Ölümden sonra hayat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Beden ile ruh, ampul ile elektrik gibidir. Ampul kırılınca elektrik yok olmuyor ve var olmaya devam ediyor. Biz onu görmesek de inanıyoruz ki, elektrik hala mevcuttur. Aynen bunun gibi, insan ölmekle ruh vücuttan çıkıyor; fakat var olmaya devam ediyor. Cenab-ı Allah ruha münasip daha güzel bir elbise giydirerek, kabir aleminde yaşamını devam ettiriyor. Yani berzah ve kabir aleminde kiyamet kopana kadar kaliyoruz. Ölünce cennet cehenneme gitmek diye bisey kiyamete kadar yok.
Bu sebeple Peygamberimiz (asm),
“Kabir ya cennet bahçelerinden bir bahçe, ya da cehennem çukurlarından bir çukurdur."

Kızım 2 yaşındayken dedemin mezarına gittik, tabi küçük bebek ne bilecek mezarı içindekini vs. Ayrıca dedem kızım doğmadan 5 sene kadar önce vefat etti. Su döktük dua ettik vs, aradan zaman geçti anneanneme gittim, dedim ki dedeme de gittik ve kızım hiç görmediği dedemin duvardaki fotoğrafını gösterip " biz su verdik o içti" dedi.

Mezardaki kisiler biz gittigimiz zaman, daha gitmeden haberdar olur ve beklermis. Cocuklar melake oldugu icin bi cok seye sahit oluyodur.

"Seni hatırlayan son kişi de öldüğünde, hiç yaşamamış olacaksın"

Coco diye bir çizgi film var ben çok beğenerek izlemiştim:)
Aile ve ölüm arasında ki gerçeği öyküleştirmiş benim en sevdiğim ve etkilendiğim çizgi film

Olurmu olması gerekmiyor. Zulmedenler katiller yaptıklarının bedelini ödemesin mi. Hatta bu hayatı çekilir yapan sonunda hesap günü olduğuna inanmamız

Eğer bu konuda şüphelerin varsa. Allahu teala tarafından binlerce sene öncesinden kuran da açıklanmıs fakat bilimin cok sonradan öğrendiği bilimsel gercekleri inceleyebilirsin örneğin dünya nın yuvarlak oldudu, tatlı ve tuzlu deniz sularının karısamaması... gibi. Rabbimiz ayatte der ki yeryüzündede Allah ın varlığına dair nice deliller vardr. Bu düzen bi tesadüf eseri olamayacaği gibi bunları yaratanın da insanı yeniden diriltmeye şüphesiz gücü yeter..

Aslinda tatli ve tuzlu sularin birbirine karistiklari bilimsel olarak ispatlandi

Konu sahibi ne bu sinir? Hem insanlara soruyorsunuz, hemde insanlar istediginiz cevaplari vermeyince sinirlenip tersliyorsunuz. Bir de ustune herkesin fikrini merak ediyorum diyorsunuz,herkesin fikrini merak edip sizinle ayni dusunmeyene saygi duymamak nasil bir tezatlik anlayamadim. Bu inanc meselesi. Bence yok ama olabilir de. Bunu olmeden bilemeyiz degil mi. Ama suna inanıyorum sizin psikolojiniz bozulmus. Gordugunuz her ruyayi babam bana mesaj veriyor olarak algiliyorsunuz. Bende olmus yakinlarimi ruyamda baklava yerken goruyorum. Onlar da bana baklava yersen sekerin yukselir olursun mesaji veriyorlar herhalde. Dusunce yapiniz cok garip, psikolojik destek alin. Bir zahmet insanlara da saygili olun!!!!

Tüylerim diken diken oldu resmen. Hem çok güzel hem de ürkütücü bir şey

Ben bu
Ben bu konu üzerinde özellikle durdum ve karısmadıgı sonucuna vardım.
Benim bahsettigim sey aksinin ispatlanmis olmasi. Siz oyle bir sonuca variyorsunuz saygi duyarim elbette ama internette sizin fikrinizi destekleyen videolarin falan fake oldugu ortaya cikti hep. Yani mesele aslinda bir sonuca varma varmama meselesinden ziyade, dogrunun ispatlanmis olmasi

Hangi dine inaniyorsun? Muslumansan eger ölumün bir son degil baslangic oldugunu bilmen lazim bedenimiz olur ruhumuz degil.ve yaptigin amellere gore kabirde muamemele olursun kabir ya cennet bahcelerinden bir bahce yada cehennnem cukurundan bir cukur olur..kiyamet kopup mahser gunu geldigindede gunahina ve sevabina gore cennet ve cehenneme gidersin ama bunun tek sarti musluman olmak musluman degilsen ebedi olarak cehennemdesin.ve iyiki cehennem var bu dunyadaki kotuluk ve haksizliklara karsi olmasaydi eger herkesin yaptigi yanina kar kalirdi.

Benim bahsettigim sey aksinin ispatlanmis olmasi. Siz oyle bir sonuca variyorsunuz saygi duyarim elbette ama internette sizin fikrinizi destekleyen videolarin falan fake oldugu ortaya cikti hep. Yani mesele aslinda bir sonuca varma varmama meselesinden ziyade, dogrunun ispatlanmis olmasi
[/QUOTE]
Kimeleri hosuna gitmeyen gercekleri karalayarak inkar ederek yok etmeye calısır hazmedikleri için. Örneğin tesettürlülere dair cağdısı vs gibi karalayıcı tarz konusmalar yaptkları gibi. Benim diyecegim şu ki, herkes akledip arastırarak doğruya ulasablr asıl yanlıs baskalarının sözlerine körü körüne inanmak. Sizin görüşğnüz karstıgı ise de , tabiki saygı duyarım ..

Müslüman olmayan herkes cehenneme mi gidecek? Benim bir hocam vardı üniversitede ve tüm kazandığı maaşını sokak hayvanları ve fakir öğrencilere veriyor du. Bence o cennette yer alacak. Harç parası odeyemedi gim bir dönem kayıt yaptiramazken son iki yıl o ödedi harç ücretini. Dilerim en iyi yerdedir mekanı... Hristiyan di ama her gün dualarimda huzur içinde uyusun.

Kaç kişi birbirine girdi bu konuda? Sayaç tutuldu mu?

Cevaba gelince, bizim neye inanıp inanmadığımız önemli değil. Gerçekler biz inanınca veya inanmayınca değişmiyor. Şu ana kadar ispatı yok, dolayısıyla hayır. Ölümden sonra hayat yok.

Ben de yakın bir zamanda kizkardesimi kaybettim. Konu Sahibi de babasını kaybetti. Öyle bir ruh hali içindeyiz ki o çok sevdiğimiz canlarimizi bir daha göremeyecek olmak mahvediyor. Başka tesellimiz yok. Ve karşı fikre ister istemez saygılı olamıyor çünkü canı yanıyor.
Siz en yakinini zi kaybettiniz mi bilmiyorum ama acı çeken insana biraz daha ılımlı olmalıyız. Dilerim bu acıyı yasamazsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…