• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölürsem mezar taşıma anne olamadan öldü yazın...

üst üste düşük kalp atışlarının bir anda sessizleşmesi... bedenimdeki tahribat... Annelik ateşim... Yavru kokusuna hasret... Mutlu bir evliliğim var hamile kalıyorum ama sonu hüsran bu ayda hamileyim... bir çift çizgi sonrası kan testi 13 beta hcg bu rakamın ne olduğunu yaşadıgım tecrübelerden biliyorum ne yazık ki... Psikolojik olarak içimde kaybolanlar. Eşimde bana belli etmediği babalık isteği... Ölürsem kızlar vasiyetim dedim eşime... Artık düşük yaparken çektiğim acıları parça parça düşürüp görmeyi kürtaj olmayı kaldıramıyorum. Duyduğum en güzel sesti kalpin... Çok özlüyorum o kalp atışlarını
Bir tanıdığımda sizle aynı acıyı yaşıyordu taki 1.5 sene öncesine kadar medipol hastanesine gitti ilaç takviyesiyle ikizlerinı dunya ya getirdi allah sizede nasip etsin inşallah istanbuldaysaniz bu hastaneye görünmenizi tavsiye ederim

CAnim yapniz degilsin inan bana. İlk bebegimin kalbi durdu, su an ikinciye hamileyim ve kesem kan dolmus durumda, bunun da akibeti belli degil.... cok iyi anliyorum seni hatta benden iyi kimse anlayamaz. Ama yapacak bisey gercekten yok rabbime siginicaz, dua edicez o nasil uygun gorurse oyle olacak kaderimize razi gelicez.

İlkini 4 ay once yasadim bende, kurtaj sonrasi psikolojik destek aldim cok zor oldu atlatmam. Bu kez de kanamalar aciller.... bakalim ne olacak sonumuz...

Ama ben umutluyum, sende yitirme umudunu. Ne olur umutsuz olma bir gun olucaz anne baba inan bana. Rabbim ne zaman uygun gorurse sadece....

üst üste düşük kalp atışlarının bir anda sessizleşmesi... bedenimdeki tahribat... Annelik ateşim... Yavru kokusuna hasret... Mutlu bir evliliğim var hamile kalıyorum ama sonu hüsran bu ayda hamileyim... bir çift çizgi sonrası kan testi 13 beta hcg bu rakamın ne olduğunu yaşadıgım tecrübelerden biliyorum ne yazık ki... Psikolojik olarak içimde kaybolanlar. Eşimde bana belli etmediği babalık isteği... Ölürsem kızlar vasiyetim dedim eşime... Artık düşük yaparken çektiğim acıları parça parça düşürüp görmeyi kürtaj olmayı kaldıramıyorum. Duyduğum en güzel sesti kalpin... Çok özlüyorum o kalp atışlarını
Canm merba bende sennle ayni durumdayim burda care ariyorum kendime yazinn basligini gorunce icimden gecenn oldugunu gordum cok uzuldum 3. Kurtaji oldum 10 gun once kalp atislaruni duyuo kaybetmek insana cok koyuyo ama yaradana siginiyoruz sabrediyrz yapacak bisey yok cunku sende hic biseh cikmiyomu yani hic arastrdin mi

Demek mutlu bir evliliğiniz var ne güzel. Bir sürü evladı olup, mutsuz olan kadınlar var. Onlara sorsanız inanın yerinizde olmak isterler. Sizin için dua edeceğim.

Birde genetik tanı merkezlerine gittiniz mi? Aynı durumda bir hocamız vardı. Pıhtılaşma sorunu varmış. 2 bebeği oldu sonradan.

Üzülmeyin en azından doğal yollarla gebe Kalabiliyoraunuz. Çok iyi bir kadın doğumcu bulun. İyi beslenme,bol su,iyi takip ve böyle şeyleri düşünmeme devam edin. Ama üç defa olan düşüşte ya size ait yapısal bir anomali yada eşiniz veya sizde genetik bozukluk vardır. Daha önceki düştüklerde genetik test yapıldı mı??? Detaylı usg kontrolü veya rahim filminiz var mı? Bunlar önemli keşke gebe kalmadan önce bunlara bakılsaydı. Üzmeyin kendinizi.

herhalde düşük acısı yaşayan ve annelik hasretiyle yanan herkes bu başlığı okuyunca kendi gibi olan başkaları da olduğunu görüyordur yani benim gibi...

Bence bukadar çok üzülmeyin en azından hamile kalabiliyosunuz inan ben bikere kalıp düşmesine bile razıyım böyle diyince lütfen beni yanlış ankamayın ama ben doğal yolla hiç hamile kalamıyanlardanım bazen diyom keşke bikere olsa sonra d0şmesine bile razıyım evet o duyguda çok zor ama inan hiç kalmamak kadar zor değildir bence en azından sizi oö teki dünyada cennet kapısında bekleyen yavrularınız var öyle düşünün lütfen umutsuz olmayın bizler sınaf dünyasındayız ve sınanıyoz sabır şükür ve dua edin bol bol ben inanıyom istiyen herkez birgün anne olcak inşallah çümkü Allah vermiyeceği şeyi istetmez miş kuluna istediğinide elbet bir gün verirmiş hayırlısıyla

dusuklerinizin sebebini ogrendiniz mi acaba ?
genetik arastirmalariniz falan yapildimi
uzulmeyin annem 6 dusukten sonra abime hamile kalmis sizinde bir gun mutlaka saglikla tutunacak bebeginiz en azindan hamile kalabiliyorsunuz dusuklerinizin sebebi belli ise bir onlemi mutlaka vardir ?

Bence bukadar çok üzülmeyin en azından hamile kalabiliyosunuz inan ben bikere kalıp düşmesine bile razıyım böyle diyince lütfen beni yanlış ankamayın ama ben doğal yolla hiç hamile kalamıyanlardanım bazen diyom keşke bikere olsa sonra d0şmesine bile razıyım evet o duyguda çok zor ama inan hiç kalmamak kadar zor değildir bence en azından sizi oö teki dünyada cennet kapısında bekleyen yavrularınız var öyle düşünün lütfen umutsuz olmayın bizler sınaf dünyasındayız ve sınanıyoz sabır şükür ve dua edin bol bol ben inanıyom istiyen herkez birgün anne olcak inşallah çümkü Allah vermiyeceği şeyi istetmez miş kuluna istediğinide elbet bir gün verirmiş hayırlısıyla
Allah'ın hazinesi Rahmeti boldur. neden Allah'tan azını istiyorsun? umutsuzluk mümine yakışmaz elbet. Rabb im bizim dualarımızı da tez zamanda kabul eder inşAllah. bizimki biraz da dertlerimizi acılarımızı paylaşmak.
ayrıca şunu da söyliyeyim.
evladını yetiştirip genç yaşında toprağa veren anneler de var ki onların acısını tahmin bile edemiyorum Allah önce onlara sabır versin. ama insana karnındaki bebeğin öldü dediklerinde içine düştüğün boşluk da hiç kolay değil. hayallerin de o anda ölüyor sanki ve o kadar çok şey ölürken bir cenaze bile olmuyor. öylece sanki hiç olmamış gibi alıyorlar senden.
Allah yaşayanlara sabır versin... imtihanımızın sabrımızın mükafatını da en hayırlısıyla nasip etsin inşAllah hepimize

dusuklerinizin sebebini ogrendiniz mi acaba ?
genetik arastirmalariniz falan yapildimi
uzulmeyin annem 6 dusukten sonra abime hamile kalmis sizinde bir gun mutlaka saglikla tutunacak bebeginiz en azindan hamile kalabiliyorsunuz dusuklerinizin sebebi belli ise bir onlemi mutlaka vardir ?
sebebini araştırmadılar ama büyük ihtimalle eşimde morfoloji bozukluğu olduğu için dedi en son gittiğimiz ürolog.

Allah'ın hazinesi Rahmeti boldur. neden Allah'tan azını istiyorsun? umutsuzluk mümine yakışmaz elbet. Rabb im bizim dualarımızı da tez zamanda kabul eder inşAllah. bizimki biraz da dertlerimizi acılarımızı paylaşmak.
ayrıca şunu da söyliyeyim.
evladını yetiştirip genç yaşında toprağa veren anneler de var ki onların acısını tahmin bile edemiyorum Allah önce onlara sabır versin. ama insana karnındaki bebeğin öldü dediklerinde içine düştüğün boşluk da hiç kolay değil. hayallerin de o anda ölüyor sanki ve o kadar çok şey ölürken bir cenaze bile olmuyor. öylece sanki hiç olmamış gibi alıyorlar senden.
Allah yaşayanlara sabır versin... imtihanımızın sabrımızın mükafatını da en hayırlısıyla nasip etsin inşAllah hepimize
Amin kuzum tabikide çok zor benim annem abimi 14 yaşında tırafik kazasında kaybetti en iyi ben anlarım bu acıyı ama hiç olmamasıda çok acıtıyo içimi sanki nebilim eksikmişim gibi ama Allah büyük ne yapalım o ne derse o olur herşey bi vesile sebebtir sadece Rabbim uzun ömürlü evlatlar nasib etsin herkese inşallah

Amin kuzum tabikide çok zor benim annem abimi 14 yaşında tırafik kazasında kaybetti en iyi ben anlarım bu acıyı ama hiç olmamasıda çok acıtıyo içimi sanki nebilim eksikmişim gibi ama Allah büyük ne yapalım o ne derse o olur herşey bi vesile sebebtir sadece Rabbim uzun ömürlü evlatlar nasib etsin herkese inşallah
Allah sabır versin tatlım.
ben de hamile kalmadan önce sanki hiç olmayacakmış gibi hissettim aynen senin gibi eksikmişim gibi sanki o duyguyu hiç tadamayacakmışım gibi... hatta o idrar testlerinde hiç iki çizgi çıkmıyormuş gibi hissettim, hatta türk dizilerindeki bi kere birlikte olup hamile kalan kadınlar normalse ben uzaylıymışım gibi hissettim. ama öyle değil işte. Allah sabredenlerle beraber. bunu O bizzat bizi muhatap alıp bize söylüyor.
Bir gün oldu o iki çizgi gerçekten çıkıyormuş ve hayatımda hiç o kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum. yani başarılı bir eğitim hayatım ve iş hayatım oldu topluluk önünde konuşma, sınavlar vs. ama ilk defa heyecandan titrediğimi fark ettim. dizlerinin bağı çözüldü derler ya evet dizlerimin üstünde duramadım heyecandan. hala saklarım o çift çizgili testimi ve bakar bakar ağlarım. o bir kaç hafta bütün mide bulantılarına ve gece acıkmalarına her şeye rağmen çok güzeldi.
inşAllah tez zamanda tekrar olur ve inşAllah sana da olur ve sağlıkla bebişlerimizi kucaklarımıza alırız. bu günler de hayatımız boyunca bize rehber olur

Kendimle beraber bütün hasretle evlat bekleyen annelerin duaları kabul olur, bebeklerimizi kucağımıza alırız inşallah. Böyle hikayeleri olan üyelerin, sonra hamilelik takvimlerini görünce o kadar seviniyorum ki, umut oluyor bana da.

Ben de tüp bebek yollarında biri olarak sanırım, bütün bir hamileliği hep endişeyle geçiririm giç emin olmadan, hiç tam anlamıyla güvende hissedemeden. Doğum şekli zaten kafamda otomatikman sezaryen. Çünkü hiç bir risk kabul edemiyorum. Her aşama endişe benim için. Kursakta kalmaya hazır bir sevinçle gidiyorsun doktora. Hafta hafta önce gelişim geriliği, belki normal hızı yakalar umudu, kalp sesini dinlemeye doyamama, eşinin sesindeki mutluluğa doyamama, sonra yavaş yavaş önce kalp sesinin kaybolması, sonra görüntünün kaybolması ve kanamayı beklemek..

Ben çok konuşmadım bile, çünkü hiç bağlanmamaya çalıştım. Doktora kendim gittim ve eşime gayet motomot bir sesle durumları anlattım. Ki üzüntü değil de alelade bir aksilik gibi yaşanıp bitsin her şey.

Ekşi sözlük başlığı gibi biraz, bunlar da hayatın iç burkan detayları. Herkesin imtihanı başka. Allah hayırlısını versin inşallah.

sebebini araştırmadılar ama büyük ihtimalle eşimde morfoloji bozukluğu olduğu için dedi en son gittiğimiz ürolog.
canim morfolojisi 0 1 olupta hamile kalan ve saglikli bi sekilde doguran tonlarca insan var.
dr unuzu degistiniz mi hic sizde ufak bir kan pihtilasmasi sorunu olabilir buda dusuklerin en buyuk sebeplerinden biri
bu is oyle ihtimallerle belkilerle olmaz iyi bir tedavi sıkı bir takip gerektirir kac yillik evlisiniz ?
tup asilama yapildimi ?

Benimde cocuk konusunda nasıl desem bır sınavımdır gıdıyor.

Ilk esım azosperm ıdı , yanı erkek kısırlıgının en agır noktasını yasıyordu o sebeble 3 tup bebek denemesınde hamıle kalabıldım ve yukarılarda bır arkadasın yazdıgı gıbı her gunumu her ama her haftamı bınbır turlu korkuyla gecırdım cunku eger düşersede sperm yoktu kı deneme yapalım. Asla normal bır bebek doguracagıma ınanamadım , hayal edemedım hamıle olmama ragmen cok garıp bır ruh halındeydım ayaga kalktıgım her an bır elım bacak aramda kalkıyordum bunun tek acıklaması korku.

Sonra oglum gercekten dogdu ve gercekten sapa saglam normal bıldıgınız cok normal bır bebektı gercekten onu dogurdugum o gun ılk defa Alahın varlıgına bu kadar net sahıt oldum.

Daha sonra bız ılk esımle bosandık . sımdıkı esımle evlenmeden evvel olan bır ılıskıde ben hamıle kaldım. ve aldırmak zorunda kaldık . Daha sonra evlenır evlenmez tekrar hamıle kaldım bu sefer doguracaktım ama cok cok kotu bır surec yasadım 2 ay boyunca sureklı kanadım her gun 7-8 pet degıstırecek kadar kanamam oldu, aradada kan bosalmaları yasadım. En sonunda hayatı rıskım olunca ve kanamalarda durmayınca 16 haftalık sonlandırıldı.

Bu normal olan her ıkı gebelıgımde korunurken oldu, bırınde ertesı gun hapına ragmen ustelık, gerı cekılme fılan degıl prezervatıfle oldu dıgerıde. Herneyse ondan sonra uzun sure bebek meselesını kapattıp zaten benımde bır oglum vardı , cok buyuk bır askla yanmıyordum tekrar bır bebek ıcın ve son yasadıgım kanamalı hastanede gecen hamılelıgım bende cok buyuk bır etkı yaptı. Tam 3 sene dusunmedım gecen seneye kadar .Hamıle kaldım bu defa bılınclı ama bos gebelık oldu 1.5 ay dıs gebelık mı mol gebelıkmı derken kurtaj oldum.

Bu sefer arastırılmaya baslandık, bende zaten bır sorun yoktu daha evvel tup bebekte her turlu testım yapılmıstı ama yınede tekrarlattık herseyı genetık , vs vs. Sonra sıra esıme geldı esım hıc kendını kontrol ettırmek ıstemedı cunku ona gore benım daha once gordugum bu tedavılerden dolayı sorun olusmustu ve doktorlar bunu bulamıyordu. Kavga gurultuye sperm testı yapıldı ve goruldukı morfolojı 1, sperm sayısı eh hareketlılık ehhh

Doktor dedıkı esınız cok yorulmus tup bebek yapalım dırek bende o sırada acayıp derecede takmıs durumdaydım 3. tup bebek denemesı, 1 sezeryan , 1 ölü doğum 2 kurtaj kanser oalcagım ben dıye cok kızıyordum esıme . O sırada kurtajdan dolayı rahım agzında yara oldu hah dedım evren bebek yapmamamız ıcın her turlu seyı yapıyor. Rahım agzındakı yaranın tedvaısını olamadan bır kaza gecırıdm ve 6 ay tedavım surdu . Ocak ayında korunmayı bıraktım sonra sımdı bugun 10. haftaya gırdım hersey yolunda oglum 7 yasında oldu, umaırm bu gebelıgım nıhayete erer.

Oğlum cok ıstıyor kardesı olsun, bende artık bır kayıbı kaldıracak ve yenıden baslayacak gucu kendımde bulamıyorum. Son gebelıgım morfolojıye ragmen oldu ama umarım sonrasında bır aksılık cıkmaz ınsallah

Evet aylar sonra durumumu yazayım dedim belki birilerine umut olurum. Evet arkadaşlar yaptırdıgım testlerle birlikte en son doktoruma gittiğimde aman Allahım sende pıhtılaşma sorunu var dedi diğer doktorların görmezden geldiği bir değerdi Prof bile önemsemedi değerimi gün içinde değişir dedi doktorumun ısrar ile acılar içinde hsg çektirdim. Hsg sonucunda doktorum bir doçente yönlendirdi. İçime bir korku düştü. Eşimle 10 gün bekledik doktorumuzu o on günü bir Allah bir ben bilirim. Sonuçları eşimin hastanesi olmadıgı içinde göremedik. Doktor açıp hsgye baktıgında rahimde septum halk arasında perde denilen şeyi gördü hep şüphelenmiştik zaten. Daha önce ulstrasonda incecik bir çizgi halinde gören doktor olmuştu. Ayrıca tüplerim cıkmamıs sanki tamamen kapalı gibiydi. Doktor bazı kadınlar kendilerini fazla kastıgı için hsgde cıkmayabiliyor dedi ama sen hamile kalmısın mümkün görünmüyor kapalı olması dedi ve ben bu riski göze alamadım. Doktora hep tüplerimi kontrol etmesi hem de perdeyi düzelmesi için ameliyat önerdim. Doktor gerek yok desede evham yapmamak için laparoskobi de oldum ameliyatta tüplerimde hiçbir sıkıntımın olmadıgı ortaya cıktı sadece hsgde cok acı cektiğim için kasmısım filmde cıkmamıs. Perdem ve polip varmış birde düzeltildi. Biraz ağrılarım oldu. Cok şükür tüplerimde zaten sıkıntı yokmuş. Doktor bir kaç ay korunmamı önerdi. Son görüşünde pıhtılasma için aslında gerek olmadıgını ilaca söyledi değerim bir diğerinde normal cıksada ben riske atamayacağımı belirttim kendisine. Defalarca düşük yapıpta perdesini düzelttikten sonra sağlıklı gebelik yaşayanlar var dedi. Kilo vermemi istedi. Benim 2.düşüğümdü genetik testler bile yapıldı sıkıntı cokmadı. Benim gibi olanlara yardımcı olmak istedim. Desteğini için çok sagolun kızlar.

Evet aylar sonra durumumu yazayım dedim belki birilerine umut olurum. Evet arkadaşlar yaptırdıgım testlerle birlikte en son doktoruma gittiğimde aman Allahım sende pıhtılaşma sorunu var dedi diğer doktorların görmezden geldiği bir değerdi Prof bile önemsemedi değerimi gün içinde değişir dedi doktorumun ısrar ile acılar içinde hsg çektirdim. Hsg sonucunda doktorum bir doçente yönlendirdi. İçime bir korku düştü. Eşimle 10 gün bekledik doktorumuzu o on günü bir Allah bir ben bilirim. Sonuçları eşimin hastanesi olmadıgı içinde göremedik. Doktor açıp hsgye baktıgında rahimde septum halk arasında perde denilen şeyi gördü hep şüphelenmiştik zaten. Daha önce ulstrasonda incecik bir çizgi halinde gören doktor olmuştu. Ayrıca tüplerim cıkmamıs sanki tamamen kapalı gibiydi. Doktor bazı kadınlar kendilerini fazla kastıgı için hsgde cıkmayabiliyor dedi ama sen hamile kalmısın mümkün görünmüyor kapalı olması dedi ve ben bu riski göze alamadım. Doktora hep tüplerimi kontrol etmesi hem de perdeyi düzelmesi için ameliyat önerdim. Doktor gerek yok desede evham yapmamak için laparoskobi de oldum ameliyatta tüplerimde hiçbir sıkıntımın olmadıgı ortaya cıktı sadece hsgde cok acı cektiğim için kasmısım filmde cıkmamıs. Perdem ve polip varmış birde düzeltildi. Biraz ağrılarım oldu. Cok şükür tüplerimde zaten sıkıntı yokmuş. Doktor bir kaç ay korunmamı önerdi. Son görüşünde pıhtılasma için aslında gerek olmadıgını ilaca söyledi değerim bir diğerinde normal cıksada ben riske atamayacağımı belirttim kendisine. Defalarca düşük yapıpta perdesini düzelttikten sonra sağlıklı gebelik yaşayanlar var dedi. Kilo vermemi istedi. Benim 2.düşüğümdü genetik testler bile yapıldı sıkıntı cokmadı. Benim gibi olanlara yardımcı olmak istedim. Desteğini için çok sagolun kızlar.
cok iyi cok sevindim adiniza kadin dogumcular maalesef isi ticarete dokmus bazen olmayacagini bile bile zorluyorlar karsidaki ne halde anlamiyorlar bile insallah guzel olacak

Back
X