• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

asmalı konak iyi de, senden hanım ağa olur mu bilmem.
fazlaca tatlı ve anaçsın :1:

canimmmmm yüzümde güller açtı:16::31: dört köşe oldum valla:21: bilmukabele canım
benden hanım ağa olmaz evet temizlikciye bile utana sıkıla iş veriyorum .. neyse asmali konagim olsun geline veririm işi hahahhhaaa :9:
ay ben bunlari yaziyiyorum ciddiye almayin haa ilerde kizinizi vermezsiniz sonra

malzeme murdar olmasın da, her türlü yirik :125:

eskiden annem keke tatlıya falan kullanırdı karbonatı, son yıllarda hep kabartma tozu.
alayım, ben de denerim karbonatlı..

Her türlü yiyen surat :125: sizi böyle hayal ettim de:9:
Çok yenmeyecek gibi olduysa, keki paramparça yapıp mozaik pasta gibi değerlendirebilirsin belki :56:
Kizlar acil bizim de pipi etrafinda kirmizilik olustu ama sdc orda ve gobek etrafi aysecige ve aryayada olmustu ya farkli.olarak hicbisi yedirmedim ama deniz kum falan mi dokundu ki napsam yaa
Çok geçmiş olsun ...

Borncum kumdan olabilir. Ufacık ufacık taneler tahriş edebiliyolar. Bi de denizin tüm kiri onlara çıkıyo malum. Çok kumda oynatma bakalım ne olacak.

Kızlar geçmiş olsun ve tüm güzel dilekleriniz için teşekkürler. Bugün oğluş çok daha iyi. İlaç milaç alıp başlamadık dün nöbetçi eczanede yok diye. Bugün sabahtan kudurmaya başladı oğlum. Kaka rengi de sarı olmuş teyzemiz söyledi. Ben gece hiç uyumayınca bakıcı geldiğinde 1,5 saat uyudum.

Ben de kekin elmalı versiyonunu yaptım bakalım fırında şimdi. 170 dereceye attım bişi denmemişti ama...??? Kek hamuru baya katı oldu ama fırını şimdi kontrol ederken içi hala cıvıktı. Kuduruk oğlumla çok zor bişi yapmak y teyze de yetişemiyo. Şimdi fırından çıkardım sütü döküyorum bakalım. Ay bu arada tarihi geçmiş yoğurdun ve teyze ondan oğluma çorba yapıp bi güzel içirdi!!! İnşallah bişi olmaz :/
Çok sevindim iyi olmasına Efe'nin ,
Tarihi geçmiş Yoğurttan da bir mahsur olmaz inşaallah ..

ayşecik, sürekli memede:36:
doğru düzgün emmiyor da, kendini sakinleştirmek avutmak için meme hep ağzında.
dudak tiryakisi gibi. arada bi ısırıyor, mıncıklıyor, çekip uzatıyor, bırakıyor tekrar yakalıyor..
artık acımaya başladı:25:
Diş çıkartma döneminde böyle yapıyor Selim de.
Ama 1 yaş sonrası bilinçlenİp memeyi sütü iyice bildiklerinden daha da bir düşüyorlar, en güzeli 1 yaşında kesmek, ama kıyamam yazık tontişlere :54:
Ayy yediniz beni yaa aynı tarifle 5 farklı sonuç:1:
1,5 su bar unla katı olması imkansız pembiş unu fazla mı koydun
Nfk cim işin sırrı karbonattaydı maalesef :) onu supangle yap sen, parçala kaselere üstüne de puding dök:)
Kazanan neyneyse :9:
:1:
:9:
Malzemelerin ölçüsü , markası, fırın, pişirme süresi, vs vs...başarıyı etkileyen birçok etken var tabii :1:

selam kızlar
dün gece bı kabustu ya,9 da uyudu gece 12 de uyandı ama uykusunu almış gayte keyflı,hıc yapmazdı böyle.resmen oyun ıstıyor,saat 1 e kadar oynadık tekrar uyuttum uykuya zor daldı,sabaha kadar da yarım saatte bır uyandı.uykusuzum sersem sepelek bı halım var,üzerine ilaç sıkılmış sinekler gıbı.

saolcanım amın hepsını nazarlardan korusun rabbim
eşim sormadı cunku sayfayı kapatmıştım geldıgınde bir de sıgara almaya yolladım eve gırer gırmez,pinti kocam bende sigara olacağını dusundugunden sıgara almadan geliyor eve

ben gazide okudum canım
bugun temızlık gunun ha,çocukla zor oluyor be bacım,dun ceylını annanesı alıp götürdü Allahtan rahat oldu,varsa senınde bırakabılecegın bır yer bırak tavsıye ederım,

aha benım dünür:)

canım ıyı tatıller

tatil külfet artık bıze her anlamda ya,tatıl deyınce bı yoruluyorum önce

nasıl ya patlattı dudağını,öyle dikişlik falan mı allah korusun,geçmiş olsun ayşecike

kocam kk açsa da hangı başlıkta yazdığımı nıckımın ne olduğunu bılıp beceremez zaten,benım koca ınternet özürlüdür.zaten ben de çıkış yapıp gidiyorum kk den

senı anca malıkane paklar,şöyle asmalı konak gibim:)

kafana göre takıl bacım nema problema:)

eskıden annem de karbonat kullanırdı,şimdi kabartma tozu
ama bakıyorum da bazı tariflere sankı karbonata bı gerı dönüş var gıbı

kum da olabılır,sıcaktan da olabılır canım,bez bölgesinden başlamışsa en sıcak ve rahatsızlık veren yer orası.totosunu sık sık yıkayıver bi de bepanten gıbı bir şey sürsen ıyı gelır bence,tenlerı cok hassas herseyden etkılenmıs olabılır

geçmiş olsun bır nebze de olsa ıyı sanırım,çok sevındım.

naapsın anacığının memesınden medet umuyor ,dişleri rahatsız edıyordur kuzuyu

Aynen tatile gitmeden bir iki gün evvelinden yorgunluk başlıyo
Dönüşte de aynı şekilde, ne anladım Ben bu tatilden :24: sağolasın canım :3:
Evet daha doğal olduğu için karbonata dönüş var...

bugün kek yapma gunu mu,herkese bı gayret gelmiş,kek yapıyor:) bu temmuz annelerı pek becerıklı:)
ceylınle ben kek mek yapamıyorum sız nasıl becerıyosunuz ya maşallah
ben mutfağa gırınce başlıyo bacaklarıma tırmanmaya,başını da totoma yaslıyor,hareket etmem mumkun değil.

Mutfakta ;onun boyuna göre olan bir dolap veyahut çekmece ona göre düzenlenir; plastik renkli ilgisini çekecek Şeylerle...yaramaz tontiş oradaki alet edevatı incelerken hızlı hızlı kek çırpılır :9: sıkılırsa da napalım azıcık ağlama azıcık bacağa yapışma idare ediyoruz :emir_bebek:

kızlar ben Türk malı kimyasal içermeyen temizlik ve kozmetik ürünleri üreten bir firma adı duymuş bulunmaktayım, 2 yaşında kızı olan teyzemin gelininden. Evinde ne kadar kimyasal varsa atmış ve bütün ürünlerini almış. İnternette biraz araştırdım bilen eden var az da olsa... Çoğunuz eminim ilk defa duycaksınız ismi: Ersağ. Kullanan veya bilgisi olan var mı? Ben açıkçası bi kaç ürününü denemek istiyorum. ister istemez kullandığımız bulaşık deterjanı vs. kalıntı bırakıyo hatta şampuan konusunda baya şüpheye düştüm ben doğduğundan beri johnsons baby kullanıyorum içeriğinde zararlısı yokmuş gibi ama kimyager değilim bilemiyorum:44:

Ersağı duydum denemek de istiyorum özellikle bulaşık makinesi çok rahatsız ediyo beni tabletle yıkanan bulaşıklar kokuyor çıktığında
Ben doğal pazardan bi detarjan almıştım ama o da pek iyi değil çok matlaştırdı sonet markası..

2 yumurta ve 1,5 su bar şekeri çırp
yarım su bar sıvıyağ ekle çırp.
ayrı bir kapta 1,5 su bar un, 1,5 tatlı kaşığı karbonat ,bir tutam tuz, 2 tatlı kaşığı tarçın kaşıkla karıştır
hepsini beraber karıştır biraz ceviz içi ve 3-4 tane elma veya armut rendesi ekle
dikdörtgen borcamda pişir
piştikten sonra üstüne 2 kepçe soğuk süt dök

püf noktaları veriyorum. öhö öhöö (ben yapamadım, sen yap bacım :ssz:)
-özellikle karbonatla yapılacak ki yumuşak olsun.
-ölçüler tam, meyveyi ekledikten sonra kıvamı cıvık diye un ekleme sakın :1:

sirke doğal bi temizleyici, ben de bulaşık makinesinde kullanıyorum.

yürüme meselesine gelince ayşecik 9,5 aylıken emeklemeye başlamıştı.
yaşına girdiğinde 2-3 adım atıyordu, şuan adam akıllı düşmeden yürüyor.
ama an meselesi. Allah yürü ya kulum diyecek yaniii:1:

O kadar çok bahsi geçti ki canım istedi :1:ben de deneyeceğim
Busmai' nin armutlu kek yarışmasına dahil olayım bakalım :9:

tarif için saol canım,tüh sütüm yok ya
püf noktalı tarif cok severim:)

ben de tek elinden tuttuğumda yuruyebılıyor bazen dengesını kaybediyor ama düşmüyor,guzel yuruyor,ama kendı kendıne yuruyemıyor,annemın dediği gibi demirden dayak,allahtan ayak:)

Tek elden tutarak yürüyorsa biraz vakit geçince başlıyorlar yürümeye, benim iki tontiş de öyle oldu.. Şu hâli en güzeli vallahi; yürüme sonrası koşmayı da öğrenince fena, zaptedemiyorsun :2:

arkadaşlar yazıcam yazıcam unutuyorum
üzerime vazıfe değil de neden hazır yoğurt tuketıyosunuz.ben guvenmıyorum en doğal olanına bıle
evde kendım sut alıp yoğurt mayalıyorum,bi de eczaneden probiyotık toz aldım,süte karıştırıp oyle mayalıyorum,hem yoğurdun tadı ekşi de olmuyor daha güzel oluyor.

:)) çene benım de dusuk de fırsat verse ceylın,fırsat vermedıgı böyle,bi de verse sen dusun artık:)

olmamıııı:)
En güzeli ve lezzetlisi evde yapılanı :56: afiyet olsun size :49:
Çenesi düşükler grubu da diyebiliriz o zaman nfk cım ;)

Son düzenleme:
canimmmmm yüzümde güller açtı:16::31: dört köşe oldum valla:21: bilmukabele canım
benden hanım ağa olmaz evet temizlikciye bile utana sıkıla iş veriyorum .. neyse asmali konagim olsun geline veririm işi hahahhhaaa :9:
ay ben bunlari yaziyiyorum ciddiye almayin haa ilerde kizinizi vermezsiniz sonra
fıtratın yüzünden okunuyor canım senin :31:

ama hepimizin içindeki potansiyel kv lik enerjisi yadsınamaz :36::27:

Malzemelerin ölçüsü , markası, fırın, pişirme süresi, vs vs...başarıyı etkileyen birçok etken var tabii :1:

O kadar çok bahsi geçti ki canım istedi :1:ben de deneyeceğim
Busmai' nin armutlu kek yarışmasına dahil olayım bakalım :9:
gel hanım geeeeel!
busmainin meşhur armutlu ıslak keki burrrdaaaa!:24:

sen de dene bakalım, birincilik için şansın var.
benim sonuncu olmam, normal. biraz yeneteneksizlik biraz bilgi eksikliği.
''bi de ilk olmanın dezavantajını yaşadım ben'':9::9::9:

battı fishing yan going!

çıkardım fırından, boca ettim sütü üstüne..:9::9::9:
Battı balık yan fishing değil miydi o:)) biz öyle derdik:p
Eğer olmadıysa ay çöreği yapabilirsin kekini. Seviyorsanız tabi.
Portakal ağacında güzel bir tarif var.
Afiyetle yiyin inşaallah kuzum,
karbonatı aynı kabartma tozu gibi; tek kullanılmak paketlemişler geçen gün markette görünce bi deneyeyim dedim, sonuç süper,
Artık yeni favorim Pakmaya karbonat...
Oo lezzete pak diye bir reklam çıkıyor hatta, görmüşsünüzdür...o ses tonu hatırlanmaz mı zaten çok komik :1:
Reklamı görmedim. Tek kullanımlık karbonat iyi de benkaşıkla ölçmeyi seviyorum.
Bir de bizde karbonat eksik olmaz. Temizlikte de kullanıyoruz. Örneğin geçen çaydanlıkları karbonatla ovdum. Gayet güzel oldu ve kolayca durulandı. Hayatımızda çok fazla zehirli temizlik malzemesi var.
Kizlar acil bizim de pipi etrafinda kirmizilik olustu ama sdc orda ve gobek etrafi aysecige ve aryayada olmustu ya farkli.olarak hicbisi yedirmedim ama deniz kum falan mi dokundu ki napsam yaa
Kumdandır bence de. Erkek bebeklerin bez bölgesi hassas. Kum gitmiş de olabilir.

Borncum kumdan olabilir. Ufacık ufacık taneler tahriş edebiliyolar. Bi de denizin tüm kiri onlara çıkıyo malum. Çok kumda oynatma bakalım ne olacak.

Kızlar geçmiş olsun ve tüm güzel dilekleriniz için teşekkürler. Bugün oğluş çok daha iyi. İlaç milaç alıp başlamadık dün nöbetçi eczanede yok diye. Bugün sabahtan kudurmaya başladı oğlum. Kaka rengi de sarı olmuş teyzemiz söyledi. Ben gece hiç uyumayınca bakıcı geldiğinde 1,5 saat uyudum.

Ben de kekin elmalı versiyonunu yaptım bakalım fırında şimdi. 170 dereceye attım bişi denmemişti ama...??? Kek hamuru baya katı oldu ama fırını şimdi kontrol ederken içi hala cıvıktı. Kuduruk oğlumla çok zor bişi yapmak y teyze de yetişemiyo. Şimdi fırından çıkardım sütü döküyorum bakalım. Ay bu arada tarihi geçmiş yoğurdun ve teyze ondan oğluma çorba yapıp bi güzel içirdi!!! İnşallah bişi olmaz :/
Hadi çok şükür efe normale dönüyor.
Keki yaptığına göre ev de normale dönüyor.
Çorbadan da bir şey olmaz. Ne yazık ki hazır yoğurtlar bozulmuyor.
Eskiler ev yoğurdu bozulacak gibi olursa börek içi yaparlarmış, oradan teselli et kendini:)
:1:

hadi bakalım..
benimki hayal kırıklığı oldu. fırından almadan iyice kontrol ettim pişmiş mi diye
kabartma tozu ve unu artırmamdan mıdır bilmiyorum, tadı farklı sanki, sütü de dökünce iyice hamurlaştı..:100::30:
Canım benim hamurum çok akışkan değildi. Hatta armutla zor karıştırılır bir hale geldi. Bence artmuştu rendelemen armutu çok sulandırdı.

gel hanım geeeeel!

Hahahha dalga mı geçiyosun kız sen benle??? :))) yok yok bu tarifte bişi var. Zaten cadı busmaicim kaç derece fırın, önceden ısıtılmış mı, tahmini pişme süresi, zeki mürenin bizi görme olasılığı gibi biçok can alıcı noktayı belirtmemiş :) kocam bayılmış keke. Ben uyudum yine bi saat kadar o sırada bana mesaj atmış :) gerçi tarifle birlikte nfkcım sende de sorun vaar; sürekli bişileri kısıyosun tariften :p

Bir de bizde karbonat eksik olmaz. Temizlikte de kullanıyoruz. Örneğin geçen çaydanlıkları karbonatla ovdum. Gayet güzel oldu ve kolayca durulandı. Hayatımızda çok fazla zehirli temizlik malzemesi var.

Kumdandır bence de. Erkek bebeklerin bez bölgesi hassas. Kum gitmiş de olabilir.

Eskiler ev yoğurdu bozulacak gibi olursa börek içi yaparlarmış, oradan teselli et kendini:)

Canım benim hamurum çok akışkan değildi. Hatta armutla zor karıştırılır bir hale geldi. Bence artmuştu rendelemen armutu çok sulandırdı.

Canım dayanamadık çorbayı döktük. Neme lazım; çocuk iyleşirken beter olmasın diye...

Efecim huzursuzlanmaya başladı yine kötü olacak diye korkuyorum :( ilaçları da kullanamadım bana bi akıl verin ya. Eczacı bişilerle karıştırın öyle içirin demiş. İki ilaç da suya atılıp çözdürülen cinsten. E şimdi ben onları neye karıştırayım??? Meyve suyu zaten sevmiyodu oğlum bi de şimdi hasta olduğu için veremem. Bi de zaten iki üç kaşık yemek yiyen adamın yemeklerinin tadını bozarsam iyice yemez olur diye çorbaya da koyamam :( çıkamadım işin içinden.

Hahahha dalga mı geçiyosun kız sen benle??? :))) yok yok bu tarifte bişi var. Zaten cadı busmaicim kaç derece fırın, önceden ısıtılmış mı, tahmini pişme süresi, zeki mürenin bizi görme olasılığı gibi biçok can alıcı noktayı belirtmemiş :)
evet bence de, yoksa o kadannn da beceriksiz değilim yaneee:30:

gerçi tarifle birlikte nfkcım sende de sorun vaar; sürekli bişileri kısıyosun tariften :p
yok kııız, bu sefer valla kısmadım.
artırdım :30::9:

2 orta boy armut koydum ben.
tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra öyleki zor karıştırıyordum.
armutları rendeleyince su gibi oldular. haliyle onu ekleyince hamura, cıvık oldu..
oldu da oldu.. sorun bende yaniii:17:

2 orta boy armut koydum ben.
tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra öyleki zor karıştırıyordum.
armutları rendeleyince su gibi oldular. haliyle onu ekleyince hamura, cıvık oldu..
oldu da oldu.. sorun bende yaniii:17:

Sulu armut diye diye canımı çektirdiniz beeee yeter :) ne armutmuş!!

Yok yok tarifte var bişi (çamur mode on;)) yoksa bak tahinli kekin ne güzel olduydu dimi....???? Busmai gelince diyecekki size de kekinize de hahaha

valla on numero olmuştu tahinli susamlı kek, olsa da yesek :56:

busmai, selam verdi borçlu çıktı. iyi miii?:9::9::9:

(protestolardaki gibi melodik söylediğimi hayal edin)

''buuuuusmai uyuma, ıslak kekine sahip çık!!!'' :9:

zaten ayşeciğin yürümesini kutlamak için pasta alacak babası.. onu yiyicez biz.
armutlu ıslak kek de neymiş?! hıhhh!:63:

nfk-armutlu ıslak kek ilişkisi = tilki-uzanamadığı üzüm ilişkisi :9:

İnşallah bir sonraki hedefim o ;)

:))))))))))

Allah hep böyle güzel kutlamalar nasip etsin. Bizim kuşta hiçççç yürüme modunda bişiler yok.

Buradaki yazılarından bile anlaşılıyor kalp kıramayan, nazik biri olduğun,
Kvalide olunca da değişmezsin umarım :9:

gel hanım geeeeel!

Estagfurullah cnm belli olmuyor ki , bazen aynı tarif ve aynı malzemelerle yaptığın kek bile tutmayabiliyor,
senin şanssızlığın ; unda hile olabilir ondandır diye düşünüyorum :1:

Eveet ne yazık ki her yerimiz kimyasal dolu, bir yer temizliği için bile onlarca ürün mevcut.. Sonra onların üzerine yalın ayak bastıkça vücuda nüfus ediyormuş o pis kimyasallar :14: ben de sirke ile silerim yerleri ya da buhar makinesi ile

Canım dayanamadık çorbayı döktük. Neme lazım; çocuk iyleşirken beter olmasın diye...

Efecim huzursuzlanmaya başladı yine kötü olacak diye korkuyorum :( ilaçları da kullanamadım bana bi akıl verin ya. Eczacı bişilerle karıştırın öyle içirin demiş. İki ilaç da suya atılıp çözdürülen cinsten. E şimdi ben onları neye karıştırayım??? Meyve suyu zaten sevmiyodu oğlum bi de şimdi hasta olduğu için veremem. Bi de zaten iki üç kaşık yemek yiyen adamın yemeklerinin tadını bozarsam iyice yemez olur diye çorbaya da koyamam :( çıkamadım işin içinden.
Şırıngaya çekip ağzına azar azar sıksan..

Vallahi :1:

:9: kekin şanını kurtarmalısın gelip busmaicim; oysa ki sen ilk anlattığında çok imrenmiştim, hayal ettiğim keke :56:

Hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı hayırlı çok günlerini görüp sevinin inşaallah ....

nfk-armutlu ıslak kek ilişkisi = tilki-uzanamadığı üzüm ilişkisi :9:
Busmai istanbula elinde armutlu keki ile gelecek :9:

Son düzenleme:
ee
Estagfurullah cnm belli olmuyor ki bazen aynı tarifler aynı malzemelerde yaptığım kek bile tutmayabiliyor,

:9: kekin şanını kurtarmalısın gelip, oysa ki sen ilk anlattığında çok imrenmiştim hayal ettiğim keke :56:

hmmm.. eveeeet, suçlu un olabilir.:15:
şeker de olabilir.. belki de yağ.. yumurta da masum değil:27:

ne kekmiş arkadaş?
koca temmuz topiğini bu derece meşgul etti..
yatıyoz kek, kalkıyoz kek :111:

Buradaki yazılarından bile anlaşılıyor kalp kıramayan, nazik biri olduğun,
Kvalide olunca da değişmezsin umarım :9:

Estagfurullah cnm belli olmuyor ki , bazen aynı tarif ve aynı malzemelerle yaptığın kek bile tutmayabiliyor,

Eveet ne yazık ki her yerimiz kimyasal dolu, bir yer temizliği için bile onlarca ürün mevcut.. Sonra onların üzerine yalın ayak bastıkça vücuda nüfus ediyormuş o pis kimyasallar :14: ben de sirke ile silerim yerleri ya da buhar makinesi ile

Şırıngaya çekip ağzına azar azar sıksan..

Vallahi :1:

:9: kekin şanını kurtarmalısın gelip busmaicim; oysa ki sen ilk anlattığında çok imrenmiştim, hayal ettiğim keke :56:

Hayırlı uğurlu olsun, sağlıklı hayırlı çok günlerini görüp sevinin inşaallah ....

İlaçları hep şırınga ile vermiştim. Ama bunlar miktar olarak fazla :/ aslında bugün bi kere kaka yaptı o yüzden ishal ilacı vermiyim diyorum. Vücut kendini temizlesin...??

hmmm.. eveeeet, suçlu un olabilir.:15:
şeker de olabilir.. belki de yağ.. yumurta da masum değil:27:

ne kekmiş arkadaş?
koca temmuz topiğini bu derece meşgul etti..
yatıyoz kek, kalkıyoz kek :111:

Boğaz derdi kızımmmmm; hiçbişiye benzemez ;)

Back
X