Ön koltuk sevdası

Yani bizdede mesela erkek varken bayan oturmaz annemler ayni durumda olsa babam gecer mesela annem yerine one bana tuhaf geliyor
Hic begenmedim bu dusunceyi kim ne dusunur bilmiyorum ama ben ailemden gördüğüm kadarıyla esim arabayı kullanıyorsa onun yanına ben otururum 🤷🏻‍♀️

Merhaba kızlar sizinde kayınvalideniz arabada ön koltuğa koşar mı? 😀 Nedir bu kaynanalardaki koltuk sevdasi bir ego tatmini mi beni bir aydınlatın lütfen kayınpederimi bile oturtmuyor neden yani öne oturunca ne oluyor merak içindeyim 🤭
Aranızda soğuk savaşa dönmüş ki kadında abartmış ,size de dert olmuş ki buraya konu açmışsınız .Gereksiz ayrıntılar

benim kayinvalidem baya kilolu oldugu icin ve arkada 2 de cocuk oldugu icin simdilerde ben direk on koltugu teklif ediyorum, oncesinde asla vermezdim :KK48:

Bende de var. Daha rahat. Ayrıca insanı araba daha az tutuyor.

Dipnot: Kaynana değilim.

Ben kendim teklif etmiştim zaten etmesem de öne ikisi de otururdu. Ben takmıyorum yeter ki gitmek istediğim yere bir an önce gideyim

Benim bildiğim arka doluysa öne uzun ya da tombiş olan gönderilir 😀 bizde ben önde kv arkada oturur ben arkada oturmayı sevmem zorunda olmadıkca.

Ama evet öne oturmayı üstünlük gören kv ler var gördüğüm duyduğum hiç hoşlanmam

Arka koltukta ön koltukta ayni yere gidiyor.
Ben kendim teklif ederdim ön koltugu kv ye.

Bana da tuhaf gelen kv esim ve ben dişinda biri varsa yok kizim sen otur der israr edince de kapiyi açip arka koltuga oturur ön koltuk bana kalir. Ama başbaşaysak ben anne sen ön koltuga geç, cümlemi bitirdigimde kv çoktan ön koltuga oturmus kapiyi çekmiş olur,bazen benden önde gider oturur 😅
Kim nereye oturuyorsa boş verin sonuçta ayni yere gidiyorsunuz. Birakin keyfini sürsün sizlik bir durum yok.

başka yerler bilmiyorum ama bizim oralarda "ön koltuk" bir tür makam koltuğu gibi bir şey
-ben evli değilim-

ama bu böyledir, bizimkilerde de.
ön koltuk öncelikle büyük baba kişinin "hakkı"dır
o yoksa (genelde dedeler erken ölüyor ya) ninenindir
sonra evin reisinindir (oğlan arabayı kullanıyorsa)

oğlan karısını ön koltuğa anca bayramdan bayrama kadının annesini bayram gezmesine giderken oturtur. gelinler bir kurum bir tafra biner arabaya o vakit (araba oğlanındır büyük ihtimalle ama gelin ön koltuğu senede 3 kere ya görür ya görmez)

diyelim ki şehirde yaşayan birisi ailesini ziyarete gitti, araba ön koltuğu yine o aile büyüklerine geçer....kızlaırn gelinlerin arkaya direkt geçmesi beklenir. saygısızlık sayılır. sofraya büyükler başlamadan başlamamak gibi. cumadan gelecekleri beklemeden öğle sofrasının kurulmaması gibi. evin önce en büyüğünün elinin öpülmesi gibi. gibi gibi binlerce adetimizden biri işte.

ha ama yeni nesil böyle şeyleri takmıyor.

Hiç denk gelmedim ben böyle birşeye? Annem oğlum arkada oturduğu için o varsa ön koltuk boşsa bile coğu zaman onunla sohbet etmek için arkaya oturur. Kayınvalidem de aynı şekilde. Eşim ve ben varsak kızım,oğlum,büyükanne arkada oturuyor. Hiç ön koltuğa yapışan,koşan olmuyor anlayacağinız. Ha annem/Kayınvalidem ben arkada rahat edemiyorum kızım deseler,ben geçerim arka koltuğa ne olacak ki?
Bilemiyorum saçma manasız geldi ama burdaki konulara bakınca normal de bir taraftan zira gelinini/kayınvalidesini kıskanan çok fazla insan var.

Merhaba kızlar sizinde kayınvalideniz arabada ön koltuğa koşar mı? 😀 Nedir bu kaynanalardaki koltuk sevdasi bir ego tatmini mi beni bir aydınlatın lütfen kayınpederimi bile oturtmuyor neden yani öne oturunca ne oluyor merak içindeyim 🤭
Benimki hayır sen otur lütfen der tüm ısrarlarıma rağmen . Ben oturuyorum önde.

Mesela benim kv eşimi zor şartlarda büyütmüş. Kp kazanır at yarışına içmeye yatırır parayı. Kv çalışmış yeri gelmiş yememiş yedirmiş. Yıllar sonra oğlu büyüyüp iş sahibi olmuş araba almış. E bu kadın ön koltuğa göğsünü gere gere oturmasın mı
Dötunu yaya yaya duruma daha uygun tabir gibime geldi 😅😅😅

başka yerler bilmiyorum ama bizim oralarda "ön koltuk" bir tür makam koltuğu gibi bir şey
-ben evli değilim-

ama bu böyledir, bizimkilerde de.
ön koltuk öncelikle büyük baba kişinin "hakkı"dır
o yoksa (genelde dedeler erken ölüyor ya) ninenindir
sonra evin reisinindir (oğlan arabayı kullanıyorsa)

oğlan karısını ön koltuğa anca bayramdan bayrama kadının annesini bayram gezmesine giderken oturtur. gelinler bir kurum bir tafra biner arabaya o vakit (araba oğlanındır büyük ihtimalle ama gelin ön koltuğu senede 3 kere ya görür ya görmez)

diyelim ki şehirde yaşayan birisi ailesini ziyarete gitti, araba ön koltuğu yine o aile büyüklerine geçer....kızlaırn gelinlerin arkaya direkt geçmesi beklenir. saygısızlık sayılır. sofraya büyükler başlamadan başlamamak gibi. cumadan gelecekleri beklemeden öğle sofrasının kurulmaması gibi. evin önce en büyüğünün elinin öpülmesi gibi. gibi gibi binlerce adetimizden biri işte.

ha ama yeni nesil böyle şeyleri takmıyor.

Başka bir konuda kvler kpler kendilerini kraliçe, kral saniyor demiştim ama cidden öyle davraniliyormuş ya. 😁 Ne zor şeyler.

Mesela benim kv eşimi zor şartlarda büyütmüş. Kp kazanır at yarışına içmeye yatırır parayı. Kv çalışmış yeri gelmiş yememiş yedirmiş. Yıllar sonra oğlu büyüyüp iş sahibi olmuş araba almış. E bu kadın ön koltuğa göğsünü gere gere oturmasın mı
Ön koltuk: ben ne alaka?😂

Niye arabanın önü bir yere arkası başka yere mi gidiyor
Şükür araba var ön arka otur gitsin
Niye sorun oluyor anlamıyorum

ya bazı şeyler saçma gelse de vardır😂 Benim kvdem her seferinde "geç kızım geç sen öne otur emi" der. Ben gülüyorum kendisine, geç kız otur ben çocuklarla otururum diyorum. Yani kendisi aslında önde oturmanın önemli bir şey olduğunu ama beni sevdiği için önü bana bahşettiği vurguluyor. Bana çok tatlı geliyor bu durum😂 hiç takılmıyorum öne koştursa da hiç takılmazdım. Çoğu 50/60 yaş üstü kadınımız bir şey görmemiş, bunu önemli görebiliyorlar.
Olay mide falan da değil, Polyanna mısınız be😂

Başka bir konuda kvler kpler kendilerini kraliçe, kral saniyor demiştim ama cidden öyle davraniliyormuş ya. 😁 Ne zor şeyler.
işin kötü tarafı, o kayınpederler kayınvalideler sadece 2 döşek 2 mitil 2 yastık 1 döşeme 2 halı bir dolama takım veriyordu düğünde:KK43: çul çaput.
hani şöyle geline kilo kilo altın takılsa ev verilse, tam takım eşya düzülse, bir şey verilse gam yemeyecem. (onaylamam ama derim ki kızı parasını vermiş almış!)
bizimkiler hem fakir hem kral.

tabii ki yeni nesilin böyle sorunları yok ama dalgasını geçiyorlar:

işin kötü tarafı, o kayınpederler kayınvalideler sadece 2 döşek 2 mitil 2 yastık 1 döşeme 2 halı bir dolama takım veriyordu düğünde:KK43: çul çaput.
hani şöyle geline kilo kilo altın takılsa ev verilse, tam takım eşya düzülse, bir şey verilse gam yemeyecem. (onaylamam ama derim ki kızı parasını vermiş almış!)
bizimkiler hem fakir hem kral.

tabii ki yeni nesilin böyle sorunları yok ama dalgasını geçiyorlar:

Videodaki kizin her dedigini anlamadim ama ana konuyu aldim. 😂😂😂
Evet

Ön koltuktan dışarıyı izlemek daha keyifli belki o nedenle istiyordur. Ben de öne oturmayı daha çok severim.

benim annem eşimi arka koltuğa atmıştı ön koltuğa oturdu ayağı ağrıyor çünkü😅 sadece gelinler değil damatlarda arkaya atılıyor yani🤣
dürüst olmak gerekirse ön koltuk rahat olduğu için annelere ve diğer büyüklere bırakmak bana daha uygun geliyor

40 yılda 1 olsa belki sorun etmez kadınlar, sanırım konuda ara sıra olan bir şeyden değil sürekli bir koltuk kapmaca yaşanmasından bahsediliyor😂

Senede 1 defa gördüğüm kayınpeder, kayınvalide, eşimin halası, eniştesi, annemi ön koltuğa oturttum hep, çünkü zaten her zaman bir arada olamıyoruz her birimiz farklı şehirlerde, kimi yurtdışında yaşıyordu, ama tabii hafta 8 gün 9 bir arada olan insanlar için sürekli aynı şeylerin yaşanması sorun oluyordur, hep de kadınlardan anlayış bekleniyor, arabayı kullanan kadın olsa devamlı annesini öne oturtup eşini arkaya atsa hepsi olmasa da erkeklerin büyük çoğunluğu kayınvalidesinin önde oturmasına bozulur kavga bile eder bence:))

Back
X