• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce güvenmek mi yoksa alışmak mı?

riseofrider

Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2014
14
0
6
İzmir
Arkadaşlar sorum şu: biriyle tanıştınız ilk başta ona sonsuz güvenip zamanla mı onu araştırırsınız? Yoksa, ilk başta ön yargılı davranıp zamanla mı güven arıyorsunuz? Eğer ön yargılıysanız bundan nasıl kurtulur? Ya da değilsek bu bizi daha büyük acılara itmez mi? Teşekkürler....

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaşlar sorum şu: biriyle tanıştınız ilk başta ona sonsuz güvenip zamanla mı onu araştırırsınız? Yoksa, ilk başta ön yargılı davranıp zamanla mı güven arıyorsunuz? Eğer ön yargılıysanız bundan nasıl kurtulur? Ya da değilsek bu bizi daha büyük acılara itmez mi? Teşekkürler....

ıkı seçenekte karsı tarafa göre degısır..

kımı güven verır en basından..

kımı acaba dedırtır..

Buna neye göre karae vericez? Ben ön yargılıyım beni tedirgin eden mesleği ve burcu :(

Mesleği nedir? Brurçlara göre hayatımı yönlendirmem...

Herhangi bir kriteri yok bu işin. O kişinin hissettirdiği duygulara bağlı. O an ya acaba dedirtir yada güven verir
Ama kimseye sonsuz güvenmemek lazım. Herkese karşı biraz ön yargı her zaman vardır.
En yakınlarımız dışında..

Ben hiç bir zaman güven problemi yaşamadım. Karşıma çıkan insanlara güvenirim genelde, zaten güvenilmeyecek olanı gözünden tanırım yanıma yaklaşamaz. Hiç de acı yaşamadım şimdiye kadar çok şükür. Önyargılı değilim, bu nedenle araştırma da yapmam. Hem araştırma nasıl yapılır ki? Eski ilişkilerim çok eskide kaldı net hatırlamıyorum güven konusunda ne hissettiğimi ama eşime ilk günden beri güveniyorum. Yani bi insana, bi erkeğe %100 güvenilebilir bence. Sende uyandırdığı izlenim önemlidir. Yani birine ya en baştan güvenirsin ya da güvenmezsin. Zaman geçince gelişen bir duygu değil bence güven.

Burçlara çok takılma bence. Hayatını burca göre yönlendiremezsin. Ve bir insan asla mesleği ile yargılanmamalı. Kişiliğidir önemli olan. Arkadaşlık sürecini taşamadan, karşındaki İnsanı tanımadan bi ilişkiye başlarsan sonucunda acı çekmen ya da aynılmış olman muhtemel. Ama uzun süreli arkadaşlıklardan sonra başlanan ilişkide bunları yaşamazsın. Çünkü huyunu suyunu anlarsın, güvenip güvenemeyeceğini bilirsin.

Burc isi zirva, gec bence.

Meslegi nedir , merak ettim.

Bence karakter anlasilan bir sey, g.tu basi oynayan adam kendini belli ediyor zaten. Hemen guvenme tabi, biraz zaman gectikce anlarsin zaten saglam pabuc mu degil mi. yani ne cok guvensiz ol, ne de gozu kapali guven, objektif ol derim.

Karsindaki insan zaten biraz da olsa hal hareket,tavirlarindan kendini belli eder.
Ama daha tanismadan ön yargiyla yaklasmayin derim.

~Böğürtlen Kışı

Peki arkadaşlar, bana aşık oldugunu söylüyor ama sadece gözlerime bakarken... Telefonda, mesajlarda yanımda oldugu kadar romantik değil. Ve tanısalı cok olmasada benim için fedakarlıklar yapmaya basladı. Dün akşam yemeginde ki sohbette babasının bir sözünü dile getirdi 'insan bir kere aşık olur gerisi teferuattır' benden önceki ilişkisi 2 yıl önce sonlanmış. Ve 3 yıl sürmüşkadının aldatma sonucu da ayrılmışlar bana bu sözü söylemesi tam ön yargılarımı kaldırmak üzereyken her şey yerle bir oldu... Ben bu sözden ne anlamalıyım? Bu sözü söyledikten sonra bozuldugumu anladı ve bana "şuan senin yanındayım seninle mutlu ve huzurluyum " dedi gecesinde de bana aşık oldugunu falan... Kızlar yardım :((((

Bence ikiside birbirine bagli bi durum. Bi insana alismaya basladigin an güvenmeyede baslarsin. Ilk bastan önyargi ile yaklasirsan devami gelmez bu isin. Ya olumludur ya olumsuz. Burclara da hic takilma.

Peki arkadaşlar, bana aşık oldugunu söylüyor ama sadece gözlerime bakarken... Telefonda, mesajlarda yanımda oldugu kadar romantik değil. Ve tanısalı cok olmasada benim için fedakarlıklar yapmaya basladı. Dün akşam yemeginde ki sohbette babasının bir sözünü dile getirdi 'insan bir kere aşık olur gerisi teferuattır' benden önceki ilişkisi 2 yıl önce sonlanmış. Ve 3 yıl sürmüşkadının aldatma sonucu da ayrılmışlar bana bu sözü söylemesi tam ön yargılarımı kaldırmak üzereyken her şey yerle bir oldu... Ben bu sözden ne anlamalıyım? Bu sözü söyledikten sonra bozuldugumu anladı ve bana "şuan senin yanındayım seninle mutlu ve huzurluyum " dedi gecesinde de bana aşık oldugunu falan... Kızlar yardım :((((

Dün başka konuna da yazmıştım bu kadar acabaların varken neden alışmadan kaçmak yerine ona doğru gidiyorsun.
Sana insan bi kere aşık olur demiş sonrası teferruattır demiş
Eski sevgilisinden bahsetmiş, ayrıca ben sevemedim aşık olamadım da DEMEMİŞ kadın aldatmasa ayrılmayacakmış.
Hem de 3 yıl çıkmış.
Sana onun kadar kimseyi sevemem demiş laf arasında.
Sana aşık olsa insan 2 kere aşık olabiliyormuş der dimi ama madem aşık :)
Böyle adamlardan uzak dur, bende tanışmıştım Allah'tan sevgili olmadan o kızı unutamadığını söyledi üstüne gidince:)
Aynı laflar aynı hareketler.
Seninle mutlu huzurlu çünkü şu an tam sevgili değilsiniz:)
İlerde kavga da olacak tartışma da o zaman o kadının aşkına sığınacak onu özleyecek:)
Nerden mi biliyorum yaşadım eskiden:)
Sana aşık olan erkek aklına kurt düşürecek laf etmez:)

ASlında ön yargı biraz da karşındaki insandan dolayıdır. Onun kendine has hareketleri ya da konuşması buna neden olur.
Araştırmak derken bu çok saçma bir tanımlama olmuş. Oturup seceresine bakmazsın zamanla tanımaya çalışırsın.
Bence önce güven

İlk önce nasıl sonsuz güvenelim. Bence ne güvenmek ne güvenmemek ilk başta nötr olmak lazım.. sadece tanımak gerek zaten daha sonra zihninde o kişinin profili çizilmiş olacak güvenilir biri olup olmadığına karar verirsin

Aslinda biz hayatimiza giren birine basta deger vererek hata ediyoruz. Deger vermek beklenti demek oluyor.. beklentilerin boş cikmasi yine bizi uzuyor. Mesela puanlamali insan hayatindaki insanlari. Ornegin cok sevdiginiz guvendiginiz kisiler 10 puanken digerleri kademeli olarak az olmali. Bu noktada yeni tanisilan birine 10 vermek bizim hatamiz. 10 puanlik bir insan her hatasinda eksilirken gozumuzdeki degeri duserken bizim canimiz aciyor. Oysa hayatına yeni giren her insan 0 olsun, tanıdıkça 1er 2ser yukseltin degerini, böylece hicbir beklenti de olmadan hakettigi degeri kendi bulacak. Hemde degersiz kisiliksiz biriyse siz hic uzumeyeceksiniz.. bu konuyla ilgili çok guzel bir makale okumustum tekrar bulamıyorum neyse hayırlısı olsun :)

Back
X