yemekleri yaptım, evi sildim süpürdüm.
banyoyu da temizleseydim iyiydi ama ona enerjim yok.
tozları alıcam, mutfak ve küçük odayı toparlayıp ayşeciği bıcı bıcı yaptırıcam..
durduğu yerde terliyor çocuğum. bu nasıl sıcak yaa?
Ee doğru yani.. Hikaye kadın perspektifinden yazılmamış. Adam dinçmiş, gençmiş.. Peki ya kadın? Marketten karpuzu, çocuk arabasıyla, getirene kadar anam ağlıyor. Çok mahcup olmak istemeyen erkek kendisi getirsin götürsün bizahmet.'kadın çöker, adam genç kalır.' - busmai
Demek ki Bolu da yanabiliyormuş, hep soğuk diyordun:)Hiç demiyonuz misafirin gelecekti ne işin var burda diye...?!?!? Misafirlerim 3e doğru gelmek üzere ertelendiler. Bolu yanıyorrrrrrrr. Çay yapmayıp soğuk bişiler vermeyi planlıyorum :)
yemekleri yaptım, evi sildim süpürdüm.
banyoyu da temizleseydim iyiydi ama ona enerjim yok.
tozları alıcam, mutfak ve küçük odayı toparlayıp ayşeciği bıcı bıcı yaptırıcam..
durduğu yerde terliyor çocuğum. bu nasıl sıcak yaa?
Tercih zamanı geldi ha, inşallah herkes hakkında hayırlı olan ve hayırlıişler yapabileceği bölümlere yerleşir.Oooo bi çok şey yapmışsın canım.
Ben de misafiri yolladım. Sora bakıcı teyzenin oğlu ile bi tanıdığın oğlu geldi ünv tercihleri için. Kaç saattir tercih bakmaktan beynim döndü. Şimdi de Efe sapıtmış durumda. Uyumuyo da yemiyo da. Hava da deli sıcak. Yangın varrrr diye bağırasım var.
Born nerde ya????
Allah şifa versin canım. Sağlık da insan için hastalık da.. Allah yardımcınız olsun.Slm arkadaslar bugun gune cok enerjik bssladim kiximin odssini komple temizledim dolap iclerini evimi supurfum toz aldim oglumu yikafim ama simdi moralim cok bozuk annem aradi dedemi hastaneye kaldirmislar yogun bakima almislar offf cok uzuldum yarin sabah anjio olacakmis
Ee doğru yani.. Hikaye kadın perspektifinden yazılmamış. Adam dinçmiş, gençmiş.. Peki ya kadın? Marketten karpuzu, çocuk arabasıyla, getirene kadar anam ağlıyor. Çok mahcup olmak istemeyen erkek kendisi getirsin götürsün bizahmet.
Demek ki Bolu da yanabiliyormuş, hep soğuk diyordun:)
Bir ben yavaşım, değil mi?
Hatun akşama kadar bir sürü iş görüyor maşallah.
Ya bir de Ramazan'da misafire ne düşünüyorsunuz? Ara ara menü önerileri alabilir miyim? Bu haftasonu çağırma düşüncem var, şimdiden stres oldum
Tercih zamanı geldi ha, inşallah herkes hakkında hayırlı olan ve hayırlıişler yapabileceği bölümlere yerleşir.
Efe de sıcaktan sapıtmıştır, duşa sok çıkar derdim daga erken gelseydim:) şimdiye icabına bakmışsındır.
Slm arkadaslar bugun gune cok enerjik bssladim kiximin odssini komple temizledim dolap iclerini evimi supurfum toz aldim oglumu yikafim ama simdi moralim cok bozuk annem aradi dedemi hastaneye kaldirmislar yogun bakima almislar offf cok uzuldum yarin sabah anjio olacakmis
Merhaba kızlar.Sonundatemizlik bitti ama ben de bittim.Dün bacaklarımın ağrısından uyuyamadım.Oysaki çok yorgundum.Geçmişi de okuyamadım.Umarım herkes iyidir.
Oooo bi çok şey yapmışsın canım.
Ben de misafiri yolladım. Sora bakıcı teyzenin oğlu ile bi tanıdığın oğlu geldi ünv tercihleri için. Kaç saattir tercih bakmaktan beynim döndü. Şimdi de Efe sapıtmış durumda. Uyumuyo da yemiyo da. Hava da deli sıcak. Yangın varrrr diye bağırasım var.
Born nerde ya????
Slm arkadaslar bugun gune cok enerjik bssladim kiximin odssini komple temizledim dolap iclerini evimi supurfum toz aldim oglumu yikafim ama simdi moralim cok bozuk annem aradi dedemi hastaneye kaldirmislar yogun bakima almislar offf cok uzuldum yarin sabah anjio olacakmis
Bir ben yavaşım, değil mi?
Hatun akşama kadar bir sürü iş görüyor maşallah.
Ya bir de Ramazan'da misafire ne düşünüyorsunuz? Ara ara menü önerileri alabilir miyim? Bu haftasonu çağırma düşüncem var, şimdiden stres oldum
ben göremiyorum, ya da gözümün önünde bakıp da göremiyorum..Telefondan girince mi görüyorum bilmiyorum da; albümlere tıklayınca tepede kendi albümlerim, aşağıda milletin albümleri çıkıyo. Genelde de hepsi burun ameliyatları ile ilgili...
geçmiş olsun canım, Rabbim şu günler hürmetine acil şifalar versin dedene ve tüm hastalaraSlm arkadaslar bugun gune cok enerjik bssladim kiximin odssini komple temizledim dolap iclerini evimi supurfum toz aldim oglumu yikafim ama simdi moralim cok bozuk annem aradi dedemi hastaneye kaldirmislar yogun bakima almislar offf cok uzuldum yarin sabah anjio olacakmis
çok yoruldun ama iyi iş kaçırdın. bak oruç öncesi mis oldu evin..Merhaba kızlar.Sonundatemizlik bitti ama ben de bittim.Dün bacaklarımın ağrısından uyuyamadım.Oysaki çok yorgundum.Geçmişi de okuyamadım.Umarım herkes iyidir.
Geçmiş olsun canım.
Ya saçma gelebilir ama dün gece uyku tutmayınca aklıma senin kullanıcı adın geldi.Nereden geliyor?Yani çağla ve aslınIn birleşi mi yoksa çağlaşlı mı acaba diye.Delü müyüm neyim ya...
Oooo bi çok şey yapmışsın canım.
Born nerde ya????
kv de oruçluymuş bugün.
dışardaymış, yanmış kavrulmuş. bize gelmişki klimayla serin otururum diye.
akşam iftarı da bizde yaptı gitti.
yarın ilk oruç. hem seviniyorum hem tırsıyorum.. Allah çalışanlara özellikle eşlerimize kolaylık versin.
bu vesile ile hepinizin ramazanı mübarek olsun. Rabbim hakkıyla oruç tutan ve bayramı edenlerden kılsın inş..
Eki Görüntüle 751156
şuan hava fazlasıyla sıcak olduğu için hafif yemekler tercih edicez..
çorba: mercimek vazgeçilmezdir. şimdi mevsimi olduğundan domates çorbası da iyi bi başlangıç olur. yada mönüye göre yayla.
zeytinyağlılar: biber dolması, barbunya, taze fasulye. ben uğraşırım diyenler buyursun asma yaprağına sarsınlar
salatalar: çoban salata, közlenmiş patlıcan salatası, yoğurtlu semizotu salatası.
börekler: paçanga biraz ağır kaçabilir ama çok basit ve zengin bi börektir. haricen peynirli patatesli börekler göz doldurur.
ana yemek: etli türlü, özellikle güveç olursa makbuldur. fırında sebze ya da fırında köfte patates, izmir köfte gibi.
pilav olmazsa olmaz zaten.onun yanına et ya da mantar sote de servis edilebilir.
pilavın alternatifi patates püresi ya da fırın makarna da güzel bi seçenek olabilir..
etli karışık dolma yapılabilir mesela kuru patlıcan. lahana, biber doldurursun..
kırmızı et dışında yine fırında tavuk güzel bi seçenek.
şuan ne balıklar var bilmiyorum ama balık mönüsü de güzel olur
tatlı, genelde güllaç tercih edilir ama ben sevmeem. meyve tabağı ya da dondurma en güzel tatlı olacaktır..
haricen karpuz, kavun, kompostolar, cacık.. ohh serin serin millet bunlara abanır, diğer yemekleri gözleri bile görmez
ben göremiyorum, ya da gözümün önünde bakıp da göremiyorum..
amaaan önemi yok zatii
geçmiş olsun canım, Rabbim şu günler hürmetine acil şifalar versin dedene ve tüm hastalara
çok yoruldun ama iyi iş kaçırdın. bak oruç öncesi mis oldu evin..
ben de bugün bi silip süpürdüm. artık bayrama kadar temizlik yapamaaam
HALILARIM GELDİ serdim tertemiz annem gitti.
geceye ne yiyoruz kızlarrrrrrrrrr
Burdayımmm yeni geldim eve bugün parti hazırlıklarındayım ayrıntılarla pek yakında karşınızda olaciiimm
Ellerine sağlık canım, bak ne güzel oldu bitirdin.Merhaba kızlar.Sonundatemizlik bitti ama ben de bittim.Dün bacaklarımın ağrısından uyuyamadım.Oysaki çok yorgundum.Geçmişi de okuyamadım.Umarım herkes iyidir.
Burda hala sıcak, esmiyor çünkü. Feyza şu an sadece bezle..Evet ya bi ara çok sıcak oldu. Ama gece yatarken hala serin çok şükür.
Tercihler başladı valla. İnşallah yolu açık olur herkesin.
Güle güle kirletin :)
kv de oruçluymuş bugün.
dışardaymış, yanmış kavrulmuş. bize gelmişki klimayla serin otururum diye.
akşam iftarı da bizde yaptı gitti.
yarın ilk oruç. hem seviniyorum hem tırsıyorum.. Allah çalışanlara özellikle eşlerimize kolaylık versin.
bu vesile ile hepinizin ramazanı mübarek olsun. Rabbim hakkıyla oruç tutan ve bayramı edenlerden kılsın inş..
Eki Görüntüle 751156
şuan hava fazlasıyla sıcak olduğu için hafif yemekler tercih edicez..
çorba: mercimek vazgeçilmezdir. şimdi mevsimi olduğundan domates çorbası da iyi bi başlangıç olur. yada mönüye göre yayla.
zeytinyağlılar: biber dolması, barbunya, taze fasulye. ben uğraşırım diyenler buyursun asma yaprağına sarsınlar
salatalar: çoban salata, közlenmiş patlıcan salatası, yoğurtlu semizotu salatası.
börekler: paçanga biraz ağır kaçabilir ama çok basit ve zengin bi börektir. haricen peynirli patatesli börekler göz doldurur.
ana yemek: etli türlü, özellikle güveç olursa makbuldur. fırında sebze ya da fırında köfte patates, izmir köfte gibi.
pilav olmazsa olmaz zaten.onun yanına et ya da mantar sote de servis edilebilir.
pilavın alternatifi patates püresi ya da fırın makarna da güzel bi seçenek olabilir..
etli karışık dolma yapılabilir mesela kuru patlıcan. lahana, biber doldurursun..
kırmızı et dışında yine fırında tavuk güzel bi seçenek.
şuan ne balıklar var bilmiyorum ama balık mönüsü de güzel olur
tatlı, genelde güllaç tercih edilir ama ben sevmeem. meyve tabağı ya da dondurma en güzel tatlı olacaktır..
haricen karpuz, kavun, kompostolar, cacık.. ohh serin serin millet bunlara abanır, diğer yemekleri gözleri bile görmez
ben göremiyorum, ya da gözümün önünde bakıp da göremiyorum..
amaaan önemi yok zatii
geçmiş olsun canım, Rabbim şu günler hürmetine acil şifalar versin dedene ve tüm hastalara
çok yoruldun ama iyi iş kaçırdın. bak oruç öncesi mis oldu evin..
ben de bugün bi silip süpürdüm. artık bayrama kadar temizlik yapamaaam
Ellerine sağlık, yazdığın öneriler için. Tarafımdan kaydedilip dolaba asılacak.ahahahh! ben de bunu düşünmüşümdür.
aslı ve çağla kim bilmiyom ama çağlaş diye bi köy kasaba var, arkadaş da oralı gibi, çağlaşlı diye benimsedim ben
peki senin isminin sonundaki cr neyin ifadesi . soyisminin kısaltması olabilir mi dicem ama o da fazla açık vermek olur..
neyse sormiiim
Hadi güle güle kirletin.HALILARIM GELDİ serdim tertemiz annem gitti.
geceye ne yiyoruz kızlarrrrrrrrrr
BekliyoruzBurdayımmm yeni geldim eve bugün parti hazırlıklarındayım ayrıntılarla pek yakında karşınızda olaciiimm
Canım ben de kavanoz maması veriyorum dışardaYok ya dur sakin ol, bulamazsan ben sana Ankara'dan gönderirim:) benim aldığım gayet güzeldi daha. Yakınlarda pazar kurulmuyor mu? Markette ben de gördüm, pörsümüş pörsümüş barbunya.. Pazara gidebilsen vardır bence.
Dışarıda kavanoz maması falan versen? Biz bu son gezide ne bulduysam verdik, muz, armut, çubuk. Hiç de açlıktan ağlamadı çok şükür. Bir arkadaş benim kızdan büyük oğluna kavanoz pürelerinden getirmiş. Çocuk gayet mutluydu. Şunu demek istiyorum, dışarı için daima b planımız olmalı. Ev gibi zaten olmaz.
Bu arada aile resmi süper fikir. Hatta bir yerde görmüştüm çocuğa babasıyla aynı renk tişört giydiriyorsun ve bunu her yıl düzenli yapıyorsun. Erkek çocuklar için güzel alternatif bence. Yaşları büyüdükçe hoş bir bütünlük olur. Bulursam link paylaşayım.
Vaow döktürmüşsün yineben bir çorba yapıcam. Ezik domateslerim var, değerlendirmem lazım.
Aslında en güzeli açık büfe ama bizde pek işlemiyor.
Çok kalabalık bir grubu bence gayet iyi idare etmişsin.
Bu arada pastanız da çok şekermiş.
aynen
Ya aslında sistematize etmeye gerek yok, çocuk kendisi bir oyun buluyor. Sele boşaltma gibi
Sorma, bizde de oğlumun çok fotosu var ama kızımın az
Çok güzel bir fikirmiş
Canım bakıcı teyze yarım gün olarak gelecek bir süre.
Aile fotosu olayı süperrrrr. Biz de istiyoruz inşallah da artık ramazandan sonra sanırım :)
Eline kolun sağlık canım.
Açık büfede tabak taşıma!! Bizde herkes kendi tabağını alır valla :)
Valla pasta süper görünüyor. Tadı da güzelse oh ne ala :) bu arada fotolara baktım çok güzellerrrr. Ama bilgisayardan da bakmak istiyorum :)
'kadın çöker, adam genç kalır.' - busmai
Evet, abur cubur oluyor. Olmaması için evde kek vs yapıp yanına alacaksın ya da meyve bulunduracaksın yanında. Ya olduğu kadar açıkçası, "super mom" değilim, değiliz. Dışarı çıktığımızda o kadar abur cuburu tolere edebiliriz sanırım.Sekerportakalı resimler çok güzel! pastalar harika
Ben de bugün Öğlen çıktım arkadaşa gittik çok eğlendik güzel mamalar yedik kerem usluydu :)
Sonra uzuuun bi market alışverişi yaptım eşimi çağırdım poşetleri arabayla götürsün diye gören de ramazanda eve kapanıp sürekli yiycez sanır :)
Sonra da eşimin almanyadan gelen kuzeni ve eşiyle çay içmeye gittik mado ya, kerem artık dayanamadı uyudu :)) pert durumdayım sabahtan beri oturmadım dışardayım ama yiyecek bişeyler hazırlamam lazım sahur yapıp yatarız Allah yardımcımız olsun yarına
Canım ben de kavanoz maması veriyorum dışarda
Ama sonuçta dışarda uğraşmaktansa evde yedirmek daha iyi
Dediğin gibi şimdi ellerine bisküvi falan verebiliyoruz daha rahat ama işte abur cubur oluyo bu sefer de
Aile fotosu çok değerli bir hatıra üşenmezsek her yıl yaptırırız:)
ama doğru değil mi yaaa
Biz kırk defa getir götür desek karpuzu kafamızda kırarlar :) hahha
Geçmiş olsun canım, allah şifa versin ramazanı şerif yüzü hürmetine...Slm arkadaslar bugun gune cok enerjik bssladim kiximin odssini komple temizledim dolap iclerini evimi supurfum toz aldim oglumu yikafim ama simdi moralim cok bozuk annem aradi dedemi hastaneye kaldirmislar yogun bakima almislar offf cok uzuldum yarin sabah anjio olacakmis
Ellerine sağlık canım, bak ne güzel oldu bitirdin.
Benim mutfak savaş alanı gibi:/
Burda hala sıcak, esmiyor çünkü. Feyza şu an sadece bezle..
Ellerine sağlık, yazdığın öneriler için. Tarafımdan kaydedilip dolaba asılacak.
Bazen bir şeyi yapmak değil de ne yapacağına karar vermek zor oluyor.
Bu arada naçizane bir tatlı tavsiye edeyim: muhallebili kadayıf tatlısı ramazana çok yakışıyor. Ama sıcakta kadayıf kavurmak bir dert:/
Hadi güle güle kirletin.
He he geldi ayın sorusu: sahura ne var?
Kahvaltılık düşünüyorum. İlk gece alışık olmadığımız için çok bir şey yiyemeyiz sanırım.
Bekliyoruz
Sekerportakalı resimler çok güzel! pastalar harika
Ben de bugün Öğlen çıktım arkadaşa gittik çok eğlendik güzel mamalar yedik kerem usluydu :)
Sonra uzuuun bi market alışverişi yaptım eşimi çağırdım poşetleri arabayla götürsün diye gören de ramazanda eve kapanıp sürekli yiycez sanır :)
Sonra da eşimin almanyadan gelen kuzeni ve eşiyle çay içmeye gittik mado ya, kerem artık dayanamadı uyudu :)) pert durumdayım sabahtan beri oturmadım dışardayım ama yiyecek bişeyler hazırlamam lazım sahur yapıp yatarız Allah yardımcımız olsun yarına
Canım ben de kavanoz maması veriyorum dışarda
Ama sonuçta dışarda uğraşmaktansa evde yedirmek daha iyi
Dediğin gibi şimdi ellerine bisküvi falan verebiliyoruz daha rahat ama işte abur cubur oluyo bu sefer de
Aile fotosu çok değerli bir hatıra üşenmezsek her yıl yaptırırız:)
ama doğru değil mi yaaa
Biz kırk defa getir götür desek karpuzu kafamızda kırarlar :) hahha
Geçmiş olsun canım, allah şifa versin ramazanı şerif yüzü hürmetine...
Ananneden Günaydın herkeseee....
Ay kızlar benim kız saman nezlesi mi oldu acep? İki gözü, burnusu hiiç durmuyor. Ben böyle bişi görmedim. Nasıl durcakki bu burun? Otribebem yoktu chicconun aspiratörü vardı oda bişeye yaramıyor. Gidip alayım mı otri bebenin faydası olur mu? Gece boyunca bişi ememedi, hırlayıp durdu yaaaa
Evet, ilk sahurumuza kalktık. Ezan okundu, az ortalığı toparlamaya kalmadı Feyza uyandı. Yarına inşallah yorgunluktan pert olmam.
Evet, abur cubur oluyor. Olmaması için evde kek vs yapıp yanına alacaksın ya da meyve bulunduracaksın yanında. Ya olduğu kadar açıkçası, "super mom" değilim, değiliz. Dışarı çıktığımızda o kadar abur cuburu tolere edebiliriz sanırım.
Ahah karpuz yorumuna +1000
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?