- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
- 178
- Konu Sahibi Daughter of your father
-
Amin ,teşekkür ederim.Ne güzel anılarınız olmuş, ne güzel bir babaymış, ne kadar şanslıymışsınız dolu dolu bir çocukluk,macera dolu.. Rabbim nurlar içinde yatırsın, bol bol dua edin, zamanla tüm acılar hafifliyor, Allah yardımcın olsun
çok şanslısınız.Amin ,teşekkür ederim.
O çok güzel bir adamdı ..keşke bana biraz kötü davransaydi ..sevmeseydim bu kadar ..
Çok severdi beni ..hiç kıyamazdı ..el üstünde tutardı ..yemek yerken çaktırmadan kontrol ederdi yiyor muyum diye ..ben başladıysam o da başlardı ...dayanamiyorum. .keşke beni bu kadar sarıp sarmalamasaydi. .
Canımmmmm içimden bişey koptu başın sağolsun tatlım yaHerkesin bir yükselme hikayesi vardır ya,benim canım babamınki de kamyonculuk. .iş adamı (mesleğini söyleyemiyorum) olmadan önce birçok işi oldu ..en çok kamyonculuk yaptı ..beş altı yaşlarındayken ,alır beni ,koltuğun arka kısmındaki özenle hazırlanmış yatağa yatırırdı .birlikte uzun yola çıkardık .." şimdi uyu ki ,sabah uyanık olup sarı çiçekleri gorebilesin " derdi ..Çok severdim sarı çiçekleri (ayçiçeği) .. bir uyanırdım ,uçsuz bucaksız sarı çiçek tarlaları. .birlikte aralarında gezerdik ..dünyanın en şanslı çocuğu gibi hissederdim kendimi ..
Sonra bir de kahve maceramız var ..alırdı beni kahveye giderdik ..ben gazoz içerdim o , kahve ..Çok keyifli vakit geçirirdim o kahvehanede .. dönüş vakti gelirdi ,el ele tutuşup ,atlaya zıplaya eve giderdik. .daha doğrusu gidemezdik :) dedem yolun başında bekliyor olurdu .babam her zamanki gibi dedeme haber vermeyi unutmuş olurdu ..canım dedem elinde taşla bizi kovalar , beni alır ,babam da kaçardı.gece dedem uyuyunca eve gelirdi .
O kadar çok anımız var ki ,şuan şokta olduğum için aklıma getiremiyorum .gözümün önünde hep o son sahne ..Babam son nefesini veriyor ama ben iyileşiyor sanıyorum ..cünKü artık hiriltili nefes almıyor , nefesi sakin, yüzünde bir huzur ..bir baktım gözlerini bastırıyorlar, biri de kafasını sabit tutmaya çalışıyor ..hafif ses verdi ..sonrası sessizlik ..bir el yüzüne üzerinde bulunan çarşafı çekti ..sok oldum ..yapıştım çarşafa ,bağırdım napiyosunuz babama diye ..baktım herkes de ağlıyor ..bir tek salak ben miydim ? Babam ölmüş müydü gerçekten ? Baba ! Dedim ,baba,baba,baba,babaaaaaaa,ba-b. ........
Neden ? Neden o ?
Sabaha kadar elini tuttum ,yüzünü okşadım, elimi hala sıcak olan omzunda ve kolunda gezdirdim ..sıkı sıkı tuttum almasınlar diye ..vakit geldi ..zorla aldılar onu benden ..bağırdım ,bırakma beni baba,gitme baba,sensiz yaşayamam baba ................ sessizlik ...Çok canımı yakıyor bu sessizlik ..bir veda da tabutu başında gerçekleştirdik ..bu en zoruydu. .çünkü evde yatağında yatıyordu ..orda kara tabutta ...hiç yakışmadı hiç ,kalk ordan sen x sin sana yakışmaz dedim ama beni duymadı ..o kadar sarıldım ,öptüm ama o bana karşılık vermedi ...
Yanıyorum ,bir haftadır açım,açlık hissetmiyorum ..
Nasıl geçecek ? Nasıl hayata tutunacagim tekrar yada peşinden mi gideceğim ? Sığamıyorum bu dünyaya ..kimseyi görmek istemiyorum ,kimseyle konuşmak istemiyorum ..kendimi eve kapattım .bugün eşimi de evden kovdum .gitmedi ,birşey aldırma bahanesiyle gönderip ,kapıyı da kilitledim ...
Ah babam ,bir kere daha göreyim nolur ....ateşler içinde yanıyorum ,ruhum paramparça ..düşünemiyorum ,konuşamıyorum ,algilayamiyorum ...belki görürsem yangınım biraz hafifler ..nefes alamıyorum ..
Çok fazla anımız var ..hergün birini yazsam yine bitmez ..o anılar şuan boğuyor beni ..Bir sürü güzel anı biriktirmişsin çok şanslısın ...ne mutlu sana böyle bir baban olmuş....hissettiğin herşeyi öyle hissettim ki.. ben de yaşadım ne yasadiysan hepsini yaşadım nefret ettim herseyden herkesten.. ağladım kafamı duvarlara vurdum.... zamanla hafifliyor ama unutulmuyor... kimi zaman burnunun direği sızlıyor, kimi zaman rüyalarında görünce gerçek zannediyorsun.. uyanınca geri uyumak istiyorsun rüyaya tekrar devam etmek için. ...Kimi zaman daha dün yanında gibi hissediyorsun kimi zaman yıllardır görmemişsin gibi... 13 yıl bitti annemsiz..Allah rahmet eylesin ..sabırlar diliyorum .
Allah sabırlar versin ..Çok zor şeyler yaşamışsın ..cennette bulusursunuz insallah ..7 sene evvel babamı kaybettim bende,yaşadığın duyguları birebir yaşadım,babam en çok bana düşkündü kardeşlerim arasında,beni baban hastaymış diye götürdüler anneme,anlamıştım ters bişeyler olduğunu,çünkü 2 gün evvel beraberdik hiç birşeyi yoktu,annemlerin eviyle aramız arabayla yarım saat ama o yarım saat bana 30 yıl gibi geldi,eve vardığımda kalabalığı görünce yıkıldım,hemen sonra cenaze aracıyla tabut geldi içinde babam,o an bende tramva yaptı,geçmişle ilgili bir çok şeyi unuttum hatırlayamıyorum...
Yani yaşadığın çok çok zor,gözyaşları içinde okudum yazdıklarını,dua ediyordum ilk günler neolur Allahım biran evvel zaman geçsin diye,hiç bir yere sığamıyordum delirecek gibiydim,geçti...
Ama acı geçti,yerini onu çooook özlemenin acısı geldi,güneşim söndü derim hep,ama inançlı bir insansan bir gün mutlaka kavuşacaz şimdi bize düşen onlar için bol bol dua etmek
Emin ol alışırsın bu dünya da insanoğlu her acıya alışıyor fitratimiz böyle. Şu an açın çok çok taze içine kapanma sakın acını paylaş ki bir nebze rahatlayasın unutma şimdi acıtabilir ama sonra gülerek hatırlayacaksın..Amin ,teşekkür ederim .
O miras dediğiniz acıtıyor en çok da ..
Amin ,teşekkür ederim. Söyledikleriniz doğru fakat şuan ben bunlari anlayacak durumda değilim ..iç dökmek için yazdım ..kimseyle konuşamıyorum, yanımda kimseyi istemiyorum .hele biri bana bakacak olursa kıyameti kopariyorum. .ziyaretime gelenlere kapıyı açmıyorum ..sadece babamı düşünmek ,yalnız kalmak istiyorum ..aklımdan da çıkmıyor zaten ..extra bir çabaya gerek yok ..Bu hayatta en çok anı biriktiririz aslında. Ne kadar güzelini biriktirirsek o kadar mutlu ayrılırız burdan. Babanız huzurlu ayrılmış, güzel yaşamış demek ki ne mutlu ona... Siz de bu tarafından görüp biraz rahatlamaya çalışın.
Sizin acınız geçer mi? Elbette bugünkü gibi kalmayacak, zamanla azalacak. Sabredin, dayanmaya çalışın. Güzel geçen zamanlarınızın hatıraları size şimdi acı veriyor ama zamanla güç verecek. Yıllar sonra içiniz onu hatırlayınca yine inceden sızlayacak ama bugünkü gibi değil...
Bunları size babasını yaklaşık 20 sene önce, üstelik üniversite sınavına girmeden bir önceki akşam kaybetmiş biri olarak söylüyorum, sözüme güvenin. Allah sabır versin...
Amin ,inşallah ,teşekkür ederim ..Aynı acıyı yaşıyoruz, daha fazla yorum bile yapamıycam rabbim sabır versin hepimize.
Amin ,teşekkür ederim. .Sabırlar diliyorum, Allah yardımcın olsun.
Keşke ben de babamın son nefesinde yanında olabilseydim. Öleceğini hissettim ama yetişemedim. Uçakla 11 saat uzaklıktaydım. Bu vedaya özenilir mi değil mi? Ben veda bile edemedim ki..
Geçecek zamanla ama sızısı hep kalacak. Babamı düşünmek acı veriyor, mezarına bile gidemiyorum şimdi. Bir tür kaçış yaşayacak olmamış varsayacaksın istemesen de. Kendini bırak, acını yaşamak istediğin kadar yaşa, içine atma, tek tavsiyem budur.
Amin,cümlemize inşallah..Allah sabırlar versin ..Çok zor şeyler yaşamışsın ..cennette bulusursunuz insallah ..
Ben de babamin yanındaydım .çocuklarımı görmek üzere yaşadığım yere geldim .sadece birgün ...aradılar koştum ..beni görünce gözlerini açtı ve yüzüme tebessümle uzun uzun bakti ..ondan sonra bir daha açmadı gözünü ..veda edene kadar göremedim güzel gözlerini ..
Seveni coktu, 2 katlı eve sigdiramadik. Yol kenarında oturup ağlayanlar bile varmış ..Baban çok iyi bi adammış, bunu buradan bile hissettim. Allah mekanını cennet etsin. Sana da sabır diliyorum...
Amin ,teşekkür ederim. .Babamla ilgili zor bir dönemden geçiyorken yazın içimi parçaladı sanki.. nedense okurken kendimi koydum yerine.. off.. çok zor.. allah sabır versin nediyeyim..
Çok zor ! Durumun farkindaymissin ,başına geleceklerden haberin varmış ..ben öyle değildim ..herkes babamın yanından uzaklaştırmaya çalıştı beni ama ben son nefesine kadar elini bırakmadım .iyileseceksin, aç gözünü ,bana bak ,sensiz ne yaparım ,bırakma dedim ..hiriltisinin geçmesini bekledim .günlerce uyumadığım için çok yorulmuştum, bir 10 dk odama çıkayım ,uyuya kalırsam beni uyandırın dedim .keşke cikmasaydim da alt katta yakın bir yerlerde dinleseydim. Yarım saat uyumuşum. Geldiler yanıma ,babanın hiriltisi geçti ,gel bi bakalım ,dediler ..yataktan nasıl sevinçle zipladigimi anlatamam .o merdivenleri üçer beşer koşa koşa indim .bi baktım gerçekten hırıltı yok ..gülümsedim, hadi baba konuş benimle dedim .ayak ucundaydim. .olanlari farkedemedim. .karnını kontrol ediyordum gözlerimle ..sallanmiyor, bir de hafif ses çıktı ağzından ..tamam dedim ,babam beni bırakmayacak ..meğer can veriyormuş ,elini tuttum ,oysaki sadece yarım saat bırakmıştım. .yüzünü kapattılar, önce anlamadım, bu insanlar napıyor diye biraz baktım ..sonra çığlıklarım bütün evi inletti. .bırakmıştı beni ..iyi olacağım diye yalan söylemişti ..Çok kızgınım ...Ahh ahh yaşadıklarımız, duygularımız bire bir aynı... Sanki ben yazmışım gibi...
Babamla anılarımız, bana yaşattığı duygular,mutluluk birbirine yakın...
Ben bu acıyı 2 sene önce yaşadım o hastane günlerimiz ne acıydı ah...
O yakışıklı babamın gözlerı acısından açılmıyordu.Son günüymüş babamın.o hırıltı kesilmiştı iyileşmiyeceğini biliyordum doktor 6 ayı var demişti o 6 aya bile razıyken babamın nefesi,sesi,güzelliği durdu ,hayat durdu istedim ki o an dünya yıkılsın...
Şimdi gözyaşlarıyla yazıyorum seni çok iyi anlıyorum.
Taaaa derinden hissettim hislerini.
Babana babama o güzel insanlara rahmet diliyorum.Huzur içinde uyusunlar
Teşekkür ederim.Isterse elli sene gecsin canim bazi anlar geliyor ki acini ilk gun ku tazeligiyle hissediyorsun.
Basin sagolsun
Amin ,inşallah. .teşekkür ederim.Allah size sabır versin,babanıza da rahmet eylesin ins. Okurken kalbimde hissettim acınızı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?