Süpper yaaaahep böyle gitse keşke
Kııızz merak etmez olur muyuz? Onlar sordu fiye ben yazmadım tekrariyi, güzel geçmesine sevindim. Melisanın doğum günüsü tekrar kutlu olsun. Çok emek vermişsin, değmiş. Menü çok güzel.. Fotolara ne zaman bakçezz??
bi şeyi yapmak istemediğinde başını iki yana hayır der gibi sallıyor
yerim ben onu
bizimkide buna ek olarak kafasını sallarken yooo diyor
bi şeyi yapmak istemediğinde başını iki yana hayır der gibi sallıyor[/
Yesinler onun minik dötünüü:
Nfk cım yemek yeme konusunda güzel bir psylaşım olmuş. "ben" i atlatmış kadın. Şu kitabı okusam iyi olacak galiba.
Arya yemek yerse ( benim istediğim kadar) benden mutlusu yok. Yemezse dünyaya küsüyorum( gerçekten haa, geçen hem aryaya hem eşime küstüm konuşmadım sinirden)
Tam minik sıpa yayerim ben onu
bizimkide buna ek olarak kafasını sallarken yooo diyor
günaydın canlar..
dün eşim arkadaşıyla buluşacaktı, bizi yine neneye bıraktı, abimler de gelmişti iyi oldu.
büyük nenemize de gittik..
ve bu sabah biraz farklı oldu benim için.
eşim oruçlu gece sahura kalkmış, yemiş yatmış.
sabah da ben telefonumu kurmuştum, kalkıp onu da hazırlanması için uyandırırım diye.
ben mi duymadım, yoksa eşim mi kapattı bilmiyorum.
neyse 20 dk önce uyandım, saat neredeyse 9 tabi.
adam kendi hazırlanmış gitmiş.
daha da ilginci sabahın 7sinde asker gibi içtimaya kalkan ayşecik hala yatıyoo
ben de şuan kahvaltı niyetine karpuz peynir yiyorum..
günün ve gelmiş-geçmiş tüm günlerimizin sorusu: bakalım akşama ne yemek yapiciiiiiz?!
inş bacım. çok istiyoruz, kendi de öyle.
annem de bir saniye yalnız bırakmıyor. sürekli sohbet ediyor, çay kahve, meyve kuruyemiş taşıyor adama
kardeşime gündüz kek börek yaptırıyorki, ağzı boş kalmasın
inş biiznillah muvaffak olur.
ben bezelye sevmiiim ya. inan senede birkaç kez yaparım o kadar.
başka yemeklerin içine de katmam. kv mesela, pilavlara katar. o pilavdan bize de verir.
bezelyeleri ayırır pirinçleri yerim
ayşecikle dışarı çıkalım, bugün ben de alıcam inş barbunya
benim eşim fotoğraf özürlü..
hiç sevmez, ne çekilmeyi ne çekmeyi..
ayşecik olduğundan beri bir iki ciddi tribim oldu bu yüzden..
üçümüzün olduğu sadece iki kare fotoğrafımız var, blyr msnz?
dışarda bi yerde hadi ayşecikle fotoğrafımızı çek desem on kez düşünüyor. etrafa bakıyor..
kendisi gereksiz fazla yere takıntılı böyle poz poz fotoğraf çektiren insanlara.
bi tane çektin, tamam bitti diyor..
ayşeciğin bu anı bi daha gelmeyecek ve sen çok pişman olacaksın falan dedim de azcık yola geldi
şimdi bizim bi fotoğrafımızı çekecek diyelim..iyi anımızı beklemiyor, pat basıyor düğmeye. ağız bi yerde gözler kapalı
ayşecik başka yere bakıyor.. ama ne yapalım buna da şükür
oh ne güzel nostalji.. çocukluk arkadaşları eşleri ve bebekleriylee
13 temmuz da ayşeciğin doğumgünü, bu cumartesi. eşim çalışmıyor..
nice yıllara temmuz bebeleriiii, sizi çok seviyorum.. annelerinizi deee
bu arada şeker portakalımm, nasıl geçti doğumgünü? fotoğraf yok mu fotoğraf?
herkese günaydın hayırlı haftalar olsun inşallah
ve ramazan da geldi rabbime şükür bu günleride görebildik bu akşam kısmetse ilk sahur
evettttttttt hafta sonu malum doğum günümüzü yaptık allaha şükürler olsun omuzlarımdan büyük bir yük kalktı
eeee bu gün sonunda ne öğrendik demekki bir daha doğum günü evde yapılmayacakmış eşimde bende bunda karar kıldık
gerçi pembiş ve nfk dışında kimse merak edip sormamış bizim doğum günümüzü ama
bende genede anlatayım
menüde;
sakallı poğaça
peynirli gül böreği
mini pizza
mercimek köftesi
italyan salatası
zeytinyağlı yaprak sarma
cupcake (melisaya özel)
külahta kek
pastamız
vardı toplamda 27 kişiydik genel olarak güzel oldu ama çok şey unuttuk doğum gününde süslemeleri cuma akşamdan tamamladık
eşimle gece hiç uyumadım nerdeyse hazırlıkları tamamlamak için neyseki yetişti
melisa hanımı tam uyutacaktım ki annemler ve halamlar geldi onların sesinden uyuyamadı yavrum uyukusu olduğu halde neyse bakıcıyı
çağırdım evde çok ses olduğu için onlarda direk uyumuş eee uyumayada devam etti herkes geldi melisa uyuyor
neyse eşim gitti kızı almaya hala uyuyormuş (genelde bekleyince uzun uyur) uyandırmışlar ee haliyle pek keyifli değildi
fotoğraf konusunda şanssızdık pek güzel çıkan fotolarımız yok ama idare edeceğiz artık ne yapalım
bir kaç aksilik dışında herşey güzeldi allaha şükür
birde birkaç organizasyon eksikliği falan oldu pastayı bekledik masa başında (çakmağı bulamamışlar) çayı demlemeyi unutmuşlar
işte çok kişi olunca aaa ben sandım falanca koymuştu diye neyseki problem olmadı
öyle böyle derken bitti işte
öncesinde baya temizlik yapmıştım evde ama sonrasındada bir o kadar temizlik yaptım
birde eşyaların kap kacak yerlerine yerleştirilmesi vardı uzun sürdü yaaa öldüm yani acayip
yorgunum ama kızım için değer tabikide bir dahaki doğum gününü dışarda bir yerde yapacağız
(4. yaş günü yani diğer yaşları aile arasında artık) öyle iste arkadaşlar bizden haberler böyle
öptüm hepinizi
Anneyim Güzelim: Çocuğunuza Yemek yedirirken yapılmaması Gereken İlk 10
Eki Görüntüle 750627
Çocuğunuza Yemek yedirirken yapılmaması Gereken İlk 10
Bebeğin beslenmesi bebek gelişimi için en önemli unsurlardan biri olduğu konusunda herkes hem fikir.
Tüm anneler gibi ben de ay ay bebek gelişimine takmış durumdayım. Ne yerse gelişimi nasıl olur?
Yemeli ki büyümeli ama bebeklere yemek yedirmek ne kadar zordur herkes bilir. Kaşıkla arkasından koşulan bir bebek, her tarafı püre içinde, ağlamaya ramak kalmış bir anne.Bu endişe ve çaba zamanla da azalmıyor.
"bebeğim yemek yemiyor ne yapmalıyım?" sorusu yaşla birlikte büyüyor ve
"çocuğum yemek yemiyor ne yapmalıyım?"a dönüşüyor.
Kızım 18 aylık. 13 ay emzirdim. İlk 6 ay sadece anne sütü aldı. Sonra parçalı olarak ek gıdaya geçtik. Önce meyve ve yoğurt, sonra yavaş yavaş sebze, bakliyat, et, tavuk, balık. Yazın ishal olduğu zaman dışında kilosu hep %50nın üstünde bir bebek oldu. Şu anda kendi kendine yemek yiyebiliyor. Yaklaşık 16 dişi var. Ceviz, badem gibi kuruyemişten tutunda, çorba gibi sulu şeyleri bile kendisi kaşık, çatal ya da elli ile yiyebiliyor. Çok yakın bir arkadaşım 18 aylık olana kadar oğluna blenderda püre yaptığı yiyecekleri vermiş. Çocuk şu anda 5 yaşında olduğu halde hale annesi yemek yediriyor ve çok az yemek yiyor. Buradan yola çıkarak işte yemek yedirirken yapılmaması gereken İlk 10
1. Asla benim az önceki paragrafta yaptığım gibi başkalarının çocukları ile kendi çocuğunuzu kıyaslamayın. Her çocuk birbirinden farklı, kendi karakteri ile dünyaya geliyor. Siz nasıl arkadaşınızdan farklıysanız o da arkadaşınızın çocuğundan farklı
2. Asla çocuğum şunu yemiyor diye genelleme yapmayın. Bugün bunu yiyen yarın yememeye başlıyor, yada ağzına koymadığı bir şeyi ertesi günü şapur şupur yiyor.
3. Asla zorlamayın. Sadece teklif edin yemiyorsa zorlamayın. Bunu söylemek kolay, yapmak çok zor biliyorum. İnsana bir kaşık daha yedirmek için korkunç bir hırs geliyor. O kaşığı yedirmek o kadar önemli oluyor ki, sanki yemezse hayatta büyümeyecek gibi öyle bir duygu kaplıyor ki içimi bırakamıyorum. Ama zorlamak kesinlikle çok daha fazla sıkıntıya sebep oluyor. Her anne Çocuğum Yemek Yemiyor (Israr Etmeyin, Birlikte Eğlenin)Carlos Gonzalez kitabını okumalı ve hatta her 3 ayda bir tekrar okumalı. Israr konusunda yardımcı oluyor. (ocuum Yemek Yemiyor - Carlos Gonzalez - %25 indirimli : Kitap | idefix.com)
4. Asla ay ortalık battı diye düşünmeyin. Bırakın batsın, çocuğunuza kendi kendine yemek yemeyi öğretmenin tek yolu bu. Koyun önüne ne yiyecekse 1/3u dökülecek ama 2/3unu bir şekilde yiyecek. Serin altına bir bez, yemekten sonra çırparsınız olur biter yada şarjlı kablosuz dikey süpürgeler var. Paraya kıyıp onlardan bir tane alın. Asla pişman olmayacaksınız. (Bizde bu var:
ZB2904X | Şarjlı Süpürgeler | Electrolux | Ürünler | Temizlik)
5. Asla takıntı yapmayın. Ay bu gün protein grubundan bir şey yemedi diye uykularınızı kaçıracağınıza bu hafta ne yedi?ye konsantre olun. Dünyada milyonlarca çocuk çok az proteinle hayatta kalıyor. Sakın olun.
6. Asla gözlemlemeden kalıplarla konuşmayın. Su içerse şişer yemek yiyemez Nasıl bir yalan, kendinizi düşünün susuz yemek yiyebilir misiniz? Boğazınız kuruyken yutabilir misiniz o makarnaları? Çocuğunuzu biraz gözlemek neyin doğru olduğunu gösterecektir size. Başka bir örnek benim kızım bulamaç şeklindeki kahvaltıyı hiç yemedi, ret etti. Ama tosta bayılıyor. Çünkü sert şeyler dişlerini kaşıyor ona iyi geliyor. Ben de bulamaç kahvaltıya koyacağım herşeyi tostunun içine koyuyorum. Aynı şeye denk geliyor. Anneme göre ise bebek dediğin bulamaç kahvaltı yer.
7. Asla çok ciddiye almayın. Yemek yemek zevkli bir şey değil mi? Hep birlikte masaya oturmak, günün kritiğini yapmak, gülerek, eğlenerek yemek yemek. Eee o zaman püre yapılmış sebze ağzına tıkıştırılan çocuk nasıl eğlenebilir ki? Bırakın biraz döksün, oyuncaklara bulaştırsın, mama sandalyesinin tepsisine resim yapsın. Eğlensin ama siz de eğlenin. Bir daha bu kadar küçük olamayacak.
8. Asla aşırı korkmayın. İnsan ırkı 7 milyara ulaşmış durumda. Eğer her katı gıdaya başlayanın ilk lokması boğazına takılıp ölseydi sizce 7 milyara ulaşabilir miydik? Bebekler kendilerini kurtarmayı çok iyi biliyorlar. Bırakın öksürsün, sırtına vurun. En kötü kusar ama eninde sonunda kendini kurtarır. (Ama tabi ilk yardım olarak katı cisim kaçması halinde ne yapmanız gerektiğini öğrenin mesela bu linke bir bakın Bebek Doktorum - Boğulma)
9. Asla kendi damak tadınızı ona dayatmayın. Siz kereviz yemiyor olabilirsiniz ama ona bir şans tanıyın. Yada siz kerevizi pişmiş seviyor olabilirsiniz ama o çiğ sevebilir. Bu şansı da vermek lazım. Dişleri kaşındığı için sert şeyler hoşlarına gidiyor. Bırakın çiğ yesin sebzeyi
10. Asla tuzlu, şekerli, koruyucu içeren işlenmiş gıdalar vermeyin. O daha çok küçük maruz kaldığı kimyasal vücut kitlesiyle oranlandığında çok fazla. Muhakkak tuzlu, şekerli, koruyucu içeren işlenmiş gıdalar yiyecek ama biraz büyümesine zaman tanıyın. Zamanı gelecek.
Nfk cım yemek yeme konusunda güzel bir psylaşım olmuş. "ben" i atlatmış kadın. Şu kitabı okusam iyi olacak galiba.
Arya yemek yerse ( benim istediğim kadar) benden mutlusu yok. Yemezse dünyaya küsüyorum( gerçekten haa, geçen hem aryaya hem eşime küstüm konuşmadım sinirden)
Hahahah seni okadar iyi anlıyorum kiiiiiii. Benim de teip attığım oluyo ama sonra düşününce ne kadar komik ve saçma :)
Arya bugün hasta yaa... Burnusu çok akıyor, tıkalı.
Oy kıyamammmm. Geçmiş olsunnn.
Bu soruya bizden pas:) özellkle oynadığımız bir oyun yok. Evdeki koşturmacadan mümkün olmuyor. Bebiş kendi halinde evi kurcalıyor:) abisi okuldan gelince didişiyorlar, evet şimdiden başladılar. Oğlum yapma, kızım gel modunda akşam oluyor.iyi geceler :)
bebişlerle nasıl oyunlar oynuyorsunuz ?
Bence de iyi olmuş. Sonra da ramazan zaten.Yarın 1 gibi gelecekler inşallah. İyi oldu ardarda valla iki hazırlık olmayacak
Ne güzel çocukluk arkadaşlarınla hala görüşüyorsun.Selam kızlar bu akşam 3 çocukluk arkadaşı ve eşlerimiz buluştuk aynı apartmanda oturan ayrılmaz üçlüydük.. Birimiz yurtdışına gitmişti evlenince ,o geldi bebeğiyle hepberaber yemek yedik dışarda çay içtik.. Herşey güzeldi kerem hariç! Çok mızmızlandı yordu beni.. Neyse yine de güzel oldu hasret giderdik eşler de kaynaştı..
Yarın da bi arkadaşa bebek görmeye gidicez sonra da ramazan geliyo
Kerem ramazanın ilk günü doğmuştu 20 temmuzda :) hicri takvime göre 1 ramazan keremin doğum günüsü oluyooo :)
Canım sen yere bir yatak atsan ve yatarak emzirsen, denedin mi bu yöntemi? Ben feyzayı artık öyle yapıyorum. Hiç olmazsa uykumu uyuyorum, o da istediği gibi takılıyor. Emiyor, bırakıyor:))Ne güzel bir buluşma olmuş. Keşke Kerem daha iyi bi performans sergileseydi ama çocuk milleti işte... İyiki doğmuş Keremmmm :)
Yorgunluktan öldüğüm günler Efenin gece saat başı kalkmasına dayanamıyorum((((( Allah eksikliğini göstermesin ama bu uyku sorunu çok fenaaaa :/
Günaydınlar herkese.
Anane candır:)Günaydıııınnn....
Aynen bende senin gb yorulduğum, enerjimin bittiği günler arya daha çok uğraştırıyor, uyuz oluyorum!?
Bugün ananne günü,hatta yarın da. Evleneli 4 yıl oldu ilk defa anannede yatılı kalıcaz. Aynı ilde olunca gerek kalmıyodu, birde eşimin öyle bir takıntısı vardı, aştı galiba
Biz ancak geliyoruz, abi uyandırma, kahvaltı, baba oğulu gönder derken öğlen oluyor.He he saol şekerim
Nfk geç kaldı....
Eeee niye kimsecikler yookk?
Yooook, çok uykucu olmaya başladınızz siiiiz
Dün çok yoruldunuz belki de, hem ayşecik hem sen uyuyakaldığınıza göregünaydın canlar..
dün eşim arkadaşıyla buluşacaktı, bizi yine neneye bıraktı, abimler de gelmişti iyi oldu.
büyük nenemize de gittik..
ve bu sabah biraz farklı oldu benim için.
eşim oruçlu gece sahura kalkmış, yemiş yatmış.
sabah da ben telefonumu kurmuştum, kalkıp onu da hazırlanması için uyandırırım diye.
ben mi duymadım, yoksa eşim mi kapattı bilmiyorum.
neyse 20 dk önce uyandım, saat neredeyse 9 tabi.
adam kendi hazırlanmış gitmiş.
daha da ilginci sabahın 7sinde asker gibi içtimaya kalkan ayşecik hala yatıyoo
ben de şuan kahvaltı niyetine karpuz peynir yiyorum..
günün ve gelmiş-geçmiş tüm günlerimizin sorusu: bakalım akşama ne yemek yapiciiiiiz?!
inş bacım. çok istiyoruz, kendi de öyle.
annem de bir saniye yalnız bırakmıyor. sürekli sohbet ediyor, çay kahve, meyve kuruyemiş taşıyor adama
kardeşime gündüz kek börek yaptırıyorki, ağzı boş kalmasın
inş biiznillah muvaffak olur.
ben bezelye sevmiiim ya. inan senede birkaç kez yaparım o kadar.
başka yemeklerin içine de katmam. kv mesela, pilavlara katar. o pilavdan bize de verir.
bezelyeleri ayırır pirinçleri yerim
ayşecikle dışarı çıkalım, bugün ben de alıcam inş barbunya
benim eşim fotoğraf özürlü..
hiç sevmez, ne çekilmeyi ne çekmeyi..
ayşecik olduğundan beri bir iki ciddi tribim oldu bu yüzden..
üçümüzün olduğu sadece iki kare fotoğrafımız var, blyr msnz?
dışarda bi yerde hadi ayşecikle fotoğrafımızı çek desem on kez düşünüyor. etrafa bakıyor..
kendisi gereksiz fazla yere takıntılı böyle poz poz fotoğraf çektiren insanlara.
bi tane çektin, tamam bitti diyor..
ayşeciğin bu anı bi daha gelmeyecek ve sen çok pişman olacaksın falan dedim de azcık yola geldi
şimdi bizim bi fotoğrafımızı çekecek diyelim..iyi anımızı beklemiyor, pat basıyor düğmeye. ağız bi yerde gözler kapalı
ayşecik başka yere bakıyor.. ama ne yapalım buna da şükür
oh ne güzel nostalji.. çocukluk arkadaşları eşleri ve bebekleriylee
13 temmuz da ayşeciğin doğumgünü, bu cumartesi. eşim çalışmıyor..
nice yıllara temmuz bebeleriiii, sizi çok seviyorum.. annelerinizi deee
bu arada şeker portakalımm, nasıl geçti doğumgünü? fotoğraf yok mu fotoğraf?
Maşallah2,5 saat rötarlı ayşecik uyandı
Menü de menüymüş haniherkese günaydın hayırlı haftalar olsun inşallah
ve ramazan da geldi rabbime şükür bu günleride görebildik bu akşam kısmetse ilk sahur
evettttttttt hafta sonu malum doğum günümüzü yaptık allaha şükürler olsun omuzlarımdan büyük bir yük kalktı
eeee bu gün sonunda ne öğrendik demekki bir daha doğum günü evde yapılmayacakmış eşimde bende bunda karar kıldık
gerçi pembiş ve nfk dışında kimse merak edip sormamış bizim doğum günümüzü ama
bende genede anlatayım
menüde;
sakallı poğaça
peynirli gül böreği
mini pizza
mercimek köftesi
italyan salatası
zeytinyağlı yaprak sarma
cupcake (melisaya özel)
külahta kek
pastamız
vardı toplamda 27 kişiydik genel olarak güzel oldu ama çok şey unuttuk doğum gününde süslemeleri cuma akşamdan tamamladık
eşimle gece hiç uyumadım nerdeyse hazırlıkları tamamlamak için neyseki yetişti
melisa hanımı tam uyutacaktım ki annemler ve halamlar geldi onların sesinden uyuyamadı yavrum uyukusu olduğu halde neyse bakıcıyı
çağırdım evde çok ses olduğu için onlarda direk uyumuş eee uyumayada devam etti herkes geldi melisa uyuyor
neyse eşim gitti kızı almaya hala uyuyormuş (genelde bekleyince uzun uyur) uyandırmışlar ee haliyle pek keyifli değildi
fotoğraf konusunda şanssızdık pek güzel çıkan fotolarımız yok ama idare edeceğiz artık ne yapalım
bir kaç aksilik dışında herşey güzeldi allaha şükür
birde birkaç organizasyon eksikliği falan oldu pastayı bekledik masa başında (çakmağı bulamamışlar) çayı demlemeyi unutmuşlar
işte çok kişi olunca aaa ben sandım falanca koymuştu diye neyseki problem olmadı
öyle böyle derken bitti işte
öncesinde baya temizlik yapmıştım evde ama sonrasındada bir o kadar temizlik yaptım
birde eşyaların kap kacak yerlerine yerleştirilmesi vardı uzun sürdü yaaa öldüm yani acayip
yorgunum ama kızım için değer tabikide bir dahaki doğum gününü dışarda bir yerde yapacağız
(4. yaş günü yani diğer yaşları aile arasında artık) öyle iste arkadaşlar bizden haberler böyle
öptüm hepinizi
En güzeliAryacığın uuzuuun kahvaltısından sonra, çamaşır yıkayıp serdim. Aryacık uyudu bende biraz kestireyim
Maşallah, iletişim kuruyor.bi şeyi yapmak istemediğinde başını iki yana hayır der gibi sallıyor
Kitabı okuyun anacımAnneyim Güzelim: Çocuğunuza Yemek yedirirken yapılmaması Gereken İlk 10
Eki Görüntüle 750627
Çocuğunuza Yemek yedirirken yapılmaması Gereken İlk 10
Bebeğin beslenmesi bebek gelişimi için en önemli unsurlardan biri olduğu konusunda herkes hem fikir.
Tüm anneler gibi ben de ay ay bebek gelişimine takmış durumdayım. Ne yerse gelişimi nasıl olur?
Yemeli ki büyümeli ama bebeklere yemek yedirmek ne kadar zordur herkes bilir. Kaşıkla arkasından koşulan bir bebek, her tarafı püre içinde, ağlamaya ramak kalmış bir anne.Bu endişe ve çaba zamanla da azalmıyor.
"bebeğim yemek yemiyor ne yapmalıyım?" sorusu yaşla birlikte büyüyor ve
"çocuğum yemek yemiyor ne yapmalıyım?"a dönüşüyor.
Kızım 18 aylık. 13 ay emzirdim. İlk 6 ay sadece anne sütü aldı. Sonra parçalı olarak ek gıdaya geçtik. Önce meyve ve yoğurt, sonra yavaş yavaş sebze, bakliyat, et, tavuk, balık. Yazın ishal olduğu zaman dışında kilosu hep %50nın üstünde bir bebek oldu. Şu anda kendi kendine yemek yiyebiliyor. Yaklaşık 16 dişi var. Ceviz, badem gibi kuruyemişten tutunda, çorba gibi sulu şeyleri bile kendisi kaşık, çatal ya da elli ile yiyebiliyor. Çok yakın bir arkadaşım 18 aylık olana kadar oğluna blenderda püre yaptığı yiyecekleri vermiş. Çocuk şu anda 5 yaşında olduğu halde hale annesi yemek yediriyor ve çok az yemek yiyor. Buradan yola çıkarak işte yemek yedirirken yapılmaması gereken İlk 10
1. Asla benim az önceki paragrafta yaptığım gibi başkalarının çocukları ile kendi çocuğunuzu kıyaslamayın. Her çocuk birbirinden farklı, kendi karakteri ile dünyaya geliyor. Siz nasıl arkadaşınızdan farklıysanız o da arkadaşınızın çocuğundan farklı
2. Asla çocuğum şunu yemiyor diye genelleme yapmayın. Bugün bunu yiyen yarın yememeye başlıyor, yada ağzına koymadığı bir şeyi ertesi günü şapur şupur yiyor.
3. Asla zorlamayın. Sadece teklif edin yemiyorsa zorlamayın. Bunu söylemek kolay, yapmak çok zor biliyorum. İnsana bir kaşık daha yedirmek için korkunç bir hırs geliyor. O kaşığı yedirmek o kadar önemli oluyor ki, sanki yemezse hayatta büyümeyecek gibi öyle bir duygu kaplıyor ki içimi bırakamıyorum. Ama zorlamak kesinlikle çok daha fazla sıkıntıya sebep oluyor. Her anne Çocuğum Yemek Yemiyor (Israr Etmeyin, Birlikte Eğlenin)Carlos Gonzalez kitabını okumalı ve hatta her 3 ayda bir tekrar okumalı. Israr konusunda yardımcı oluyor. (ocuum Yemek Yemiyor - Carlos Gonzalez - %25 indirimli : Kitap | idefix.com)
4. Asla ay ortalık battı diye düşünmeyin. Bırakın batsın, çocuğunuza kendi kendine yemek yemeyi öğretmenin tek yolu bu. Koyun önüne ne yiyecekse 1/3u dökülecek ama 2/3unu bir şekilde yiyecek. Serin altına bir bez, yemekten sonra çırparsınız olur biter yada şarjlı kablosuz dikey süpürgeler var. Paraya kıyıp onlardan bir tane alın. Asla pişman olmayacaksınız. (Bizde bu var:
ZB2904X | Şarjlı Süpürgeler | Electrolux | Ürünler | Temizlik)
5. Asla takıntı yapmayın. Ay bu gün protein grubundan bir şey yemedi diye uykularınızı kaçıracağınıza bu hafta ne yedi?ye konsantre olun. Dünyada milyonlarca çocuk çok az proteinle hayatta kalıyor. Sakın olun.
6. Asla gözlemlemeden kalıplarla konuşmayın. Su içerse şişer yemek yiyemez Nasıl bir yalan, kendinizi düşünün susuz yemek yiyebilir misiniz? Boğazınız kuruyken yutabilir misiniz o makarnaları? Çocuğunuzu biraz gözlemek neyin doğru olduğunu gösterecektir size. Başka bir örnek benim kızım bulamaç şeklindeki kahvaltıyı hiç yemedi, ret etti. Ama tosta bayılıyor. Çünkü sert şeyler dişlerini kaşıyor ona iyi geliyor. Ben de bulamaç kahvaltıya koyacağım herşeyi tostunun içine koyuyorum. Aynı şeye denk geliyor. Anneme göre ise bebek dediğin bulamaç kahvaltı yer.
7. Asla çok ciddiye almayın. Yemek yemek zevkli bir şey değil mi? Hep birlikte masaya oturmak, günün kritiğini yapmak, gülerek, eğlenerek yemek yemek. Eee o zaman püre yapılmış sebze ağzına tıkıştırılan çocuk nasıl eğlenebilir ki? Bırakın biraz döksün, oyuncaklara bulaştırsın, mama sandalyesinin tepsisine resim yapsın. Eğlensin ama siz de eğlenin. Bir daha bu kadar küçük olamayacak.
8. Asla aşırı korkmayın. İnsan ırkı 7 milyara ulaşmış durumda. Eğer her katı gıdaya başlayanın ilk lokması boğazına takılıp ölseydi sizce 7 milyara ulaşabilir miydik? Bebekler kendilerini kurtarmayı çok iyi biliyorlar. Bırakın öksürsün, sırtına vurun. En kötü kusar ama eninde sonunda kendini kurtarır. (Ama tabi ilk yardım olarak katı cisim kaçması halinde ne yapmanız gerektiğini öğrenin mesela bu linke bir bakın Bebek Doktorum - Boğulma)
9. Asla kendi damak tadınızı ona dayatmayın. Siz kereviz yemiyor olabilirsiniz ama ona bir şans tanıyın. Yada siz kerevizi pişmiş seviyor olabilirsiniz ama o çiğ sevebilir. Bu şansı da vermek lazım. Dişleri kaşındığı için sert şeyler hoşlarına gidiyor. Bırakın çiğ yesin sebzeyi
10. Asla tuzlu, şekerli, koruyucu içeren işlenmiş gıdalar vermeyin. O daha çok küçük maruz kaldığı kimyasal vücut kitlesiyle oranlandığında çok fazla. Muhakkak tuzlu, şekerli, koruyucu içeren işlenmiş gıdalar yiyecek ama biraz büyümesine zaman tanıyın. Zamanı gelecek.
Kendini yıpratma boşa, önce kendimizi ve beklentilerimizi değiştirmemiz lazım. Kitap gerçekten faydalı..
Geçmiş olsun miniğe, ılık banyo yaptır açar inşallah.Arya bugün hasta yaa... Burnusu çok akıyor, tıkalı.
sen şimdi bakıcı teyzeyi bıraktın mı canım?Ne güzel bir buluşma olmuş. Keşke Kerem daha iyi bi performans sergileseydi ama çocuk milleti işte... İyiki doğmuş Keremmmm :)
Yorgunluktan öldüğüm günler Efenin gece saat başı kalkmasına dayanamıyorum((((( Allah eksikliğini göstermesin ama bu uyku sorunu çok fenaaaa :/
Günaydınlar herkese.
ooh hamarat gelinArya uyur uyumaz kp in elimden istediği çerkez mantısını da yapmış bulunuyorum
Aryacık uyansın gidip ona mamma alalım, pasta alalım, birde pastorize keçi sütü alayım bakim.
ya bu yazdığına çok duygulandım yaSeninki yine toz almak! Ben salakk gb gidip bembeyaz köşem aldım. Desen mesen de yok, ne olsa kabak gb ortada. Halının da keza ondan kalır yanı yok. Kendi evime taşınınca direk atıcam!
Aryacık da iyiki doğmuş, ayşecikte, efecikte, keremcikte, adencikte... Diğer ismini bilmediğim ve hatırlayamadıklarım daaa!!!! Heyy 2012 temmuz bebişleri iyiki doğdunuz! Yoksa nerden tanırdım bu delüü hatunları
bi de beni görsen iş yapmayım diye dua bile ediyor olabilirler
ay ben çok dağınık çalışırım herşeyi en son toplarımBi de anne ve kvmin bende en sinir oldukları şey asla dağınık çalışmamam!! Mesela rendeyi kullandım ya onu yıkamadan hayatta devam edemem yemeğe veya her ne yapıyorsam ona :)sorunlarım varr:)
resimleri eklemeye çalıştım offf boyutlarını küçültmem lazım mış bir sürü uğraştım yaa
pasta ve diğer resimler yok gelirse eşimden onlarıda koyarım
Oyyy çok kalabalıkmışınızzz. Maşallah güzel geçmiş genele bakınca. Ben valla çayı pastayı servis ederken verdim daha rahat oldu. Mamaları yerken meyve suyu ve gazlı içecek takıldık :) ben 5 ve 5in katlarında kutlamayı planlıyorum :)
Maşallah
Menü de menüymüş hani
Aksilikler olur, normal. Neticede oldu bitti, bir anı olarak kalır.
Melisanın uyuyacağının tutmasına ne demeli
Bu soruya bizden pas:) özellkle oynadığımız bir oyun yok. Evdeki koşturmacadan mümkün olmuyor. Bebiş kendi halinde evi kurcalıyor:) abisi okuldan gelince didişiyorlar, evet şimdiden başladılar. Oğlum yapma, kızım gel modunda akşam oluyor.
.
doğru söylüyorsun. sakız ve çekirdek ağız oyalaıyıcı şeyler.Sigarayı ilk bıraktığı zamanlarda babam acayip sakız çiğniyordu. Evde, arabada her yerde büyük paket sakızı olurdu. Evde akşamları kabak çekirdeği çitlerdi. İlk zamanlar önemli. Şimdi ne sakıza ne de çekirdeğe ihtiyaç duymuyor. Sizde de öyle olur iinşallah.
Benim eşim sever fotoğraf çekmeyi, ben çok sevmem çekilmeyi. Genelde çocukları çekiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?