• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölürsem mezar taşıma anne olamadan öldü yazın...

Kendimle beraber bütün hasretle evlat bekleyen annelerin duaları kabul olur, bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah. Böyle hikayeleri olan üyelerin, sonra hamilelik takvimlerini görünce o kadar seviniyorum ki, umut oluyor bana da.

Ben de tüp bebek yollarında biri olarak sanırım, bütün bir hamileliği hep endişeyle geçiririm giç emin olmadan, hiç tam anlamıyla güvende hissedemeden. Doğum şekli zaten kafamda otomatikman sezaryen. Çünkü hiç bir risk kabul edemiyorum. Her aşama endişe benim için. Kursakta kalmaya hazır bir sevinçle gidiyorsun doktora. Hafta hafta önce gelişim geriliği, belki normal hızı yakalar umudu, kalp sesini dinlemeye doyamama, eşinin sesindeki mutluluğa doyamama, sonra yavaş yavaş önce kalp sesinin kaybolması, sonra görüntünün kaybolması ve kanamayı beklemek..

Ben çok konuşmadım bile, çünkü hiç bağlanmamaya çalıştım. Doktora kendim gittim ve eşime gayet motomot bir sesle durumları anlattım. Ki üzüntü değil de alelade bir aksilik gibi yaşanıp bitsin her şey.

Ekşi sözlük başlığı gibi biraz, bunlar da hayatın iç burkan detayları. Herkesin imtihanı başka. Allah hayırlısını versin inşallah.
Hepimiz içimizde yaşamaya çalışıyoruz bazı şeyleri iyi ki böyle yerler var da en azından birbirimizle dertleşiyoruz. Yoksa küllün hepimiz ince hastalıktan giderdik herhalde. Sizin probleminiz neydi tatlım? Kaç düşüğün oldu?

Evet aylar sonra durumumu yazayım dedim belki birilerine umut olurum. Evet arkadaşlar yaptırdıgım testlerle birlikte en son doktoruma gittiğimde aman Allahım sende pıhtılaşma sorunu var dedi diğer doktorların görmezden geldiği bir değerdi Prof bile önemsemedi değerimi gün içinde değişir dedi doktorumun ısrar ile acılar içinde hsg çektirdim. Hsg sonucunda doktorum bir doçente yönlendirdi. İçime bir korku düştü. Eşimle 10 gün bekledik doktorumuzu o on günü bir Allah bir ben bilirim. Sonuçları eşimin hastanesi olmadıgı içinde göremedik. Doktor açıp hsgye baktıgında rahimde septum halk arasında perde denilen şeyi gördü hep şüphelenmiştik zaten. Daha önce ulstrasonda incecik bir çizgi halinde gören doktor olmuştu. Ayrıca tüplerim cıkmamıs sanki tamamen kapalı gibiydi. Doktor bazı kadınlar kendilerini fazla kastıgı için hsgde cıkmayabiliyor dedi ama sen hamile kalmısın mümkün görünmüyor kapalı olması dedi ve ben bu riski göze alamadım. Doktora hep tüplerimi kontrol etmesi hem de perdeyi düzelmesi için ameliyat önerdim. Doktor gerek yok desede evham yapmamak için laparoskobi de oldum ameliyatta tüplerimde hiçbir sıkıntımın olmadıgı ortaya cıktı sadece hsgde cok acı cektiğim için kasmısım filmde cıkmamıs. Perdem ve polip varmış birde düzeltildi. Biraz ağrılarım oldu. Cok şükür tüplerimde zaten sıkıntı yokmuş. Doktor bir kaç ay korunmamı önerdi. Son görüşünde pıhtılasma için aslında gerek olmadıgını ilaca söyledi değerim bir diğerinde normal cıksada ben riske atamayacağımı belirttim kendisine. Defalarca düşük yapıpta perdesini düzelttikten sonra sağlıklı gebelik yaşayanlar var dedi. Kilo vermemi istedi. Benim 2.düşüğümdü genetik testler bile yapıldı sıkıntı cokmadı. Benim gibi olanlara yardımcı olmak istedim. Desteğini için çok sagolun kızlar.
Canım inşAllah tez zamanda bebişlerimizi hayırla sağlıkla alırız kucağımıza. Dr çok önemli, biz 3 sene boşa vakit harcamışız dr'un yaptığı dandik sperm testinden dolayı. Başka bi dr ben bu testi evde bile yaparım bu olmaz iyi bir yerde yaptırın dedi de yenisini yaptırdık. Tabi bunlar vesile önce Allah nasip edecek ki sonra vesile seni bulsun...

Benimde cocuk konusunda nasıl desem bır sınavımdır gıdıyor.

Ilk esım azosperm ıdı , yanı erkek kısırlıgının en agır noktasını yasıyordu o sebeble 3 tup bebek denemesınde hamıle kalabıldım ve yukarılarda bır arkadasın yazdıgı gıbı her gunumu her ama her haftamı bınbır turlu korkuyla gecırdım cunku eger düşersede sperm yoktu kı deneme yapalım. Asla normal bır bebek doguracagıma ınanamadım , hayal edemedım hamıle olmama ragmen cok garıp bır ruh halındeydım ayaga kalktıgım her an bır elım bacak aramda kalkıyordum bunun tek acıklaması korku.

Sonra oglum gercekten dogdu ve gercekten sapa saglam normal bıldıgınız cok normal bır bebektı gercekten onu dogurdugum o gun ılk defa Alahın varlıgına bu kadar net sahıt oldum.

Daha sonra bız ılk esımle bosandık . sımdıkı esımle evlenmeden evvel olan bır ılıskıde ben hamıle kaldım. ve aldırmak zorunda kaldık . Daha sonra evlenır evlenmez tekrar hamıle kaldım bu sefer doguracaktım ama cok cok kotu bır surec yasadım 2 ay boyunca sureklı kanadım her gun 7-8 pet degıstırecek kadar kanamam oldu, aradada kan bosalmaları yasadım. En sonunda hayatı rıskım olunca ve kanamalarda durmayınca 16 haftalık sonlandırıldı.

Bu normal olan her ıkı gebelıgımde korunurken oldu, bırınde ertesı gun hapına ragmen ustelık, gerı cekılme fılan degıl prezervatıfle oldu dıgerıde. Herneyse ondan sonra uzun sure bebek meselesını kapattıp zaten benımde bır oglum vardı , cok buyuk bır askla yanmıyordum tekrar bır bebek ıcın ve son yasadıgım kanamalı hastanede gecen hamılelıgım bende cok buyuk bır etkı yaptı. Tam 3 sene dusunmedım gecen seneye kadar .Hamıle kaldım bu defa bılınclı ama bos gebelık oldu 1.5 ay dıs gebelık mı mol gebelıkmı derken kurtaj oldum.

Bu sefer arastırılmaya baslandık, bende zaten bır sorun yoktu daha evvel tup bebekte her turlu testım yapılmıstı ama yınede tekrarlattık herseyı genetık , vs vs. Sonra sıra esıme geldı esım hıc kendını kontrol ettırmek ıstemedı cunku ona gore benım daha once gordugum bu tedavılerden dolayı sorun olusmustu ve doktorlar bunu bulamıyordu. Kavga gurultuye sperm testı yapıldı ve goruldukı morfolojı 1, sperm sayısı eh hareketlılık ehhh

Doktor dedıkı esınız cok yorulmus tup bebek yapalım dırek bende o sırada acayıp derecede takmıs durumdaydım 3. tup bebek denemesı, 1 sezeryan , 1 ölü doğum 2 kurtaj kanser oalcagım ben dıye cok kızıyordum esıme . O sırada kurtajdan dolayı rahım agzında yara oldu hah dedım evren bebek yapmamamız ıcın her turlu seyı yapıyor. Rahım agzındakı yaranın tedvaısını olamadan bır kaza gecırıdm ve 6 ay tedavım surdu . Ocak ayında korunmayı bıraktım sonra sımdı bugun 10. haftaya gırdım hersey yolunda oglum 7 yasında oldu, umaırm bu gebelıgım nıhayete erer.

Oğlum cok ıstıyor kardesı olsun, bende artık bır kayıbı kaldıracak ve yenıden baslayacak gucu kendımde bulamıyorum. Son gebelıgım morfolojıye ragmen oldu ama umarım sonrasında bır aksılık cıkmaz ınsallah
Eşin ameliyat olmadı mı canım? İnşAllah herşey güzel olur kalbini ferah tut. Bu dünyada nasibi olan gelir sadece duanı güzel et. ;)

üst üste düşük kalp atışlarının bir anda sessizleşmesi... bedenimdeki tahribat... Annelik ateşim... Yavru kokusuna hasret... Mutlu bir evliliğim var hamile kalıyorum ama sonu hüsran bu ayda hamileyim... bir çift çizgi sonrası kan testi 13 beta hcg bu rakamın ne olduğunu yaşadıgım tecrübelerden biliyorum ne yazık ki... Psikolojik olarak içimde kaybolanlar. Eşimde bana belli etmediği babalık isteği... Ölürsem kızlar vasiyetim dedim eşime... Artık düşük yaparken çektiğim acıları parça parça düşürüp görmeyi kürtaj olmayı kaldıramıyorum. Duyduğum en güzel sesti kalpin... Çok özlüyorum o kalp atışlarını

Canım kan pıhtılaşmasına bakıldı demişsin ama hangisine bakıldı? 6lı Tormbofili panali, protein S, Protein C, Homositein vs. hepsine bakıldı mı? Yoksa sadece koagulasyon testine mi bakıldı? Sana tavsiyem bence gebelikten önce bebe aspirini kullan kan sulandırıcı olarak. Bebeğin tutunmasına yardımcı olur...

Eşin ameliyat olmadı mı canım? İnşAllah herşey güzel olur kalbini ferah tut. Bu dünyada nasibi olan gelir sadece duanı güzel et. :KK66:
Eşim ameliyat olmadı , olmak ıstemedı olursa olur olmazsa olmaz dedı en son. Benımde tup bebek yapacak cesaretım yoktu artık acıkcası, bırde oglum dakı urolojıye sonucları gosterdık cıft taraflı varıkosel var amelıyat onerıyorum dedı, esımın gıttıgı urolog ıse tek taraflı varıkosel var dedı amelıyata gerek yok dedı. Sonra bır kadın dogumcuya gıttık durum budur budur dedık,Oda dedıkı bu degerlerle normal yoldan hamıle kalırsınız dedı bu seferde morfolojı 2 cıktı, hem daha oncede saglıklı bır bebegınız varmıs baska sebeblerle alınmıs bence denemeye deger tup bebek yaptırmayın dedı ve adamın dedıgı gıbıde hemen hamıle kaldım. Umarım sonuna kadar gıdebılırım soyle bır 3-4 ayı atlatsam belkı rahatlarım dıye dusunuyorum

Eşim ameliyat olmadı , olmak ıstemedı olursa olur olmazsa olmaz dedı en son. Benımde tup bebek yapacak cesaretım yoktu artık acıkcası, bırde oglum dakı urolojıye sonucları gosterdık cıft taraflı varıkosel var amelıyat onerıyorum dedı, esımın gıttıgı urolog ıse tek taraflı varıkosel var dedı amelıyata gerek yok dedı. Sonra bır kadın dogumcuya gıttık durum budur budur dedık,Oda dedıkı bu degerlerle normal yoldan hamıle kalırsınız dedı bu seferde morfolojı 2 cıktı, hem daha oncede saglıklı bır bebegınız varmıs baska sebeblerle alınmıs bence denemeye deger tup bebek yaptırmayın dedı ve adamın dedıgı gıbıde hemen hamıle kaldım. Umarım sonuna kadar gıdebılırım soyle bır 3-4 ayı atlatsam belkı rahatlarım dıye dusunuyorum
Yavrum ne kalmış şunun şurasında olmuşsun 9 hafta bak. 3 haftaya 3 ayın bitecek. 9. Ayı da gör hayırlısıyla inşAllah. Bu arada dr çok önemli bu gittiğimiz üroloğu iyi araştırdım gidenler çok memnun ben de güvendim açıkçası. Bakalım bugün teşhisi açıklicak. Ya ilaç ya ameliyat :KK17:

Yavrum ne kalmış şunun şurasında olmuşsun 9 hafta bak. 3 haftaya 3 ayın bitecek. 9. Ayı da gör hayırlısıyla inşAllah. Bu arada dr çok önemli bu gittiğimiz üroloğu iyi araştırdım gidenler çok memnun ben de güvendim açıkçası. Bakalım bugün teşhisi açıklicak. Ya ilaç ya ameliyat :KK17:

bıze amelıyat oneren doktorda cok unlu bır doktor bahcecının urologlarından , ama amelıyat olmadan oldu umarım bu morfolojı sorunu daha sonra bebekte gerılıge veya baska bıseye sebeb olmaz aslında bunu kadın dogumcuyada sormadım hamıle kaldıgımdan berı hep dua ettım Allahım hemen hamıle kalıyorum ama hamıle kalmamda onemlı degıl kucagıma alacagım zaman hamıle kalayım dedım ınsallah duam kabul olmustur . Cunku eger bunuda kaybedersem 6. bır gebelıgıme takatım kalmaz. sızın sorununuz morfolojıymıs sanırım ınsallah tez zamanda bebısınıze kavusursunuz ınsallah

Evet aylar sonra durumumu yazayım dedim belki birilerine umut olurum. Evet arkadaşlar yaptırdıgım testlerle birlikte en son doktoruma gittiğimde aman Allahım sende pıhtılaşma sorunu var dedi diğer doktorların görmezden geldiği bir değerdi Prof bile önemsemedi değerimi gün içinde değişir dedi doktorumun ısrar ile acılar içinde hsg çektirdim. Hsg sonucunda doktorum bir doçente yönlendirdi. İçime bir korku düştü. Eşimle 10 gün bekledik doktorumuzu o on günü bir Allah bir ben bilirim. Sonuçları eşimin hastanesi olmadıgı içinde göremedik. Doktor açıp hsgye baktıgında rahimde septum halk arasında perde denilen şeyi gördü hep şüphelenmiştik zaten. Daha önce ulstrasonda incecik bir çizgi halinde gören doktor olmuştu. Ayrıca tüplerim cıkmamıs sanki tamamen kapalı gibiydi. Doktor bazı kadınlar kendilerini fazla kastıgı için hsgde cıkmayabiliyor dedi ama sen hamile kalmısın mümkün görünmüyor kapalı olması dedi ve ben bu riski göze alamadım. Doktora hep tüplerimi kontrol etmesi hem de perdeyi düzelmesi için ameliyat önerdim. Doktor gerek yok desede evham yapmamak için laparoskobi de oldum ameliyatta tüplerimde hiçbir sıkıntımın olmadıgı ortaya cıktı sadece hsgde cok acı cektiğim için kasmısım filmde cıkmamıs. Perdem ve polip varmış birde düzeltildi. Biraz ağrılarım oldu. Cok şükür tüplerimde zaten sıkıntı yokmuş. Doktor bir kaç ay korunmamı önerdi. Son görüşünde pıhtılasma için aslında gerek olmadıgını ilaca söyledi değerim bir diğerinde normal cıksada ben riske atamayacağımı belirttim kendisine. Defalarca düşük yapıpta perdesini düzelttikten sonra sağlıklı gebelik yaşayanlar var dedi. Kilo vermemi istedi. Benim 2.düşüğümdü genetik testler bile yapıldı sıkıntı cokmadı. Benim gibi olanlara yardımcı olmak istedim. Desteğini için çok sagolun kızlar.

Laporoskopi nasıldı, ağrısı sızısı oluyor mu? Yatman gerekiyor mu? Ben de olacağım bu yaz, ona göre eve yardımcı birini almak istiyorum eğer 1 hafta filan yatmak gerektiren bir durumsa. Daha önce histereskopide filan öyle yatmam gerekmemişti ama bu daha ciddi bir şey gibi.

Bizim bir tanıdık varmış annem anlatmıştı, o kadar çok düşük yapmış ki en son 19 sene sonra hamile kalmış yine,
demiş ben kucağıma almadan inanmam sonra o çocuğu doğmuş, o çocuktan sonra bi de ikiz çocukları olmuş, şimdi 3 tane çocuğu var, babalarını parkta dedeleri sanıyorlarmış :) yani düşük morfoloji falan hikaye sebep bunlar Allah ne derse o.
gerçi o saatten sonra da bilemiyorum Allah bilir tabi. Allah gönlümüzdekini versin hayırlısıyla inşAllah.

Laporoskopi nasıldı, ağrısı sızısı oluyor mu? Yatman gerekiyor mu? Ben de olacağım bu yaz, ona göre eve yardımcı birini almak istiyorum eğer 1 hafta filan yatmak gerektiren bir durumsa. Daha önce histereskopide filan öyle yatmam gerekmemişti ama bu daha ciddi bir şey gibi.
Canım hiç büyüteceğin birşey değil ben boşyere oldum orası ayrı sadece cıktıgında anestezi yan etkileri oluyor karnımda agrılar oldu en fazla 3 gün sürecek şekilde normal hayatına cok çabuk dönüyorsun

Canım kan pıhtılaşmasına bakıldı demişsin ama hangisine bakıldı? 6lı Tormbofili panali, protein S, Protein C, Homositein vs. hepsine bakıldı mı? Yoksa sadece koagulasyon testine mi bakıldı? Sana tavsiyem bence gebelikten önce bebe aspirini kullan kan sulandırıcı olarak. Bebeğin tutunmasına yardımcı olur...
Protein C düşük çıktı sınır baya altında ama doktorum çok önemsemedi sonraki doktor çok önemsedi bir diğeri tekrarlayalım dedi reziztansıma baktım normal cıktı herşey bu değer değişebiliyor dedi ama ben riske atamam bir kez düşük cıktı dedim. Diğer doktorum da hiç tekrarlamaya bile gerek yok direk başlayacaksın demişti. Şimdki doktorum septum perde kaynaklı olduğunu düşündüğğ iiçin düşüklerimin kullanma diyor ama nasıl riske atabilirim ki?

Kesinlikle tek olmaz ben annemi çağırmadım herkes cok basit şu bu falan dedi ilk gün midem düzelmediği için doktor cıkarmadı eşim baktı. Zatne dogrulamıyorsun ilk gün cok fazla diğer günlerde her işini kendin yapacak halde değilsin yemek fln sadece ayaklanıyorsun. Kimseyi dinleme bana ihtiyacın olmaz dediler ama perişan oldum. Annem gelmek zorunda kaldı.

Canım inşAllah tez zamanda bebişlerimizi hayırla sağlıkla alırız kucağımıza. Dr çok önemli, biz 3 sene boşa vakit harcamışız dr'un yaptığı dandik sperm testinden dolayı. Başka bi dr ben bu testi evde bile yaparım bu olmaz iyi bir yerde yaptırın dedi de yenisini yaptırdık. Tabi bunlar vesile önce Allah nasip edecek ki sonra vesile seni bulsun...
Benimde her doktor farklı konustu biri çok önemsiyor diğeri yok ya diyor.

Kesinlikle tek olmaz ben annemi çağırmadım herkes cok basit şu bu falan dedi ilk gün midem düzelmediği için doktor cıkarmadı eşim baktı. Zatne dogrulamıyorsun ilk gün cok fazla diğer günlerde her işini kendin yapacak halde değilsin yemek fln sadece ayaklanıyorsun. Kimseyi dinleme bana ihtiyacın olmaz dediler ama perişan oldum. Annem gelmek zorunda kaldı.
Ben de bunu mer ediyordum.internette pek bir sey bulamadım. Annem filan gelmeyeceğini için, bir kaç gün yardimci kadın alırım o zaman. Hastanede eşim olur yanımda.çok Teşekkürler. İnşallah en kisa zamanda sorunlarımız çözülür, bebislerimizi severiz :)

Benimde her doktor farklı konustu biri çok önemsiyor diğeri yok ya diyor.
canım biz dün üroloğa gittik testi yorumladı ameliyata gerek yok dedi. doktorumuza çok güveniyorum çok umutlu konuştu ilaç verdi şimdi aşılamaya gidicez. doktora güven çok önemli yoksa şüpheye düşüyorsun o da stres yapıyor.
Allah dualarımızı kabul etsin inşAllah :)

ben her forumda yazıyorum burda da yazacağım. anne olmayı sadece 9 ay karnında taşımaktan ibaret görmeyin. zira annelik bu değil. annelik doğmuş çocuğa emek vermek fedakarlık yapmak onun için çabalamaktır.
evlat edinin ölmenize gerek yok. belki Allah ikinci bir evladı hatta 3 ü nasip eder kimbilir.

ben her forumda yazıyorum burda da yazacağım. anne olmayı sadece 9 ay karnında taşımaktan ibaret görmeyin. zira annelik bu değil. annelik doğmuş çocuğa emek vermek fedakarlık yapmak onun için çabalamaktır.
evlat edinin ölmenize gerek yok. belki Allah ikinci bir evladı hatta 3 ü nasip eder kimbilir.
Fikirlerinize saygı duymakla birlikte herkes önce kendi evladına sahip olmayı dener denemeyen var mıdır önünde tıbbi engeller varsada aşar hala dener ve olmazsa belkide evet bu çok doğru bir seçenek ama 9 ay karnımda büyütmekte neden istmeeyim? Bu başlığı aylar öncesinde açmıştım. Üst üste düşüklerim sonrası. Çok erken benim böyle büyük laflar etmem için ama o anki duygusallıkla böyle konusmusum.

pıhtılaşma olabilirmi acaba, genetik test yaptırdınızmı? Hamilelik sürecinde kan sulandırıcı kullandınızmı.İanşallah Rabbim kucağınıza almayıda nasip etsin

Fikirlerinize saygı duymakla birlikte herkes önce kendi evladına sahip olmayı dener denemeyen var mıdır önünde tıbbi engeller varsada aşar hala dener ve olmazsa belkide evet bu çok doğru bir seçenek ama 9 ay karnımda büyütmekte neden istmeeyim? Bu başlığı aylar öncesinde açmıştım. Üst üste düşüklerim sonrası. Çok erken benim böyle büyük laflar etmem için ama o anki duygusallıkla böyle konusmusum.

tabiki de kendiniz de doğurabilirsiniz buna karar vermek ya da vermemek benim haddim değil. siz mezar taşı evresine geldiğiniz için ben böyle yazdım. Allah herkese hayırlı sağlıklı evlatlar versin.

Back
X