- 2 Ağustos 2018
- 4.389
- 10.190
- 138
“Kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçe, ya da cehennem çukurlarından bir çukurdur."
Şükürler olsun bitek ben sorguluyorum sanıyordumDimi ben de hep bunu dusunuyorum
Ya da kiyamet aninda yaşiyor olanlar, onlarin kabir azabi ne olacak?
Mezardaki kisiler biz gittigimiz zaman, daha gitmeden haberdar olur ve beklermis. Cocuklar melake oldugu icin bi cok seye sahit oluyodur.Kızım 2 yaşındayken dedemin mezarına gittik, tabi küçük bebek ne bilecek mezarı içindekini vs. Ayrıca dedem kızım doğmadan 5 sene kadar önce vefat etti. Su döktük dua ettik vs, aradan zaman geçti anneanneme gittim, dedim ki dedeme de gittik ve kızım hiç görmediği dedemin duvardaki fotoğrafını gösterip " biz su verdik o içti" dedi.
Olurmu olması gerekmiyor. Zulmedenler katiller yaptıklarının bedelini ödemesin mi. Hatta bu hayatı çekilir yapan sonunda hesap günü olduğuna inanmamızYani bunlar inanç meselesi tamamen.
Neye inanırsanız sizi ne rahatlatıyor ise öyle düşünmek en doğrusu.
İnsanlar yok olmaz yitip gitmek istemezler, bu çok doğal bir istek ve bu içgüdüyle de ürüyoruz. Soyadımızın devamını istememiz, çocuklarımız olmasını istememiz de aslında ölmemek için.
Daha detaylı düşünürsek aslında hiç ölmüyoruz. Nasıl ki binlerce yıllık gen aktarımı sonrasında şu an siz de bütün atalarınızın izlerinizi taşıyorsanız, çocuk sahibi olursanız bunları aktaracaksınız. Aynı şu an rahmetli babanızın sizde yaşadığı gibi.
Ben ölümden sonraki bahsedilen süreçlerin olduğuna inanmıyorum. Olması gerektiğini de düşünmüyorum.
Çocuklar gerçekten melekler yaMezardaki kisiler biz gittigimiz zaman, daha gitmeden haberdar olur ve beklermis. Cocuklar melake oldugu icin bi cok seye sahit oluyodur.
Aslinda tatli ve tuzlu sularin birbirine karistiklari bilimsel olarak ispatlandiEğer bu konuda şüphelerin varsa. Allahu teala tarafından binlerce sene öncesinden kuran da açıklanmıs fakat bilimin cok sonradan öğrendiği bilimsel gercekleri inceleyebilirsin örneğin dünya nın yuvarlak oldudu, tatlı ve tuzlu deniz sularının karısamaması... gibi. Rabbimiz ayatte der ki yeryüzündede Allah ın varlığına dair nice deliller vardr. Bu düzen bi tesadüf eseri olamayacaği gibi bunları yaratanın da insanı yeniden diriltmeye şüphesiz gücü yeter..
Tüylerim diken diken oldu resmen. Hem çok güzel hem de ürkütücü bir şeyBenim dedem yaşadığı sağlık sorunundan dolayı aklı dengesini kaybetmişti ve bundan 6 sene önce vefat etti dayim dedemden once vefat etmisti ve dedem vefat etmeden bir iki gün önce dayimi görmüş sürekli ananeme oglum geldi demis onu gördüğünü soylemis aklı sağlığı yerindeymis gibi konuşmuşhepsinin mekanı cennet olsun... konu sahibi başın sağolsun canim benim...
Ben buAslinda tatli ve tuzlu sularin birbirine karistiklari bilimsel olarak ispatlandi
Ben bu konu üzerinde özellikle durdum ve karısmadıgı sonucuna vardım.Aslinda tatli ve tuzlu sularin birbirine karistiklari bilimsel olarak ispatlandi
Benim bahsettigim sey aksinin ispatlanmis olmasi. Siz oyle bir sonuca variyorsunuz saygi duyarim elbette ama internette sizin fikrinizi destekleyen videolarin falan fake oldugu ortaya cikti hep. Yani mesele aslinda bir sonuca varma varmama meselesinden ziyade, dogrunun ispatlanmis olmasiBen bu
Ben bu konu üzerinde özellikle durdum ve karısmadıgı sonucuna vardım.
Müslüman olmayan herkes cehenneme mi gidecek? Benim bir hocam vardı üniversitede ve tüm kazandığı maaşını sokak hayvanları ve fakir öğrencilere veriyor du. Bence o cennette yer alacak. Harç parası odeyemedi gim bir dönem kayıt yaptiramazken son iki yıl o ödedi harç ücretini. Dilerim en iyi yerdedir mekanı... Hristiyan di ama her gün dualarimda huzur içinde uyusun.Hangi dine inaniyorsun? Muslumansan eger ölumün bir son degil baslangic oldugunu bilmen lazim bedenimiz olur ruhumuz degil.ve yaptigin amellere gore kabirde muamemele olursun kabir ya cennet bahcelerinden bir bahce yada cehennnem cukurundan bir cukur olur..kiyamet kopup mahser gunu geldigindede gunahina ve sevabina gore cennet ve cehenneme gidersin ama bunun tek sarti musluman olmak musluman degilsen ebedi olarak cehennemdesin.ve iyiki cehennem var bu dunyadaki kotuluk ve haksizliklara karsi olmasaydi eger herkesin yaptigi yanina kar kalirdi.
Ben de yakın bir zamanda kizkardesimi kaybettim. Konu Sahibi de babasını kaybetti. Öyle bir ruh hali içindeyiz ki o çok sevdiğimiz canlarimizi bir daha göremeyecek olmak mahvediyor. Başka tesellimiz yok. Ve karşı fikre ister istemez saygılı olamıyor çünkü canı yanıyor.Konu sahibi ne bu sinir? Hem insanlara soruyorsunuz, hemde insanlar istediginiz cevaplari vermeyince sinirlenip tersliyorsunuz. Bir de ustune herkesin fikrini merak ediyorum diyorsunuz,herkesin fikrini merak edip sizinle ayni dusunmeyene saygi duymamak nasil bir tezatlik anlayamadim. Bu inanc meselesi. Bence yok ama olabilir de. Bunu olmeden bilemeyiz degil mi. Ama suna inanıyorum sizin psikolojiniz bozulmus. Gordugunuz her ruyayi babam bana mesaj veriyor olarak algiliyorsunuz. Bende olmus yakinlarimi ruyamda baklava yerken goruyorum. Onlar da bana baklava yersen sekerin yukselir olursun mesaji veriyorlar herhalde. Dusunce yapiniz cok garip, psikolojik destek alin. Bir zahmet insanlara da saygili olun!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?