Olumlu olup anı yaşayabilmek

Kediler_efendisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2016
402
296
103
40
Merhaba,

Benim derdim takıntı problemi ve bu yüzden anı yaşayamamak...

Uzman vs bir yere kadar bence,zamanında tedavi gördüm az faydası oldu.

Sizler neler yapıyorsunuz kendinizle barışık olup kabullenebilmek için problemleri...

Problem dediysem her türlü takıntı/dert olabilir.

Çok genelledim galiba ama daha positiv olabilmek adına neler yapabilirim?

Zor da olsa her şeyi olduğu gibi kabullenmek gerekiyor ilk olarak.
Sizi her şeyi olduğu gibi kabul etmekten alıkoyan nedenler neler? Bunların farkında mısınız yani?

Hayatimda o kadar kotu seyler yasadim ki takacak cok sey var aslinda ama ben hic aklima getirmemeye calisiyorum hemrn ilgimi baska yone yoneltiyorum.Hatta bana cok gamsizsin derler ama yasadigim kotu seylere takarsam timarhaneye giderim

Bunuda biliyorum ama gelde derde ve karşına çıkanı kolayca at kafadan... Hayat hergün yüzüne vuruyor çok duygusalsan gerçekleri..
Dert dediğimiz meseleleri bir ruh terbiyesi olarak görebiliriz. Bunları yaşıyorsak demek ki Allah bizi bu olayla terbiye ediyordur. Bizim de eksiğimizi görüp düzeltmek için cabalamamiz lazım.

Hayatimda o kadar kotu seyler yasadim ki takacak cok sey var aslinda ama ben hic aklima getirmemeye calisiyorum hemrn ilgimi baska yone yoneltiyorum.Hatta bana cok gamsizsin derler ama yasadigim kotu seylere takarsam timarhaneye giderim
İşte keşke bende böyle olsamda gamsız deseler,bencil deseler,çünkü can yakamam zaten bilinçli,varsın öyle gamsız sansınlar ozaman sadece

Rededilme korkusu ((( diye düşünüyorum
Diyelim ki reddedildiniz sizce sonrasında ne olur?
Bir felaket yaşanmaz mesela çünkü hiçbir olay sonrası felaket yaşamayız her olay bir şekilde olur ve biter.
Olacağa çare yoktur çoğu zaman
Size kötü hissettiren şeyleri sürekli hatırlatan birileri var mı etrafınızda hani şöyle negatif birileri, sizi manipüle eden, zayıflıklarınızdan faydalanan birileri arkadaşlardan?

Bende de bu var. Yaşadıklarım yüzünden hep tedirginlik oluyor mutlu anlarımda bir anda durgunlasip kesin yine aynı şey olacak diye o anı yaşayamıyorum. Ya da geleceğe dair olumsuz şeyler kuruyorum kafamda. Olmamış bir şeyleri olmuş gibi tahayyül edip onun üzerine senaryo kurmak. Mukayyile yani. Bunu yenmeye çalışıyorum bu günlerde bilhassa. Mustafa ulusoy muhayyile diye Google a artirsan köşe yazısı çıkacaktır onu okumanı tavsiye ediyorum bunun dışında diğer yazıları kitapları güzeldir. Herkese tavsiye ettim beni reklamcı sanacak millet ama sadece sadık bir okurum ve benimle aynı dertten muzdarip insanlara yardımcı olabilmek istiyorum

Sevdiklerim beni ya daha az severse korkusu var,eger perfekt olamazsam veya perfekte yakın

Galiba kendimi en çok manupule eden kendim'im... Çok üzgünüm,degişmeye çalıştıkca kasıyorum kendimi,ama ruhum bir çocuk misali

Sevdiklerim beni ya daha az severse korkusu var,eger perfekt olamazsam veya perfekte yakın
Mükemmel olmak zorunda değilsiniz,sevdiklerimiz bizi her halimizle severler
Bence bu endişeyi kimin için taşıyorsanız o kişiyi dışarıya gezmeye çaya kahveye davet edip bol bol muhabbet edin ortak ilgi alanları bulmaya beraber keyifli vakit geçirmeye çalışın.
Böylece bu konudaki endişeleriniz son bulsun bir nevi içiniz rahatlasın
Endişelerinizin üzerine gittiğiniz zaman gerçek rahatlamayı yaşarsınız

Makesef çok gelecekte yaşıyorum ve karşımdakinin hareketinden ziyade ya beni sevmezse yeterince diyorum ya yetemezsem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…