Ölümden sonra hayat

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ölümden sonra bir hayat var bence ama ölümden sonra zaman kavramı farklı işliyor gibime geliyor. Çünkü bazen geçmişten bir anı düşününce tam olarak o ana gitsek de tamamıyla her detayı hatırlayamıyoruz. Yada çok yakın zamanda olmuş sandığımız bir olay yıllar önce gerçeklemiş olabiliyor. İnsan sadece yaşadığı anı tam anlamıyla hissedebiliyor, uykudayken hiç bir şey hissetmiyoruz, hatta uykudayken ruh geziniyor başka bir alemde denir. Belki de uykudayken ruh gezinebildiği için o tarz rüyalarda kaybettiğimiz kişilerle iletişime geçebiliyoruz. Herkes dini boyut demiş ama bence daha çok felsefi boyutta değerlendirilebilir bu konular.

Benim inancıma göre Allah insana o kadar güzel bir düşünme yetisi vermiş ki bu yetenek sayesinde bazı şeyleri sorgulamak insanı dinden falan çıkarmaz, inancını anlamlandırmasına yardımcı olur. Körü körüne inanmak yerine bazı düşünceleri anlamlandırarak kabullenmek daha güzel.

Siz de mi babamızı kaybettiniz ! Ne büyük kayıp bir kız yada kadın icin . Ben de inanıyorum sonuna kadar rüyalarımızda bizimle bulusuyorlar .

Size katılıyorum , bazı konularda , rüyalarımızda ölmüs yakınlarımızla o katta buluşabiliyoruz , bize mesajlar veriyorlar ben buna inanıyorum .

babannem yeni vefat ettiginde ruyama gelmisti.
her zamanki sulu opucuklerinden koydu yanagima. aninda uyandim. uyandigimda yanagimdaki islakligi hala hissedebiliyordum.

Bazi haberlerde okuyorum gecmis yasamini ailesini ve ölüm seklini ablatan cocuklar var (örn. Ben 2 cocuk babasiydim beni vurdular katillerim sunlar. Kapanan dosya tekrar acilip olaylar cozuluyor) insanin biraz arastirmasi genic yelpazeyle bakmasi gerek

Ben ne rüyalar gördüm , anlatsam roman yada küçük hikayeler olur .sanırım hepimizin ölmüşleri bir şekilde rüyalarımıza giriyor . Bir şey söyliyeyim mi size hepsi gerçek .

Bilinç yok oluyor bence. Ölümden sonra hayal ettiğimiz gibi bir yaşam olduğunu düşünmüyorum. Hiçlik.

Kalbini-ruhunu hangi düşüncen/inancın içinde huzurlu ve tesellide hissediyorsan, orada bırak.
Ben inanmayı tercih ediyorum. Öbür türlüsü bana iyi gelmiyor çünkü.

Neden anket duzenlegim ki babamin olumunden sonra anket mi duzenliycem . Sen inanmiyorsan inanma.
Canım acın çok taze.
Lütfen pskolojik destek al.
Çünkü bu düşüncelerin içine girersen ruh sağlığın çok daha kötü duruma gelir.
Seni hangi düşünce daha çok rahatlatıyor ise ona inan ve gerisini kurcalama.
Dini araştıran derinlerini öğrenmeye çalışan herkes delirir.
Ben sevdiklerimizle öteki dünyada buluşacağız diye düşünüp kendimi bir nebze iyi hissedenlerdenim.
Kendini hangi düşünce iyi hissettiriyorsa doğrusu odur.

Ben de öyle düşünüyorum , çok sağ ol , öyle yapacağım. .

Ölümden sonra tabiki hayat var..
Ve eminim babanız güzel yerlerdedir
İyi kalpli güzel bir insansa eminim güzeldir yeri

Bizi yoktan var ettiyse
Elbette toprakta yok oldugumuzda da var edecek. Ben buna inaniyorm
Ve herkes mükâfatını ve cezasını görecek.

Basiniz sagolsun..
Ben ölumden sonraki hayatin varligina inaniyorum.
Bir kac seye sahit oldum. Biri babam, biri anannem. Bence ölmeden kisa bir sure once bence gozlerindeki perde kalkiyor insanlarin.

Anannem birden vefat etti. 2 gun yatak 3. Gun toprak derler ya aynen o sekilde. Sagligi ve akli yerindeydi.

Kan kusmaya baslamisti birden.. Ambulans gelmeden once bazi kisilerle konusmaya basladi.. onlara bizi anlatiyordu.. Bak bubo buyumus, ali askerden gelmis seklinde. Ananne kiminle konusuyorsun dedim bana bir kac tanimadigim isim soyledi. Anneme sordum bunlar kim diye. Anannenin yillar once vefat eden kardesleri dedi..

Babam ise kanserden vefat etti.. Son gunleri hep yataktaydi ve sesi de kesilmisti zor iletisim kuruyorduk.. Vefat etmeden bir iki gun once bana "bak annem esyalarimi topluyor" dedi. Annesi vefat ettigi icin ve babamin sesi cok az ciktigi icin annemi kastediyor diye dusundum. Teyit etmek icin benim annem di mi dedim. Hayir baksana benim annem dedi..

Bence ruhlar alemi var ve onlar da bence bizim burada iletisimde oldugumuz gibi iletisim kuruyorlar birbirleriyle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…