Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

bencede yap canım yaa süper oluyor valla annemde çok beğendi
bayrama bize bu tatlıdan yap diyor arefe günü gidip bu tatlıyı yapacağım onlara hatta bizede bu tatlıdan yapmayı düşünüyorum
çünkü genelde herkes şerbetli tatlı yapacaktır bu hafif olur küçük porsiyonlar halinde yanınada dondurma koyarak çok güzel oluyor:34:

kendi evinde 2 kat ölçüyle yap, ayrı kaplara paylaştırır, gidince de götürürsün :31:

eşimin yengesi her bayram sütlaç yapıyor, nasıl yapıyorsa harika oluyor.
sütlaç yemek için bayram ziyaretine gidiyoz :1:
annem de baklava yapardı, son iki senedir hazır alıyordu. ama bu bayram revani yapacakmış
çok istiyorum baklava yapmak, ama cesaret edemiyorum. zaten baklava ya iyi olur ya kötü arası yok.
ehilleşmek için çok yapmak gerek. istisnalar hariç; sanırım bizim jenerasyondan sonra baklava açabilen hatun zor bulunur:100:

en yakın pazar gününe kaldı. eşim evde olur, babaanne de.
avm lerde ne yazık ki uzun kollu bi şey bulmak çok güç.
geçen pendiğe gitmiştik kardeşimle, bi şey bulamadım.
son umut bi de ümraniyeye gidicem. hoş aynı mağazalar var ama belki bi şey bulurum :31:
Canım ben geçen gün Mudo ve Kotonda güzel pamuklu gömlekler buldum

Neyneysecim, içeri dişimi fırçalamaya gitmiştim. Derken bi çığlık ve ağlama. Eşimle bi de dipdibe oturuyorlardı yatakta!! Olacağı varmış ama benim kızdığım konu başka. Sürekli bilmiş bilmiş yorum yapar çocukla ilgili ama beş dakka başbaşa kalsalar vukuat olur... Bu arada ben dışarda hiç babası ile tuvalete giden çocuk görmedim desem yeridir; hep anneleri ile birliktelerdi :)

Busmaicimmm ben tatlıyı soğuyunca direkt dolaba attım zaten ve bence de soğuk daha güzel. Hangi hattı kullanıyosun bilmiyorum ama ben 1gb sınırsız kullanıyorum turkcellde memnunum.
Benim de turkcell güya 30 tl veriyorum 500 mb içinde ama her ay faturam internet aşımı yüzünden 50 tl yi buluyor:(
Yaşayıp göreceksin mecbur :)
Erkek çocuğu babayla gider dışarıda:p

bence pasta kesin, sonra da ikinizin yalnız kaldığı bir an cebine sıkıştırabilirsin. nasıl hitap ediyorsan, "x bununla sen kendine benden bir hediye seç, ben karar veremedim" gibilerinden.. olmaz mı?

Yazayım canım aklımdaydı zaten,
Bu sefer yaş maya kullandım. Mayayı ılık sütle yumuşattım, bardağın içinde. O bir kenarda beklerken 3-4 bardak un koydum, ben tam buğday unu ve beyaz un karıştırarak yapıyorum. Sonra unun ortasını açtım. Ortaya sıvıları koyuyoruz. Kenara yarım çorba kaşığı tuz ve 1.5 çorba kaşığı şeker ekledim. Unun yanına yani.. 1 çorba kaşığı da mahlep. Sonra ortadaki çukura 1 su bardağı sütle karıştırdığım maya + 1/2 su bard su + 1/2 su bardağı sıvıyağ + 2 yemek kaşığı yoğurt + 1 yumurta ve 1 yumurtanın da beyazını(sarısını üzerine ayırdım) koydum. Sonra yoğurdum, benimki cıvık bir hamurda sonrasında da un eklemeye devam ettim. Ne çok katı ne de ele yapışacak kadar cıvık olmamalı. Bu ikisinin arasında bir yerde hamur toplanmaya başlıyor. O noktada etrafını biraz una bulayıp, ertesi gün yapacağım için, buzdolabına kaldırdım. Sen hemen yapacaksan 1-2 saat beklersin. Hava sıcaksa çabuk mayalanır.
Bu ölçülerle 2 tepsi poğaça çıktı, bir kısmını buzluğa kaldırdım. Ramazanda sıra gelmiyor.

Çok geçmiş olsun canım. Bence kendini suçlama olacağı varmış, olmuş. Senin kendini ne kadar yıprattığını yazdıklarından görüyorum. Kendi evinde olsa belki bu kadar koşturmazdın:/
Menisküs ameliyatı bir çözüm değil, babam oldu ordan biliyorum. Kv'n saf zeytinyağı ile ovsun o bölgeyi her gün. Ameliyat hem meşakkatli hem de yüzde yüz iyileşme garantisi yk, bir de iyileşme dönemi uzun. Umarım ameliyata gerek olmadan atlatırsınız.

Aa nasıl oldu? Çok geçmiş olsun.
Çok sağol canım kaydettim eline sağlık
Busmaicim cok saol begenmene cok sevindim sen gel 2. Yaslarini birlikte kutlayalim ;))
Bu arada bende begenmek istiyorum sizin dogumgununuz nasildi ben mi kacirdim yazdin veya resim paylastin da

Canım bizim fotolar keremin dayısının foto makinasında zaten çok afilli şeyler yok müsait zamanda yüklerim inş

Şekerportakalı bence hediye almak için melisayla dolaşamadım sana hediye için ayırdığım parayı direk vermek daha kolay geldi sen istediğini al de

Canım ben geçen gün Mudo ve Kotonda güzel pamuklu gömlekler buldum

Benim de turkcell güya 30 tl veriyorum 500 mb içinde ama her ay faturam internet aşımı yüzünden 50 tl yi buluyor:(
mudoya yakın zamanda bakmadım.
koton gömleklerim var. ama fit kesim oldukları için dar ve vücuda çok yapışıyor.
kadınlar arasında giyiyorum ama erkekler arasında ııııh :100:
o yüzden biraz daha bol bi şey arıyorum. ama yine bakarım kotona. sağol :34:

ben zaten bu gsm şirketlerine kılımmm:47:
internet paketi dahil sabit her ay 30 tl ödeyecek yerde 50 tl geliyorsa, bunlar hırsızdır!!!
bence araştır üzerine düş,
daha rahat edeceğin ve ay sonunda kötü sürprizlerle karşılaşmayacağın bir tarife ya da operatör mutlaka vardır..:19:

bayrama bize bu tatlıdan yap diyor arefe günü gidip bu tatlıyı yapacağım onlara hatta bizede bu tatlıdan yapmayı düşünüyorum
çünkü genelde herkes şerbetli tatlı yapacaktır bu hafif olur küçük porsiyonlar halinde yanınada dondurma koyarak çok güzel oluyor:34:

Ben tarifi kacirdim sanirim alabilirmiyim hemen yapasim var agzim sulandi ;)

mudoya yakın zamanda bakmadım.
koton gömleklerim var. ama fit kesim oldukları için dar ve vücuda çok yapışıyor.
kadınlar arasında giyiyorum ama erkekler arasında ııııh :100:
o yüzden biraz daha bol bi şey arıyorum. ama yine bakarım kotona. sağol :34:

ben zaten bu gsm şirketlerine kılımmm:47:
internet paketi dahil sabit her ay 30 tl ödeyecek yerde 50 tl geliyorsa, bunlar hırsızdır!!!
bence araştır üzerine düş,
daha rahat edeceğin ve ay sonunda kötü sürprizlerle karşılaşmayacağın bir tarife ya da operatör mutlaka vardır..:19:

Onlar zaten hırsız da ben paketi aşıyorum o yüzden böyle.. 500 mb bana yetmiyor. Forum çok internet harcıyor.
Benim de eski gömleklerim dar geliyordu aynı sorun:) eşim kızıyordu o yüzden 4 tane gömlek aldım
Mudoya kesinlikle bak resmen gömlek cennetiydi çok şaşırdım her renk her tarz var 30-40 tl civarı

herkese günaydın hayırlı sabahlarrr:3:

fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum:42:
şöyle yapacağız sanırım iftar için uygun biryer bulabilirsek iftar ayarlıyacağım
sonrasında bizim evde pasta kescez
hediye almaya vaktim olmadı doğal olarak bende şöyle birşey demeyi planlıyorum uygun olurmuki acaba?

parayı bir zarfın içine koyup ... abla gerçekten ihtiyacın olacak birşeyi alabilmen için sana hediye çeki alacaktım ama sadece boynerde hediye çeki vardı bende belki oraya gitmezsin diye bu parayı hediye çeki niyetine sana veriyorum desem ayıp mı olur yaa ???

aryam canım çok geçmiş olsun ama senin suçun değil öyle düşünme bencede olacağı varmış ki sen zaten elinden geleni yapıyorsun yemekleri en güzel şekilde yapıyorsun bırakta temizliği o yapsın senin birde ilgilenmem gereken bir kuzun var:34:

pempişayy bu kocişler gerçektende 5 dakka bakamazlar bebelerimize neyseki birşey yokmuş ama en azından daha dikkatli olur bundan sonra
kızz ne berberi daha geçen gün gitmemişlermiydi ne çabuk uzadı saçı:1:

nfk canım bayram alışverişine gidecekmişsin kolay gelsin şimdiden hangi semte gidiyorsun pendik mi?
birde akşam abinler gelecek demi sarma onlar için :56:

busmai sen ne zaman koycan doğum günü resimlerini arkadaşım:44:

born valla inşallah hayırlı evlat olup kıymetlerimiz bilirler canım:34:

Bence dediğin açıklama ile zarfta vermen gayet uygun canımcım ;)

1,5 ay oldu teyzesi ve uzadı şekil almaz oldu. Şimdi baya kısa ve güzel ;)

afiyet baaaal şeker olsun:1:

az uyuyan insanlara imreniyorum, çünkü hayattan çalıyorlar.. daha fazla yaşıyorlar..
ben 7-8 saat uyumazsam, afyonum patlamıyor.:37:
hamileyken 10-11 kadar uyurdum ben :17:

Hay maşallah :) ben zaten çalıştığım için öyle bi imkanım yoktu :)

Gördümm, enfes görünüyorrr...

Boşalttım şekerim, biraz geç oldu amaa:))

Sen kaşınmışsın:1: doğru olabilir bu söylentiyle. Beni de 6 da kaldırıyordu, 8 da yatıyordum. Hakkatten öyle şuan...

Düdüklüde pişiriyorum; lokum gibi oluyor ;) bigün düdüklüm olmazsa hiç et yapamam sanırım :p

Nfk born şeker portakalı neyseneyse busmai saolun kızlar... Moral oldu biraz...
Şimdi zaten istanbuldan diğer görümcem geldi, morali düzeliyor en azından. Akşama görümcemler geldi, kendi annemi de çağıracağız. Yine bir ağırlama menüsü beni bekler...
Menüde,
Mercimek çorba
Yeşil fasülye
Mantı
Et kavurma
Pilav
Tatlıyı da bilmiyorum

Menü süperrrr. Bana niye teşekkür etmiyosun kızzz (bknz: alıngan sinir insan modeli :D)
aslında yengem benim gibi cevizli baklava delisi.
dondurmayla güzel olur ama mantı sonrası ağır gelebilir diye muhallebili kadayıfı düşündüm. :44:

şeker portakalım, muhallebinin içine sıvı krema mı ekledin, toz krem şanti mi?
krema dedikleri şu de miii?

SIVI KREMA | Adepo.com - Sanal Market | Tek Tık'la Market Kapında

Cevizini biraz daha fazla koy ozaman ;)

kendi evinde 2 kat ölçüyle yap, ayrı kaplara paylaştırır, gidince de götürürsün :31:

annem de baklava yapardı, son iki senedir hazır alıyordu. ama bu bayram revani yapacakmış
çok istiyorum baklava yapmak, ama cesaret edemiyorum. zaten baklava ya iyi olur ya kötü arası yok.
ehilleşmek için çok yapmak gerek. istisnalar hariç; sanırım bizim jenerasyondan sonra baklava açabilen hatun zor bulunur:100:

Bence sen kesinlikle becerirsin bu işi. Bi dene bayram sonrası ;)

Netten tariflere baktim da derin dondurucuda bekletip nasil kiriliyoki sonra.kadayif o kismi anlayamadm

Ben genelde sabırsız olduğum için makasla kesip kesip öyle kavuruyorum ;) uzun kadayıfı kavurması zor oluyor ya o yüzden ufaltıyoruz. Yoksa kavruldukça o zaten kırılıyor...

3. Berber Meydan Muharebesi başarı ile sonuçlandı. Ben gitmesem olmayacaktı o ayrı. Bir ağlama bir zıplama şaşarsınız!! Bu nedenle önce babamız traş olduki gözlem yapalım :) sonrasında da kucağımda cebren ve hile ile hallettik. Babası tutmaya bile kıyamıyo ya ne biçim işse?!?! Eve geldîk banyoya girdik oğluşla ama kucakta yıkama işi fena valla. Acaip kayıyo. Bi de ben ıslandım falan derken tam çıkıcaz bakıcı geldi!! :) efeyi teyzesine pasladım ve ben duşa girdim. İşte şimdi de emip uyuma modundayız :))

Selamun aleykumm..fırsattan ıstıfade oglum uyukerken bende uyumadam bugun bı bakayım dedımm;cogunluk dısarıda sanırm bugun..bende evde pınekleme modumdayım..bayramlık ıcın bır ay kadar once daha etıketı ustunde duran bı bluzx almıstım beyaz yakası kesme şeffaf boncukla ıslemelı onu gıyerım bı kot pantolanda alırsam..oglumada bu bayram dusunmuyorm kıyafet belkı bır ayakkabı..evde gıyrdırmek ıcın rahat edebılecegı..sız evde ne gıydırıyosunuz arkadslar?varmı tavsıyenız nasıl bısey alayım..ortapedık olsun dıyorum yalınayak basmaktan ayak tabanı duzlesır mı dıye bı dusunceye kapıldım..
aryamm..cok gecmıs olsun hem kuzuya hemde kayınvalıdene..sen kendını bosuna yıpratma bencede olacagı varmıs..muhtemelen dızkapaklarındakı sıvısı azalmıstır bu sebeple cok cabuk zedelenmeler olabılıyor..
pembıs..tras muhaberenızı atlatmıssınn..sıhhatler olsunn pasaya..bızde ılk trasımızı bayram sonrası dusunuyoruzz..yogun baskılar sonrası..ıyıce kısalttr dıye dıyeee..yaptırayım barı..ama bayramdaa lule lule sacımızla bı gezelımde sonra dusunuruz..

Neyneysecim, içeri dişimi fırçalamaya gitmiştim. Derken bi çığlık ve ağlama. Eşimle bi de dipdibe oturuyorlardı yatakta!! Olacağı varmış ama benim kızdığım konu başka. Sürekli bilmiş bilmiş yorum yapar çocukla ilgili ama beş dakka başbaşa kalsalar vukuat olur... Bu arada ben dışarda hiç babası ile tuvalete giden çocuk görmedim desem yeridir; hep anneleri ile birliktelerdi :)

Busmaicimmm ben tatlıyı soğuyunca direkt dolaba attım zaten ve bence de soğuk daha güzel. Hangi hattı kullanıyosun bilmiyorum ama ben 1gb sınırsız kullanıyorum turkcellde memnunum.
Bizde de babamız ilkinde düşürdü ama nfk'nın da dediği gibi "ders oldu". Şimdi daha temkinli.
Anneler her işe koşmaya meraklı olduğundan görmüyorsun:) bence erkek çocuğu erkekler tuvaletine gider. Kızımı da ben götürürüm mesela..
Bugün baba oğul 10 gibi traşa gidecekler inşallah. Sonra ben gidip kuzucanı alıcam. Kendim yıkamaya çalışcam!! Bakalım nasıl bir macera olacak :)))???
:) ben gelene kadar macera yaşanmış ve bitmiş:))

Nerdesiniz yaaaaaaaaaaa????
Avm, akşama yeni evli bir çifte ilk defa gideceğiz. 2 çocukla onları hayatından bezdirir miyiz acaba:27:

Biz kahvaltımızı ettik. Yani ince bi dilim kaşar ile accık burgu peyniri ve accık ekmek. Tabi bunların hepsi bala bandırıldı ;)

Ay ben hiç yalnız yıkamak istemiyorum ya çok sinirrrrrrrr :/

Uykumuz fena değildi. Ben toplamda 5-6 saat uyusam yetiyo zaten :) arkadaşlarım efenin benim yüzümden böyle olduğunu söylüyorlar. Hamile iken 11-12 gibi yatıp 5 te hortluyodum da :)))
Bence haklı olabilirler. Çocuğun biyolojik saatini yanlış kodlamışsın:))

herkese günaydın hayırlı sabahlarrr:3:

fikir veren tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum:42:
şöyle yapacağız sanırım iftar için uygun biryer bulabilirsek iftar ayarlıyacağım
sonrasında bizim evde pasta kescez
hediye almaya vaktim olmadı doğal olarak bende şöyle birşey demeyi planlıyorum uygun olurmuki acaba?

parayı bir zarfın içine koyup ... abla gerçekten ihtiyacın olacak birşeyi alabilmen için sana hediye çeki alacaktım ama sadece boynerde hediye çeki vardı bende belki oraya gitmezsin diye bu parayı hediye çeki niyetine sana veriyorum desem ayıp mı olur yaa ???

aryam canım çok geçmiş olsun ama senin suçun değil öyle düşünme bencede olacağı varmış ki sen zaten elinden geleni yapıyorsun yemekleri en güzel şekilde yapıyorsun bırakta temizliği o yapsın senin birde ilgilenmem gereken bir kuzun var:34:

pempişayy bu kocişler gerçektende 5 dakka bakamazlar bebelerimize neyseki birşey yokmuş ama en azından daha dikkatli olur bundan sonra
kızz ne berberi daha geçen gün gitmemişlermiydi ne çabuk uzadı saçı:1:

nfk canım bayram alışverişine gidecekmişsin kolay gelsin şimdiden hangi semte gidiyorsun pendik mi?
birde akşam abinler gelecek demi sarma onlar için :56:

busmai sen ne zaman koycan doğum günü resimlerini arkadaşım:44:

born valla inşallah hayırlı evlat olup kıymetlerimiz bilirler canım:34:
Bence çok iyi fikir:34:

canım, söylediğin yapılabilir tabi.
aranızdaki samimiyete ve görümcenin yapısıyla alakalı.
ben görümceme böyle bi şey yapsam, çok sevinir, boynuma atlar :1:
yine de eşine danış, o daha iyi tanır kardeşini:34:

alışverişe gidemeyeceğim heralde. az önce kv gitti:5:
abimler yarın gelecek, bugünden hazırlacağım inş sarmayı.
Nereye gitti? Döner belki ..

Nfk born şeker portakalı neyseneyse busmai saolun kızlar... Moral oldu biraz...
Şimdi zaten istanbuldan diğer görümcem geldi, morali düzeliyor en azından. Akşama görümcemler geldi, kendi annemi de çağıracağız. Yine bir ağırlama menüsü beni bekler...
Menüde,
Mercimek çorba
Yeşil fasülye
Mantı
Et kavurma
Pilav
Tatlıyı da bilmiyorum
Sen bunaldın biraz, şu tatil bir gelseydi..
Menü çok güzel ama yine yorulacaksın be canım.
Tatlıyı da hazır alsınlar, olmaz mı?

aslında yengem benim gibi cevizli baklava delisi.
dondurmayla güzel olur ama mantı sonrası ağır gelebilir diye muhallebili kadayıfı düşündüm. :44:

şeker portakalım, muhallebinin içine sıvı krema mı ekledin, toz krem şanti mi?
krema dedikleri şu de miii?

SIVI KREMA | Adepo.com - Sanal Market | Tek Tık'la Market Kapında
Sıvı krema ekliyorum ben de.
Gunaydin canlar su muhallebili kadayiftan illa banada yaptiracksnz canim cekti yahu bahaneyle de misafir cagirmis olurum ;)
:56:
Bu tatlının dezavantajı fazla beklememeli. Kadayıfı fazla kavur, üstüne servis edileceği zaman eklesinler bence.

Bence de öyle. Hazır baklava yufkası var nasılsa:27:

Netten tariflere baktim da derin dondurucuda bekletip nasil kiriliyoki sonra.kadayif o kismi anlayamadm
Benim kadayıfım hep buzlukta duruyor. Çıkarıyorsun o zaten çok kırılgan, elinde ufalanır.

3. Berber Meydan Muharebesi başarı ile sonuçlandı. Ben gitmesem olmayacaktı o ayrı. Bir ağlama bir zıplama şaşarsınız!! Bu nedenle önce babamız traş olduki gözlem yapalım :) sonrasında da kucağımda cebren ve hile ile hallettik. Babası tutmaya bile kıyamıyo ya ne biçim işse?!?! Eve geldîk banyoya girdik oğluşla ama kucakta yıkama işi fena valla. Acaip kayıyo. Bi de ben ıslandım falan derken tam çıkıcaz bakıcı geldi!! :) efeyi teyzesine pasladım ve ben duşa girdim. İşte şimdi de emip uyuma modundayız :))
Bizde 2 kova var. Feyzayı birinin içine koyuyorum, diğerine de suyunu dolduruyorum. O şekilde ben fazla ıslanmıyorum. Feyza fazla sağa sola gidemiyor. Tek yıkayacaksın o yöntemi tavsiye ederim. Feyza zaten ayakta durmayı sevdiği için canına minnet oluyor.

Selamun aleykumm..fırsattan ıstıfade oglum uyukerken bende uyumadam bugun bı bakayım dedımm;cogunluk dısarıda sanırm bugun..bende evde pınekleme modumdayım..bayramlık ıcın bır ay kadar once daha etıketı ustunde duran bı bluzx almıstım beyaz yakası kesme şeffaf boncukla ıslemelı onu gıyerım bı kot pantolanda alırsam..oglumada bu bayram dusunmuyorm kıyafet belkı bır ayakkabı..evde gıyrdırmek ıcın rahat edebılecegı..sız evde ne gıydırıyosunuz arkadslar?varmı tavsıyenız nasıl bısey alayım..ortapedık olsun dıyorum yalınayak basmaktan ayak tabanı duzlesır mı dıye bı dusunceye kapıldım..
aryamm..cok gecmıs olsun hem kuzuya hemde kayınvalıdene..sen kendını bosuna yıpratma bencede olacagı varmıs..muhtemelen dızkapaklarındakı sıvısı azalmıstır bu sebeple cok cabuk zedelenmeler olabılıyor..
pembıs..tras muhaberenızı atlatmıssınn..sıhhatler olsunn pasaya..bızde ılk trasımızı bayram sonrası dusunuyoruzz..yogun baskılar sonrası..ıyıce kısalttr dıye dıyeee..yaptırayım barı..ama bayramdaa lule lule sacımızla bı gezelımde sonra dusunuruz..

Yalınayak basması en iyisi, bu yaş grubuna ayakkabı önerilmez. Dışarda mecburen giydiriyorum ama evde ayağına bir şey giydirmeyin. Ayağı daha güzel gelişir.

ümraniyedede farklı seçenekler var canım oranında bir artısı herşey bir sırada fazla ara sokak gezmiyorsun :34:

offf çok güzel bir menü :56:
Sende geeel;)
he ya, ne rahat zamanlarmış..
istediğin saatte yat, istediğin saatte kalk.
dışarı mı çıkacaksın, hazırlan git.
9 aylık hamileyken bile çıkıp gidiyordum, şimdi git gidebilirsen.. :37:

oh ne güzel.. bütün aile toplansın, vardır bunda da bi hayır :34:

mönün de yarınki mönüme benziyor.
mercimek çorbası, mantı, zeytinyağlı yaprak sarma ve muhallebili kadayıf düşünüyorum.
et kavurmayı kendimiz için yaptım, abime vermem :27:
Valla bende gidip kadayıf aldım, kadayıflı muhallebi yapıcam, topikte bu kadar konuşulduğunu bilmiyordum:1: sıvı krema yok şimdi krem şanti katsamm???
Gunaydin canlar su muhallebili kadayiftan illa banada yaptiracksnz canim cekti yahu bahaneyle de misafir cagirmis olurum ;)
Bende yapmışım farkında olmadannn:1:
Bence dediğin açıklama ile zarfta vermen gayet uygun canımcım ;)

1,5 ay oldu teyzesi ve uzadı şekil almaz oldu. Şimdi baya kısa ve güzel ;)

Hay maşallah :) ben zaten çalıştığım için öyle bi imkanım yoktu :)

Düdüklüde pişiriyorum; lokum gibi oluyor ;) bigün düdüklüm olmazsa hiç et yapamam sanırım :p

Menü süperrrr. Bana niye teşekkür etmiyosun kızzz (bknz: alıngan sinir insan modeli :D)

Cevizini biraz daha fazla koy ozaman ;)

Bence sen kesinlikle becerirsin bu işi. Bi dene bayram sonrası ;)

Ben genelde sabırsız olduğum için makasla kesip kesip öyle kavuruyorum ;) uzun kadayıfı kavurması zor oluyor ya o yüzden ufaltıyoruz. Yoksa kavruldukça o zaten kırılıyor...
Senle dün o kadar konuştuk yaa;) onlar bugün açtı konuyu o yüzdenn.
Valla et süper görünüyordu.

Dur kapı çaldı bunu sonra cevaplayım:))

Sende geeel;)

Valla bende gidip kadayıf aldım, kadayıflı muhallebi yapıcam, topikte bu kadar konuşulduğunu bilmiyordum:1: sıvı krema yok şimdi krem şanti katsamm???

Kimi tariflerde krem şanti görmüştüm.

Benim de eski gömleklerim dar geliyordu aynı sorun:) eşim kızıyordu o yüzden 4 tane gömlek aldım
Mudoya kesinlikle bak resmen gömlek cennetiydi çok şaşırdım her renk her tarz var 30-40 tl civarı
hi hihiiii :1: canım, gömleklerim dar diyordun ya,
eveeet..
ben de yeni gömlekler aldım.. ahahahah :9:

Allahım çocuğu sünnet etmiyorlar, saçını traş edecekler, nasıl tutamıyoo:37:
erenköy civarında çok tatlı bi berber var, çocuk berberi.. Allahım dışındaki süslemeleri falan görüyorum, içeriyi nasıl merak ediyorum.. sandalyesi özel, oyuncak gibi oturuyor çocuk, ön barında oyuncaklar var. onunla oynarken berber şak şak hallediyor:1:

çocuktan çocuğa fark var. bizimki çok kıpraşmıyor. suyla oynamaya odaklandığı için rahatım.
ama kayma riski fazla, hem otururken. hem banyodan çıkarken. mutlaka ayağın altında kuru sağlam bi şey olmalı:18:
ben böyle çok rahat ettim. ama kışa napıcam bilmiyorum.

.evde gıyrdırmek ıcın rahat edebılecegı..sız evde ne gıydırıyosunuz arkadslar?varmı tavsıyenız nasıl bısey alayım..ortapedık olsun dıyorum yalınayak basmaktan ayak tabanı duzlesır mı dıye bı dusunceye kapıldım..
aleyküm selam canım.
ben evde hiçbirşey giydirmiyorum. dışarıda da yere basacaksa o an giydiriyorum ayakkabılarını.
sonra yine çıkartıyorum. düztabanlık konusunda endişe etme. hiçbirşey olmaz.
hoş ben bebekken ayakkabılarımı özel ortopedik yaptırıyorlarmış:53:
annem hiç ayağından çıkarmazdık, eve gelince altını silerdik öyle dolaşırdın diyor.
neymiş ayaklarım güzel olacakmış.
size bi fotoğraf koyardım ama.. zevkiniz bozulmasın şimdi :9::27:

Avm, akşama yeni evli bir çifte ilk defa gideceğiz. 2 çocukla onları hayatından bezdirir miyiz acaba:27:

Nereye gitti? Döner belki ..

Bu tatlının dezavantajı fazla beklememeli. Kadayıfı fazla kavur, üstüne servis edileceği zaman eklesinler bence.

Bizde 2 kova var. Feyzayı birinin içine koyuyorum, diğerine de suyunu dolduruyorum. O şekilde ben fazla ıslanmıyorum. Feyza fazla sağa sola gidemiyor. Tek yıkayacaksın o yöntemi tavsiye ederim. Feyza zaten ayakta durmayı sevdiği için canına minnet oluyor.
ahahah, nasıl gözleri korkar şimdii:9:

nereye gittiğini bilmiyorum ama dönmez, pazar arabasını da yanına aldı.
ki kendisi akşam pazarında alışverişi felsefe edinmiştir:ssz:

bak ben de bunu düşünüyordum.tatlıyı bugün yapsam yarına ne olur diye, ama muhallebi sıvı, kadayıf çıtırlığını kaybeder mi diyordum.. sen yetiştin..:54:

ben duşun fıskiyesiyle yıkıyorum, ayşecik kucağımda. seninkisi daha güç sanki..
feyza ayakta durmayı seviyor da. sağa sola atılmıyor mu, ya kayarsa?:18::26:

bende pendigi merak ediyorum:52: su kucuk kizcem de büyüsün :51:
bir zamanlar tesettür giyimde fatih vardı.
şimdi onun karşılığı anadolu yakasında pendik. hiç karşılara gitmeye gerek yok :51:

hi hihiiii :1: canım, gömleklerim dar diyordun ya,
eveeet..
ben de yeni gömlekler aldım.. ahahahah :9:

ahahah, nasıl gözleri korkar şimdii:9:

nereye gittiğini bilmiyorum ama dönmez, pazar arabasını da yanına aldı.
ki kendisi akşam pazarında alışverişi felsefe edinmiştir:ssz:

bak ben de bunu düşünüyordum.tatlıyı bugün yapsam yarına ne olur diye, ama muhallebi sıvı, kadayıf çıtırlığını kaybeder mi diyordum.. sen yetiştin..:54:

ben duşun fıskiyesiyle yıkıyorum, ayşecik kucağımda. seninkisi daha güç sanki..
feyza ayakta durmayı seviyor da. sağa sola atılmıyor mu, ya kayarsa?:18::26:

bir zamanlar tesettür giyimde fatih vardı.
şimdi onun karşılığı anadolu yakasında pendik. hiç karşılara gitmeye gerek yok :51:
Yeni evliler ya evleri de gıcırdır:27: şenlikli bir akşam olacak sanırım:))
Senin Kv gezenti desene:) neyse haftasonu çıkarsın inşallah.
İyi anlatamadım sanırım. Büyük banyo kovaları var ya, ondan 2 tane var. Biri oğlumun biri de kızın. Duşakabinin içine 2 kovayı da koyuyoruz. Kovalardan birini şöyle sudan geçiriyoruz, soğuk gelmesin tenine diye.. Sonra feyzayı kovanın içine koyuyoruz, boşken. Sonra diğer kovadaki suyu bir kap yardımıyla dökmek suretiyle çocuğu yıkıyoruz:) sona doğru fezanın içinde bulunduğu kova dolmaya başlıyor ama belinin biraz üstüne anca gelir. Kayma riski yok. Çocuk suyun içine çömelmeye falan çalışıyor ama o da eğlence oluyor, ben zaten sürekli başındayım. En son çıkarıp baştan aşağı bir daha su döküyorum tamam.

Pembişim sana şunu yazacaktım; banyoya yere birşeyler serip( nfk nın anlattığı gb) kirli kıyafeti olur, ben genelde lif seriyorum. Üstüne oturtup önüne de şampuanları yığdıkmı iş tamam. Bütün banyo boyunca o şampuanları açmaya çalışırken ben onu yıkıyorum. Arada bir bana bakıp kahkaha atıyor, suyu buldu ya:) böyle denesene bi... Küvette yıkamaktan daha kolayıma gelmişti benim.

Dün soğuk çorba yapmıştım aklımca. Yoğurt ekşi çıktı, pek rağbet görmedi. Onu yumurta ve un katıp sıcak hale getirdim, mercimek çorbasından vazgeçîp...
Yoğurt çorbam hazır...
Zeytinyağlı fasülyem hazır...
Mantı dolapta son dakka pişecek...
Eti kavurdum lakin az oldu sanırım takviye gerekecek...
Pilav son dakka...
Kadayıflı muhallebim hazır...( krem şanti kattım umarım güzel olmuştur)

Yeni evliler ya evleri de gıcırdır:27: şenlikli bir akşam olacak sanırım:))
Senin Kv gezenti desene:) neyse haftasonu çıkarsın inşallah.
İyi anlatamadım sanırım. Büyük banyo kovaları var ya, ondan 2 tane var. Biri oğlumun biri de kızın. Duşakabinin içine 2 kovayı da koyuyoruz. Kovalardan birini şöyle sudan geçiriyoruz, soğuk gelmesin tenine diye.. Sonra feyzayı kovanın içine koyuyoruz, boşken. Sonra diğer kovadaki suyu bir kap yardımıyla dökmek suretiyle çocuğu yıkıyoruz:) sona doğru fezanın içinde bulunduğu kova dolmaya başlıyor ama belinin biraz üstüne anca gelir. Kayma riski yok. Çocuk suyun içine çömelmeye falan çalışıyor ama o da eğlence oluyor, ben zaten sürekli başındayım. En son çıkarıp baştan aşağı bir daha su döküyorum tamam.
macera dolu bi akşam :27::9:
banyoyu şimdi anladım, ben leğenin içinde ayakta duruyor gibi anladım, nasıl anladımsa:37:

Dün soğuk çorba yapmıştım aklımca. Yoğurt ekşi çıktı, pek rağbet görmedi. Onu yumurta ve un katıp sıcak hale getirdim, mercimek çorbasından vazgeçîp...
Yoğurt çorbam hazır...
Zeytinyağlı fasülyem hazır...
Mantı dolapta son dakka pişecek...
Eti kavurdum lakin az oldu sanırım takviye gerekecek...
Pilav son dakka...
Kadayıflı muhallebim hazır...( krem şanti kattım umarım güzel olmuştur)
senin kv çok şanslı, temizlik yapamadım falan diyorsun da
her gün sofrayı kuşsütü eksik döşüyorsun:42:

biz de ayşecikle çıktık, biraz gezdik. markete gittim, yaprak ve mulallebili kadayıf için malzemeleri aldım
birkaç tane de kavanoz kapağı. ayşeciği uyutabilirsem şu konserve işine girişmeyi düşünüyorum :6:
akşam gece uykusuna yattıktan sonra da nasılsa namazım yok, sarmaları sararım.

bu tatlıyı ben arkadaşta yemiştim ilk kez. hatta beraber yaptık, ben kavurdum kadayıfını.
o muhallebisini yaptıktan sonra içine toz krem şanti eklemişti.
iki türlü de oluyor demekki.. hadi bakalım, bu akşam yorumları bekliyorum.. :31:

onlara ayrı yapacağım mecbur çünkü bayramın ilk günü kayınvalıdemlerde kahvaltıda olacağız sonra bayramlaşma falan derken öğleden sonrayı buluyor annemlere gitmemiz eee o arada annemlere misafir gelirse ne vercem diye panik yapar şimdi ben gidip en iyisi orda yapayımda içi rahat etsin:34:
bence sen mantı yapabildiğine göre baklavayıda yaparsın:34:

canım kadayıf dondurucuda donup cıkardıktan sonra zaten elinle ufalasan bile oluyor :34:

ayyy ne yapcaz şu banyo işini yaa:18:

Sende geeel;)

denk geldi demekki :34:

Back
X