Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

teşekkür ederim canım
melisanın doğum günü 13 temmuz da fakat biz önce kutladık
fotolarıda ayarlıyım inşallah koyacağım

şeker portakalım, ellerine sağlık diyeyim.
belliki çok yorulmuşsun.. ee hem anne hem ev sahibi olunca tüm ayrıntılar sana kalıyor haklı olarak..
ama değmiş belliki. mönü de çok güzel.
iyiki doğdun melisaa, sen geldin annenle babanın hayatı şenlendi.. nice yaşlara sağlıkla mutluluklaa

Aryacığın uuzuuun kahvaltısından sonra, çamaşır yıkayıp serdim. Aryacık uyudu bende biraz kestireyim

bi şeyi yapmak istemediğinde başını iki yana hayır der gibi sallıyor

Anneyim Güzelim: Çocuğunuza Yemek yedirirken yapılmaması Gereken İlk 10

Çocuğunuza Yemek yedirirken yapılmaması Gereken İlk 10

Bebeğin beslenmesi bebek gelişimi için en önemli unsurlardan biri olduğu konusunda herkes hem fikir.
Tüm anneler gibi ben de ay ay bebek gelişimine takmış durumdayım. Ne yerse gelişimi nasıl olur?
Yemeli ki büyümeli ama bebeklere yemek yedirmek ne kadar zordur herkes bilir. Kaşıkla arkasından koşulan bir bebek, her tarafı püre içinde, ağlamaya ramak kalmış bir anne.Bu endişe ve çaba zamanla da azalmıyor.

"bebeğim yemek yemiyor ne yapmalıyım?" sorusu yaşla birlikte büyüyor ve

"çocuğum yemek yemiyor ne yapmalıyım?"a dönüşüyor.

Kızım 18 aylık. 13 ay emzirdim. İlk 6 ay sadece anne sütü aldı. Sonra parçalı olarak ek gıdaya geçtik. Önce meyve ve yoğurt, sonra yavaş yavaş sebze, bakliyat, et, tavuk, balık. Yazın ishal olduğu zaman dışında kilosu hep %50’nın üstünde bir bebek oldu. Şu anda kendi kendine yemek yiyebiliyor. Yaklaşık 16 dişi var. Ceviz, badem gibi kuruyemişten tutunda, çorba gibi sulu şeyleri bile kendisi kaşık, çatal ya da elli ile yiyebiliyor. Çok yakın bir arkadaşım 18 aylık olana kadar oğluna blenderda püre yaptığı yiyecekleri vermiş. Çocuk şu anda 5 yaşında olduğu halde hale annesi yemek yediriyor ve çok az yemek yiyor. Buradan yola çıkarak işte yemek yedirirken yapılmaması gereken İlk 10

1. Asla benim az önceki paragrafta yaptığım gibi başkalarının çocukları ile kendi çocuğunuzu kıyaslamayın. Her çocuk birbirinden farklı, kendi karakteri ile dünyaya geliyor. Siz nasıl arkadaşınızdan farklıysanız o da arkadaşınızın çocuğundan farklı
2. Asla çocuğum şunu yemiyor diye genelleme yapmayın. Bugün bunu yiyen yarın yememeye başlıyor, yada ağzına koymadığı bir şeyi ertesi günü şapur şupur yiyor.
3. Asla zorlamayın. Sadece teklif edin yemiyorsa zorlamayın. Bunu söylemek kolay, yapmak çok zor biliyorum. İnsana bir kaşık daha yedirmek için korkunç bir hırs geliyor. O kaşığı yedirmek o kadar önemli oluyor ki, sanki yemezse hayatta büyümeyecek gibi öyle bir duygu kaplıyor ki içimi bırakamıyorum. Ama zorlamak kesinlikle çok daha fazla sıkıntıya sebep oluyor. Her anne “Çocuğum Yemek Yemiyor (Israr Etmeyin, Birlikte Eğlenin)Carlos Gonzalez” kitabını okumalı ve hatta her 3 ayda bir tekrar okumalı. Israr konusunda yardımcı oluyor. (ocuum Yemek Yemiyor - Carlos Gonzalez - %25 indirimli : Kitap | idefix.com)
4. Asla “ay ortalık battı” diye düşünmeyin. Bırakın batsın, çocuğunuza kendi kendine yemek yemeyi öğretmenin tek yolu bu. Koyun önüne ne yiyecekse 1/3’u dökülecek ama 2/3’unu bir şekilde yiyecek. Serin altına bir bez, yemekten sonra çırparsınız olur biter yada şarjlı kablosuz dikey süpürgeler var. Paraya kıyıp onlardan bir tane alın. Asla pişman olmayacaksınız. (Bizde bu var:
ZB2904X | Şarjlı Süpürgeler | Electrolux | Ürünler | Temizlik)
5. Asla takıntı yapmayın. “Ay bu gün protein grubundan bir şey yemedi” diye uykularınızı kaçıracağınıza “bu hafta ne yedi?”ye konsantre olun. Dünyada milyonlarca çocuk çok az proteinle hayatta kalıyor. Sakın olun.
6. Asla gözlemlemeden kalıplarla konuşmayın. “Su içerse şişer yemek yiyemez” Nasıl bir yalan, kendinizi düşünün susuz yemek yiyebilir misiniz? Boğazınız kuruyken yutabilir misiniz o makarnaları? Çocuğunuzu biraz gözlemek neyin doğru olduğunu gösterecektir size. Başka bir örnek benim kızım bulamaç şeklindeki kahvaltıyı hiç yemedi, ret etti. Ama tosta bayılıyor. Çünkü sert şeyler dişlerini kaşıyor ona iyi geliyor. Ben de bulamaç kahvaltıya koyacağım herşeyi tostunun içine koyuyorum. Aynı şeye denk geliyor. Anneme göre ise bebek dediğin bulamaç kahvaltı yer.
7. Asla çok ciddiye almayın. Yemek yemek zevkli bir şey değil mi? Hep birlikte masaya oturmak, günün kritiğini yapmak, gülerek, eğlenerek yemek yemek. Eee o zaman püre yapılmış sebze ağzına tıkıştırılan çocuk nasıl eğlenebilir ki? Bırakın biraz döksün, oyuncaklara bulaştırsın, mama sandalyesinin tepsisine resim yapsın. Eğlensin ama siz de eğlenin. Bir daha bu kadar küçük olamayacak.
8. Asla aşırı korkmayın. İnsan ırkı 7 milyara ulaşmış durumda. Eğer her katı gıdaya başlayanın ilk lokması boğazına takılıp ölseydi sizce 7 milyara ulaşabilir miydik? Bebekler kendilerini kurtarmayı çok iyi biliyorlar. Bırakın öksürsün, sırtına vurun. En kötü kusar ama eninde sonunda kendini kurtarır. (Ama tabi ilk yardım olarak katı cisim kaçması halinde ne yapmanız gerektiğini öğrenin mesela bu linke bir bakın Bebek Doktorum - Boğulma)
9. Asla kendi damak tadınızı ona dayatmayın. Siz kereviz yemiyor olabilirsiniz ama ona bir şans tanıyın. Yada siz kerevizi pişmiş seviyor olabilirsiniz ama o çiğ sevebilir. Bu şansı da vermek lazım. Dişleri kaşındığı için sert şeyler hoşlarına gidiyor. Bırakın çiğ yesin sebzeyi…
10. Asla tuzlu, şekerli, koruyucu içeren işlenmiş gıdalar vermeyin. O daha çok küçük maruz kaldığı kimyasal vücut kitlesiyle oranlandığında çok fazla. Muhakkak tuzlu, şekerli, koruyucu içeren işlenmiş gıdalar yiyecek ama biraz büyümesine zaman tanıyın. Zamanı gelecek.

resimleri eklemeye çalıştım offf boyutlarını küçültmem lazım mış bir sürü uğraştım yaa
pasta ve diğer resimler yok gelirse eşimden onlarıda koyarım

Ayşeciğin uzun uykusuna çok sevindimmmm. Ben de istiyommmmm. Geç saate kadar uyumasın az uyansın o da yeter ya neyse.

Eşim fotoğraf çekinir. Çok da güzel çıkar. Ama çekme konusunda sıfır!! Ne çekiyorum der. Ne üstünü düzelt der. Sonuç da feci tabi :)

Oyyy çok kalabalıkmışınızzz. Maşallah güzel geçmiş genele bakınca. Ben valla çayı pastayı servis ederken verdim daha rahat oldu. Mamaları yerken meyve suyu ve gazlı içecek takıldık :) ben 5 ve 5in katlarında kutlamayı planlıyorum :)

Çok güzel olmuş paylaştığın canım sağol. Bu kitaptan edinmeli...

iyi geceler :)

bebişlerle nasıl oyunlar oynuyorsunuz ?
Bu soruya bizden pas:) özellkle oynadığımız bir oyun yok. Evdeki koşturmacadan mümkün olmuyor. Bebiş kendi halinde evi kurcalıyor:) abisi okuldan gelince didişiyorlar, evet şimdiden başladılar. Oğlum yapma, kızım gel modunda akşam oluyor.
Yarın 1 gibi gelecekler inşallah. İyi oldu ardarda valla iki hazırlık olmayacak
Bence de iyi olmuş. Sonra da ramazan zaten.

Ne güzel çocukluk arkadaşlarınla hala görüşüyorsun.
Keremin de hicri doğum günü kutlu olsun, miladi olanı sonra kutlarız:)))

Canım sen yere bir yatak atsan ve yatarak emzirsen, denedin mi bu yöntemi? Ben feyzayı artık öyle yapıyorum. Hiç olmazsa uykumu uyuyorum, o da istediği gibi takılıyor. Emiyor, bırakıyor:))

Anane candır:)

He he saol şekerim

Nfk geç kaldı....

Eeee niye kimsecikler yookk?
Yooook, çok uykucu olmaya başladınızz siiiiz
Biz ancak geliyoruz, abi uyandırma, kahvaltı, baba oğulu gönder derken öğlen oluyor.

Dün çok yoruldunuz belki de, hem ayşecik hem sen uyuyakaldığınıza göre
Bezelye ben pilavda severim aslında, ama olmasa da niye yok demem:)) bazı marketlerde temizlenmiş satıyorlar. Belki öyle alırım.
Sigarayı ilk bıraktığı zamanlarda babam acayip sakız çiğniyordu. Evde, arabada her yerde büyük paket sakızı olurdu. Evde akşamları kabak çekirdeği çitlerdi. İlk zamanlar önemli. Şimdi ne sakıza ne de çekirdeğe ihtiyaç duymuyor. Sizde de öyle olur iinşallah.
Benim eşim sever fotoğraf çekmeyi, ben çok sevmem çekilmeyi. Genelde çocukları çekiyorum.

2,5 saat rötarlı ayşecik uyandı
Maşallah
Menü de menüymüş hani
Aksilikler olur, normal. Neticede oldu bitti, bir anı olarak kalır.
Melisanın uyuyacağının tutmasına ne demeli

Aryacığın uuzuuun kahvaltısından sonra, çamaşır yıkayıp serdim. Aryacık uyudu bende biraz kestireyim
En güzeli
bi şeyi yapmak istemediğinde başını iki yana hayır der gibi sallıyor
Maşallah, iletişim kuruyor.
Kitabı okuyun anacım

ayşecikle dışarı çıktık. markete gittim barbunya bulamadım.
diğerine gittim, demek zamanı geçmiş. az-kuru, kimisi çürük barbunyalar vardı..
seçtim zar zor 1 kg aldım. kilosu 4,75ten. bir yemeklik çıksa kardır..
akılsız başın belası iştee

günyadın herkeseeee
nfk 7.madde çok doğru aynı Kerem de masasına resim yaparak yemek yiyor iyice eliyle sürüyor masaya yemeği sanki masada tuz var da ona buluyor lokmasını
vakit varsa bunları uzuuun uzuuun yaparız da vakit yoksa aceleyle bir yere yetişmek gerekiyorsa hızlı hızlı yedirmeye çalışıyoruz doğal olarak,o da çok stresli oluyor. ee her iş bize bakıyo sonuçta. evdeyken yemese sorun değil de, sonra dışarda açlıktan ağlaması kabus oluyor
sen şimdi bakıcı teyzeyi bıraktın mı canım?
Arya uyur uyumaz kp in elimden istediği çerkez mantısını da yapmış bulunuyorum
Aryacık uyansın gidip ona mamma alalım, pasta alalım, birde pastorize keçi sütü alayım bakim.
ooh hamarat gelin
kızının önemli bişeyi yoktur inşallah
ya bu yazdığına çok duygulandım ya

ben de çok memnunum aryanın annesini ve diğer annişleri tanıdığım için
nasıl atlatırdım bu süreci yapayalnız bilmiyorum..
Bi de anne ve kvmin bende en sinir oldukları şey asla dağınık çalışmamam!! Mesela rendeyi kullandım ya onu yıkamadan hayatta devam edemem yemeğe veya her ne yapıyorsam ona :)sorunlarım varr :)
ay ben çok dağınık çalışırım herşeyi en son toplarım
resimleri eklemeye çalıştım offf boyutlarını küçültmem lazım mış bir sürü uğraştım yaa
pasta ve diğer resimler yok gelirse eşimden onlarıda koyarım

biz de merak ediyorduk canım merak etmez olur muyuz
tekrar doğumgünü kutlu olsun
bu arada birinde gördüm dış mekanda çekim yapmışlar kızına, arka planda pembe tülden yapılmış güllerle kocaman "1" maketi var.önünde resim çekinmişler süperdi

bi de cuma akşamı; eşim ben kerem aile fotosu çekindik. keremi tek de çektirdik. güldürmeye çalıştık falan çok güzel oldu,çarşamba alıcam bakalım nasıl olur,tanesi 15 tl fazla geldi ama napalım
sünnet kıyafetiyle de çektircem ama ona annemle giderim eşimin o kadar dayanabileceğini sanmıyorum fotoğrafçıda,uzun sürer muhtemelen giydir çıkart falan

Son düzenleme:
günün mönüsü: mercimek çorbası, zeytinyağlı biber dolması, köfteli sulu patates yemeği, karpuz, cacuuk

genele bakınca güzeldi valla ben aslında açık büfe düşünmüştüm herkes kendi alsın diye ama maalesef bizim hanımlar eşlerine tabak yapmadan içleri rahat etmedi (bu beş yıldızlı otellerde açık büfede kadınların masaya yemek götürmeleri gibi birşey oldu)
içecek olarak çaysız olmazdı tabikide soğuk içecek içenlerde oldu tabi ama çayın pasta kesilmeden önce demlenmiş olması lazımdıki pasta kesiminden sonra çayı beklemeyelim neyseki acil müdahale ile ben ii hallettim

Maşallah

Menü de menüymüş hani
Aksilikler olur, normal. Neticede oldu bitti, bir anı olarak kalır.
Melisanın uyuyacağının tutmasına ne demeli

teşekkür ederim canım sorma genelde bir yere yetişeceksek de uyanmaz böyle ne yapalım artık

"yapma!etme! oyunu"
bizde de genelde kendisi oynayacak birşeyler buluyor. bazen bana gülüyor; özellikle elimi yakıp, ayağımı çarpıp vs. "ay!"diye bağırınca

doğru söylüyorsun. sakız ve çekirdek ağız oyalaıyıcı şeyler.
babam sakız çiğnemez ama çekirdek çıtlatır..

ben fotoğraf çekmeyi de çekilmeyi de severim. ayşeciğin bi milyon fotoğrafı var..
geçen slayt için biraz seçeyim dedim, başıma ağrılar girdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…