Ölümünü izledim ..

Daughter of your father

Nazlı sevgilimi kaybettim ...
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2016
7.942
17.818
178
Herkesin bir yükselme hikayesi vardır ya,benim canım babamınki de kamyonculuk. .iş adamı (mesleğini söyleyemiyorum) olmadan önce birçok işi oldu ..en çok kamyonculuk yaptı ..beş altı yaşlarındayken ,alır beni ,koltuğun arka kısmındaki özenle hazırlanmış yatağa yatırırdı .birlikte uzun yola çıkardık .." şimdi uyu ki ,sabah uyanık olup sarı çiçekleri gorebilesin " derdi ..Çok severdim sarı çiçekleri (ayçiçeği) .. bir uyanırdım ,uçsuz bucaksız sarı çiçek tarlaları. .birlikte aralarında gezerdik ..dünyanın en şanslı çocuğu gibi hissederdim kendimi ..

Sonra bir de kahve maceramız var ..alırdı beni kahveye giderdik ..ben gazoz içerdim o , kahve ..Çok keyifli vakit geçirirdim o kahvehanede .. dönüş vakti gelirdi ,el ele tutuşup ,atlaya zıplaya eve giderdik. .daha doğrusu gidemezdik :) dedem yolun başında bekliyor olurdu .babam her zamanki gibi dedeme haber vermeyi unutmuş olurdu ..canım dedem elinde taşla bizi kovalar , beni alır ,babam da kaçardı.gece dedem uyuyunca eve gelirdi .

O kadar çok anımız var ki ,şuan şokta olduğum için aklıma getiremiyorum .gözümün önünde hep o son sahne ..Babam son nefesini veriyor ama ben iyileşiyor sanıyorum ..cünKü artık hiriltili nefes almıyor , nefesi sakin, yüzünde bir huzur ..bir baktım gözlerini bastırıyorlar, biri de kafasını sabit tutmaya çalışıyor ..hafif ses verdi ..sonrası sessizlik ..bir el yüzüne üzerinde bulunan çarşafı çekti ..sok oldum ..yapıştım çarşafa ,bağırdım napiyosunuz babama diye ..baktım herkes de ağlıyor ..bir tek salak ben miydim ? Babam ölmüş müydü gerçekten ? Baba ! Dedim ,baba,baba,baba,babaaaaaaa,ba-b. ........

Neden ? Neden o ?

Sabaha kadar elini tuttum ,yüzünü okşadım, elimi hala sıcak olan omzunda ve kolunda gezdirdim ..sıkı sıkı tuttum almasınlar diye ..vakit geldi ..zorla aldılar onu benden ..bağırdım ,bırakma beni baba,gitme baba,sensiz yaşayamam baba ................ sessizlik ...Çok canımı yakıyor bu sessizlik ..bir veda da tabutu başında gerçekleştirdik ..bu en zoruydu. .çünkü evde yatağında yatıyordu ..orda kara tabutta ...hiç yakışmadı hiç ,kalk ordan sen x sin sana yakışmaz dedim ama beni duymadı ..o kadar sarıldım ,öptüm ama o bana karşılık vermedi ...

Yanıyorum ,bir haftadır açım,açlık hissetmiyorum ..

Nasıl geçecek ? Nasıl hayata tutunacagim tekrar yada peşinden mi gideceğim ? Sığamıyorum bu dünyaya ..kimseyi görmek istemiyorum ,kimseyle konuşmak istemiyorum ..kendimi eve kapattım .bugün eşimi de evden kovdum .gitmedi ,birşey aldırma bahanesiyle gönderip ,kapıyı da kilitledim ...

Ah babam ,bir kere daha göreyim nolur ....ateşler içinde yanıyorum ,ruhum paramparça ..düşünemiyorum ,konuşamıyorum ,algilayamiyorum ...belki görürsem yangınım biraz hafifler ..nefes alamıyorum ..

Başınız sağolsun. Söylenecek bişey yok, Allah geride kalanlara sabır versin

Amin ,teşekkür ederim ..

Ne güzel anılarınız olmuş babanızla, ne de hoş anlatıyorsunuz.. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.

Benim de sık sık bu aralar aklıma gelen düşüncelerden biri ya annemi kaybedersem, nasıl yaşarım, cildiririm vs vs. Sonra düşünürüm fani dünya hepimiz geciciyiz. Ve geçecek emin olun geçecek. Sen de nereden biliyorsun diyorsunuzdur belki ama geçmeyen acı yok. Acının şiddeti zamanla azalacak, günden güne herşey normalleşmeye başlayacak. Sonra bir iz kalacak, siz o ize dokunduğunuzda kanayacak yine belki ama yine kabuk tutacak. Siz o izle yaşamaya devam edeceksiniz alisacaksiniz ama oyle eskisi gibi acitmayacak...

Allah siz geride kalanlara uzun ömürler nasip etsin, sabır ve dayanma gücü versin...

Allah sabır versin.
Başınız sagolsun.
su durumda ne desek boş biliyorum ama şunu söyleyim.
babanızla dair hatırladığınız,
hep hatırlayacağınız güzel anilariniz var.
bu bile bir teselli biliyor musunuz.
iyi bir baba olduysa hep böyle güzel hatirlanacaksa ne mutlu o babaya.
Allah rahmet eylesin..

Başınız sağolsun, mekanı cennet olsun inşallah. Allah size de sabır selamet versin. Gerçekten çok çok zor bir dönemdesiniz, böyle olmanız çok normal. Fakat biraz kendinizi toparlayın, biliyorum içinizden hiçbir şey gelmiyor, nefes almak bile zor geliyor ama biraz çaba sarfetmelisiniz. Eşinizde size destek olmak istiyordur, evden kovmanız yanlış olmuş. Tabi ki yasınızı tutun,içinize asla atmayın. Şöyle düşünün, bu hayatta yaşayabileceğimiz yıllar kısıtlı. Hepimiz bir gün bu hayattan göçüp gideceğiz, bazıları daha erken gidecek ama elbet hepimiz..Babanız sizi zaten orada bekliyor. Siz elbette kavuşacaksınız, hatta buradan bin kat daha mutlu olacaksınız Allah razı gelirse. Dünyada yaşayabileceğiniz mutluluğun bilmem kaç katını yaşayacaksınız. "Bu acıyı çektiğime değdi" diyeceksiniz. Muhabbet edeceksiniz, sarılacaksınız, yeşilliklerde gülüşeceksiniz. Ne kadar güzel değil mi? Düşünmesi bile çok güzel..Bunların hepsi imtihan.. Sadece birazcık sabır..Babanıza çok çok dua edin.. Allahım sizi kavuştursun inşallah. Vuslat çok da uzak değil.. İçiniz bir nebze de olsa bu sebepten ötürü ferah olsun..

Ne güzel anılarınız olmuş, ne güzel bir babaymış, ne kadar şanslıymışsınız dolu dolu bir çocukluk,macera dolu.. Rabbim nurlar içinde yatırsın, bol bol dua edin, zamanla tüm acılar hafifliyor, Allah yardımcın olsun

Bir sürü güzel anı biriktirmişsin çok şanslısın ...ne mutlu sana böyle bir baban olmuş....hissettiğin herşeyi öyle hissettim ki.. ben de yaşadım ne yasadiysan hepsini yaşadım nefret ettim herseyden herkesten.. ağladım kafamı duvarlara vurdum.... zamanla hafifliyor ama unutulmuyor... kimi zaman burnunun direği sızlıyor, kimi zaman rüyalarında görünce gerçek zannediyorsun.. uyanınca geri uyumak istiyorsun rüyaya tekrar devam etmek için. ...Kimi zaman daha dün yanında gibi hissediyorsun kimi zaman yıllardır görmemişsin gibi... 13 yıl bitti annemsiz..Allah rahmet eylesin ..sabırlar diliyorum .

7 sene evvel babamı kaybettim bende,yaşadığın duyguları birebir yaşadım,babam en çok bana düşkündü kardeşlerim arasında,beni baban hastaymış diye götürdüler anneme,anlamıştım ters bişeyler olduğunu,çünkü 2 gün evvel beraberdik hiç birşeyi yoktu,annemlerin eviyle aramız arabayla yarım saat ama o yarım saat bana 30 yıl gibi geldi,eve vardığımda kalabalığı görünce yıkıldım,hemen sonra cenaze aracıyla tabut geldi içinde babam,o an bende tramva yaptı,geçmişle ilgili bir çok şeyi unuttum hatırlayamıyorum...
Yani yaşadığın çok çok zor,gözyaşları içinde okudum yazdıklarını,dua ediyordum ilk günler neolur Allahım biran evvel zaman geçsin diye,hiç bir yere sığamıyordum delirecek gibiydim,geçti...
Ama acı geçti,yerini onu çooook özlemenin acısı geldi,güneşim söndü derim hep,ama inançlı bir insansan bir gün mutlaka kavuşacaz şimdi bize düşen onlar için bol bol dua etmek

Bu hayatta en çok anı biriktiririz aslında. Ne kadar güzelini biriktirirsek o kadar mutlu ayrılırız burdan. Babanız huzurlu ayrılmış, güzel yaşamış demek ki ne mutlu ona... Siz de bu tarafından görüp biraz rahatlamaya çalışın.

Sizin acınız geçer mi? Elbette bugünkü gibi kalmayacak, zamanla azalacak. Sabredin, dayanmaya çalışın. Güzel geçen zamanlarınızın hatıraları size şimdi acı veriyor ama zamanla güç verecek. Yıllar sonra içiniz onu hatırlayınca yine inceden sızlayacak ama bugünkü gibi değil...

Bunları size babasını yaklaşık 20 sene önce, üstelik üniversite sınavına girmeden bir önceki akşam kaybetmiş biri olarak söylüyorum, sözüme güvenin. Allah sabır versin...

Sabırlar diliyorum, Allah yardımcın olsun.

Keşke ben de babamın son nefesinde yanında olabilseydim. Öleceğini hissettim ama yetişemedim. Uçakla 11 saat uzaklıktaydım. Bu vedaya özenilir mi değil mi? Ben veda bile edemedim ki..
Geçecek zamanla ama sızısı hep kalacak. Babamı düşünmek acı veriyor, mezarına bile gidemiyorum şimdi. Bir tür kaçış yaşayacak olmamış varsayacaksın istemesen de. Kendini bırak, acını yaşamak istediğin kadar yaşa, içine atma, tek tavsiyem budur.

Ahh ahh yaşadıklarımız, duygularımız bire bir aynı... Sanki ben yazmışım gibi...
Babamla anılarımız, bana yaşattığı duygular,mutluluk birbirine yakın...

Ben bu acıyı 2 sene önce yaşadım o hastane günlerimiz ne acıydı ah...
O yakışıklı babamın gözlerı acısından açılmıyordu.Son günüymüş babamın.o hırıltı kesilmiştı iyileşmiyeceğini biliyordum doktor 6 ayı var demişti o 6 aya bile razıyken babamın nefesi,sesi,güzelliği durdu ,hayat durdu istedim ki o an dünya yıkılsın...
Şimdi gözyaşlarıyla yazıyorum seni çok iyi anlıyorum.
Taaaa derinden hissettim hislerini.
Babana babama o güzel insanlara rahmet diliyorum.Huzur içinde uyusunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…