Ölüyorum..

Zamana birakayim herseyi diyorum
cünkü en dogrusu budur aslinda
Allaha birakmak ve güvenmek
ama iste okadar kötü bir huyum varki yapamiyorum
belirsizlik cok kötü benim icin

çoook zor bi durum evlenince daha zor olacak bundan eminim ben de tersini yaşıyorum ama sizin aranızdaki uçurum benden fazla ben bu halde çok ama çok zorlanıyorum Allah yardımcın olsun ne diyim
ne vazgeç diyebilirim nede evlen

Evet haklisin suan sIkintili bir dönemde, isi oturtturamadi, hergün yeni yerlere basvuruyor, cani cok sIkiliyor bu duruma
kardesi evlencek bu yaz türkiyede (oglan kardesi)
onun ehliyetide yok, herseye benim sevgilim kosturcak, onlari gezmeye bile ben götürecem muhtemelen diyor,
ama inan ben aylardir sabrediyorum
neredeyse 1 senedir bütün cilelerine sabrediyorum, kendide biliyor bunu, sen cok cektin beni diyor biliyor hepsini
ama senin söylediklerine yinede hak verdim, dedigim gibi tepesine binmiyorum, ama okadar cok sorun varki,
aylardir görüsmüyoruz ve aylardir gelmiyor yanima,
param yok diyor neyle geliyim diyor, calisiyorum diyor
Sevdigine eminim, ama benimle o eminmi degilmi iste onu bilmiyorum

]

yok dedigim gibi zaten üstelemiyorum
sadece haftalardir aramiz bozuk
yani bana göre bozuk, ama ona sorsaniz, ortada hicbir sorun yok
ben büyütüyorum abartiyorum gibi oluyor
tamam belki abartiyorum biraz ama gercekten cok bunaldim

ona bakarsan bende bir dügün icin hazir degilim hemde kesinlikle degilim

ama düsünüyorum, acaba gelecegimiz varmi ???
Ya mutsuz olursak bu konulardan dolayi?
Ben ilerde bosanmak istemiyorum, mutsuz olmak istemiyorum
ondan bukadar ince eleyip sIk dokuyorum..
[/QUOTE]

canım biz 4,5 sene çıktık nişanlanana kadar. herkes sevgilisinin zorluğunu çekmiştir ama inan biz de çok ama çok çektik birbirimizi. ben öğrenciydim ilk sene param yoktu, farklı illerdeydik gidip gelemezdim o hep gelir giderdi çalıştığı için tüm maaşı yola gitti. sonra okulu bitirdim işsizlik bunalımlarım oldu, tam ben atandım o işten çıktı. neler neler bilsen, ki yaşımız da küçük değildi yaşıtlarımız birer birer evlenirken biz birbirimize tutunduk işlerimizi yoluna koymayı bekledik.

ince eleyip sık dokuyacaksın tabii ki ama bunu hem kendini hem de onu huzursuz ederek yapma, sakin ol akıllı adımlar at. dediğim gibi sevgilinin kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum anlattıklarından.

hakkınızda hayırlısı olsun, dilerim gönlünce olur her şey.

Sagolun kizlar biraz olsun icim rahatladi aslinda
cok fevri davranan biriyim bunun farkindayim
Sabret sabret nereye kadar diyorum, ama sabrin sonu selamettir insallah
Sanirim zamana birakmak en dogrusu olcak
Bugun yine konuscam bakalim.. ama busefer sakin sakin

canım farklı kültürden veya farklı dinden insanlar taraflar tutucu karakterli değilse anlaşabilir ancak, farklı büyümüşsünüz, içkide içer cumaya da gitmez mesela atıyorum, oruçta tutmayabilir, ama sen bunları olağan normal karşılıcaksan, hatta bunu olağan karşılamalıyım diye bi düşünce bile geçmeyecek aklından o kadar sıradan rutin olabilecekmi senin için, öyle olursa ancak sorun çıkmaz,
yani dayanırım, katlanırım modunda olmamalısın, o zaman çok büyük sıkıntı olur ikiniz içinde
ben o rahatlığı esnekliği göremedim sende, suçmu hayır, seninde fıtratın böyledir, ama açtığın konuya yorum yapacak olursak sanırım korktukların olabilir bu durum tespitime göre

Evet ben normal karsilamiyorum
mesela birkeresinde icki icmisti
2 senelik iliskimizde sadece 1 kere oldu bu
ama ben dünyayi basina yiktim
cumalara da gitmiyor bayagdir
calisiyorum isyerinde oluyorum diyor
ama ben böyle görmedigim icin bana normal gelmiyor
oructa tutmuyor calisiyorum diyor
ama ben böyle seyler görmedim, okula gitsekte tuttuk
calissakta tuttuk yani
haklisin bu konularda hic ayni degiliz,
iste bu beni cok düsündürüyor
dedigim gibi ilerde mutsuz olmak istemiyorum
ama malesef cok cok asigim

insanları değiştiremezsin... onun yaşam tarzı neyse öyle kalacak... bir de bir laf vardır, davul bile dengi dengine diye. yani aşk bir yere kadar götürür ilişkiyi, ailelerin ve yaşam tarzının bu kadar farklı olması ilerde iş ciddileştikçe (evlenince) sorun olacaktır bana göre... ki ben de böyle bir durumun kıyısından döndüm, hala seviyor muyum deseniz evet... ama o kadar farklıydık ki, hele ki benim ailem onu asla kabul etmeyeceği için, ilişkiyi bitirdim, şimdi de unutmaya çalışıyorum...

Son düzenleme:

bende cok böyle düsündügüm icin bu raddeye geldim
dedigim gibi farkliliklarimiz var evet
asabilirmiyiz iste bunu bilmiyordum
mutlu olurmuyuz bilmiyorum
ama kim eminki evlenince mutlu olacagina ??
yani hayat bu, neler görebiliriz bilmiyoruzki
seviyorum, bu olaylar yüzünden ayrilmayida düsünüyorum evet ama
nasil yapacagimi bilmiyorum
karsimdaki bana dese
cok farkliyiz, biz imkansiziz olamayiz evlenemeyiz dese
inanki daha kolay olcak
ama o kesinlikle ayrilmayi istemiyor bende napacagimi sasiriyorum
bu arada ailem asla kabul etmez diye bisey yok, ederlrer aslinda yani

peki, o zaman aileler bir görüşsün. aileler ne düşünüyor onu kesin olarak öğrenin, aileler bir araya gelince, tanışınca nasıl ilişki kuracaklar bir görün. kabul ederler aslında diyorsanız bir umut var demek ki...

canım zamana bırakmak bazen herşeyin en iyisi..
düşün düşün nereye kadar.
zaman herşeye çare.
bidee istihareye yatmayı denesen?

Evlendikten sonra " hata yaptım " diyeceksin büyük ihtimal..Ama illa onsuz olmaz diyorsan ve karşı tarafta tesettüre karşı bir düşmanlık yoksa orta yol bulunur elbet..Diyelim aileler arasında orta yol bulundu evlenince ne yapacaksın sevgilin içmiyor mu?? Allah için sevmedikçe hiç bir sevgi aşk kalıcı olmuyor malesef..

senı cok ıyı anlıyorum..benımde senınkı gıbı bı olay gectı basımdan..
ama ben bastan aynı olmadıgımız ıcın sevgılı olmak ıstemedım..
bızdede benım aılem cok sosyal , açık ama onun aılesı hacı..
mardınlı avukat ve aynı okuldan mezunuz cok guzel bı arkadaslıgımızda var ama sevgılı olmadık.
cunku devamının gelmeyecegını,benım aılemın onu,onun aılesınınde benı ısteyecegını sanmıyorum..
kültürler farklı olunca ortak noktada bırlesmek ıster ıstemez cook zor.
bız bunu bıldıgımız ıcın suan ıkı ıyı arkadasısız

Son düzenleme:
canim kapali olmak ailesinin acik olmasi

sorun degil ki,farli dediginiz tek sey buysa bence hic sorun degil..

insanin aile icinde bile farkliliklari olur bizdede kapali sayisi azdir yani anneler filan genc nesilden yoktur

42 kisilik kuzenlerin icinde 4 kuzen kapali sadece yani kendinizi öyle ayristirmayin..

alkol meselesine gelince bakiyorsun ki o kadar ailesi kapali insanlar oturup iciyorlar

olmayanlar icmiyor ya buda aliskanlik meselesi yani bilmiyorum ailesinin durumu

cok önemli mi? sen ailene söylesen o ailesine söylese sevdiginizi ne engel olur ki bu dediklerin biraz

yüzeysel seyler asilabilir...sevgilinde alkol aliyor mu asil önemli olan sey bu olur,yani sen alkol alan biriyle birlikte olmak istemiyorsan en bastan demeliydin..

benim sevgilim okula giderken iciyormus biz basladigimizda ben eger böyleyse birdaha görüsemecegimizi söyledim

yani ogün bugündür icmiyor,icmesini istemem ben,oda yanlis oldugunu biliyordu birakti sebep oldu

ama sen sevgilin hakkinda korkuyor dedin onu anlayamadim sorumluluktan mi korkuyor ailelerden dolayi mi

Son düzenleme:

canim benim o ask birgun biter inan bana
ama resmen dinine uygun bir yasami yok adamin
yeri gelecek kandil ramazan bayram olacak
beraber kuran okuyup namaz kilacaksiniz yeri gelecek egleneceksinizde tabii aykiriya kacmadan
ama sende benim gibi bir ailede yetismissin
ben dayanamazdim heralde ickinin kokusunu bilmeyiz
namaz yok oruc yok cuma yok
sahurun iftarin tadi baskadir tek basinami yasayacaksin bunlari
keske degistirebilsen beni seviyorsan boyle boyle ol desen ama sanmam alismis bi kere

ALLAH YARDIMCIN olsun canim ickiden bisey olmaz diyen yarin birgun zinadanda korkmaz
amacim seni uzmek degil insallahh rabbim bi kapi acar sana

zaman herşeye çare.

canim istihare guzel fikir ama bence bilinc alti etkiler ruyasini
itikat sahibi olan biri yatabilir yerine

sizz helee bi evlenmeye kaarar werin canım bi taraf acık bi taraf kaapalıymıs hiç önemli değil bnm annem we babamda öyleymiş ama çok şükür şimdi çok iyiler . aileler tabiki önemli ama kapıınızı kapatınca herkes dışarıda kalır :))) düğün işide kolay nikah yaparsınız sonrada arkadaslarınla kuzenlerinle gezmeye eğlenmeye gidersiniz genç gencee ölme ölünmez ask için çaresi bulunurrr :)))

Ilk baslarda ben cok sormustum, ya ailen beni hic istemesse diye ??
Öyle bisey diyemezler dedi, ben istiyorsam tamam dedi ama simdide öyle düsünüyormu bilmiyorum, dedigim gibi bugun konusmayi denicem..

zaman herşeye çare.

ben istihareye yatmayi bilmiyorum, aslinda ögrensem yatarim ama fikir güzel aslinda, bu aklimda bulunsun, birini buldurup yatirmam lazim

yok tesettüre bir düsmanliklari yok olamazda sonucta babaanneler annannelerde kapali yani,
sevgilim benle beraber oldugundan beri icmiyor,
sadece 1 kere icti ordada büyük hata yaptigini anladi özür diledi ama ben tabi hala o korkuyu yasiyorum ya evlenincede icerse diye ???
senin dedigine inaniyorum
ask bitiyor diyorlar evlenince
ask bitince de sevgimiz kalcakmi ?
Saygimiz kalcakmi?
Anlasabilecekmiyiz ask olmadan, bu düsünceler kafami kurcalamiyor degil..

şmdi sevgilisiniz tek sorun aileler, içki gibi görünüyor. aynı evin içine girince bu farklar daha çok göze batacak

içkiden tutunda, dini uygulamalara kadar sorunn olacak

bizde bi laf var: beyaz kumaşa, siyah yama gitmez

Yorumların hepsini okumadım ama aklıma gelen çözüm düğün yapmamak yani birbirinizi o kadar seviyorsanız fedakarlık yaparak birlikte bir hayat kurabilirsiniz. Sonuçta evlenen siz olacaksınız bu sizin hayatınız

canim istihare guzel fikir ama bence bilinc alti etkiler ruyasini
itikat sahibi olan biri yatabilir yerine

ben istihareye yatmayi bilmiyorum, aslinda ögrensem yatarim ama fikir güzel aslinda, bu aklimda bulunsun, birini buldurup yatirmam lazim
[/COLOR]

bildiğim kadarıyla başkası yerine yatılmıyormuş. kişi kendi yerine yatması gerekiyormuş ama işte dediğinz gbi bilinç altı durumu etkiler mi bilemiyorum..
çok zor bişi değil canm ben de bilmiyorum biara niyetlenmiştim yatmak için ozaman araştırdım google dan aratırsan çok güzel açıklamalar var ama başkası senin yerine yatabilir mi yatamaz mı bilmiyorum cnm. bence hem sen hem de mesela ablan falan yatsın ya bakalım nasıl çıkıcak durum.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…