diye düsündügmüz zaman belkide kalp kirmadan, günah islemden, bir insana yanlis yapmadan önce düsünürüz...

doğanın kanunu bu.her canlı ölümü tadacaktır.deniliyor ve güzüyoruzda.ama nedendirki sıranın birgün bizede geleceğini düşünmüyoruz.
işin garibi dün akşam düşündüm.öleceğimden çok nasıl öleceğim geldi aklıma,kazamı,kalpmi,hastalıktanmı.vs.düşündüm gittim öylece.ve ölümden çok acı cekerek ölmek korkuttu beni.beterin beteri ölüm için bile gecerli aslında.allah hayırlı ölümler versin cümlemize.bazen oluyor ya yıkamaya,kefenlemeye bile ölümüzü arıyoruz.ve güzel öleyimde hiç olmassa başucuma birileri gelip dua okusa yeter dedim.

allahım sanada sabırlar versin tatlım.anacığının mekanı cennet olsun.allah rahmet etsin.:Saruboceq:

Ama işte ölüm bir adım ötemizde...
Bir ince çizgi hayat...
Bir tarafı yaşam bir tarafı ölüm......
Yaşlanınca öleceğiz diye bir şey yok ki, ikisi de içiçe...
İnsanlar hep ilerisi için plan yapıyor, ilerisi, ilerisi, ilerisi...
Yok ilerisi...
Bugünü yaşamak var, gerçek olan bugün var...
Günah işlemeden, kalp kırmadan ne gün geçer, ne de ömür...
Kalp de kırılacak, hatalar da yapılacak...
Öğreneceksin, olgunlaşacaksın, kendini geliştireceksin...
Ben cennete ve cehenneme inanmayan bir insanım mesela...
Cennet ve cehennem bu hayatın içinde...
Senin yaşadığın günde...
Kendinle ne kadar huzurluysan, barış içerisindeysen o kadar cennettir hayatın...
Yok değilsen o kadar cehennem...
Ölmeden önce ölünüz der hadisi şerif...
Neden?...
Kendini nefsini, boş inançlarını, tamahkarlığını, bencilliğini, açgözlülüğünü, kıskançlığını olumsuz duygularını öldürmeli insan ölmeden...
Hataları bu duygular için işliyoruz çünkü, bu yüzden dilimizle yaralıyoruz insanları...
Her olay bir derstir, her ölüm bir ibret...
Ne kadar insan olabildiğimizde bunların toplamı...

Galiba bu konuda herkes hemfikir...kendi ölümümüzden cok yakinlarimizi kaybetmek dahada ürkütüyor bizi...giden gidiyor...ordaki hesabini görmeye...kalanlar gidenin yoklugna alismak o boslugu hergün hissederek yinede hayata tutunmak zorunda....

Rabbim bize bu sabri vermeseydi nasil dayanirdik acaba?? Hafifliyor bu aci evet, kabuk bagliyor o yara, ama dedim ya bir koku, bir tat, bir söz yada bir sarki yine o yarayi kanatiyor...ben mesela Kalb kalbe karsidir sarkisini duydugum vakit kendimi tutamam nerde olursam olayim hic fark etmez, aninda bogazimda bir dügüm olusur...

Son düzenleme:
Bir zamanlar peygamber efendimiz(s.a.v.)zamanında yaşayan iki şahabe varmış aralarında konuşuyorlarmış.ya dostum ben çok korkuyorum gece yatıyorum ya sabaha çıkamayıp ölürsem halim ne olur.her gece bu acıyı korkuyu heyecanım yaşıyorum ben demiş..

Diğer sahabede demiş ki ya senin ki bişeymi bu kokrkumu ben aldığım her nefesi verebilcekmiyim kokusuyla kıvranıp duruyor her saniye demiş.

Her an herşey olabilir...bende herkes gibi korkuyorum.ecele inanıyorum..düşünün bundan 8 sene evvel fırtınalı birgünde işe giderken m.köyde..bir dükkanın tabalesi yerinden çıktı uçtu uçtu...beni 15 cm teyet geçti ve yanımdan gecen adama çarptı..hatta haberlerde bile çıkmıştı adamın ölümü..aslında o bende olabilirdim..neyse ürktüm gene ben ...

Dünyada ölümden başkası yalanKeşke yaşarken bu kavramı içimize sindirerek yaşasakta kendimizi dünya işlerine fazla kaptırmasak ne iyi olyrdu,Ama biz ancak birini kaybettiğimiz zaman aklımıza geliyor nedense.Sonra da unutuveriyoruz ölüm gerçeğini.

Adamin biri o kadar korkarmiski ölümden.....Nereye gitsem acabada Azraile yakalanmasam diye düsünür dururmus...En iyisi Afrikaya kacayim demis...orda beni bulamaz...3 günlük yolculuktan sonra adam sevincli bir sekilde Afrikaya varmis...Fakat bir bakmiski onu gülümseyerek karsilayan Arzail "Tam vakitinde geldin bende seni bekliyordum demis"

Vadesi dolan gidecek....o günde o adamin vadesi dolmustu demekki...allah rahmet eylesin...:Saruboceq:

Evet....unutmak ve alismak en vahim özeliklerimizden biri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…