Born,
Garanti tarif portakal ağacı canım, krema ile.. Sadece nişastayı 2.5 yemek kaşığı at.
portakal ağacı: Muhallebili Kadayıf
Derimoda uğramalı o zamanAlıntı bile yapacak halim yokkkkkkk :)
Gezdik tozduk geldik :) derimodda manyak indirim var!! Bir sürü çanta alasım geldinfkcım lcwde birrr sürü uzun kollu gömlek vardı rengarenk.
Ben de portakal ağacından.pembiş, portakal ağacından yapıyormuş tarifi.
peki arya ve şeker portakalımm, siz nasıl yaptınız muhallebisini?
şimdi bakıyorum, kimisinin içinde yumurta var, kimisi nişastayla kimi unla..
Mısır kullanmanı tavsiye ederim, ben hep onunla yapıyorum bu tatlıyı.Mısır yerine buğday mı kullansam buğday nişastası daha çok seviyorum da mısır güzel oluyo mu bir de 6 yemek kaşığı çok değil mi bir de ben 250 gram aldım nolcak şimdik :)
anlaşıldı, portakal ağacından yapılacakBen de portakal ağacından.
Mısır kullanmanı tavsiye ederim, ben hep onunla yapıyorum bu tatlıyı.
Bir de 6 yk olan ne?
Burada 2 Türk kahvesi fincanı şeker, ha azalatılabilir..
Portakal ağacı foreveranlaşıldı, portakal ağacından yapılacak
evde bugday nişastası var, ama özel bi sebebi var demek mısır diyorlarsa, mısır nişastası alırız..
eşim aradı, iftara dışarı gidiyormuşuz, bi sevindirik oldum
Ya ben kadayıfı hep fazla kavururum ve şekeri artırmam. Eğer sende tam olarak 250 gr kadayıf varsa ve şekeri fazla sevmiyorsan azalt bence.6 yemek kaşığı toz şeker kadayıf için çok geldi bana ama demekki değil tamamdır başlıyorum tatlıyaaaa
gazan mübarek olaa!!6 yemek kaşığı toz şeker kadayıf için çok geldi bana ama demekki değil tamamdır başlıyorum tatlıyaaaa
hmm, bak ben kıvam açısından ikisinin aynı olmadığını bilmiyordum :44:Portakal ağacı forever
Ya ikisi aynı olmuyor diye biliyorum, kıvamı farkedebilir.
Evet kusmuyorlar da artık zaten:)
Kuru kafa mı
Ergenlikte kullanıyordum ben öyle şeyler:)
kimi tarifte 3 yemek kaşığı şeker diyo kiminde 6 yemek kaşıgı garanti tarifi olan beri gelsin lütfennnn hemen yapicimm iftara kadar soğumayacak ama sonra yeriz olsun
anlaşıldı, portakal ağacından yapılacak
evde bugday nişastası var, ama özel bi sebebi var demek mısır diyorlarsa, mısır nişastası alırız..
eşim aradı, iftara dışarı gidiyormuşuz, bi sevindirik oldum
yoksa ben de pembiş gibi makasla mı keseyim
neyneysee acil cevap piliizzz
Sendeki yaş kadayıf mı born
Direk tereyağda kavursana buzluğa gerek yok
Portakal ağacından süper bi tatlı daha var: incirli tatlı
Ben çok yaparım eşim de çok seviyo
portakal ağacı: Yeşil Mercimek Salatası ve İncirli Tatlı
Canım ben muhallebisini portakal ağacının ölçüleriyle yaptım ama evde krema yoktu ayrı bir kapta krem şanti çırpıp karıştırdım. Kadayıfı da direk küçük küçük doğrayıp üstüne tereyağ ve sıvıyağ gezdirip göz kararı da şeker serpiştirip fırınladım. Ama daha tatlının tadına bakmadım. Bakınca yorumlayım en iyisimacera dolu bi akşam
banyoyu şimdi anladım, ben leğenin içinde ayakta duruyor gibi anladım, nasıl anladımsa
senin kv çok şanslı, temizlik yapamadım falan diyorsun da
her gün sofrayı kuşsütü eksik döşüyorsun
biz de ayşecikle çıktık, biraz gezdik. markete gittim, yaprak ve mulallebili kadayıf için malzemeleri aldım
birkaç tane de kavanoz kapağı. ayşeciği uyutabilirsem şu konserve işine girişmeyi düşünüyorum
akşam gece uykusuna yattıktan sonra da nasılsa namazım yok, sarmaları sararım.
bu tatlıyı ben arkadaşta yemiştim ilk kez. hatta beraber yaptık, ben kavurdum kadayıfını.
o muhallebisini yaptıktan sonra içine toz krem şanti eklemişti.
iki türlü de oluyor demekki.. hadi bakalım, bu akşam yorumları bekliyorum..
Ne duygulanır insan bunlsrı görünceakşam dışarda iftar yalan oldu eşim mesaiye kalma ihtimali yüksekmiş:26:
bende şimdi pasta söyledim üzerinede yazı yazın dedim
" En Fedakar ABLA
En Mükemmel HALA
En Yardımsever GÖRÜMCE
İyiki Doğdun
İyiki Varsın" yazacak..
Birsürü tarif var haklısın, benimde sabah aklım karıştı. Pembiş burdan yapıyorsa bi bildiği vardır deyip portakal ağacında karar kıldım:))pembiş, portakal ağacından yapıyormuş tarifi.
peki arya ve şeker portakalımm, siz nasıl yaptınız muhallebisini?
şimdi bakıyorum, kimisinin içinde yumurta var, kimisi nişastayla kimi unla..
Sendeki yaş kadayıf mı born
Direk tereyağda kavursana buzluğa gerek yok
Portakal ağacından süper bi tatlı daha var: incirli tatlı
Ben çok yaparım eşim de çok seviyo
portakal ağacı: Yeşil Mercimek Salatası ve İncirli Tatlı
Bu akşam ilk defa bayat ekmek pizzası yaptım. Çok sevdiklkkk. Tabi aslında benim bayat yarım pidem vardı; ona ek olarak buzluktan köy ekmeği ve normal ekmek çıkardım :) baya çeşit oldu hamuru yani ama çok güzel ve yumuşacık!! Artık kalan ekmekleri buzluğa atar atar yaparım inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?