• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ölüyorum

Herkese mrb yani üye oldum.Ben 24 yaşında 5 senelık evliyim.Kaçarak evlendik.2,5 yıl önce doğal yoldan gebe kaldım ama düşük yaptım. ailemden uzaktayım. Tedavi olmam için ne eşim nede aileler destek olmuyor.Beni doğuran annemin büyüten babam hayat eşim hiç biri benim neler çektiğimi görmüyorlar. Sadece ihtıyac olan 5.000 tl bunun için evet bunun için sabahlara kadar sesi mi kimse duymasın diye her gece aglıyorum.Bİ taraftan anne olamamak,cevre baskısı insan ların alaycı tavırları En kötüsüde herkes bana sırt cevirdi Allah için size soruyorum anne adaylarına benim gibi bir kızınız olmus olsaydı.Ve maddi durumumz olmus olsaydı kızınıza ilac almazmıydınız.Ne arkadas var burada ne komsu. Eşim sabah işe gider ilgi alaka zaten yok. BENDE sizden yardcımcı olmanızı istiyorum. BİR tek Allah ım var baska da kimsem yok.Kendimi degersız işe yaramayan biri olarak görmeye basladım.Yasama hevesim kalmadı.Ölmek istiyorum. Sadece nefes alıyorum.Herkes ama herkes bana iki yüzlü gelmeye basladı.Ya ölecegim yada deli olacağım Allah rızası için bana bir çözüm yolu bulun
Yanlış düşünüyorsun ilgisiz ve çocuk istemeyen adama çocuk doğurup çocuğu perişan etme canım çocuğa yazık

Eşim umursamıyor ilgi alaka göstermiyor destek olmuyor fakat ben deli gibi çocuk sahibi olmak istiyorum.

Hatta kk ya konu açıp ağlanıyorum.

Mantıklı mı?

İlgi alaka göstermeyen umursamayan adamı baba yapmak doğru değil. Önce ilişkini rayına oturt ondan sonra çocuk için dövün.

Bu işin peşine ailelerden önce eşinin düşmesi lazım değil mi
O çok isteseydi borç harç bir yerden tedavi parasını bulurdu
Eğer çok istiyorsanız siz girin bir işe 4-5 ay çalışın gereken parayı biriktirin

Ayrıca eşiniz sizinle ilgilenmezken bir başına çocuk olması için israr kiyamet neden

Üzüldüm canım durumuna çünkü anne olmayı her kadın hak eder biliyorum ki sen zamanında bi hata yaptın kaçtn hiç birimiz mükemmel değiliz hepimizin zamanında hataları oldu şimdi geriye dönebilsek asla yapmazdm denilcek hatalar..senin istediğin bir yavrunun olması ve bu dünyada tek ilginin o olmasını istemeden çünkü aileden ve kocadan destek ilgi yok bebiğim benim hem arkadaşım hem yavrum hem yoldaşım olur die düşünüyosun.. evt bir mesleğin yoksa özel sektör çok zor herkesin şartları bir olmuyo maalesef heleki küçük bi yerde yaşıyosan doğru düzgün bir iş bile yok.. benimde bebiğim olmuyor senin gibi ve benim tedavim tüp bebeğinde ötesinde çok çok daha pahalı bir yöntem oda belki sonuç verir.. ben şuan özelde çalışıyorum ama psikolojim iyi olmadıgı için çok dalgın oluyorm ve azar işitiyrm ama ben çalışmaya mecburum çünkü anne olmak istiyorum

3 kere tüp bebek yaptık. 3 ünde de kimseden birşey beklemedik. çektik krediyi 4 yıl oldu ödüyorum ve 3 yılı daha var. sadece 5 binle bitmiyor o iş. ilaç yetersiz geliyor tekrar alıyorsun. problem oluyor başka ilaca gidiyorsun. totalde faizleri hariç 78 bin harcadım. moralinizi bozmak istemem ama doğrusu bu. ayrıca çok yıpratıcı bir süreç olduğu için eşinden daha çok destek görmek isteyeceksin bu dönemde. olmuyorsa zorlama hayırlısı...

Ben de bebek için uğraşıyorum. Evet zaman zaman kötü oluyorum ama keşke iş 5000 lira ile bitse. Tüp bebek yaptırıp, her defasında hüsrana uğrayan insanlar var. Allah herkesin yardımcısı olsun da bir de tutmaz ise siz hepten kötü olursunuz.

Bebek her şey mi? Bak eşin de ilgisizmiş... Biraz toparlan, hayattan keyif almaya bak.

Psikolojiniz bozuk iken kocanız ilgisiz sevgisiz evine bakamayan hatta sizin kenara attığınız parayı sizden alacak kadar acizken asla çocuk yapıp onun hayatınıda sefil etmemelisiniz.

Sizin çocuktan önce ''iki tarafında'' uğraşmasıyla düzeltmeniz gereken bir evliliğiniz ve psikolojiniz var .

Böyle bir evlilik, psikolojik , ilgisiz bir bir kocayla sadece siz istiyorsunuz ve sizinle dalga geçiliyor diye bir insanın hayatını daha karartmaya hakkınız yok.

Siz çocuk yapınca kocanızda ,maddi durumunuzda düzelmeyecek. Bakamadıktan sonra çocuk yapmak o kadar basit bir iş değil , doğurmak değil mesele ...

Ki durumu çok çok iyi olup bu sorumluluğun altına giremeyen çok insan var ki biri de benim. Durumumuz o kadar da kötü olmamasına rağmen olan şartları daha da iyileştirip , psikolojik olarak hazırlanıp Allah nasip ederse öyle yapmayı düşünüyorum.

Çalışmıyorken, hamileyken gereken sağlık ihtiyaçlarını, kontrolleri, sonrasında bebeğin masraflarını nasıl karşılayacaksınız bunları da düşünün.

Eşiniz çalışmanıza izin vermiyorsa bu yoklukta sırf siz istiyorsunuz diye çocuk isteyip bakamamak bencillik gibi geliyor bana .

Eşiniz ne derse desin bu kadar kadın aynı şeyi yazıyorsa vardır bir bildikleri diye düşün eşiniz kendini yırtsada işe girip çalışın. Sakat değilsiniz bişey değilsiniz neden eşinizin eline bakıp evde kendinizi köreltiyorsunuz ki ?

Daha cocuk icin 5000 lira bulamiyorsunuz, o cocugun daha ne masraflari olacak habetiniz var mi? Bir de mutlu degilseniz bu cocuk israri ne anlamadim. Memlekette cocuk yapacak baska adam mi yok.

Cocugu kendinize destek olarak yapmayi düsünüyorsaniz yalniz kalmamak icin bence aklinizdan cikarin.
Ilk önce ailenizle barismaya calisin

hepmi ilgisiz yoksa cocugunuz olmadigi icin mi ilgisiz davraniyor size psikolojik bir baski olarak ???

Bence evde oturmaktan ve ailenizden uzakta yasamaktan bunalmissiniz, bir cikis yolu ariyorsunuz. Ailenizle iliskileri duzeltmeye calisin. Isterlerse bin defa kovsunlar yine arayin sorun, bir gun pes ederler. Is bulsaniz sizin icin en iyisi olur ama bulamiyorsaniz evde kendinize baska bir ugras bulun. Bir seyler orup satmayi deneyebilirsiniz. Bulmaca olur, kitap olur ( telefona bedava e kitap indirebilirsiniz) kafanizi mesgul edin. Cocuk icin psikolojik ve maddi olarak hazir degilsiniz henuz. Yasiniz da genc zaten.

Back
X