• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Olumsuzluk kusan insanlar

Anne ve teyzeniz ise durum biraz farklı. Bu bir çekememezlik olamaz tabi ki. Onlar daha çok kendileri de eşlerinden çok çektiği için seni korumak amaçlı ,senin de kendileri gibi üzüleceğin düşüncesiyle ,içlerinde duydukları aşırı kaygıyı bu şekilde dışa vuruyorlar. Ama yanlış yapıyorlar tabi ki. Bir de seni kendilerinin uzantısı olarak görüyor olabilirler. Bu şekilde konuşmamaları konusunda uyarabilme şansın varsa uyar bence. Bu tarz davranmaları farkında olmadan seni ve ilişkini etkileyebilir. Bilmeden cehalletten yapıyorlar bunu belli ki. Ama sen uyar. Onlar da istemezler senin yuvan yıkılsın. Ama işte bu konuşmalar bazen bilincimizi etkileyebilir.
Görmesem belki ben de inanmazdım. 10 yıl önceki bana söyleseler güler geçerdim. Çocuğunu çekemeyen anneler var. Olmaz olsalardı keşke, ama var.

Katip eski konusunda ben de dedim esin de içinde potansiyel varsa senin ailenden yüz bulur diye ama annesinin de o çarkin yurutuculerinden biri olduğu daha kabullenemiyor. Anne reflexi herhalde zamanla kabullenir. Ama takdir ettim kendi kulturunden bir adamla evlenmemis.
Konfor alanımdan çıkıp bambaşka bir yere bambaşka bir kültüre gelmek zor bir karar ve süreçti ama bakınca iyi ki diyorum rabbim utandırmasın bundan sonrası içinde

Yüz bulmasa da bi rahatlık gelir adama, eski özeni göstermez, laf dinlemekten imtina eder, kim azcık da olsa gevşemez ki bu durumda?
Önceki konusunda da vardı. Anne o kadar ataerkil ki 18 yaşında erkek kardeş 5 yaş gibi davranıyor. Anne de oğluna kizacagina konu sahibinin de hoş görmesini bekliyor. Konu sahibi nasıl annene karşı susmayı ogrendiysen onu ciddiye almamayı, özelini anlatmamayi ve mesafeli gorusmeyi öğreneceksin. İşte muhtemelen bu işlerin senin evliliğine zarar verdiğini gördüğün zaman olur. Senin durumunda genellikle baban tipi adamlar bulunur, anne gibi davranılır. Sen demek ki değişime açık birisin.

Önceki konusunda da vardı. Anne o kadar ataerkil ki 18 yaşında erkek kardeş 5 yaş gibi davranıyor. Anne de oğluna kizacagina konu sahibinin de hoş görmesini bekliyor. Konu sahibi nasıl annene karşı susmayı ogrendiysen onu ciddiye almamayı, özelini anlatmamayi ve mesafeli gorusmeyi öğreneceksin. İşte muhtemelen bu işlerin senin evliliğine zarar verdiğini gördüğün zaman olur. Senin durumunda genellikle baban tipi adamlar bulunur, anne gibi davranılır. Sen demek ki değişime açık birisin.
İçinde bulunduğum topluma hiç bir zaman ait olamadım benimseyemedim belki bu getirdi değişim sürecini

İçinde bulunduğum topluma hiç bir zaman ait olamadım benimseyemedim belki bu getirdi değişim sürecini
İşte tamamen çık ordan demek istiyorum. Sen adım atmışsın evet de hala bir yanın oraya tutunuyor. Eeee güvenlik arzusu.
Tabiki annenin iyi, kotu gününde yanında olursun ama onu kabule geç. Boşanmak isteyen( istisnai durumlar var, onlar hariç) adliye orda gider, bosanir. Yani annen mağdur değil yapbozun pasif parçası, kimliğininin büyük bölümü fedakar, ataerkil duzeni idare etmekten övünen yonu oluşturuyor. Annen ne zaman değişir biliyor musun? Kardeşin kazara düzenin dışında bir kadınla evlenirse. Gerçi o da uzak ihtimal.

Onu bunu bilmem ama erkekler genelde çocuktan sonra değişebiliyor maalesef ama değişir demiyorum ihtimal her marka var acikcasi

30 60 yaş arası insan hayatında yeni bir evredir gelişim psikolojisine göre. Yani Başta tanıdığımı adam radikal değişikliklere her an gidebilir aynı şey bizim için de geçerli. Çünkü bu evrede hayat bir kez daha sorgulanıyor böyle gerçekten mutlu muyum gibi bir çok soru beliriyor ve geçmişte ukte kalan şeylerde patlak veriyor. Boşanmalar din değişikleri erkeklerin genç kız peşine takılma sevdası bu yaşlarda oluyor. Nedeni hayatında köklü değişikliklerle ölüm korkusunu bastırmak. Yani ayyy kocam çok iyi demeye gelmez. Kıskançlık için de söyleyen vardır ama eğitimli biri söylüyorsa geçerliliği vardır. Hayatta her şey ihtimal dahilinde zaten

Dümdüz konuya dalıyorum hanımlar :) nedir bu insanlarda ki olumsuzluk merakı yaklaşık bir senelik evliyim 8 yıldır da birlikteyiz eşimle aramızda ki enerji çok şükür hiç değişmedi hep aynı kaldı çok güzel anlaşırız çokta kaliteli zaman geçiririz. Ama etrafımda ki kadınlarda sürekli şu söyleme raslıyorum ; şu olsun değişir , biraz zaman geçsin değişir , bir kaç sene olsun değişir böyle kalmaz . Benimki de ilk zamanlar böyleydi sonra nasıl değişti gördüm seninkide değişecek , şimdi böyle olduğuna bakma ilerde sadece anne kuzusu olacak , şimdi iyi olduğuna bakma ilerde kötü olacak vb.) şu cümleleri duyunca kaçarak uzaklaşmak istiyorum artık ortamdan bu adamı iki gündür tanımıyorum ki ben neticede değişecek olsa değişmez miydi ilişki denen şeyde zaman aşımı filan mı var ya da 10 sene dolunca ilişki kendini filan mı resetliyor nedir bu olay ? Tecrübeli bebişler yardımcı olursa çok sevinirim nedir bu mevzunun Aslı astarı bu söylenenlerin gerçeklik payı varmıdır acaba ? 😂
Degisim her iki taraf icinde gecerli, zaten degismeyen insan tuhaftır yani. Değişim dedigimiz sey illaha kötü bir sey olmak zorunda da değildir yani, çokta şeetmeyin. Birde özelinizi mutlu anılarınızı kimseye anlatmayin bence ya. Ben bi kere mutlu bir ânımı anlatmistim da o günün akşamı kavga etmiştik eşimcanla 😂 bosverin, kendi içinizde yaşayın gidin.

Dümdüz konuya dalıyorum hanımlar :) nedir bu insanlarda ki olumsuzluk merakı yaklaşık bir senelik evliyim 8 yıldır da birlikteyiz eşimle aramızda ki enerji çok şükür hiç değişmedi hep aynı kaldı çok güzel anlaşırız çokta kaliteli zaman geçiririz. Ama etrafımda ki kadınlarda sürekli şu söyleme raslıyorum ; şu olsun değişir , biraz zaman geçsin değişir , bir kaç sene olsun değişir böyle kalmaz . Benimki de ilk zamanlar böyleydi sonra nasıl değişti gördüm seninkide değişecek , şimdi böyle olduğuna bakma ilerde sadece anne kuzusu olacak , şimdi iyi olduğuna bakma ilerde kötü olacak vb.) şu cümleleri duyunca kaçarak uzaklaşmak istiyorum artık ortamdan bu adamı iki gündür tanımıyorum ki ben neticede değişecek olsa değişmez miydi ilişki denen şeyde zaman aşımı filan mı var ya da 10 sene dolunca ilişki kendini filan mı resetliyor nedir bu olay ? Tecrübeli bebişler yardımcı olursa çok sevinirim nedir bu mevzunun Aslı astarı bu söylenenlerin gerçeklik payı varmıdır acaba ? 😂
Ben negatiflik kusan insanlara acikca fesat ve kiskanc olduklarinicin boyle konuştuklarıni soyluyorum ,bozulup susuyorlar.
Veya onlara o senin kadersizligin ben senin gibi degilim benzemem insallah diyorum ahahhaha ama benimkiler iliskilerle ilgili degil tabii bu noktada gercek nasihatla kiskancligi ayirmak lazim

Çok yakınınız olmadıkça kimseye eşinizle aranızdaki iyi veya kötü şeyleri anlatmayın, konuyu değiştirin. Çoğu insan yalnız kalmamak için ilk karşısına çıkanla evlendiğinden dolayı kocasıyla gerçekten mutlu olanları kıskanıyorlar. Ben anlatmıyorum mesela, iş yerinde vesaire inatla “ee hiç kavga etmiyo musunuz” gibi sorular soruyolar. Çok garipler gerçekten.

Valla değişiyor lar tecrübe ile sabit. Eşimi çok severim herkes te şanslı olduğumu söyler eşten yana. Ama her ramazan boşanmadan dönüyoruz :) hatta daha sabah bu ramazanda seni parçalamadan bitti şükür dedim. Ama herkese anlatmayın. Ben nazara da çok inanırım deneyimlediğimde oldu. Anlattığım övdüğüm günün akşamı birbirimize girdik kaç kez şimdi kimseye anlatmıyorum. Story paylaşmıyorum kimsenin bilmesine gerek yok

Onlar hepp var hepp aile is arkadas encok da aile cevremde var benim kurtilamiyorum ben

Bence insanlar kendi başlarına gelen kötü şeyleri,herkesin başına geldiğini düşünerek,kendilerini iyi hissediyorlar.Durumu normallestiriyorlar.Elle gelen düğün bayram denir bizim oralarda.Yani herkes aynı acıyı yaşıyorsa sorun yok.O hesap.Diger türlü olursa ömrünü boşa harcamis olacak.

Biz de 3 yok sevgililik 8 senelik evlilikle 11 yılı devirdik. Değişim olduğunu düşünmüyorum.
Ama çocuk her ilişkiyi gerçekten sarsıyor o bir gerçek. Biz ilk bir iki sene gerçekten daha tahammülsüzdük. Zamanla düzeldi. Yine de bekarlıktaki gibi değiliz şimdi ama o çocuğun adaptasyon dönemindeki gibi de değiliz.
Zamanla ilişkilerde olgunlaşıyor, aynı evde sürekli aynı heyecanı elbette sürdürmek zor. Ama saygılı, seven bir insan da bunu sürdürmeyi başarırsa gayet güzel bir ilişki devam ediyor. Ben memnunum evlilikten de eşimden de. Bakmayın siz her evlilikle ilgili yorumlara. Neticede herkes yaşadığına göre yorumluyor

Bu benim ilişkim ve evliliğimde de hep karşıma çıktı.
Ne dedilerse çıkmadı:D

İnsan karakteri ile alakalı. Onlar karaktersiz tiplerle evliyse biz napalım :)

Eşimin ailesi gelin Hanımlara çok ziyarette bulunmazlar. Rahatsız etmekten çekinirler. Bana çok yakın bir akrabam şey demişti “belki de sana gelmek istemiyorlardır” yuh dedim. O kadar iyi kalpli kimseler için tanımadan ayak üstü iftira attı, benim de kinlenmemi bekledi.

Kendi yaşadığı hayat ve mentalite öyle olunca aklına daha iyisi gelmiyor insanların. Duymamak lazım..

Bizde tam tersi oldu yeni evliyken ne kavgalar ne sorunlar son 2 yılda ise iyiyiz ha su an kendisiyle konusmuyorum kavgalıyiz cok kirgınım ona ama genel olarak her anlamda degistik olgunlastik bu iliskimize de yansıdi hayalimdeki iliski diyebilirim evliligin ilk yilları mi simdi mi deseler simdiyi secerdim.Bence kötü manada degisim herkeste olmayabilir

Back
X