- Konu Sahibi Gxuxlsxuxm Sultan
-
Kötü olan yaptıklarını tek tek ödüyeceğiz o tarafta yana yana..yada başka ceşit azaplarla.allah affetsin..
Bu konu açıldığından bu yana okuyorum; okudukça içimi hüzün kaplıyor.
Ölüm en çok korktuğum şeydi benim. Şu evde biri öldü deseler o eve yaklaşmak istemezdim.
O denli korkuyordum. Küçükken bir komşumuz kendisini asmıştı onu görmüştüm bu beni
çok etkiledi yıllafrca aklıma takılı kaldı. Neden yaptığı, nasıl o noktaya geldiği.. Tabii aklım
ermedi hiç bir zaman, gerçi şimdide anlamış değilim ya. Kendi ölümümü düşünürdüm, nasıl
olur, ne şekilde olur, hepsi bir tarafa ya ölümün sonrası.. En çokta bu korkutuyor insanı.
Daha sonra ailemden çok uzak bir yere gelin gittim. Bu kez içimi gurbetteyken sevdiklerimi
kaybetme korkusu sardı. Babam bana; kızım öyle uzağa gidiyorsun ki; ne ölümüze yetişirsin,
ne dirimize demişti. Bu söz yıllar geçtikçe battı içime. Hep acı bir haber alıcam diye düşündüm.
Birgün aldım o haberi, bana bunu söyleyen babam yoktu artık. Ablam o kadar şaşkındı ki
beni arayıp direk babamı kaybettiğimizi söyledi. O anı asla unutamam.Ne yapacağımı şaşımıştım,
ne ses çıkarabildim, ne haykırabildim. Ne olur son kez göreyim diyebildim sadece.
Ölüden korkan ben babamı son kez öptüm, korkmadım hiç korkmadım....
O zaman anladım herşeyin ne kadar boş olduğunu. Sanki artık hayatta hiçbir şey mutlu
etmeye yetmeyecekti, hep bir şeyler eksik olacaktı. Evet öylede oldu. İçimde kapanmayan
bir yara oldu babamın sözleri. Artık daha iyi anlamaya başladım insan ölümü yaşayınca,
yakınını, sevdiğini kaybedince daha iyi anlıyormuş ölümü. Sorgulamaya başladım, hayatımı
hislerimi, korkularımı. Artık eskisi gibi korkmaz oldum. Daha bir teslimiyetçiyim, olmam
gereken buydu zaten. Allahım hiç birimizi gittiğimize pişman etmesin inşallah.
Yazacak çok şey var içimde. Ama ne elim varıyor yazmaya, ne duygularım.
Bu komuyu açtığın için çok teşekkür ederim gülsüm sultan.
ölüm her nefsın tadacağı son tat....evımızden yenı cenaze cıkmıs olmasının verdiği vıcdanla belkıde yaradana daha çok sarılıyorum ve ölmekten korkuyorum hesap verememekten...
Amin canim....ne güzel yazmissin..ellerine yüregine saglik..
Insallah rabbimize layik kul olabiliriz:Saruboceq:..bizi orda ne bekliyor kimbilir..düsünmek her ne kadarda ürkütsede bizi allaha yakin olmamizada sebeb oluyor degilmi??
Cünkü yarin sira bende olabilir diyoruz...illede yaslaninca ölmüyor insan... kücücük bir beden bir yavru gitmis...Allah sabir versin sizlere...cok aci birsey...:çok üzgünüm:
Paylasimin icin tsk. ederim canim...:teselli:
ayrıca azrail ile ilgili kıssanı okuyunca şu aklıma geldi
kişi nasıl yaşarsa azrailide okadar iy görür ve ölümden kormadan gidermiş ve bu cansız bedenine yansırmış
yani yaşayışımıza bağlı azraili nasıl göreceğimiz
heybetli ürkütücümü??
yoksa sevdiğimiz bi surettemi?[/COLOR]
Bence o hesaptan korkmak bile imanli birer insan oldugmuza delalet ediyor...a.s
Rabbim kimseyi imanindan ayirmasin :Saruboceq:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?