Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Alıntı bile yapacak halim yokkkkkkk :)

Gezdik tozduk geldik :) derimodda manyak indirim var!! Bir sürü çanta alasım geldi nfkcım lcwde birrr sürü uzun kollu gömlek vardı rengarenk.
Derimoda uğramalı o zaman
pembiş, portakal ağacından yapıyormuş tarifi.
peki arya ve şeker portakalımm, siz nasıl yaptınız muhallebisini?
şimdi bakıyorum, kimisinin içinde yumurta var, kimisi nişastayla kimi unla..
Ben de portakal ağacından.

Mısır yerine buğday mı kullansam buğday nişastası daha çok seviyorum da mısır güzel oluyo mu bir de 6 yemek kaşığı çok değil mi bir de ben 250 gram aldım nolcak şimdik :)
Mısır kullanmanı tavsiye ederim, ben hep onunla yapıyorum bu tatlıyı.
Bir de 6 yk olan ne?
Burada 2 Türk kahvesi fincanı şeker, ha azalatılabilir..

Dur, şimdi anladım.
250 gr fazlasıyla yeter, buradaki kadayıf bende hep artmıştır zaten.
Şekeri azaltsbilirsin.

Ben de portakal ağacından.
anlaşıldı, portakal ağacından yapılacak

evde bugday nişastası var, ama özel bi sebebi var demek mısır diyorlarsa, mısır nişastası alırız..

eşim aradı, iftara dışarı gidiyormuşuz, bi sevindirik oldum

Portakal ağacı forever
Ya ikisi aynı olmuyor diye biliyorum, kıvamı farkedebilir.
İftara dışarı gitmek candır

6 yemek kaşığı toz şeker kadayıf için çok geldi bana ama demekki değil tamamdır başlıyorum tatlıyaaaa
Ya ben kadayıfı hep fazla kavururum ve şekeri artırmam. Eğer sende tam olarak 250 gr kadayıf varsa ve şekeri fazla sevmiyorsan azalt bence.
Ben muhallebide de azaltırım, şekeri çok kullanmıyorum.

6 yemek kaşığı toz şeker kadayıf için çok geldi bana ama demekki değil tamamdır başlıyorum tatlıyaaaa
gazan mübarek olaa!!
sen de yap, yarın tecrübelerini paylaş benimle

Portakal ağacı forever
Ya ikisi aynı olmuyor diye biliyorum, kıvamı farkedebilir.
hmm, bak ben kıvam açısından ikisinin aynı olmadığını bilmiyordum :44:

slm bayanlar ben goktugsaba kullanici adimi degistirdim
gunlerdir giremiyorum cumartesi insallah memleket yolcusuyuz hazirlik telasindayiz
ben bayramlik isini halletmistim yarin cikip akrabalara hediyeler cocuklara oto koltugu ailicam
nfk bacim lcw de guzel seyler cok ben kendimede cocuklarada ordan aldim
umraniye bize cok yakin genelde ordan yaapiyorum alisverisi butun cadde ustunde istedigin magazayibulabilirsiniz
tekbir ve yasmak guzel tesetturlu bayanlar icin

sebmrey, canım sen kendini tanıttın di mi?
göktuğsaba nın yeni nicki

Kadayıf 3 saate yakındır buzlukta ama hiç sertleşmemiş desem yeridir hiç de kırılacak gibi değil nasıl yapıcam anlamadım ya ben bildiğin donacak sandım çıkınca :44:

Evet kusmuyorlar da artık zaten:)

Kuru kafa mı
Ergenlikte kullanıyordum ben öyle şeyler:)

Ergenlikte bolbol kullandım. Ama ozamankiler haşin kurukafalardı; bunlar parlaklar ve taşlılar. Yani kokoş kurukafalar

kimi tarifte 3 yemek kaşığı şeker diyo kiminde 6 yemek kaşıgı garanti tarifi olan beri gelsin lütfennnn hemen yapicimm iftara kadar soğumayacak ama sonra yeriz olsun

Valla naptın bilmiyorum ama 6 iyi idi :)

Ohhh çok sevindim :)

yoksa ben de pembiş gibi makasla mı keseyim

neyneysee acil cevap piliizzz

Gecikmiş cevap olacak ama keseydin iyiydi :)))

Kuşum onca uzun kadayıfları yakmadan tencerede kavurmak çooook zorrrrrr.

İncirli tatlı forever yaaaaa. Biz de çok çok seviyoruz :)

Canım ben muhallebisini portakal ağacının ölçüleriyle yaptım ama evde krema yoktu ayrı bir kapta krem şanti çırpıp karıştırdım. Kadayıfı da direk küçük küçük doğrayıp üstüne tereyağ ve sıvıyağ gezdirip göz kararı da şeker serpiştirip fırınladım. Ama daha tatlının tadına bakmadım. Bakınca yorumlayım en iyisi
Ne duygulanır insan bunlsrı görünce
pembiş, portakal ağacından yapıyormuş tarifi.
peki arya ve şeker portakalımm, siz nasıl yaptınız muhallebisini?
şimdi bakıyorum, kimisinin içinde yumurta var, kimisi nişastayla kimi unla..
Birsürü tarif var haklısın, benimde sabah aklım karıştı. Pembiş burdan yapıyorsa bi bildiği vardır deyip portakal ağacında karar kıldım:))

Bu akşam ilk defa bayat ekmek pizzası yaptım. Çok sevdiklkkk. Tabi aslında benim bayat yarım pidem vardı; ona ek olarak buzluktan köy ekmeği ve normal ekmek çıkardım :) baya çeşit oldu hamuru yani ama çok güzel ve yumuşacık!! Artık kalan ekmekleri buzluğa atar atar yaparım inşallah

Valla yufkacıya kadayıf dedim verdi normal bildiğin kadayıftı ama donmadı bende pembişten duyduğum üzere az biraz kestim az biraz da saç yolar gibi yoldum sinirimi kadayıftan çıkardım tüm gerginliğimi atmış oldum ama son durum bildiriyorum harika olduu
Tarif için teşekkürler ediyorum herkeslere...
Ayrıca busmaicim ben bu tarifi burada vermekten dilimde tüy bitti çok güzel çok güzel diye hatta nfk kaydettim falan da demişti ama yapan olmadı ne çok şey kaçırıyorlar değil mi benim ve eşimin hatta tüm misafirlerimin favori tatlısıdır ....

Benim eşim böyle bişey yapsam baya takdir eder beni genelde bozuyorum diye bazı şeyleri baya bir tripleniyor fikir müthiş tat da güzel diyosun deneyicem inşallah cünkü pideler özellikle çok kısa sürede bayatlıyor bi garip oluyor...
Tüm bu ekmek türlerini nasıl harmanladın peki ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…