Yaşayıp göreceksin mecbur :)
Erkek çocuğu babayla gider dışarıda
bence pasta kesin, sonra da ikinizin yalnız kaldığı bir an cebine sıkıştırabilirsin. nasıl hitap ediyorsan, "x bununla sen kendine benden bir hediye seç, ben karar veremedim" gibilerinden.. olmaz mı?
Yazayım canım aklımdaydı zaten,
Bu sefer yaş maya kullandım. Mayayı ılık sütle yumuşattım, bardağın içinde. O bir kenarda beklerken 3-4 bardak un koydum, ben tam buğday unu ve beyaz un karıştırarak yapıyorum. Sonra unun ortasını açtım. Ortaya sıvıları koyuyoruz. Kenara yarım çorba kaşığı tuz ve 1.5 çorba kaşığı şeker ekledim. Unun yanına yani.. 1 çorba kaşığı da mahlep. Sonra ortadaki çukura 1 su bardağı sütle karıştırdığım maya + 1/2 su bard su + 1/2 su bardağı sıvıyağ + 2 yemek kaşığı yoğurt + 1 yumurta ve 1 yumurtanın da beyazını(sarısını üzerine ayırdım) koydum. Sonra yoğurdum, benimki cıvık bir hamurda sonrasında da un eklemeye devam ettim. Ne çok katı ne de ele yapışacak kadar cıvık olmamalı. Bu ikisinin arasında bir yerde hamur toplanmaya başlıyor. O noktada etrafını biraz una bulayıp, ertesi gün yapacağım için, buzdolabına kaldırdım. Sen hemen yapacaksan 1-2 saat beklersin. Hava sıcaksa çabuk mayalanır.
Bu ölçülerle 2 tepsi poğaça çıktı, bir kısmını buzluğa kaldırdım. Ramazanda sıra gelmiyor.
Çok geçmiş olsun canım. Bence kendini suçlama olacağı varmış, olmuş. Senin kendini ne kadar yıprattığını yazdıklarından görüyorum. Kendi evinde olsa belki bu kadar koşturmazdın:/
Menisküs ameliyatı bir çözüm değil, babam oldu ordan biliyorum. Kv'n saf zeytinyağı ile ovsun o bölgeyi her gün. Ameliyat hem meşakkatli hem de yüzde yüz iyileşme garantisi yk, bir de iyileşme dönemi uzun. Umarım ameliyata gerek olmadan atlatırsınız.
Aa nasıl oldu? Çok geçmiş olsun.