Olumlu yanıt alabilmek için eşime nasıl söyleyebilirim meramımı?

Benim bilmem yeterli olmuyor benim için.
Annesi yüzünden heba ettiği yıllarımı annesinin yanında dile getirmesini istiyorum.
Yani eşimin pişmanlığını annesinin de bilmesini istiyorum

ıyıde canım benım bu baska sorunlar dogurmasın esınle annesının arası acılmasın
gercı sen nasıl soyletebılırım dıyosun
eger o kıvamda bı adamsa bı dene boyle demenı ıstıyorum dıye alacagın cevaba gore devam et derım
bende cok cektım ama gerıye donuk yasamıyorum artık cunku artık evlılık oturuyo ve gıden gunlerın telafısı ne yazıkkı mumkun degıl
gelecegıne bak ve mutlu olmayı dene..

Merhaba hanımlar
Kıymetli fikirlerinize ihtiyacım var.

Eşimle 5 senelik evliyim.Evliliğimin ilk yıllarında birçok kadın gibi sıkıntılar yaşadım ailesiyle ilgili.Bu dönemde eşimden de kayda değer bir destek göremedim.Ailesine karşı hep tek başıma kaldım.
Şimdi düşününce eskileri eşime karşı bir soğukluk gelir gibi oluyor kalbime.
Eşimden benim yanımda ailesine "Zamanında kaydeve çok haksızlık ettim.Haksz yere kırdığım zamanlar oldu" felan gibi sözler söylemesini istiycem.Bu beni psikolojik olarak çok rahatlatacak.
Bilemiyorum belki de istediğim şaçma bişey.Ama ihtiyacım var AİLESİNİN YANINDA BUNLARI DUYMAYA.
Sizden de bu konuda yardım istiyorum.Sizce nasıl söyleyebilirim böyle bişey istediğimi

boşuna uğraşmış olursun belkide üzülen sen olacaksın :( eşinden ters bir tepki almazsın inşllh ben başlarda çok uğraştım ama nafile eşim hep beni başından yolladı :((

eski yaşanılanlardan dolayı eşinizin ailesinin her dedikleri size dokunuyor gibi geldi bana... ama eşinizin farkında olması da önemli birşey. biliyor ama ailesine birşey diyemiyordur. sen dedirtmek istesende diyemez, sanmıyorum. en azından benim eşim diyemezdi. siz ailenizde mutlumusunuz. evinizin kapsını kapattığınızda, diğer tüm insanlar dışarıda ve dış kapının mandalı konumundalar. siz, çekirdek ailenizde mutlu olmayı deneyin.

Sallamayın ve boynunuzu dik tutun. Ne derlerse desinler umurunuzda olmasın, eşiniz iyi bir kimseyse zaten zamanla iyice size yaklaşacaktır. Gerisi de önemli değil zaten.

Yaşım 25 demişsiniz, hele bir 30'u görün, kimsenin umurunuzda olmadığını, önemli olanın yuvanızın ve kızınızın huzuru olduğunu göreceksiniz :) Zaten tepkinizi de vermişsiniz benim kızım yılan değil diyerek, rahatsız olduğunuzu eşiniz de farketmiş, uzamasın diye çay vs. uydurmuş. Biraz daha az görüşürsünüz ailesiyle olur biter..

ıyıde canım benım bu baska sorunlar dogurmasın esınle annesının arası acılmasın
gercı sen nasıl soyletebılırım dıyosun
eger o kıvamda bı adamsa bı dene boyle demenı ıstıyorum dıye alacagın cevaba gore devam et derım
bende cok cektım ama gerıye donuk yasamıyorum artık cunku artık evlılık oturuyo ve gıden gunlerın telafısı ne yazıkkı mumkun degıl
gelecegıne bak ve mutlu olmayı dene..

Ben de geçmişi takmadan yaşamaya çalışacağim inşallah.
Malesf dediğin gibi, eski günlerin telaafisi yok
Olan oldu.
Bundan sonrası için , daha fazla üzülmemek için uğraşacağım.
Vazgeçtim zaten eşime bu konuyu açmaktan.
Teşekkürler canım.
Mutluluklar..

ne zaman ki böyle bir konuşmadan medet ummazsın, o zaman gerçekten mutlu olursun...

doğru bile olsa,her atasözü her yerde kullanılmaz...ben olsam haddini bildirirdim...iyi insan lafının üstüne gelir ya da iti an çomağı hazırla gibi...o işine geleni söylemiş...

Evet
Ben de aynı şekilde anlattım.
Ama ortalığı karıştırmış oldum anı zamanda.
Görümcem bayılır zaten alttan alttan laf sokmaya..

Evet öyle gerçekten.
Mutluymuş gibi davrandım bir müddet.Oldum da
Ama devamlı olmuyor mutluluk.
Bir yerden sonra tıkanma oluyor.Ağlama krizleri, sinirlilik olarak geri dönüyor.

Canim sen gecmisi gecmiste birakmamisinki.
Bugun hala dün yasamis oldugun seylerin izlerini tasiyorsun.
Sanki her an yine ayni seyleri yasayacakmisin gibi hissediyorsun.
Bence esinle bu konuyu onu suclamadan konus.
Sadece kendini nasil hissettigini anlat ve ondan senin gonlunun huzura ermesi icin yardimci olmasini iste.

Ben de geçmişi takmadan yaşamaya çalışacağim inşallah.
Malesf dediğin gibi, eski günlerin telaafisi yok
Olan oldu.
Bundan sonrası için , daha fazla üzülmemek için uğraşacağım.
Vazgeçtim zaten eşime bu konuyu açmaktan.
Teşekkürler canım.
Mutluluklar..

amin canım sanada mutluluklar dılerım
zaten cektırende cekende mukafatını alıyo o cektırdıgını anlasada anlamasada...

amin canım sanada mutluluklar dılerım
zaten cektırende cekende mukafatını alıyo o cektırdıgını anlasada anlamasada...

Evet hakikaten öyle.
Benden sonra kaynım evlendi.
Eltimin yapmadığı hakaret kalmadı kaynanama.
Şimdi boşanıyorlar.
Bir sürü sıkıntı var kafalarında.
Seviniyor muyum
Hayır.Yine de üzülüyorum .
Gerçi kaynanam Allah sevdiği kuluna sıkıntı verir.Ecrimi çoğaltıyor sıkıntılarla diyor ama...
Bence benim ahlarım tuttu.
Hiç beddua atmedim ama çook aahh ettim.

Son düzenleme:
Evet hakikaten öyle.
Şimdi boşanıyorlar.
Seviniyor muyum
Gerçi kaynanam Allah sevdiği kuluna sıkıntı verir.Ecrimi çoğaltıyor sıkıntılarla diyor ama...
Hiç beddua atmedim ama çook aahh ettim.[/QUO

oda bahanesı ettıgımı cekıyorum demez ya..
kız sen yoksa kayserı develılımısın oyleyse koyu hemserıyız
ben develı merkezlıyım...

Teşakkürler iyi dileğin için

Eşim çok farklı.
Mesela dün akşam bizdeyemekdelerdi.
Benim 2,5 yaşında bir kızım var.Görümcemin de 2 çocuğu var.Kızım yaşından olsa gerek oyuncaklarını paylaşmayı savmez.Kızımın kitaplarıyla oynamak istiyor kızı.Kızım vermiyor.
O arada kızım başka bir oyuncakla oynamaya daldı.Kızı da kitabı aldı.Kızıma da baak aldım işte diyor.
Görümcem dedi ki
-Sus işte uyuyan yılanı uyandırma
Ben de dedim ki
-Kızım yılan değil yalnız.
Kayınbabam hemen hopladı yarinden "biz de biliyoz yılan olmadığını "felan diyor.Kızını savunmaya geçti.
Ben de dedim kiYani o atasözü buraya yakışmadı.İti an çomağı hazırla demek gibi bişey dedim.
Eşim hemen bir çay ver dedi.
Susturdu beni orda.Sonra bişey ddaha oldu yine araya girdi.Ödü kopuyor tatsızlık çıkcak diye.
Ben hiçbişey sööylemeyeyim istiyor.

Sizde gergin ortamı daha da fazla gerginleştirmişsiniz; belki birikmişliğin verdiği bir gerginlik bu belki onları sevmemenizden kaynaklanıyor, ama uslup yanlış buradan okuduğum kadarıyla.

Kızım yılan değil diyeceğinize '' bu deyim buraya yakışmadı ama x'' denilerek gülümsenebilirdi.
Ya da bir espri yaparak hem ders verirdiniz hemde ortam gerilmezdi.

Yani bana da söylense bende ''o atasözü, yakıştırma değil'' derdim..

............

Eşinize ailesi yanında bu tür konuşmalar yapmasını sağlamanız zor, belkide eşinizle aranıza soğukluk sokar böyle bir istek; fakat davranışlarıyla daha çok belli etmesini sağlayabilirsiniz.

Bunu ailesine bir gövde gösterisi istediğiniz için değil kendinizi daha sağlıklı ve huzurlu hissedeceğiniz için istediğinizi söylersiniz.

Evet hakikaten öyle.
Şimdi boşanıyorlar.
Seviniyor muyum
Hiç beddua atmedim ama çook aahh ettim.[/QUO

oda bahanesı ettıgımı cekıyorum demez ya..
kız sen yoksa kayserı develılımısın oyleyse koyu hemserıyız
ben develı merkezlıyım...

hemşeriyiz hanımlar ve kaynanalarla uğraşılmaz özelliklede kayseri kadınlarıyla suçluda olsalar yağ gibi su yüzüne çıkarlar 2 yıldır çektim hala çekiyorum ve görüşmemeye karar verdim bilirsiniz anlatmama gerek yok kayseri kadınları özellikle yaşlıları çok geri kafalı olurlar gelinlerine eziyet etmekten zevk alırlar kocalarımıza gelince onlarda annelerine gık bile diyemezler umrunuzda olmasın bence bende çok takıyorum aklımı kaçırıyorum sanıyorum bazen ama yapacak bişey yok evlilik bu keşke ben oyanamıyorum artık diyebilsek :( sağlıcakla ve mutlu kalın

hemşeriyiz hanımlar ve kaynanalarla uğraşılmaz özelliklede kayseri kadınlarıyla suçluda olsalar yağ gibi su yüzüne çıkarlar 2 yıldır çektim hala çekiyorum ve görüşmemeye karar verdim bilirsiniz anlatmama gerek yok kayseri kadınları özellikle yaşlıları çok geri kafalı olurlar gelinlerine eziyet etmekten zevk alırlar kocalarımıza gelince onlarda annelerine gık bile diyemezler umrunuzda olmasın bence bende çok takıyorum aklımı kaçırıyorum sanıyorum bazen ama yapacak bişey yok evlilik bu keşke ben oyanamıyorum artık diyebilsek :( sağlıcakla ve mutlu kalın

Teşekkürler iyi dileklerin için.Ben Kayseri li değilim.Eşim Kayseri li.

mesaj tekrarı.........

Son düzenleme:
Sizde gergin ortamı daha da fazla gerginleştirmişsiniz; belki birikmişliğin verdiği bir gerginlik bu belki onları sevmemenizden kaynaklanıyor, ama uslup yanlış buradan okuduğum kadarıyla.

Kızım yılan değil diyeceğinize '' bu deyim buraya yakışmadı ama x'' denilerek gülümsenebilirdi.
Ya da bir espri yaparak hem ders verirdiniz hemde ortam gerilmezdi.

Yani bana da söylense bende ''o atasözü, yakıştırma değil'' derdim..

............

Eşinize ailesi yanında bu tür konuşmalar yapmasını sağlamanız zor, belkide eşinizle aranıza soğukluk sokar böyle bir istek; fakat davranışlarıyla daha çok belli etmesini sağlayabilirsiniz.

Bunu ailesine bir gövde gösterisi istediğiniz için değil kendinizi daha sağlıklı ve huzurlu hissedeceğiniz için istediğinizi söylersiniz.

Teşekkürler yorumun için.
Ne yazık ki bu gibi durumlarda düşünerek cevap veremiyorum.Hemen panik yapıyorum.Dediğin gibi o atasözü buraya yakışmadı desem daha iyi olurdu.

Back
X