Bebek Beslenmesi Olumu Stten kesiyorum Gslerim St doldu ne yapmalym??

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

my_baby

masumdum..artık ürkeğim:(
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2009
146
2
96
42
- Yurtdışı
kızlar oğlum 2 yaşında ve artık sütten kesiyorum ama sütüm yine de az da olsa geliyo ve ağrı yapıyo..nasıl o sütün geri çekilmesini sağlayabilirim?bildiğiniz bişey var mı..çok fazla yemiyorum ki süt olmasın diye..başka önerebileceğiniz ne var?kaç günde çekilir bu süt geri tamamen?

kolay gelsin canım inş. sorunsuz atlatırsınız. benim bir arkadaşıma doktoru bebeğini sütten keseceği zaman maydonozu haşlayıp ılıkken gögüslerine sarmasını önermiş
aslında doktorlar böyle şeyleri pek önermesler ama arkadaşımın doktoru aile yakınıymış. ve arkadaşım hiç sorun yaşamamış

canim benim hic bir sey yapma emmedikce cocuk kendiligindn cekilip azalacak bildigimiz lahanayi buzdolabinda bekletip yaprak seklinde ayirir sonra gögüslerine koyarsan agrin hafifler hastanede bunu yapiyolar bize isvicrede kolay gelsin

Son düzenleme:
Canım ben öyle bi anda kesmedim...Kesemezsin çünkü çok ağrı yapar şişer...Ben gündüz vermiyordum sadece gece o çok dolan göğüslerimi emzirip yatırıyordum zaten uykuda emiyodu ...Bende rahatlayıp uyuyabiliyordum...Yavaş yavaş keseceksin..3-4 gün sadece gece 1 defa emzir sütün baya azalacak sonra tamamen kes geceyide.Süt gidiyor öyle .Dr.um aynen böyle anlatmıştı canım ...Kolay gelsin umarım kolay atlatırsın yazarken bile o günler aklıma geldi göğüslerim sızladı valla...

anladım arkadaşlar çok sağolun..zaten azalttım ben günde 1 kere veriyordum çok değil süt ama yine de tamamen gitmedi 2 gündür emzirmiyorum tamamen sütün gitmesi ne kadar sürüyo acaba?

anladım arkadaşlar çok sağolun..zaten azalttım ben günde 1 kere veriyordum çok değil süt ama yine de tamamen gitmedi 2 gündür emzirmiyorum tamamen sütün gitmesi ne kadar sürüyo acaba?

ooo canım tamamen gitmesi 5-6 ayı hatta yılı buluyo... sıktıkça geliyo :)
sadece 1 hafta acı derecesinde çektim sanırım sonra geçiyor iniyor şiş olmuyor yani ...
ama süt oluyo ...

ooo canım tamamen gitmesi 5-6 ayı hatta yılı buluyo... sıktıkça geliyo :)
sadece 1 hafta acı derecesinde çektim sanırım sonra geçiyor iniyor şiş olmuyor yani ...
ama süt oluyo ...

canım ben iki gündür öyle halsizim ki dün doktora gittim..sütten kesici ilaç verdi onu içince daha kötü oldum ateşlendim..bidaha içmeyeceğim ama halsizim

canım ben iki gündür öyle halsizim ki dün doktora gittim..sütten kesici ilaç verdi onu içince daha kötü oldum ateşlendim..bidaha içmeyeceğim ama halsizim
peki hiç emzirmiyormusun ...
iyice dolduysa tabi ateş yapar çok kötü olur...
biraz boşaltsan sütünü yoksa çok sancır canım yaa Allah kolaylık versin :Saruboceq:

kızlar oğlum 2 yaşında ve artık sütten kesiyorum ama sütüm yine de az da olsa geliyo ve ağrı yapıyo..nasıl o sütün geri çekilmesini sağlayabilirim?bildiğiniz bişey var mı..çok fazla yemiyorum ki süt olmasın diye..başka önerebileceğiniz ne var?kaç günde çekilir bu süt geri tamamen?

maşallah canım sabırla iki yaşına kadar emzirmişsin. her gün birer öğün azaltarak kesebilirsin. bebeğin emme sayısı azaldıkça gögsünde süt birikmeden yavaşça kesersin. birden kesmek doğru değil zaten. hem bebeğin psikolojisini etkiler, hemde gögsünde süt birikmez. sevgiler...a.s.

Sütünüzü sağın ama boşaltmayın. Sadece rahatlatacak kadar.
Birde bolca nane çayı için.

Bır hafta kadar Çekersın canım Çok canın yandıkÇa az az sÜtÜ saĞ bır hafta sonra geÇer kolay gelsın..........

iyide bunun hapı var süttün gelmemesi için hap ondan deneseniz? Almanyada cok kullanıyorlar

arkadaşım kolay gelsin,bu durumu daha kolay atlatmak için özellikle aldığın sıvı gıdaları azalt,daha sıkı sütyen kullan emzirme veya sağma süt kanallarını uyarır süt üretimini tetikler diye biliyorum.Ilık suyla banyoda masaj yaparak boşalmak daha doğru.Süt kanallarını boşaltmazsan enfeksiyon oluşabilir,benim başıma gelmişti.Ateşine dikkat et,özellikle göğüste oluşan ateşlenme bunun işareti. Kısaca söylemek gerekirse sütün çoğalması için ne yapıyorsan tam tersi şeyler yap.Bu ara sütü kesmek için kullanılan haplarında faydalı olduğunu süt kanallarını tam boşalmasını sağladığını duymuştum.geçmiş olsun..

mrb arkadaslar yazınızı okudum.benımde bır hafta sonra 16 aylık olacak bır kızım var.uc gunden berı emzırmıyorum ama goguslerım.ne zaman bıter merak edıyorum

sütü yapan yediğin yemekler değil sıvı gıdalar.sıvı gıdaları su dahil azalt biraz.bu acı bi hafta kadar devam eder sonra kesilir canım.prolaktin hormonunun yüksek olmasıyla alakalı bişi

bence en iyi çözüm maydanoz salatası yap ye sütü azaltıyor süt yapsın diye yemiştim bebeğim 4 aylıkken ama azaltıyormuş çok azaldı sütüm şimdi 14 aylık yinede günde 2 kez emziriyorum
allah yardımcın olsun

valla ben kızımda kocakarı lafıyla son kere iice emzirip sabun parçaları koydum gögüs uçlarına işe yaradı tavsiye ederim

Maydonoz, nane, limon ve ekşi tatlar sütü azaltır. Bolca dene. Ama memelerinde şişkinlik hissedince mutlaka boşalt tamamen. İçerde süt bırakır az boşaldırsan mastit oluverirsin. Dikkat et.

bende bu hafta baslıyorum hatta bugunden dıyebılırım.. zor bır surec olucak ama mecburum artık .. bırdne kesmek daha zor oluyormus o yuzden gunduz vermemeyı dusunuyorum gunde sadece 1 kere versem ıse yarar mı acaba yanı aksamları yatmadan evel o da.. off cok zor yaaa

slmmm kızalr aynı sorun bendede var çarşamba günü 1 hafta olcak memeden kesli ilk üçgün çok ağrım oldu hala var ama eskiye göre daha iyi sıktığım zaman süt geliyor yine ne zaman çekilir acaba

Back
X