Ölüyorum..

Kesinlikle sorun sizde ve sevgilinizde biter.

Çünkü siz ve sevgiliniz ailelere karşı dik durursanız ve Allah sizi birbirinize yazmışsa

Kimse önünde duramaz.

Ama şunu da unutmayın evlenirken sadece eşler değil aileler de birbiriyle evlenir.

Onun için eğer aileler arası zihniyet farklılığı varsa iki tarafın da ailesinden uzak yaşayın

yoksa evliliğiniz salıncağa döner...

Cok takiyorsun, bosa düsünüyorsun bunca seyi, yipratma adamida kendinide okadar!
Seni isteseler ne olacak sanki, süper mi olacak saniyorsun ozaman hersey.
Bak söyleyim, benim kendi akrabam ogluna cok istedigi bir yakinin kizini tanistirdi, cok istedi, cok övdü kizi.
Nezaman yanlarina gitsem "Iste kiz böyle temiz, böyle el degmemis, böyle güler yüzlü, böyle iyi, böyle zaten tanidigimiz vs" diye övgüler yagdirirdi. Ogluda begendi evlendi.
Aradan üc sene gecti, simdi gittigimde annesi sanki eskiden o sözleri hic söylememis "Cok suratsiz, bizi hic evde istemiyor. Laf dinliyor sürekli, oglum onla evleneli yüzü gülmez oldu. Bir sürü borca soktu oglumu, bizi hic arayip sormaz oldular. Söyle kötü böyle kötü" diye ilenirde ilenir. Sen kendin okadar istemistim, oglan cekindikce sen iteklemistin kiza dogru dediginde hop oturup hop kalkiyor kadin "Kendi istedi, illede evlenecegim dedi vs" diye. Olaylarin icinde ben olmasam inanirimda, ben biliyorum sabahtan aksama kadar o kiz nasil bir övgü yagmuruna tutuluyordu ozamanlar. Bence önce isteyip, sonradan istememeleri daha kötü bir durum olurdu senin icin.

bizimde çok uyumsuzdu ailelerimiz.kürt türk çatışması yaşadık resmen. çok aşıktık çok seviyorduk. herşeyi aşacağımıza inandık ve başardık. evet kabul ediyorum çok zor oldu ama oldu. şimdi aileler bayramdan bayrama görüşüyor desem yeri var. ama asla birbirlerinin arkasından konuşmuyorlar. ilk zamanlar kabul ettiresiye kadar çok eziyet çektik. savaştık kazandık. üstelik eşim daha askerliğini bile yapmamıştı o zaman. askere gitti geldi bekledim. ailemin tüm baskılarına tüm kafa çelmelerine rağmen aşkımdan vazgeçmedim. iyiki de geçmemişim.çok seviyorum kocamı. dünya güzeli bi de kızımız oldu. 3 yaşına bile girdi. sizinki de aşılmayacak bi durum değil. sonuçta siz evleneceksiniz. siz bi yuva kuracaksınız. aileler sadece düğüne kadar bu işin içinde rol alacaklar. düğünden sonra herkes kendiyoluna inan bana.

bence de bahane ediyor sevgilin sanki düğünü falan. nedir yani düğün herhalde iki aile birbirine girmeyecek düğünde değil mi ? koca koca insanlar elbet bir orta yolunu bulurlar. ama eğer sevgilinin maddi olanakları yoksa şu an ve ailesi hala seninle ilgili olumlu karar bildirmemişse bu yüzden de düğünü vs. bahane ediyor olabilir.

Haklisin oda kötüymüs
ya ben gercekten kötü bir kiz degilim teyzeler felanda sever beni
hani bi tanissak ben aslinda cok saygili olurum sevdirmeye calisirim kendimi
ama iste belli olmuyor bu isler
oglanlari altin degerinde oluyor malum, kimseyi denk göremiyorlar anneleri

peki fikirleriniz dusunceleriniz gorusunuz uyuyormu ? aynisi bendede var sayilir :S benimde nisanlimin ailesi cok tutucu tam karsit bir ailelerimiz var siyah la beyaz gibi , nisanlimla goruslerimiz ayni sadece ask yetmez onun icinde sorun gormuyoruz zaten hic buyuk problemde olmadida, her nekadar aileler ilk basta abartici bi sekilde karsi geldiyselerde , simdi nisanliyiz , ama imkansiz bisey degil bence biraz dusundurucu ikinizin yaklasimi

Ne güzel asmissiniz herseyi cok sevindim,
ya zaten su var, bizim ailelerimiz cok uzak oturuyor
yani aramizda 300 km felan var, isteseler bile cok görüsemezler,
ama iste sevgilimin derdi, huzursuzluk olcak bize yansicak korkusu iste

bende diyorum, senin bahanelerin bunlar diyorum,
hayir diyor bahane degil diyor
benim bu aralar kendimle ic celiskilerim var diyor
ama seninle hicbir alakasi yok ben seni seviyorum diyor
biraz kafami toparlamam lazim diyor
sanki ben onun tepesine bindim yarin evlenelim diye
sorun aslinda birtek bu da degil
iletisimimiz kopuk bizim ben biliyorum
konusmuyor benimle herseyi acik acik

söz olsa diyorsunuz kendinizce de iyi niyetlisiniz ben de iyi niyetinize inanıyorum, ama madem sevgiliniz kendi sorunlarıyla boğuşuyor şu sıra ona bir de bu konuda sıkıntı yaratmak yerine onun sorunlarına ortak olun. zor günleri aşmasını sağlayın. söz evet masrafsız ve yapılmayacak bi eşy değil ama bir yola da giriş aynı zamanda. demek ki hazır değil buna. eğer niyeti farklı olsa siz ayrılmak istediğinizde sizden ayrılırdı zaten, demek ki seviyor değer veriyor.

bazen doğru şeyleri yanlış zamanlarda istiyoruz, doğru istekler doğru zamanlarda dile getirildiğinde mutluluk verici olurken yanlış zamanlamada can sıkıcı olabilirler. bence şu an sevgiliniz ben neyle uğraşıyorum o neyin derdinde dese haklıdır.

eğer ona güveniyorsanız ona biraz zaman verin.

"sevgilim işin ve geleceğin için endişelendiğinin farkındayım ve bu zor zamanlarda senin her zaman yanındayım, fakat ilişkimizdeki bu belirsizlik canımı çok sıkıyor. ailelerin farklı olması beni huzursuz ediyor, işlerin düzene girdikten sonra evlilikle ilgili ilk adımı atsak nasıl olur, ne dersin?" böyle bir cümleye sevgilinizin olumsuz cevap vereceğini sanmam. devamında onu sizinle düşüncelerini ve hislerini paylaşması için cesaretlendirici cümleler kurun ki kafasında ne var öğrenin. böylelikle onun sıkıntılarına da daha kolay ortak olursunuz.

siz
bunları aşabileceğinize inanıyiorsunuz ki söz nişan istiyorsunuz.. sevgilinizin ise haklı korkuları olduğunu yazmışsınız.. ama bence yanlış şeyi sorun yapıyorsunuz bunlar aşılmayacak mesele değil de sevgiliniizin bu durumdan dolayı aldığı tavır söylediği sözleri düşünün siz.
yeterince sizi seviyor mu acaba?????????????

Ailesi içiyor da erkek arkadaşınız içiyor mu peki?

hayir icmiyor..

seni kaçmaya zorlamıyor demi?

hayir öyle bisey yok :)

ya zaten sevgilim diyor, seninle biz ayniyiz diyor sadece aileler biraz farkli diyor
ama dedigim gibi bu ufak bir sorun, asabilecegimizi oda biliyor,
ailesi cok sosyetik cokta öyle ucuk farkli degil aslinda
biz konyaliyiz onlar ankarali
yani kültürlerimiz cok farkli degil
misalen dogulu batili gibi
sadece onlar azicik daha acik, ve dini konuda biraz daha rahatlar
ama bizde cok öyle asiiriiiiii radikal degiliz yani normal kapaliyiz
sanirim biraz daha zaman lazim cünkü bu sorumlulugu kaldirabilecegini düsünmüyor
henüz para yok, is durumu parlak degil
ama dedigim gibi hemen evlenmek istemiyorum, sadece emin olsun istiyorum

Sanmam kaçmaya zorlayacağını.Hangi devirde yaşıyoruz ya:))

Bir de ailelerden ziyada sizin uyuşmanız...Sen ona o da sana ayak uydurabiliyor mu?

Ya evlenince başını aç derse...

hayir öyle bisey demez diyemez, öyle biride degil zaten
biz sadece dini konuda biraz farkliyiz diyebilirim
ben namaza oruca daha cok dikkat ediyorum
o pek etmiyor,
faiz yememeye suna buna daha cok dikkat ediyorum
o pek etmiyor,

Ben başka açıdan baktım.

Sen sadece ailelerin uyuşmadığından sözediyorsun ve sanki tek sorun düğünmüş gibi anlatıyorsun.
Düğünü atlatırsanız sanki herşey yolunda gidecek.

Ama maalesef öyle değil.Aileleriniz kadar,siz de uyum sorunu yaşayabilirsiniz.
Sadece içkiden örnek verdiğin için,ötesine gidemiyorum.
Mesela erkek arkadaşın yemeğe çıktığınızda içebilir.Veya aile içi kutlama yapıldığında içki ikram edilir.
Ortamda senin ailen varsa rahatsız olur,ailen yoksa zaten sen rahatsız olursun.

Şimdi herşey güllük gülistanlık olabilir.Birbirinizin tercihlerine,kurallarına saygı gösteriyor olabiliriniz.
Ancak evlendikten sonra aynı hassasiyeti göstermeniz zor olabilir.

Burada bir konu vardı.Konu sahibinin eşi,birlikte olduktan sonra abdest almıyormuş.Eşinin bu durumundan son derece rahatsızdı.

bende diyorum, senin bahanelerin bunlar diyorum,
hayir diyor bahane degil diyor
benim bu aralar kendimle ic celiskilerim var diyor
ama seninle hicbir alakasi yok ben seni seviyorum diyor
biraz kafami toparlamam lazim diyor
sanki ben onun tepesine bindim yarin evlenelim diye
sorun aslinda birtek bu da degil
iletisimimiz kopuk bizim ben biliyorum
konusmuyor benimle herseyi acik acik
[/QUOTE]

burdaki cevabınızda da az önce yazdığım şeyler saklı aslında. hemen evlenelim demiyorsunuz ama bir sene de uzun bir zaman değil ki. şubatta nişan, mayısta nikah yapmış ve ağustos'ta düğün yapacak biri olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim bir sene içinde nişan düğün yapıp ev yerleştirmek hem çok maliyetli hem çok stresli hem de çok yorucu.

adam hazır değilim demiş bence üstelemeyin.

ya yanlışsam düzelt canım ama en başta sen onunun ailesine ön yargılısın gibi hissettim, önce sen hoşgörülü olmalısın farklı yaşam tarzlarına
eşin evlendikten sonra alkolik olmaz ama sosyal ortamlarda içebilir mesela bunu sorun edeceksen, hiç bence devam etmeyin, bu bi örnek bu örnekler çoğaltılabilir

Zaten biz ailelere uzak oturcaz büyük ihtimalle
Annesigil kücük bir yerde oturuyorlar, orda is imkani yok
Biz onlarin ailesiyle 300 km kadar uzak oturuyoruz
yani öyle veya böyle sürekli görmicez aileleri

Evet haklisin suan sIkintili bir dönemde, isi oturtturamadi, hergün yeni yerlere basvuruyor, cani cok sIkiliyor bu duruma
kardesi evlencek bu yaz türkiyede (oglan kardesi)
onun ehliyetide yok, herseye benim sevgilim kosturcak, onlari gezmeye bile ben götürecem muhtemelen diyor,
ama inan ben aylardir sabrediyorum
neredeyse 1 senedir bütün cilelerine sabrediyorum, kendide biliyor bunu, sen cok cektin beni diyor biliyor hepsini
ama senin söylediklerine yinede hak verdim, dedigim gibi tepesine binmiyorum, ama okadar cok sorun varki,
aylardir görüsmüyoruz ve aylardir gelmiyor yanima,
param yok diyor neyle geliyim diyor, calisiyorum diyor
Sevdigine eminim, ama benimle o eminmi degilmi iste onu bilmiyorum

Ben ona hep diyorum, sen beni sevmiyorsun diye
seviyorum diyor,
sevmese ben yüz kere ayrilmak istedim, oda benden ayrilirdi dimi ?
Sonucta benden bi kári yok, eline birsey gecmiyor
ben sevdigine kesinlikle inaniyorum,
ama sanirim kafasi karisik gibi

Ya abdest konusunda felan o kesinlikle cok titizdir, diyorum ya okadar ucuk degil yani,
icki kendisi icmiyor, ama haklisin bir dügüne gitsek, babasi belki 2 kadeh götürür
cünkü babasida arada bi iciyormus, dügünde dernekte
Ailelerimiz uzak oldugu icin, bir araya gelmek pekte kolay degil,yani kirk yilda bi olur o
ordada dedigim gibi, kizkardesimin kayinbabasida arada bi iciyor, babamda bunu biliyor ama herkesin günahi kendi boynuna sonucta

yok dedigim gibi zaten üstelemiyorum
sadece haftalardir aramiz bozuk
yani bana göre bozuk, ama ona sorsaniz, ortada hicbir sorun yok
ben büyütüyorum abartiyorum gibi oluyor
tamam belki abartiyorum biraz ama gercekten cok bunaldim

ona bakarsan bende bir dügün icin hazir degilim hemde kesinlikle degilim

ama düsünüyorum, acaba gelecegimiz varmi ???
Ya mutsuz olursak bu konulardan dolayi?
Ben ilerde bosanmak istemiyorum, mutsuz olmak istemiyorum
ondan bukadar ince eleyip sIk dokuyorum..

erkek sevdiği zaman pek mantık filan dinler mi bilemiyorum. Hem de senin erk. ark. 27. Kocaman adam da diil. Yani aklı daha havada olma ihtimali yüksek. Böyle kural kaide sevdiği kızdan onu ayırmasına izin vericeni sanmam. Bana da sanki bahane gibi geliyor ama tabii emin olamayız..

evet biliyorum
simdi icmiyor belki ama
onun ailesine göre cok normal
ya ilerde biz evlenince icerse diye aslinda korkmuyor degilim
ya bu deveyi güdeceksin, yada bu diyardan gideceksin demisler
o yüzden cok düsündüm ayrilmayi birakmayi
ama yapamadim
ASK desen cok var, ama uyusuyormuyuz iste orasi biraz karisik

zaten o ayrilmak istemiyorki
yüz kere dedim ayrilalim tamam birak dedim
aramadim yazmadim ama o hic birakmadi
birakmiyacam ayrilmicaz diyor
ama gelecegimiz konusundada net birsey söyliyemiyor
buda beni cok sinir ediyor, ben netlik kazansin istiyorum
akli havada gezen tozan biri degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…