Ölüyorum..

hangi durumu kastediyorsun canim ??
Sevgilimi biliyorlar
annesinin acik oldugunuda söyledim
yani aslinda biliyorlar hepsini, karsi cikacak bir durumda yok
dedigim gibi kizkardesiminde kayinbabasi arada bi icer mesela, kumar bile oynar
babam biliyor bunlari ama bisey demiyor, gayet anlasiliyo, kirk yilda bi oturup sohbet ediyosun alt tarafi zaten

e güzelm ozaman neden bu kadar cıkmaz durum mus gıbı davranıyorsun kı ??

olmazmi.......... elbette doluu
ama bu kadar rahat olan kisiler ondan hicmi hic cekinmezz demek anlaminda soyledim
sonucta musluman bi toplumda yasiyoruz
bu sozum sana degil
bazi yorumlar cok sacma
herkes yapmak zorundami ibadet demis
elbette zorunda madem bu toplumda muslumanim diye geciniyosun mecbursun kardesim
yok degilsen
kimliginin arkasindaki islam kelimesini kullanmazssin goz boyamazsin is bu kadar basittt
:51::51::51:

hooop orada dur işte!! sana mı kaldı bunun kararını vermek! hangi yetkiyle,neye dayanarak bu yorumu yaparsın sen? bu nasıl küstahça bir yorum.bizim dinimiz herşeyden önce sevgi ve hoşgörü dinidir.dinde zorlama yoktur,islam dini bu yüzden en yüce dindir..kapısı herkese açıktır,kimsenin tekelinde değildir.nsanlara birbirini aşağılama,yargılama hakkını vermez.hele ki üstün görme hakkını!! herkesin ibadeti kendine.müslümanlık sadece namazla,oruçla olmuyor.müslüman insan önce karşısındaki kişiyi olduğu gibi kabul edecek,hoşgörülü olacak,insanları yargılamayacak..yok efendim iş o kadar basit değil.göz boyamayı iyi biliyorsunuz belli,kimliğimizde yazan dinimiz ibaresini bile öyle gördüğünüze göre.müslümanım diye geçinip de karşısındakini yargılayan insanların yaptığı şey dinimize sığmaz asıl...

konu sahibi özür dilerim,aslında başka şeyler yazacaktım,hikayemiz benziyor diyecektim ama bu yorum çileden çıkardı beni...

kızlar bıraz sakın olalım..

bu konuyu bile insanların dinsizliğe getirip de diyanet elçisi gibi yorum yapan,dinimizi sadece kendileri için gören insanlara karşı sakin olamam ben.en sinir olduğum şey bu.yav namaz kıl,oruç tut gel burada insanları aşağıla,yargıla..ne haddine..

Okadar caresizim ve okadar umutsuzumki..
Cok düsündüm bu konuyu acip acmamakla, hala dogrumu yapiyorum bilmiyorum ama birilerine anlatmaliyim..
Sevdigimle uzun süredir aramiz bozuk,
cok seviyoruz, gercekten cok ama imkansizliklarda cok..
Nerden baslasam nasil anlatsam bilmiyorum
Ask var sevgi var ama yetmiyor,
ben evlenmek istiyorum, söz olsun istiyorum
onun ise korkulari var, ve hakli da
ailelerimiz cok farkli, onun annesi acik, ben kapaliyim
ailesi icki felanda icer, normal görüyorlar ama bizde öyle degil, benim babam haci ve biz kapaliyiz.
Dügün olsa diyor nasil olcak, bizimkiler zil zurna olmak isticekler, seninkiler böyle seyi kabul etmiyecek diyor,

hersey okadar karisikki
ne vazgecebiliyoruz birbirimizden
nede devamini getirebiliyoruz
derdimi pek anlatamadim sanirim ama okadar yorgunumki ne diyecegimi bile bilmiyorum artik..

tatlım farklılıklar olabilir ama ölüyorum başlığını açabilecek kadar önemlimi bilemiyorum. Açıkçası aşılamayacak bir sorun değil Allah daha beterinden sakındırsın. hem ailesi neden bu kadar önemli evlendikten sonra ayrı evde kalıcaksınız ailelere ne ki bence aileleri pek fazla karıştırmayın sen onun ailesine saygı duy oda seninkine gül gibi yaşayıp gidin benim eski sevgilim yabancıydı bnmkiler kabul etmedi ama çok iyi biriydi nazik kibar aileme hep oşgörülü davrandı dinime karışmadı her konuda özgürdüm evlenicektik kısmet olmadı kendisi vefat etti 1 yıl önce herşey olacağına varır orta yol muhakkak bulunur sıkma canını ya ben napiyim

bu konuyu bile insanların dinsizliğe getirip de diyanet elçisi gibi yorum yapan,dinimizi sadece kendileri için gören insanlara karşı sakin olamam ben.en sinir olduğum şey bu.yav namaz kıl,oruç tut gel burada insanları aşağıla,yargıla..ne haddine..

haklısın, sonuna kadar haklısın.. ama bosuna sınırlerını yıpratmaya degmez..

Cunku boyle yapinca +1 puan aliyorsun ya da -1 ona Allah karar verir.

Son düzenleme:
parayla imanın kimde olduğu belli olmazmış:ssz:

bir taraftan günde 5 vakit namazını kılıp diğer tüm ibadetlerini yerine getirip diğer taraftan etrafına kötülük saçan herkesin kuyusunu kazan okadar çok kişi gördümki çevrede, işte buyüzden herşey gönülde biter diyorum :6:

konu sahibi arkadaşım sizde aşılacak sorunlar yaşıyorsunuz aslında, karşılıklı mücadele diyorum ben :34:

konu sahibi,benzer durumu yıllar önce ben yaşadım.eşim ve benim hayata bakışımız,aile yaşantımız çok farklıydı.aynen senin gibi korkular taşıyordum.ama karşılıklı hoşgörü ile halledilemeycek birşey yok.sen ona saygı duyacaksın o sana.birbirinize uyum sağlamaya çalışacaksınız.biz hala çok farklıyız ama bu farklılıklarımız bizi birlikte kılıyor zaten.bazen birbirimize takılıyoruz bile.ama bu farklar nedeniyle hiç kavgamız olmadı mesela.korkularını yen..hiçbir şeyi denemeden bilemezsin :))

hooop orada dur işte!! sana mı kaldı bunun kararını vermek! hangi yetkiyle,neye dayanarak bu yorumu yaparsın sen? bu nasıl küstahça bir yorum.bizim dinimiz herşeyden önce sevgi ve hoşgörü dinidir.dinde zorlama yoktur,islam dini bu yüzden en yüce dindir..kapısı herkese açıktır,kimsenin tekelinde değildir.nsanlara birbirini aşağılama,yargılama hakkını vermez.hele ki üstün görme hakkını!! herkesin ibadeti kendine.müslümanlık sadece namazla,oruçla olmuyor.müslüman insan önce karşısındaki kişiyi olduğu gibi kabul edecek,hoşgörülü olacak,insanları yargılamayacak..yok efendim iş o kadar basit değil.göz boyamayı iyi biliyorsunuz belli,kimliğimizde yazan dinimiz ibaresini bile öyle gördüğünüze göre.müslümanım diye geçinip de karşısındakini yargılayan insanların yaptığı şey dinimize sığmaz asıl...

konu sahibi özür dilerim,aslında başka şeyler yazacaktım,hikayemiz benziyor diyecektim ama bu yorum çileden çıkardı beni...

kk uyesiyim sizin seviyenize inmeyecegim efenimmm benim dusuncem benim kararim
beni yargilamakta size dusmezzzzzzzz kimsiniz siz avukat mii ?????????:52::52::52::52::52:

Ayrildik
bitti..
o kararini veremedi
benimle mi devam etcekti, bensizmi
kararini ver dedim ama veremedi
ne benimle olmak istedi nede beni birakmak istedi
ama ben artik bu celiskide yasayamam, yeter
1 hafta zaman istedi, vermedim
yeter bukadar fedakarlik yaptigim
ve bukadar sabrettigim

Allahim nolur bana yardim et dayanayim...

canımm,,aranızdaki sevgi güçlü olduktan sonraa,,her şey yoluna girerr,,bence bi başlangıçç yapınn,,olurr canımm bi orta yoll bulurr ailelerde,,sana bişe diyimm zatenn ailelerr normaldede her şeye karışıolarr yanii böle bişe olmasa bilee karışıolarr merakk etmee her türlü..benim böle bi arkadasım vardıı,,nişanıı mevlütlüü yaptılarr,,düğünüü çalgılıı,,hiçte bi sorun olmadıı,,bencee bu kadarr düşünmee bunun içindee birbirinizdenn vazgeömeyinn,,önemli olann sizin mutluluğunuzz,,aile şunu yapar şunu eder dieee düüşünürsenizzz olmazz,,bencee birbirinizi bırakmayınn,,yavaştan açılınn ailelere..

o küstah kelimesinide aynenn balli sekerli iade ediyorum
afiyetle yiyinizz
saygilar efenimmmm

canımm,,aranızdaki sevgi güçlü olduktan sonraa,,her şey yoluna girerr,,bence bi başlangıçç yapınn,,olurr canımm bi orta yoll bulurr ailelerde,,sana bişe diyimm zatenn ailelerr normaldede her şeye karışıolarr yanii böle bişe olmasa bilee karışıolarr merakk etmee her türlü..benim böle bi arkadasım vardıı,,nişanıı mevlütlüü yaptılarr,,düğünüü çalgılıı,,hiçte bi sorun olmadıı,,bencee bu kadarr düşünmee bunun içindee birbirinizdenn vazgeömeyinn,,önemli olann sizin mutluluğunuzz,,aile şunu yapar şunu eder dieee düüşünürsenizzz olmazz,,bencee birbirinizi bırakmayınn,,yavaştan açılınn ailelere..

o küstah kelimesinide aynenn balli sekerli iade ediyorum
afiyetle yiyinizz
saygilar efenimmmm

kk uyesiyim sizin seviyenize inmeyecegim efenimmm benim dusuncem benim kararim
beni yargilamakta size dusmezzzzzzzz kimsiniz siz avukat mii ?????????:52::52::52::52::52:

seviye,hangi seviye Allah aşkına :))..avukat değilim,kişileri yargılamanın dinimizce günah olduğunu ,Allah'ın bu hakkı kimseye vermediğini bilen bir garip insancığım..seni yargılamadım,ben haddimi bilirim.hele de şu mübarek günlerde. peki sevgili kk üyesi,saygılar.

Ayrildik
bitti..
o kararini veremedi
ve bukadar sabrettigim

Hayırlısı olsun Sultan inşallah verdiğiniz kararlar ikiniz içinde iyi olur fakat bana biraz acele ettiniz gibi geldi :20:

Ayrildik
bitti..
o kararini veremedi
ve bukadar sabrettigim

nasıl yani,şimdi mi ayrıldınız? gerçekten mi? üzüldüm,hakkında hayırılısı olsun.canım insanlar ne acılara dayanıyor,merak etme.

Back
X