- 28 Mart 2020
- 21.328
- En iyi cevaplar
- 1
- 64.747
- 598
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ön koltuğa oturmanin bu kadar büyük anlamı mı var?Mesela benim kv eşimi zor şartlarda büyütmüş. Kp kazanır at yarışına içmeye yatırır parayı. Kv çalışmış yeri gelmiş yememiş yedirmiş. Yıllar sonra oğlu büyüyüp iş sahibi olmuş araba almış. E bu kadın ön koltuğa göğsünü gere gere oturmasın mı
Sizce olmayabilirÖn koltuğa oturmanin bu kadar büyük anlamı mı var?
Gelin oturunca yaymıyor mu malum yeriniDötunu yaya yaya duruma daha uygun tabir gibime geldi![]()
Benim görüşümü okuduysan zaten ben kaynanasindan yana çok mutlu ve rahat bir gelinim canımGelin oturunca yaymıyor mu malum yerini
Evet bazı kaynanalar hakaret olarak algılıyorlar. Benim arkadaşın kaynanası olduğu zaman kız asla öne oturamıyor. Kayınvalidenin 3 oğlu var hepsine aynı şeyi yapıyor. Ben yaşça büyüğüm çocuk gibi arkaya mı geçeceğim diyormuşSorun oturmasi degil zaten burada art niyet arayan cok oldugu icin oturma yarisina girenlerin niyetini sorguladim gelin otursa onlara hakaret mi oluyor bu yani onu danıştm
Benim görüşümü okuduysan zaten ben kaynanasindan yana çok mutlu ve rahat bir gelinim canım
Onun yayması bana,
benim yaymam ona hiç batmıyor batmaz çok sever beni
Ki Bence otursun zaten, ama oturmuyor benim k.validem
Esprili bir yaklaşımda bulundum ama sen çocuk doğdu doğalı mutsuz mutsuz yorumlar yapiyosun, anlamanı beklememeliydim aslında bu psikolojideyken, pardon
En kısa sürede huzuru bulur, neşeli haline donebilirsin umarım
Yorumlardan anlamışsın zaten :))başka yerler bilmiyorum ama bizim oralarda "ön koltuk" bir tür makam koltuğu gibi bir şey
-ben evli değilim-
ama bu böyledir, bizimkilerde de.
ön koltuk öncelikle büyük baba kişinin "hakkı"dır
o yoksa (genelde dedeler erken ölüyor ya) ninenindir
sonra evin reisinindir (oğlan arabayı kullanıyorsa)
oğlan karısını ön koltuğa anca bayramdan bayrama kadının annesini bayram gezmesine giderken oturtur. gelinler bir kurum bir tafra biner arabaya o vakit (araba oğlanındır büyük ihtimalle ama gelin ön koltuğu senede 3 kere ya görür ya görmez)
diyelim ki şehirde yaşayan birisi ailesini ziyarete gitti, araba ön koltuğu yine o aile büyüklerine geçer....kızlaırn gelinlerin arkaya direkt geçmesi beklenir. saygısızlık sayılır. sofraya büyükler başlamadan başlamamak gibi. cumadan gelecekleri beklemeden öğle sofrasının kurulmaması gibi. evin önce en büyüğünün elinin öpülmesi gibi. gibi gibi binlerce adetimizden biri işte.
ha ama yeni nesil böyle şeyleri takmıyor.
Ahahahha tabii ki burda size tuhaf gelen kendi aileniz değil de kayınvalideYani bizdede mesela erkek varken bayan oturmaz annemler ayni durumda olsa babam gecer mesela annem yerine one bana tuhaf geliyor