- 5 Kasım 2016
- 402
- 296
- 103
- 40
- Konu Sahibi Kediler_efendisi
-
Bunuda biliyorum ama gelde derde ve karşına çıkanı kolayca at kafadan... Hayat hergün yüzüne vuruyor çok duygusalsan gerçekleri..Derde sabır, nimete şükür, olana-olacağa tevekkül.. En önemlisi elinde olanla yetinebilmek...
Rededilme korkusuZor da olsa her şeyi olduğu gibi kabullenmek gerekiyor ilk olarak.
Sizi her şeyi olduğu gibi kabul etmekten alıkoyan nedenler neler? Bunların farkında mısınız yani?
Dert dediğimiz meseleleri bir ruh terbiyesi olarak görebiliriz. Bunları yaşıyorsak demek ki Allah bizi bu olayla terbiye ediyordur. Bizim de eksiğimizi görüp düzeltmek için cabalamamiz lazım.Bunuda biliyorum ama gelde derde ve karşına çıkanı kolayca at kafadan... Hayat hergün yüzüne vuruyor çok duygusalsan gerçekleri..
İşte keşke bende böyle olsamda gamsız deseler,bencil deseler,çünkü can yakamam zaten bilinçli,varsın öyle gamsız sansınlar ozaman sadeceHayatimda o kadar kotu seyler yasadim ki takacak cok sey var aslinda ama ben hic aklima getirmemeye calisiyorum hemrn ilgimi baska yone yoneltiyorum.Hatta bana cok gamsizsin derler ama yasadigim kotu seylere takarsam timarhaneye giderim
Diyelim ki reddedildiniz sizce sonrasında ne olur?Rededilme korkusu((( diye düşünüyorum
Sanki çabalamaya çalıştıkca batıyorumDert dediğimiz meseleleri bir ruh terbiyesi olarak görebiliriz. Bunları yaşıyorsak demek ki Allah bizi bu olayla terbiye ediyordur. Bizim de eksiğimizi görüp düzeltmek için cabalamamiz lazım.
Sevdiklerim beni ya daha az severse korkusu var,eger perfekt olamazsam veya perfekte yakınDiyelim ki reddedildiniz sizce sonrasında ne olur?
Bir felaket yaşanmaz mesela çünkü hiçbir olay sonrası felaket yaşamayız her olay bir şekilde olur ve biter.
Olacağa çare yoktur çoğu zaman
Size kötü hissettiren şeyleri sürekli hatırlatan birileri var mı etrafınızda hani şöyle negatif birileri, sizi manipüle eden, zayıflıklarınızdan faydalanan birileri arkadaşlardan?
Olmuyorsa birşeyler sonucu kabullenebilmek için de çabalamak lazım. Bir çıkış yolu muhakkak vardır. Belki sandaliniz doğru ama kürekleri akıntıya karşı cekiyorsunuzdur.Sanki çabalamaya çalıştıkca batıyorum
Galiba kendimi en çok manupule eden kendim'im... Çok üzgünüm,degişmeye çalıştıkca kasıyorum kendimi,ama ruhum bir çocuk misaliDiyelim ki reddedildiniz sizce sonrasında ne olur?
Bir felaket yaşanmaz mesela çünkü hiçbir olay sonrası felaket yaşamayız her olay bir şekilde olur ve biter.
Olacağa çare yoktur çoğu zaman
Size kötü hissettiren şeyleri sürekli hatırlatan birileri var mı etrafınızda hani şöyle negatif birileri, sizi manipüle eden, zayıflıklarınızdan faydalanan birileri arkadaşlardan?
Mükemmel olmak zorunda değilsiniz,sevdiklerimiz bizi her halimizle severlerSevdiklerim beni ya daha az severse korkusu var,eger perfekt olamazsam veya perfekte yakın
Makesef çok gelecekte yaşıyorum ve karşımdakinin hareketinden ziyade ya beni sevmezse yeterince diyorum ya yetemezsemBende de bu var. Yaşadıklarım yüzünden hep tedirginlik oluyor mutlu anlarımda bir anda durgunlasip kesin yine aynı şey olacak diye o anı yaşayamıyorum. Ya da geleceğe dair olumsuz şeyler kuruyorum kafamda. Olmamış bir şeyleri olmuş gibi tahayyül edip onun üzerine senaryo kurmak. Mukayyile yani. Bunu yenmeye çalışıyorum bu günlerde bilhassa. Mustafa ulusoy muhayyile diye Google a artirsan köşe yazısı çıkacaktır onu okumanı tavsiye ediyorum bunun dışında diğer yazıları kitapları güzeldir. Herkese tavsiye ettim beni reklamcı sanacak millet ama sadece sadık bir okurum ve benimle aynı dertten muzdarip insanlara yardımcı olabilmek istiyorum
Önemli olan insanların sizin için düşündükleri mi yoksa Allah'ın mı? İnsanlari hiçbir zaman tam anlamıyla memnun edemezsiniz ki.Sevdiklerim beni ya daha az severse korkusu var,eger perfekt olamazsam veya perfekte yakın
Evet belki az rahat olabilsem ......daha güzel olacaktır belkiOlmuyorsa birşeyler sonucu kabullenebilmek için de çabalamak lazım. Bir çıkış yolu muhakkak vardır. Belki sandaliniz doğru ama kürekleri akıntıya karşı cekiyorsunuzdur.
Çocuk gibi olmak bence çok güzel bir olay, hala saf ve temiz olabilmekGaliba kendimi en çok manupule eden kendim'im... Çok üzgünüm,degişmeye çalıştıkca kasıyorum kendimi,ama ruhum bir çocuk misali
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?