Ölümden sonra hayat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sagolun , anlabilldiginiz icin beni , cok aci gunler gecirmisiniz siz de .. basiniz sagolun . Tesekkur ederim beni anladiginiz icin .

Dünyadaki yaşamımız da gerçek sevgiye olan yolculuktur. Bu dünyaya güzel şeyler deneyimlemeye geldik ve dünyadan göçtükten sonra da yolculuk devam edecek. Tıpkı dünyaya gelmeden önceki halimiz gibi. Bu dünyaya geldiğimizde önceki halimiz unutuyoruz belki bebekken hatırlıyoruz ama büyüdükçe unutuyoruz. Bence öldükten sonra da aynı döngü devam edecek. İlk zamanlar hatırlayacağız fakat orada da büyüdükçe unutacağız ve bu yolculuk böyle böyle devam edecek.

Ölümden sonra hayat vardır. Buna inanmak Müslümanlığın şartıdır zaten ama ben bu konunun kapatılacağını düşünüyorum. Dinsel boyutu oldugu için karşıt görüşler catisicaktir
M MrsDelfino yazdığım bu mesajı begenmemenin sebebi ne? Beğenmek zorunda değilsin ama belki sen farklı şekilde düşünüyorsundur saygı duyman gerekmiyor mu sence

Bu tarz şeyler hep anlatılır, çok ilginç değil mi? Babanız acaba gerçekten ne gördü o an? Ölüm döşeğinde annesinin eşyalarını topladığını söylemesi...ne kadar ilginç. Gerçekten görüşebiliyorlar mı acaba? Gözlerim doldu mesajınızı okuyunca. Allah mekanlarını cennet etsin.

Benim dedem yaşadığı sağlık sorunundan dolayı aklı dengesini kaybetmişti ve bundan 6 sene önce vefat etti dayim dedemden once vefat etmisti ve dedem vefat etmeden bir iki gün önce dayimi görmüş sürekli ananeme oglum geldi demis onu gördüğünü soylemis aklı sağlığı yerindeymis gibi konuşmuş hepsinin mekanı cennet olsun... konu sahibi başın sağolsun canim benim...

Kendi deneyimimi aktarmak istiyorum. 10 yil once cok sevdigim halam vefat etti (ayri ülkelerde yasadigimiz icin yilda sadece 1 kere görüyordum). Gündüz bazi zamanlar, sanki oradaymis gibi hissettigim anlarda, bir gece rüyamda 'evet canim benim, dogru hissediyorsun, ben orda oldugunu düsündügünde gercekten ordayim, sadece beni göremiyorsun" dedi.
Gecen sene babaannem vefat etti, rüyama gelip "merak etme torunum, ölürken canim hic acimadi, hem simdi de cok rahatim" dedi.
Ve ben gecen sene trafik kazasi gecirdim, 3 hafta komada kalmisim, 2 kere kalbim durmus, yani gidip geri dönmüsüm. Ama yok, diger tarafla ilgili birsey görmedim.
Rüyalarim beynimin oyunu mu, degil mi, cidden bilmiyorum.

Bildigim teksey, burada ister dini yönden yaklasan olsun, ister bilimsel, istersen vasifsiz isci olsun, istersen profesör, hic ama hic kimse bunu cevaplayamaz.

Not: komadan ciktigimdan beri cevabini en merak ettigim konu bu.

Ben ameliyat oldugumda bir an yok oldum sonra geldim gibi oldu bilinc olmadigi için ameliyat sirasinda ruya gorulmuyo bence olumden sonra ne olur kimse tahmin edemez Ruhlari sad olsun babam vefat ettikten sonra gece koridorda ayak sesleri duymustuk çok korkmustuk sabaha kadar uyuyyamadik ve sesler bir sure sonra kesildi çok tuhaf bir durum dünyada cozulemeyen tek soru bence budur

. Aynisi babama ve dedem e oldu dedem vefat eden amcami gordu kisa bir sure sonra vefat etti 5 sene sonrada babam dedemi gormus ve 1 hafta sonra vefat etti

. Aynisi babama ve dedem e oldu dedem vefat eden amcami gordu kisa bir sure sonra vefat etti 5 sene sonrada babam dedemi gormus ve 1 hafta sonra vefat etti

Aynısı dedem e de olmuştu. Hatta ne kadar ölmüş varsa hepsini gördüm. Sanırım bende öleceğim demişti. Gerçekten çok kosa süre sonra vefat etti.

Benim inancımda Ölümden sonraki yaşam elbetteki var. Hatta iyi ki var. Yoksa bu dünyada her şey yarim. Tamamlanan bir şey yok. İnsan umut doluyor. En azından yaşamam mücadelem boşuna değil diyorsun. Hak hukuk için içim rastlıyor. İnsanlara karşı duygu yıpranması yaşamıyorsun. Adaletin sahibine bıraka bıraka; devam ediyorsun yoluna...

M MrsDelfino yazdığım bu mesajı begenmemenin sebebi ne? Beğenmek zorunda değilsin ama belki sen farklı şekilde düşünüyorsundur saygı duyman gerekmiyor mu sence
Beğenmedim butonu zaten katılmadığını belirtmek değil mi? Ben mi yanlış biliyorum? Olduğuna inanıyorum deseniz daha iyiydi. Vardır şeklinde kesin bir yargı ile diğer inançlara ve inançsızlıklara saygısızlık yapmış oluyorsunuz.

dur daha konu sahibesi saygı duymuyor.
hem konu kapanmasın herkesin fikrini öğrenmek istiyorum diyor. hem inanmıyorum diyenleri tersliyor.

Beden ruhu sınırlıyor bence.bedenden ayrılınca ruh serbest kalıp başka bir boyuta geçiyor.ölümden sonra hala aynı bilinç olacak mı acaba?Yoksa hiçbirşey hatırlamayacakmıyız?öldükten sonrasının şuan bir anlamı yok çünkü belirsiz bir durum.nasıl istersen öyle düşün bana bazen bu tarz şeyler insanı teskin etmek için var gibi geliyor.dinde öyle benim için inanıyorsun için daha huzurlu oluyor.insan inanmak isteyen bir varlık.

. Aynisi babama ve dedem e oldu dedem vefat eden amcami gordu kisa bir sure sonra
Ben olmus birini gorursem anamm son anlarimi iyi degerlendiririm

Cok sevdigi birini kaybeden cogu kimse konu sahibi gibi oluyor. Ben de senin gibiyim bu aralar. Ve bana huzur veren tek sey ben de öldüğümde annemi babami kardeslerimi gorecegim sarilacagim dusuncesi. Ölüm yok olmak olsaydi bu dunyada yapilan herseyin hesabi verilmeyecek olsaydi cok buyuk haksizlik olurdu. Babana da Allahtan rahmet diliyorum

İnancım gereği öldükten sonra dirilmeye inanıyorum. Bende kesinlikle olmalıydı zaten diyorum. Kimsenin hakkı kimsede kalmasın.
Bende başka bişey düşünüyorum acaba ölenler eşi dostu ile şuan bir aradamı.
Bide babam bana mesaj veriyor sanki demişsiniz ilk sayfalarda.annem dedemi ne zaman rüyasında görse muhakkak ama muhakkak ya çok güzel bir haber alır yada çok istediği bişey gerçekleşir.

Ben inanmiyorum. Bu tamamen yakinlarinin olumunden sonra insanlarin uzuntuden uydurdugu bir sey bence. Tamamen inancla alakali bir konu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…