ömrümden ömür gitti :(((((

aslihanxx

Canım oğlum
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2007
577
2
96
44
İstanbul
kızlar meyve püresi vermeye bende başladım. bu akşam oğluma püreyi yedirirken sanırım küçük bir parça nefes borusuna kaçtı çocuk nefes alamadı gözleri yüzü kızardı sırtına vurdum düzelmedi kaskatı kesildi boğazına parmağımı sokunca ağladı nefes alabildi ama ömrümden 20 sene gitti ağla ağla canım çıktı uyutmam gereken çocuğu uyutmadım güldürene kadar uğraştım gülünce rahatladım halen dahada ağlıyorum çok sinirim bozuldu Allah kimseyi evladıyla sınav etmesin acılarını göstermesin şimdi uyudu böyle bişey başına gelen oldumusenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

çok geçmiş olsun .
ama sakın bir daha böyle bir durumla karşılaşırsan (ki inşallah karşılaşmassın) parmağını boğazına sokmaya falan kalkışma:1shok:Allah korusun boğazını tıkayan her neyse daha geriye gitmesine sebep olabilirsin.
sakın yapma bir daha.
böyle durumlarda hemen baş aşağı çevir veya yüzüstü dizine yatır.bir yandanda ellerini önden ve arkadan göğüs boşluğu hizasına koyarak hava kompresi yap.(doğru telaffuz ettim umarım)

canım çok geçmişolsun ..inan hepimiz bebeklerimizi büyütürken bu tür şeylerle karşılaştık ..
yapman gereken öncelikle sakin olmak ve sırtını çevirip midesine hafif bir baskı uygulamak parmakla filan olmaz hasar görür mazallah bebeciğin boğazı
Allah acılarını göstermesin sağlıkla büyüt cnm bebeğini :Saruboceq:

çoook geçmiş olsunn ,Allahım esirgesin bebeklerimizi böyle olaylardan

Canım çok geçmiş olsun ne yaşadığını tahmin edebiliyorumRabbim bir daha yaşatmasın..

geçmiş olsun inşallah bir daha böyle bir şey yaşamazsınız benim de en korktuğum şeydir.

yalnız meyve püresi için biraz erken olmuş.ilk önce meyve suyuyla başlamanız gerekir.oda bir kaç çay kaşığı bu ayda.sonra yoğurt, çok sulu pütürsüz çorba daha sonra pürelere geçmelisiniz.

canım geçmiş olsun ya allah kimseye göstermesin ama daha erken püre vermek için
şimdi sadece sularını versen 5.ayı bitince başlasan daha iyi olmazmıydı
suyunu içmeye alışırdı ki püresine hazırlık olurdu bence

herkese çok teşekkür ediyorum
valla ben bu doktorlara anlam verememeye başladım artık. bir doktorun verdiğinin diğeri vermiyor. benim oğlum mamayla beslendiği için çok hızlı kilo alıyordu. bir ayda iki kilo almıştı bu sefer
doktora götürdüm ek gıdaya geçecekmiyiz diye doktorum mamasını 5. ayda değiştireceğini söyledi.
5 saatte mama ver aralarda 1 kahve fincanı kadar meyve püresi bir kahve fincanı kadarda pirinç unu maması sırayla ver dedi. bende dedimki doktor bey meyve suyu demek istemeyesininz nasıl yiyecek dedim o yer dedi. bir iki kaşık falanda demedi. aslında çok severek yiyor ama dün nedense öyle oldu.
bu arada başa döneceğim yoğurt yada çorba vermedi hızlı kilo alıyor diye
şimdi hangi doktor haklı

canım çok geçmiş olsun korkunu çok iyi anlıyorum ama bebik büyütürken hepimizin başından böyle şeyler geçti korkunu anlıyorum ama panik yapmamaya çalışıp hemen ters çevirip sırtına vur yine olmadıysa midesine hafifçe bastır püreden öncede meyve sularını vermeye çalış
allah hepimizin bebeklerini korusun bide yatarak mı yediriyorsun acaba hafif oturur pozisyonda daha rahat yedirirsin onada dikkat et

benim kızımda birkere kusarken agzını kapamıştı mosmor kesildi nefes alamadı.bende aynı senin gibi oldum canım oturdum 2saat agladım.Allahım bidaha yaşatmasın kimseye böyle bişey gerçekten insan ne yapacagını şaşırıyor.

dün gece okudum çok üzüldüm hatta yazdım ve bu sabah başıma geldi.hala kendime gelemedim çok korktum.
kızım(8,5 aylık)gözümün önünde ablasından kalan banyo kitabıyla oynuyordu.birden ağzında birşey var hissine kapıldım.bu aralar hep dilini oynatıyor konuşmak için o yüzden geç farkettim sanırım.ben yanına gidene kadar önce kızardı öğürmeye başladı sonra morardı.nasıl kucağıma aldım ters çevirdim dizime yatırıp sırtına vurdum kusturmaya çalıştım hayal gibi.ağzında ne olduğunu da bilmiyordum.kitaba bakıyorum birşey yok.ne kadar süre geçti bilmiyorum birden baş aşşağı tutarken öğürerek kustu kanlı birşey çıktı sonra ağlamaya başladı ve rahatladım.çıkan şeyse kitabın cırtcırtlı bölümü sert olan kısmı.iki adet koparmış birini yutmuş diğerini hırkasında yapışmış buldum.inanamadım büyük kızım yıllarca oynadı onunla hiçbirşeyi yoktu yeni çıkan tek dişiyle nasıl kopardı hala aklım almıyor.
ya ben yanında olmasaydım diye düşündükçe kalbim sıkışıyor.sanırım bu kızım bana çok çektirecek bundan sonra daha da dikkatli olmam lazım.
umarım hiçbirimiz böyle şeyler yaşamayız insanın ömründen ömür gidiyor.

canım geçmiş olsun rtabbim hiç kimseyi bu tür olaylarla sınamasın benim kızımda da bazen oluyor göğsümden emzirirkende biberondan içerkende hatta öğlen yine oldu emzirken kakada yapmaya çalışırken süt boğazına kaçtı çok öksürdü çok korktum çok zor ya gerçekten çok dikkatli olmak lazm

çok geçmiş olsun cnm piraye de 1 - 2 aylıkken sütten tıkanıyodu bazen çok kötü oluyo insan tekrar geçmiş olsun...

çok geçmiş olsun cnm.bana da meyve püresi için biraz erken geldi ama dr. un önerdiğse bişey denmez tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…