Ölüyorum..

Allah buyuktur canim.. korkulu isin sonu hayir olur derler insallah sizinkiside hayirli olur
aileler tanissin gorussun sonucta evlatlarinin mutlulugu soz konusu bakalim sonucu ne olur

Arkadaslar $öyle bisey var
iciyorlar felan dedim ama
annesi felan icmiyor
yani öyle sosyetik bir aile degiller
bizim gibiler ama sadece dini seylerde cokta bizim gibi uymuyorlar
mesela kardesleri oruc tutmuyor
babasi oruc tutmuyor
namaz kilan sadece annesi var 5 vakit kiliyor, hani kapali degil ama namazinda
ickide öyle evde felan bulunmuyor yani sadece dügünde dernekte iciyormus babasi oda herzaman degil

bazi arkadaslar dügün yapmayin demis ama öyle bir imkanimiz yok
burda dügün yapmadan olmuyor yani herkes dügün yapiyor
nikahtan gitme yok :S türkiyede varmis cok begendim aslinda ne güzel ama burda olmaz yani, kimse yapmiyor öyle

bence canım bnm sen hergece dua et rüyadan fala anlamamda sen şöyle de Allahım sen gönlümdekini hakkımda hayırlı eyle.. herşeyde olacağına warır.. onuda biraz yanlız bırakk bakalım o ne düşünüyo biyerde siz aynı yastığı paylaşıcaksınız nasipse kendinden ödün wermesi lazaım tabi sennde:)

valla guzelim olmeye olmezsin ama tabiiki de zor bir durum bende esimle evlenebilmek icin 7 sene bekledim hemde esim filistinli bende turkum o kadar acilar cektik ki aylarca durmadan agladigimi bilirim abimden defalarca dayak yedim okuldan alindim aylarca gorusturulmedik veeee sonunda evlendik ailem artik coooook pisman ve esime simdi olup bitiyorlar VE O GUNLERDE YAPTIGIM TEK SEY RABBIME GUVENMEK VE DUA ETMEKTI SEN DE OYLE YAP TEVEKKUL ET EN HAYIRLISINI O BILIR

Cok sagolun,
kafam okadar karisiktiki, okadar cikmazda hissediyordumki kendimi
hala öyleyim ama biraz serinledim rahatladim sayenizde
$u mübarek günlerde hergün allahima dua ediyorum, allahim hayirli degilse askini unuttursun bana diye
istihare isinide arastircam insallah..

canım bence çok takıyorsunuz.
5 parmağın bile 5i de bir değil. kardeşler bile nasıl zıt oluyor bazen birbirlerine..
ben öyle uçuk bi fark göremiyorum aranızda..
karşılıklı saygı ve sevgiyle herşey hallolur merak etme sen
sonuçta dünürler biraraya gelince de babası içicek değil ya, siz onların yanında değilken de içip içmemelerinden kime ne herkesin kendine..
yani karşılıklı saygı olunca hiçbir sorun kalmaz bana göre. zaten uzakmış da aranız ayda yılda 1 kere görüşürler ozaman da kimse kimsenin damarına basmaz olur biter..
aşılmıcak şeyler değil..

Bütün yazdıklarını okudum sultan ve söyle bi durum var bence siz aileleri bir kenara bıraktığınızda birbirinizi kabullenmekte hala başarılı olamamışsınız. Sen erkek arkadaşını sorguluyorsun hala ileride ya içki içerse ya söyle olursa diye halbuki evlenme isteğin var ise bu sorgulamaları geride bırakmış olan lazımdı. Erkek arkadaşında aynı şekilde tam olarak kabullenememiş bu durumunuzu bu kabullenememe olmadığı için de ailesine seni kabul ettiremiyor daha doğrusu hiç uğraşmıyor bile sanırım.. Bence çok fazla acele etme söz nişan için çünkü siz evlilik kararı almadan biraz daha ilişkinize devam edip birbirinizi daha çok kabullenmelisiniz diye düşünüyorum..
Eğer tam olarak birbirinizi kabullenmiş olsaydınız ne içki ne aile ne de düğün çok fazla içinden çıkılmaz durumlar halini almazdı..

haklisin yalan degil güven problemim var
evlilik konusunda acele etmemeliyim onuda biliyorum
ama insanin birazda yasi gecmeye baslayinca acele ediyor sanirim

Kalır canım merak etme..Zıt düsünceleriniz olmazsa..Birbirinizin hayatlarına ayak uydurabilirseniz..Ve en önemlisi saygıyı kaybetmezseniz çokta güzel yürür..

Son yazdıklarına göre arada uçurum yok..Benim eşimin ailesi de dört dörtlük değil..Kendi aileme bakınca çok farklı..Eşim benimle tanışmadan önce nadirde olsa arkadaş ortamında içiyormuş..Ama bazı şeylerin bilincinde değildi doğru düzgün anlatan uyaran olmamış..Aynı senin sevgilin gibi ilk tanıştığımız zamanlar bana söz verdi ve bir daha içmedi..3 yıllık evliyim tanıstıgımızdan bu yana 4 sene..Ben ona bu durumun boşanma sebebi bile olabileceğini söyledim uyardım yanlış olduğunu anlattım..Zaten içinde bir melek varmış şimdi maşallahı var Ve aynı sizin gibi düğün mevzusu oldu bizimkiler çalgılı istemedi onun babası ise çok istedi ilk oğlum fln hem onların hem bizim istedigimiz gibi oldu.Yani siz birbirinize dayanıp gerçekten sevdiginiz sürece engel diye birsey yok.Gerekirse aileleri dışarda tutup bazı şeylere siz karar vereceksiniz..Düğün,ortam vs.. Önemli olan sizin birbirinize güvenmeniz,gerçekten hayatlarınızı sorunsuz birleştirebileceğinize inanıyorsanız sonradan aykırı fikirleriniz olmayacaksa üzülmeyecekseniz severken ayrı düşmenin anlamı yok..

Son düzenleme:

ickiden bisey olur diyenler zina yapmiyormu?? gecende biri konu acmis aynen boyle: kocam yengesiyle iliskisi var nasil olur iki tarafda dinine bagli ayri odalarda oturulu erkek kadin hatta kurani kerime el basiyor yalan yere vs vs eeee dinini cok uygun yasiyorlar guya adam amcasinin esiyle , baska konu adam aldatiyor yillarca sonra umre gidiyormus affetsin diye ama suphenlenmeler halen devam ediyor, bi hoca hakkinda da konu vardi hic girmicem migde bulandirici , yani demek istedigim boyle dinden bahseterek insanlari kotulemeyelim her yerde var , iyisi kotusu

Aralarda çok garip yorumlar var yaaa içki içmek, cumaya gitmek, namaz kılmak, oruç tutmak vs.. arkadaşlar bunları isteyen yapar istemeyen yapmaz. Evlendin diye senin yaptığın herşeyi kocanda mı yapmak zorunda. Eğer böyle bir isteğin varsa bunları yapan biri ile görüşmeye başlaman lazım!.. Yok ben bunu seviyorum istiyorum diyorsanda onu olduğu gibi kabullenirsin ileride istediklerini içinden gelerek yapar yapmaz orasınıda Allah bilir. Sen zorlayamazsın yada ya yapmazsa diye korkamazsın çünkü bunları bilerek evlenmiş oluyorsun!. Sonra neden boşanmalar çok diyoruz işte tamda bu yüzden boşanmalar çok fazla. AMAN EVLENİYİM EVLENDİKTEN SONRA DÜZELTİRİM BEN ONU İSTEDİKLERİMİ YAPTIRIRIM ZİHNİYETİ YÜZÜNDEN!!.. Bu arada bende açığım arada sırada ortamına göre içkimide içerim ama nişanlım ve ailesi dinine düşkün kapalılar vs. ama ben nişanlımın yanında gayet rahat içkimi içebiliyorum yada istediğim gibi giyinebiliyorum.. bende ona neden içki içmiyorsun amannn ne olucak demiyorum ikimizde birbirimizi çok güzel kabullendik gelecek için hiçbir kaygım, korkum yok aynı şekilde onunda öyle.

karşılıklı sevebileceğin biriyle birliktesin ciddide düşünüyo demekki düğün dernekten bahsettiğine göre..Benimde annem babam hacı..yani ilerde düğünüm olsa davullu zurnalı olur ne olacakki..Siz mutasıp bir ailesiniz anladığım kadarıyla..Herkes birbirine benzemek zorunda değil böyle uyumsuz karakterde olabilir...Kimseyi din konusunda zorlayamazsınız sonuçta..isteyen içkisini içsin isteyen orucunu tutsun...herkesin ameli kendisine...yarın evlendiğinde oğlanla başbaşa kalacak olan sensin o yüzden aileler belli bi yere kadar önemli...ilişkinize onları çok karıştırmayın derim..

keşke bende karşılıklı aşık olup evlenebileceğim birini bulabilsem..önemli olan sizin uyumunuz nasıl?...sen namaz kılarken o zil zurna sarhoş oluyosa o da olmaz tabi..

aileler birbirine karşı anlayışlı hoşgörülü olduktan sonra bunlar aşılamayacak sorunlar değil asıl önemli olan senin sevgilinle uyumun eğer ikiniz anlaşabiliyorsanız birbirinizi olduğunuz gibi kabul ettiyseniz gerisi kolay canım hepsi bir şekilde olur

bence ortada buluşmak imkansız değil

inançları farklı olsa bile insanlar hoşgörülü olabilirler..

siz birbirnizi sevdikten sonra ortak bri düğün konsepti belirleyip herkesi davet edebilirsiniz yani işin içine onları katmadan sadece misafir mahiyetinde düğüne katılabilirler...

canım bende ayrıldım ve bak dımdık ayaktayım, bende ölmedıysem artık bence hıc merak etme...

bazı seylerı zorlamayacaksın ..

o ne düsünüyor bu konu hakkında?? savas mı dıyor yoksa gerı mı cekılmıs durumda??

Ben kimseyi degistirmeye felan calismiyorum siz bence olayi cok yanlis anlamissiniz
burda asil konu olan ailelerin farkliligi
ve bende onlari asla kinamiyorum yada önyargili davranmiyorum
sadece orta yol bulunurmu onu tartisiyoruz burda

o suan hicbisey yapmiyor desem yeridir
benim kafami toparlamam lazim diyor
sIKintili bir dönemde aslinda suan, yani bu konularla hic ugrasamiyacak bir dönemde

hayir dedigim gibi benle birlikteliginden beri icmiyor sevgilim
ama ilerde birgün ya icerse korkusu var icimde onu atamiyorum atamamda

o suan hicbisey yapmiyor desem yeridir
benim kafami toparlamam lazim diyor
sIKintili bir dönemde aslinda suan, yani bu konularla hic ugrasamiyacak bir dönemde

anladım..pekı sen aılesıyle tanıstınmı??

ve aılen gercekten dügün dernek ıstemezmı? daha cok mevlüt gıbımı ılahılı fln??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…