Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Görüntüde böyle bişi
http://gulomutfakta.wordpress.com/2010/10/29/yufkali-sodali-milfoy-borek/

Son düzenleme:
Böreğin sadece içini soruyorsun diye düşünerekten sadece iç tarifini yazdım. Ama yufkaları da nasıl kullandığımı yazayım çünkü her gören şaşırıyo ve "biz böyle yapmayız" diyo. Ben de sanırım bi zaman tvden falan gördüm bu yöntemi çünkü bizde de böyle yufka döşenmez :)
5 yufka kullanıyorum. Önce 1 tanesini yapladığım tepsiye seriyorum 4 yandan fazlalık kalacak şekilde. Kalan 4 yufkayı 2-2 ayırıp küçük küçük parçalıyorum. 2 yumurtadan birinin sarısını ayırıyorum ve kalan yumurtaya bolca süt ve yağ ekliyorum(tuzlu seviyorsan az da tuz). Tepsideki yufkaya azıcık bu harçtan yayıyorum ve sonra üstüne parçaladığım yufkaları koyuyorum(yani parçaladığım 2 yufkayı). Sütlü harcın 3te 1ini gezdiriyorum ve kıymalı harcı döküyorum. Ceviz ekleyeceksem cevizi burda serpiştiriyorum. Sonra kalan parçalanmış yufkayı serpiştiriyorum. Sütlü harcın büyük kısmını döküyorum üstüne. Tepsinin dört yanında kalmış olan yufkaları kapatıyorum. Kalan sütlü harcı her yere sürüyorum. Ayırdığım yumurta sarısını da her yere eşit gezdiriyorum. Böreği kesip üzerine çörek otu ve susam döküp fırına atıyorum.

Yapmayın canım çekiyor yavvfff:(

eşime kıymalı börek yapmak istiyorum.
ve daha önce hiiiç yapmadım..

yeni başlayanlar için seviye1 den garantili bi kıymalı börek tarifii alabilir miyim acabaaa?:17:

kiymali boregin puf noktasi bence soğan sogani bol olunca guzel oluyor.. internetten yalanci su boregine bak canim sodali oluyor yapmasida kolay

$0000001.webp ............. :16:

Kız nfk naptın böreğe mi koyuldun? Pembiiişşş! Sende oğluşla ilgileniyorsun herhalde. Eee geri kalanlaarr, herkes nerdee?

Niye kimse uğramıyorr? Özlem sen beni çağırdın sen kaçtın! Yazdım bunu kenara;)

Günaydın herkese.
Eşim geldi, mecburi çıkış.Sizinle muhabbet iyiydi aslında.:16::16:

Uyuyakaldın herhalde:))

Yok canım ya uyakalmak mümkün mü?Aden dün ikide uyudu.Ben de ikide uyuyup üçte kalktım.

Ya ben sahur yapacaklen Feyza uyandı:(
Umarım işi bitince vaktim kalır.
Bu arada çorba tarifin çok güzel gözüküyor:56:

Kabus gibi.Her gün sahurda Aden uyanmasın diye dua ediyorum.

Çok güzel olmuş :) iyiki doğmuş ecoş

Kız nfk naptın böreğe mi koyuldun? Pembiiişşş! Sende oğluşla ilgileniyorsun herhalde. Eee geri kalanlaarr, herkes nerdee?

Evet ya naptın nfk sultan :)???

Aryamm hiç sorma ya oğluş bugün solundan kalktı herhalde. Uykusuzluktan ölüyo ama uyumuyo. Neyse zorla uyuttum sonra 11 de kocamı kaldırdım artık isyan ederek uyumak için. Derken 11:30da bakıcı teyzenin zili ile uyandık :(( yemeğimi koydum kendim için çok lezzetli(!) kabak yaptım. Akşama da köfte patates siparişim var ;) benden haberler böyle. Millet nerde cidden ya???????

Oğlum yine uykusuzlukta zirve yaptı. Saatbaşı kalkıp oturup ağladı. Şuanda da kendini sallatıyo 1 saattir. Ona küsmeyi planlıyorum :p şaka bi yana valla başım dönüyo. Ne zaman parka gitsek iyice yoldan çıkıyo uykusu. Götürmicem parka görcek gününü!!

Ah Efe ah bizim arkadaşımıza niye bu kadar eziyet ediyorsun.:19::19::19:Dün gündüz uyumuştun değil mi Efe annem çok uyudu diye yapmıştır.:4::4:

Doktorda :43:
Dün gece yasir iyice fena oldu resmen ötüyor ağlarken feci bir hırlama uyku ama uyuyamama ...
Hemen sabah götürdük doktora boğazını açar açmaz akıntısı göründü aşırı terden alerjik olmuş dedi boğazlarını genzi yanıyor ateşi de var çok keyifsiz bi ton ilaç yazdı normalde nerdeyse hiç ilaç vermezdi geçmezse gece getirin de havaya bağlayalım dedi eşim ilaçları getircek bakalım bekliyoruz evde dua edin hatunlar senin kız nasıl oldu aryaa

çocukla dışarı çıkmak:86:

$Görüntü4011.webp

ayşecik biraz sallandı, daha çok etrafta koşuşturan çocukları izledi :1:
$Görüntü4009.webp

yufkacıdan taze yufka aldım ve kilosu 4 liradan barbunya.
bu kız da barbunya delisi oldu diyeceksiniz:30:
ama dün aldığımı pişirdim, sarımsak da kattım. eşim bayıldı:31:

günün mönüsü: domates çorbası, zeytinyağlı barbunya, kıymalı börek ve biber kızartması:56:

Oğlum yine uykusuzlukta zirve yaptı. Saatbaşı kalkıp oturup ağladı. Şuanda da kendini sallatıyo 1 saattir. Ona küsmeyi planlıyorum :p şaka bi yana valla başım dönüyo. Ne zaman parka gitsek iyice yoldan çıkıyo uykusu. Götürmicem parka görcek gününü!!

Ah Efe ah bizim arkadaşımıza niye bu kadar eziyet ediyorsun.:19::19::19:Dün gündüz uyumuştun değil mi Efe annem çok uyudu diye yapmıştır.:4::4:

Nankör evlatttttt :p ya acaba nfknın alerji şurubundan mı versem?? Hahaha

Dün gece yasir iyice fena oldu resmen ötüyor ağlarken feci bir hırlama uyku ama uyuyamama ...
Hemen sabah götürdük doktora boğazını açar açmaz akıntısı göründü aşırı terden alerjik olmuş dedi boğazlarını genzi yanıyor ateşi de var çok keyifsiz bi ton ilaç yazdı normalde nerdeyse hiç ilaç vermezdi geçmezse gece getirin de havaya bağlayalım dedi eşim ilaçları getircek bakalım bekliyoruz evde dua edin hatunlar senin kız nasıl oldu aryaa

Ah canımmmmmm. Yasire de kıyamam sana da :( geçmişler olsun. İnşallah gerek kalmaz bi daha gitmenize.

çocukla dışarı çıkmak:86:

Eki Görüntüle 752946

ayşecik biraz sallandı, daha çok etrafta koşuşturan çocukları izledi :1:
Eki Görüntüle 752947

yufkacıdan taze yufka aldım ve kilosu 4 liradan barbunya.
bu kız da barbunya delisi oldu diyeceksiniz:30:
ama dün aldığımı pişirdim, sarımsak da kattım. eşim bayıldı:31:

günün mönüsü: domates çorbası, zeytinyağlı barbunya, kıymalı börek ve biber kızartması:56:

Hahaha çorapların süper tarz olmuş :))

Meraklı Ayşecikkkk :))

Bıktım senin barbunyandannnnnn :p

kızlar anlaşıldı ramazan boyu yemeklerden konuşuyoruz alın bi de buna bakın, kızarmış patlıcanlı köfteli yufka. görünce vuruldum :52:
$6266271892_3b5be3db29_z.webp
ben yedim çok lezzetli oluyor bu. ama peynirli kabaklısını yemiştim, kıymalı olursa çok yağlı olabilir.

pastasıda çok hoş olmuş cimcimenin.doğum günü kutlu olsun:nazar:

temmuzun başında kimler doğum yapmıştı?

ben karakızı daha geç doğum yapmıştı diye hatırlıyorum:50:

nfk seninki 13 temmuz idi yanlış hatırlamıyorsam.benden sonra zeynep doğum yapmıştı.
karakız ramazana geliyor diye erken kutlamış, daha geç doğum yaptı evet
terden alerji mi oluyormuş yaa çok geçmiş olsun:(

Son düzenleme:
born çok geçmiş olsun canım.bizimkide geceleri çok terliyor.

sırtına bez koyuyorum sürekli.

herkeslerden ben işteyim:43:

born
canım geçmiş olsun ilaçlar hemen etki gösterir inşallah:26:

karakız
doğum gününüz kutlu olsun pasta da güzel afiyet olsun:34:

pempiş
efecik zorla uyumuş ama bakıcı tarafından uyandırılmış neyse bırak bu sefer kadın uyutsun:1:

aryam
kız sendede acayıp tarifler var haaa anam bu topiğin hepsi hamarat maşallah:34:

nfk eee çocuklu olunca bu tür yanlışlıklar maruz görülür telaştan ne yaptığımızı biliyormuyuz ki
bende geçen annemlere giderken alal acele melisanın çantasını hazırladım çıktık aaa eşime diyorum çantayı getirirmisin arabadan
ben çanta almadım sen aldın mı diyor yooo dedim:1: erken kalkmak durumunda kaldık:34:
bu arada bende barbunyaya baıyılıyorum yaa her türlüsüne barbunya yemeği, barbunya pilaki, hatta bazen taze faülye yaparken içine tanelerini atarım süper olur denemeyen varsa denesin pişman olmaz:34:

kızlar anlaşıldı ramazan boyu yemeklerden konuşuyoruz alın bi de buna bakın, kızarmış patlıcanlı köfteli yufka. görünce vuruldum :52:
Eki Görüntüle 752957

ben yedim çok lezzetli oluyor bu. ama peynirli kabaklısını yemiştim, kıymalı olursa çok yağlı olabilir.

karakız ramazana geliyor diye erken kutlamış, daha geç doğum yaptı evet

terden alerji mi oluyormuş yaa çok geçmiş olsun:(

Busmaiiiiiii bu nasıl güzel bişiiiiii?? Zaten patlıcan kızarınca mikemmel bişi oluyo :))

Back
X