bildiğim kadarıyla başkası yerine yatılmıyormuş. kişi kendi yerine yatması gerekiyormuş ama işte dediğinz gbi bilinç altı durumu etkiler mi bilemiyorum..
çok zor bişi değil canm ben de bilmiyorum biara niyetlenmiştim yatmak için ozaman araştırdım google dan aratırsan çok güzel açıklamalar var ama başkası senin yerine yatabilir mi yatamaz mı bilmiyorum cnm. bence hem sen hem de mesela ablan falan yatsın ya bakalım nasıl çıkıcak durum.
bence canım bnm sen hergece dua et rüyadan fala anlamamda sen şöyle de Allahım sen gönlümdekini hakkımda hayırlı eyle.. herşeyde olacağına warır.. onuda biraz yanlız bırakk bakalım o ne düşünüyo biyerde siz aynı yastığı paylaşıcaksınız nasipse kendinden ödün wermesi lazaım tabi sennde:)
valla guzelim olmeye olmezsin ama tabiiki de zor bir durum bende esimle evlenebilmek icin 7 sene bekledim hemde esim filistinli bende turkum o kadar acilar cektik ki aylarca durmadan agladigimi bilirim abimden defalarca dayak yedim okuldan alindim aylarca gorusturulmedik veeee sonunda evlendik ailem artik coooook pisman ve esime simdi olup bitiyorlar VE O GUNLERDE YAPTIGIM TEK SEY RABBIME GUVENMEK VE DUA ETMEKTI SEN DE OYLE YAP TEVEKKUL ET EN HAYIRLISINI O BILIR
Arkadaslar $öyle bisey var
iciyorlar felan dedim ama
annesi felan icmiyor
yani öyle sosyetik bir aile degiller
bizim gibiler ama sadece dini seylerde cokta bizim gibi uymuyorlar
mesela kardesleri oruc tutmuyor
babasi oruc tutmuyor
namaz kilan sadece annesi var 5 vakit kiliyor, hani kapali degil ama namazinda
ickide öyle evde felan bulunmuyor yani sadece dügünde dernekte iciyormus babasi oda herzaman degil
bazi arkadaslar dügün yapmayin demis ama öyle bir imkanimiz yok
burda dügün yapmadan olmuyor yani herkes dügün yapiyor
nikahtan gitme yok :S türkiyede varmis cok begendim aslinda ne güzel ama burda olmaz yani, kimse yapmiyor öyle
Bütün yazdıklarını okudum sultan ve söyle bi durum var bence siz aileleri bir kenara bıraktığınızda birbirinizi kabullenmekte hala başarılı olamamışsınız. Sen erkek arkadaşını sorguluyorsun hala ileride ya içki içerse ya söyle olursa diye halbuki evlenme isteğin var ise bu sorgulamaları geride bırakmış olan lazımdı. Erkek arkadaşında aynı şekilde tam olarak kabullenememiş bu durumunuzu bu kabullenememe olmadığı için de ailesine seni kabul ettiremiyor daha doğrusu hiç uğraşmıyor bile sanırım.. Bence çok fazla acele etme söz nişan için çünkü siz evlilik kararı almadan biraz daha ilişkinize devam edip birbirinizi daha çok kabullenmelisiniz diye düşünüyorum..
Eğer tam olarak birbirinizi kabullenmiş olsaydınız ne içki ne aile ne de düğün çok fazla içinden çıkılmaz durumlar halini almazdı..
yok tesettüre bir düsmanliklari yok olamazda sonucta babaanneler annannelerde kapali yani,
sevgilim benle beraber oldugundan beri icmiyor,
sadece 1 kere icti ordada büyük hata yaptigini anladi özür diledi ama ben tabi hala o korkuyu yasiyorum ya evlenincede icerse diye ???
senin dedigine inaniyorum
ask bitiyor diyorlar evlenince
ask bitince de sevgimiz kalcakmi ?
Saygimiz kalcakmi?
Anlasabilecekmiyiz ask olmadan, bu düsünceler kafami kurcalamiyor degil..
canim benim o ask birgun biter inan bana
ama resmen dinine uygun bir yasami yok adamin
yeri gelecek kandil ramazan bayram olacak
beraber kuran okuyup namaz kilacaksiniz yeri gelecek egleneceksinizde tabii aykiriya kacmadan
ama sende benim gibi bir ailede yetismissin
ben dayanamazdim heralde ickinin kokusunu bilmeyiz
namaz yok oruc yok cuma yok
sahurun iftarin tadi baskadir tek basinami yasayacaksin bunlari
keske degistirebilsen beni seviyorsan boyle boyle ol desen ama sanmam alismis bi kere
ALLAH YARDIMCIN olsun canim ickiden bisey olmaz diyen yarin birgun zinadanda korkmaz
amacim seni uzmek degil insallahh rabbim bi kapi acar sana
Aralarda çok garip yorumlar var yaaa içki içmek, cumaya gitmek, namaz kılmak, oruç tutmak vs.. arkadaşlar bunları isteyen yapar istemeyen yapmaz. Evlendin diye senin yaptığın herşeyi kocanda mı yapmak zorunda. Eğer böyle bir isteğin varsa bunları yapan biri ile görüşmeye başlaman lazım!.. Yok ben bunu seviyorum istiyorum diyorsanda onu olduğu gibi kabullenirsin ileride istediklerini içinden gelerek yapar yapmaz orasınıda Allah bilir. Sen zorlayamazsın yada ya yapmazsa diye korkamazsın çünkü bunları bilerek evlenmiş oluyorsun!. Sonra neden boşanmalar çok diyoruz işte tamda bu yüzden boşanmalar çok fazla. AMAN EVLENİYİM EVLENDİKTEN SONRA DÜZELTİRİM BEN ONU İSTEDİKLERİMİ YAPTIRIRIM ZİHNİYETİ YÜZÜNDEN!!.. Bu arada bende açığım arada sırada ortamına göre içkimide içerim ama nişanlım ve ailesi dinine düşkün kapalılar vs. ama ben nişanlımın yanında gayet rahat içkimi içebiliyorum yada istediğim gibi giyinebiliyorum.. bende ona neden içki içmiyorsun amannn ne olucak demiyorum ikimizde birbirimizi çok güzel kabullendik gelecek için hiçbir kaygım, korkum yok aynı şekilde onunda öyle.
canım bende ayrıldım ve bak dımdık ayaktayım, bende ölmedıysem artık bence hıc merak etme...
bazı seylerı zorlamayacaksın ..
o ne düsünüyor bu konu hakkında?? savas mı dıyor yoksa gerı mı cekılmıs durumda??
karşılıklı sevebileceğin biriyle birliktesin ciddide düşünüyo demekki düğün dernekten bahsettiğine göre..Benimde annem babam hacı..yani ilerde düğünüm olsa davullu zurnalı olur ne olacakki..Siz mutasıp bir ailesiniz anladığım kadarıyla..Herkes birbirine benzemek zorunda değil böyle uyumsuz karakterde olabilir...Kimseyi din konusunda zorlayamazsınız sonuçta..isteyen içkisini içsin isteyen orucunu tutsun...herkesin ameli kendisine...yarın evlendiğinde oğlanla başbaşa kalacak olan sensin o yüzden aileler belli bi yere kadar önemli...ilişkinize onları çok karıştırmayın derim..
keşke bende karşılıklı aşık olup evlenebileceğim birini bulabilsem..önemli olan sizin uyumunuz nasıl?...sen namaz kılarken o zil zurna sarhoş oluyosa o da olmaz tabi..
o suan hicbisey yapmiyor desem yeridir
benim kafami toparlamam lazim diyor
sIKintili bir dönemde aslinda suan, yani bu konularla hic ugrasamiyacak bir dönemde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?