Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Böreğin sadece içini soruyorsun diye düşünerekten sadece iç tarifini yazdım. Ama yufkaları da nasıl kullandığımı yazayım çünkü her gören şaşırıyo ve "biz böyle yapmayız" diyo. Ben de sanırım bi zaman tvden falan gördüm bu yöntemi çünkü bizde de böyle yufka döşenmez :)
5 yufka kullanıyorum. Önce 1 tanesini yapladığım tepsiye seriyorum 4 yandan fazlalık kalacak şekilde. Kalan 4 yufkayı 2-2 ayırıp küçük küçük parçalıyorum. 2 yumurtadan birinin sarısını ayırıyorum ve kalan yumurtaya bolca süt ve yağ ekliyorum(tuzlu seviyorsan az da tuz). Tepsideki yufkaya azıcık bu harçtan yayıyorum ve sonra üstüne parçaladığım yufkaları koyuyorum(yani parçaladığım 2 yufkayı). Sütlü harcın 3te 1ini gezdiriyorum ve kıymalı harcı döküyorum. Ceviz ekleyeceksem cevizi burda serpiştiriyorum. Sonra kalan parçalanmış yufkayı serpiştiriyorum. Sütlü harcın büyük kısmını döküyorum üstüne. Tepsinin dört yanında kalmış olan yufkaları kapatıyorum. Kalan sütlü harcı her yere sürüyorum. Ayırdığım yumurta sarısını da her yere eşit gezdiriyorum. Böreği kesip üzerine çörek otu ve susam döküp fırına atıyorum.
Yapmayın canım çekiyor yavvfff![]()
eşime kıymalı börek yapmak istiyorum.
ve daha önce hiiiç yapmadım..
yeni başlayanlar için seviye1 den garantili bi kıymalı börek tarifii alabilir miyim acabaaa?![]()
Niye kimse uğramıyorr? Özlem sen beni çağırdın sen kaçtın! Yazdım bunu kenara![]()
Uyuyakaldın herhalde:))
Yok canım ya uyakalmak mümkün mü?Aden dün ikide uyudu.Ben de ikide uyuyup üçte kalktım.
Ya ben sahur yapacaklen Feyza uyandı
Umarım işi bitince vaktim kalır.
Bu arada çorba tarifin çok güzel gözüküyor![]()
Görüntüde böyle bişi
>YUFKALI SODALI MİLFÖY BÖREK | Güzel lezzetlere hoşgeldiniz
Eki Görüntüle 752927 .............![]()
Kız nfk naptın böreğe mi koyuldun? Pembiiişşş! Sende oğluşla ilgileniyorsun herhalde. Eee geri kalanlaarr, herkes nerdee?
Oğlum yine uykusuzlukta zirve yaptı. Saatbaşı kalkıp oturup ağladı. Şuanda da kendini sallatıyo 1 saattir. Ona küsmeyi planlıyorumşaka bi yana valla başım dönüyo. Ne zaman parka gitsek iyice yoldan çıkıyo uykusu. Götürmicem parka görcek gününü!!
Ah Efe ah bizim arkadaşımıza niye bu kadar eziyet ediyorsun.Dün gündüz uyumuştun değil mi Efe annem çok uyudu diye yapmıştır.
![]()
Kız nfk naptın böreğe mi koyuldun? Pembiiişşş! Sende oğluşla ilgileniyorsun herhalde. Eee geri kalanlaarr, herkes nerdee?
Eki Görüntüle 752927 .............![]()
Oğlum yine uykusuzlukta zirve yaptı. Saatbaşı kalkıp oturup ağladı. Şuanda da kendini sallatıyo 1 saattir. Ona küsmeyi planlıyorumşaka bi yana valla başım dönüyo. Ne zaman parka gitsek iyice yoldan çıkıyo uykusu. Götürmicem parka görcek gününü!!
Ah Efe ah bizim arkadaşımıza niye bu kadar eziyet ediyorsun.Dün gündüz uyumuştun değil mi Efe annem çok uyudu diye yapmıştır.
![]()
Nankör evlattttttya acaba nfknın alerji şurubundan mı versem?? Hahaha
Doktorda
Dün gece yasir iyice fena oldu resmen ötüyor ağlarken feci bir hırlama uyku ama uyuyamama ...
Hemen sabah götürdük doktora boğazını açar açmaz akıntısı göründü aşırı terden alerjik olmuş dedi boğazlarını genzi yanıyor ateşi de var çok keyifsiz bi ton ilaç yazdı normalde nerdeyse hiç ilaç vermezdi geçmezse gece getirin de havaya bağlayalım dedi eşim ilaçları getircek bakalım bekliyoruz evde dua edin hatunlar senin kız nasıl oldu aryaa
Ah canımmmmmm. Yasire de kıyamam sana dageçmişler olsun. İnşallah gerek kalmaz bi daha gitmenize.
çocukla dışarı çıkmak:86:
Eki Görüntüle 752946
ayşecik biraz sallandı, daha çok etrafta koşuşturan çocukları izledi
Eki Görüntüle 752947
yufkacıdan taze yufka aldım ve kilosu 4 liradan barbunya.
bu kız da barbunya delisi oldu diyeceksiniz
ama dün aldığımı pişirdim, sarımsak da kattım. eşim bayıldı
günün mönüsü: domates çorbası, zeytinyağlı barbunya, kıymalı börek ve biber kızartması
ben yedim çok lezzetli oluyor bu. ama peynirli kabaklısını yemiştim, kıymalı olursa çok yağlı olabilir.Görüntüde böyle bişi
>YUFKALI SODALI MİLFÖY BÖREK | Güzel lezzetlere hoşgeldiniz
karakız ramazana geliyor diye erken kutlamış, daha geç doğum yaptı evet
pastasıda çok hoş olmuş cimcimenin.doğum günü kutlu olsun
temmuzun başında kimler doğum yapmıştı?
ben karakızı daha geç doğum yapmıştı diye hatırlıyorum
nfk seninki 13 temmuz idi yanlış hatırlamıyorsam.benden sonra zeynep doğum yapmıştı.
terden alerji mi oluyormuş yaa çok geçmiş olsunDoktorda
Dün gece yasir iyice fena oldu resmen ötüyor ağlarken feci bir hırlama uyku ama uyuyamama ...
Hemen sabah götürdük doktora boğazını açar açmaz akıntısı göründü aşırı terden alerjik olmuş dedi boğazlarını genzi yanıyor ateşi de var çok keyifsiz bi ton ilaç yazdı normalde nerdeyse hiç ilaç vermezdi geçmezse gece getirin de havaya bağlayalım dedi eşim ilaçları getircek bakalım bekliyoruz evde dua edin hatunlar senin kız nasıl oldu aryaa
kızlar anlaşıldı ramazan boyu yemeklerden konuşuyoruz alın bi de buna bakın, kızarmış patlıcanlı köfteli yufka. görünce vuruldum
Eki Görüntüle 752957
ben yedim çok lezzetli oluyor bu. ama peynirli kabaklısını yemiştim, kıymalı olursa çok yağlı olabilir.
karakız ramazana geliyor diye erken kutlamış, daha geç doğum yaptı evet
terden alerji mi oluyormuş yaa çok geçmiş olsun![]()