Olumsuz denemeden sonra nasıl toparlanabildiniz.

Maddi yönü bi şekilde yoluna girer hiç merak etmeyin maddi olarak bizde çok zorlandık bütün paramızı tüp bebek tedavisine harcadık bankalara da borçlandık tabiki o tedavi sürecinde gözüm görmedi sürekli hastaneye para verdik pozıtıf sonucu aldıktan sonra bi baktık ki batmışız o yüzden hamilelik döneminde aşeremedim nazlanamadım kızıma da bir atlet bile alamadım doğuma bir ay kala bazı paltformlardan (dolap uygulaması vs ) ücretsiz çocuk kıyafeti veren insanlardan kıyafet topladım 2. El beşik 2. El ürünler topladım kızım 4. Ayına girdi de daha yeni üstüne kendim bi tulum alabildim kendime bu 2 yıl içinde bi çöp bile alamadım inanın bu stresle sütüm de gelmedi ama kızımın canı sagolsun diyip geçiyorum yani anlayacağınız maddiyatınızı sadece tedavinize harcayın geri kalan her eşya bir şekilde yerine oturur hallolacaktır herşey sıkmayın canınızı

Kızlar 5 yıl boyunca sebepsiz inferlite belirtisi ile bizim de çocuğumuz olmadı. Gittiğimiz tüp bebek doktoru bile bizi geri çevirmişti sizin normal yoldan olur diye. İbrahim Saraçoğlu tüp bebeğe gerek yok bu test sonuçlarına göre çocuğunuz olur demişti. Böyle böyle 5 sene geçti. Yaş oldu 38. Etrafımdakiler 2. Yi doğurdu. Şansımız iyice azalıyordu. Herkes olur deyipte olmayınca her ay hüsran üzüyordu tabiki. Zaman çok geçmesin daha da diye tüp bebeğe başvurduk. İlk deneme başarısız oldu. 5. Gün iyi kalitede bir embriyo olmasına rağmen. Demek ki çocuk hayırsız olacakmış deyip kendimizi avuttuk 1 ay ara verdik. Geriye kalan 6. Gün 2 embriyo transferi yapıldı sonra ve sonuç biri tutmuştu. Çok şükür bin şükür. Şimdi yanımda uyuyor prenses. Eşim sonuca baktığında yanlıştır başka birinindir diye 5 dk bakmış. O kadar umudumuz yoktu artık. Ama rabbim her şeyi zamanına göre ayarlıyor biz istediğimizde değil o istediğinde oluyor. Ben artık şöyle düşünüyordum Rabbim benim böyle dua etmemi seviyor ondan vermiyor demek ki. Asla ümitsizliğe kapılmayın. Rabbim dileyen isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin inşallah.

Siz de zor zamanlardan gecmissiniz sonu güzel olmuş inşallah bizimki de güzel olur. Biz de battik da mucizemiz bı gelsin atlatırız o günleri

Rabbim bagislasin inşallah Allahım bize de o güzel günleri göstersin. İnşallah bi gün buraya ben de anneyim artık yazisini yazarım

Merhabalar rabbim imtihanızi kolaylastirsin inşallah ben size şey demeye geldim etrafınızdaki insanlar sizin için bir anlıktir bazen benim çocuk istemimi bilip cabaladigimi gören bir arkadaşım istemiyorduk oldu nasıl oldu anlamadik diyorsa benim arkadaşım değildir hayatınıza renk katacak en kötü günde bile yüzünüzü güldürecek insanlarla dostluk edin . İki kimyasal olmuş sanırım öncesinde muhakkak ilaç kullanmissinjzdir zaten yani yumurta toplama öncesi yumurta kalitesi arttırıcı veya sperm kalitesi fark etmez takviye.
Çok kez üst üste deneyen insan gördüm ben burda son embriyosuyla hamile olan bende ilk öğrendiğimde bebeğim olmasının sadece tüp bebekle olacağını çok üzülmüştüm ya olmazsa diye çünkü tüp bebek son aşama ve ben ona direk geçmiştim bundan başka şansım yoktu yani anne olmak için olmayacağını düşünmek bile acıtıyorken olmaması yakıyor tabi içini insanın ama olmaz kız kardeşim modunu yüksek tut etrafındaki insanları da Boş ver tabiri caizse rabbim emanetini senden esirgemesin ve sende emanetine gözün gibi bak inşallah

İsyan etmeden bunun bir imtihan olduğunu kabullenerek ama İnsanız duygusallık tavan ilaçlardan tabi çok ağladım. Ertesi gün başka Dr ve Lab arayışına girerek. Çok şükür tekrar deneyecek imkan var diyerek. Tabi şuan hala 2 denemenin borcu ödeniyor taksitle. Elimde kalan embriyolar olsaydı bir daha ki ay tekrar derdim daha kolay olurdu ama malesef 2 opu elde var sıfır. En iyi kalite 4aa da nasip olmadı. 2.opudan 1 gün sonra babam vefat etti. Evdeki neşem,bebeğim gibi yavruluktan büyüttüğüm kuşumu da ansızın 2 gün önce kaybettim.Ağlamaktan bitap düştüm ama Allah takdiri diye sabredince hafifliyor.

Ben sadece d vitamini takviyesi aldım, başka da bişey vermedi vitamin olarak. Ama beslenmeme çok dikkat ettim. Kimyasal gebeliğin tekrar oluşmasından dolayı bı sonraki deneme oncesinde vitamin takviyesi yaparız dedi. O kadar şey görüyorum ki burda sadece diyebilcegim şey nasiip işi. Rabbim burda hasret çeken herkese nasip etsin çok zor bir sınav. Ne guzel siz kavusmussunuz biz de o günleri görürüz inşallah.

Başınız sağolsun Rabbim imtihaninizi kolaylaştırsın. Zaten geldi mi üst üste geliyor. Allah acını hafifletsin ne desem boş çünkü bende babasizim o acıyı çok iyi biliyorum . Aynı şekil ben de çok sevdiğim kuşumdan ayrıldım. benimki ölmedi ama vermek zorunda kaldım tasindigim için uzak mesafe yolculugunda ölür dediler . Görümcem arkadaşına verdi bazen görüntülü arıyor gosteriyo görünce içim gidiyo ama hayatta olduğunu biliyorum . Onlar da bı nevi artık canımızdan gibi.. siz biraz bir toparlanin tekrar başlayın sabrın sonundaki selamet yaklasiyodur inşallah . İnşallah bundan sonra mutluluktan ağlarsın

Amin İnşaAllah. Allah razı olsun kardeşim teşekkür ederim. Aslında ben 7,8 saatlik yollar gittim arabada kuşlarla kışın soğukta yazın sıcakta. Hatta yuvalıkta dişi kuş yumurtaya yatarken. Hastalanmadılar çok şükür bir sıkıntı olmadı. Arabanız varsa giderdi öyle. Dişim kuşum üst üste yavruladı çok bakamadı strese girdi aniden ondan öldü. Tabi nefesler sayılı ömrü dünyada bu kadarmış diyorum. Onu sevgisi bir başkaydı ya. Yavruları öksüz kaldı baba besliyor şuan size bunları yazarken. Allah hayırlısını kolaylıkla versin hepimize

Sen onu bekleme bence hemen burdaki konulardan araştır eşli olarak kullanın. Hazırlık 3 ay yum kalitesi için diyorlar. Ama sen transfere hazırlanacaksan onuda YouTube da felan anlatıyorlar dinlersin

Merhaba benimde geçen ay ilk transferim kimyasalla sonuçlandı. Bir gün üzüldüm. Sonra Dr a gittim. Beklemek ister misin dedi. Hayır dedim. Zaman önemli. Beklemeden tekrar 2.transfer yapıldı bugün pozitif haberi aldım. Bu süreç sor bir süreç sizi yaşamayan kimse anlamaz. Kocalar bile anlamıyor vücudumuzda be oluyo ne bitiyor. Onca hormon ilacı tabi ki duygusal çökertiyor da bizi. Ama toparlanın. Düşünsenize ben hala kötü olup denemeseydim bugün bu haberi alamayacaktım

Umudunu ve gucunu sakin kaybetme ilk tup bebek denemem negatif sonuclandi. Sonucumu yakin bi akrabamin dugununde ogrendim. Kan verip dugun evine gecmistim. Msj gelince yikildim. Kimseye bisey diyemeden sessizce kosemde agladim. Bir de o haldeyken yasli teyzelerden gelen hani cocuk yokmu, ne zaman dusunuyon yasiniz geciyo bak onun su kadar bunun bu kadar oldu senden sonra evlendi gibi laflarina maruz kalarak. O gun hayatimda yasadigim en kotu gun diye dusundum hep. Sonra toparlandim iki ay sonra tekrar denemek istedim iki embriyo transfer edildi ve pozitif sonuc aldim bi evladim oldu elhamdulillah. Bu sefer ona kardes olsun yalniz olmasin istedim ocak ayinda tekrar ucuncu denemeyi yaptik negatif oldu. Simdi yeniden dinlenmeye gectim iki uc ay sonra son bir embriyom kaldi onu deneyecegiz. Ve ben bunlari yasarken herseyi tek basima yasiyorm. Kimse bilmiyor. Zaten ailelerimizden ayri sehirdeyiz. Tedavilerimde, negatif sonuclarimda, agrili sureclerimde hep yalnizdim. Ama icimizdeki o hasret bu gucu bize veriyor buna eminim. Sende gucunu topla ve umudunu asla kaybetme

Amin canım. Benim yolum 12 -13 saatlik yol ve malesef kendi aracımız yoktu öyle gittik yaşamaz dediler bende başkasına vermek zorunda kaldım. Babalarına dikkat edin ama biraz büyüyünce tanimayip öldürmeye çalışabilir. Ben bekarken de çok kuş baktım. Basima geldi yavru kuslarimdann biri anne babası yüzünden ölümden döndü çok kötü saldirmislardi.

Çok şükür ki bı evladınız var. Allah bana da ikinci denememde sağlıklı gebeliği nasip etsin. Benm ilk denememde ailem yanımdaydı bende ayrı şehirdeyim. Tedavi süresinde onların yanında kaldım ama keşke kalmasaydim diyorum , çünkü kendimle beraber onlar da çok üzüldü. İkincinsinde haberleri olmasa daha iyi. Burda yazılanlar bana iyi geldi , inşallah ben de anne olucam

19.şubatta 4.transferim negatif.2 olumlu 2 olumsuz transfer yaşadım.bebeklerimi kaybettim.1hafta öncede negatifi aldım 5dk ağladım 2 -3gün cnm sıkıldı.Sonra hayatıma devam.yeniden başlayacagım ay sonu.10 senedir çabalıyorum.Ama hiç vazgeçmedim.Ne hayatımdan nede anne olma isteğimden.Bu bizim sınavımız elimizden gelen sadece çabalamak.Gerisi hiçbirimizin elinde değil.Çevrenin ne dediği,hamile olanlar vs artık çok sıradan geliyor.Sadece kendine odaklan.Başaracağına inan.Hayatını stresle geçirmenin kimseye faydası yok aksine zarar.Kabullen bu olmadı ama hala ümit var elbet olur ,Allah beni sınıyor sabırlıyım ben,üstesinden gelirim de aldığın nefese,sağlığına,sevdiklerine odaklan

İnşallah tez vakitte emeklerinin karşılığını alırsın. Doğru söylüyorsun üzülmek benim yararima değil zararima , inşallah bu günler de gecicek..

Evet anne ilk defa bu sefer hırpaladı biraz yavruları stresten. Baba uysal şimdilik sorun yok 1 haftaya kendileri yeme düşer ayrırız zaten. Otobüsle zor olur kendi aracınız olursa bilginiz olsun 1,2 günlük yol bile olsa gider dikkat ederseniz. Teşekkür ederim

İnşallah tez vakitte emeklerinin karşılığını alırsın. Doğru söylüyorsun üzülmek benim yararima değil zararima , inşallah bu günler de gecicek..
Geçecek daha da güzel olacak.Biz bu sınavı verip mutlu sona ereceğiz.güzel düşün ve pozitif ol çünkü hala ümit varBir sonraki sürece kadar dinlen ,gez kafanı rahatlat.Olacağına inan

İnşallah olur. Olursa bakarım yine en azından istediğim zaman bı yere goturebilirim. Ben de size teşekkür ederim en kısa zamanda hayallerinize kavuşmanız duasiyla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…