Anadolu pedagojisi de esasen senin benim yetişme kültürümüz tam da bahsettiğin gibi, annemiz dost sırdaş arkadaş babamız sevgi dolu, her zaman güvendiğimiz lakin yerş geldiğinde bir öksürüğünden çekindiğimiz ...saolun kızlar. ilaç verdim, bi de ılık duş aldırdım.
memede öylece duruyor yavrum. başka türlü tatmin edemiyorum.
yazdıklarına katılıyorum. ancak ceza mefhumu olmadan kurallar nasıl benimsetilebilir?:44:
hediyeyle bir yere kadar, bir yerde gelir sistem tıkanır. çocuklar ki, anne babanın zaaflarını,
yumuşak karınlarını ve sabrının son hadlerini zorlayan varlıklar.
eşim, ayşeciğe çok düşkün, çok hassas. canı gidiyor en ufak bi zarar gördüğünde.
ama isteği, biraz daha aklı kesmeye başlayınca ona biraz daha otoriter ve disiplinli davranmak.
sevgi ve ilgi her zaman. ama çocuğun iyi bi terbiye alması için annenin sonsuz sevgisini, merhametini
mantığı ve otoritesiyle dengeleyecek bi baba figürü şart. ben öyle düşünüyorum yani..
biz annemize herşeyimizi anlatırız, konuşuruz. ama babamızla ilişkimiz daha farklı.
zaten anadolu kültüründe bu var. bazı konularda son mercidir baba. yeri gelir çekinilir, korkulur.
ben ne kendim için, ne çocuğum için mıçmıç, sadece 'arkadaş' bi baba istemiyorum doğrusu.
kızım rahatsız 2. kez idrar yolu enfeksiyonu ve doktor 3.olursa üroloji araştırmalı bebek için sık sayılır diyordün 40 dereceyle hastaneye attık ateş çok korkutuyor.. beş dakikada 38.5 den 40 a çıktı toplantıdan çağırdılar uçurduk bebeği antibiyotiğe başladık.......
süper dadıyı ben izliyordum. hakikaten pratik ve çok yararlı taktikleri var..:129:
en deli çocukları bile hizaya getirdi kadın. bizim için de güzel ipuçları..
ben tekrar eski bölümleri izmeyi bile düşünüyorum netten.
şimdi başka bi dadıyla tekrar başlıyormuş reklamını görmüştüm tv de.
günaydın canım sağ salim varmışsınızGünaydın güzel bir kuzuluk sabahından , çocuklar trafikli istanbul yolunda uzun uzun uyuduklarından gece 4e kadar oturdular , çok uykum var
Kerem' e çok geçmiş olsun bugün daha iyidir inşaallah
Ayşecik yeni cicilerini güzel günlerde sağlıkla kullansın
Karakız; maşa'Allah ecoşa çok akıllı prenses
Pembecim dün akşam saatlerinde vardık sağolasın
Yürüme konusunda; bizim Dr.umuz da 18.ayına kadar olabilir acelesi yok demişti , bizim toplumumuz da çok var böyle birden fazla konuda, hatta hatta her konuda uzman olanlar ..
Hayırlı huzurlu günler
süper dadının hoşuma gıden tarafları vardı daha doğrusu hoş yöntemleri.ama batıdan uyarlanmış bir program olduğunu bılmıyordumAletha Solter'a göre ; ağlayan çocuğumuzu bağrımıza basıp," seni anlıyorum diyebilmek" ... mesela ; evet biliyorum, sen parka gitmek istediğin için ağlıyorsun, fakat şu an parka gidemeyiz " demek gibi, ama kesinlikle ağlamasını bastırmamak , ağladığında /üzüldüğünde onun duygularını bastırmak yerine o anki duygularına ortak olmak öneriliyor ben bunu kızımda deniyorum ve gercekten çok etkili..
Bizimkiler de hiç üstlerini örttürmüyor
Ben de kışın üzerlerine bellerini de örten kalın Yelek giydiriyorum, zaten evler belli bi sıcaklıkta, yelekle üşümüyolar..
Maşa'Allah Yasir'e... benim kızım da bu aylarda anneanne anne hepimizi ayırt eder söylerdi ama tembel oğluş söylemiyor birşey ..
İnşaalah bugün daha iyidir Keremcik
Oyy maşa'Allah ya dede torun aşkı, çok güzelçok şanslısınız...
Cezaya ben de kesinlikle karşıyım , Adem beye göre de ceza çocuk onurunu zedeleyen bir davranış ve batıdan toplumumuza sokulmuş yanlış bir metod... Ceza yerine, bizim usul anne terliği :2: dermişim, sert bir bakış bir çimdik
adem beyi okuyup radyo yayınlarında dinlediğime göre; esasında çocuk yetiştirmede temel nokta, çocuğun yaradılmış saf temiz fıtratını bozmadan , anneliğin şefkatini, sabrını ve babanın o her zaman yaslandığımız güvendiğimiz dağ olması, ama azıcık da otoriterliğini harmanlayabilmek ve çocuklara anne/baba olarak doğru&güzel örnek olabilmek .. Ceza veya ödül yok, fakat kurallar var,hediyeler var ..
Ayy kızlar süper darıya gıcık olurdum ben ve bildiğim kadarıyla yabancı bir yapımın Türk versiyonuna çevrilmiş komik hâli,
Kadın henüz konuşarak kendini ifade edemeyen bebeye düşünme cezası veriyo henüz bir yaşındaki bebeği memeden kestiriyor ve daha sayamadığım bi ton saçma ve yapmacık davranış sergiliyor, kesinlikle bizim aile yapımıza uymuyor zaten çoğu kurgu
Tabii benim Düşüncem fikrim bunlar , size uyan tarafları varsa da saygım sonsuz ...
New balance duymamıştım hiç bakayım ben de sağol cnm
Hayırlı olsun sizin ciciniz de..
Hayırlı olsun yeni gömleğin cnm hırkanı da alırsın inşaallah, evet o tarz hırkalar kurtarıcı oluyor kışın
Allah kolaylık versin tüm gün bile bunca iş için yetmezken, sizlere Allah güç kuvvet sabır kolaylık versin cnm
Kesinlikle çocuklar düzenleri şaştı mi iyice şaşırıyorlar ve Olan yine biz annelere oluyor
Yolculuk ne zaman cnm
Oo bunların hepsini yapabiliyorsa eli kulağında yakında tıpış tıpış gezer annesi
Geçmiş Olsun cnm diş ateşi 38üzerine pek çıkmaz demişti bizim Dr ama yine de belli olmaz cnm , bir ölçek ver de rahatlasın kuzucuk
nfk bence diştir o canım başka bır sey değildir.geçmiş olsunsaolun kızlar. ilaç verdim, bi de ılık duş aldırdım.
memede öylece duruyor yavrum. başka türlü tatmin edemiyorum.
yazdıklarına katılıyorum. ancak ceza mefhumu olmadan kurallar nasıl benimsetilebilir?:44:
hediyeyle bir yere kadar, bir yerde gelir sistem tıkanır. çocuklar ki, anne babanın zaaflarını,
yumuşak karınlarını ve sabrının son hadlerini zorlayan varlıklar.
eşim, ayşeciğe çok düşkün, çok hassas. canı gidiyor en ufak bi zarar gördüğünde.
ama isteği, biraz daha aklı kesmeye başlayınca ona biraz daha otoriter ve disiplinli davranmak.
sevgi ve ilgi her zaman. ama çocuğun iyi bi terbiye alması için annenin sonsuz sevgisini, merhametini
mantığı ve otoritesiyle dengeleyecek bi baba figürü şart. ben öyle düşünüyorum yani..
biz annemize herşeyimizi anlatırız, konuşuruz. ama babamızla ilişkimiz daha farklı.
zaten anadolu kültüründe bu var. bazı konularda son mercidir baba. yeri gelir çekinilir, korkulur.
ben ne kendim için, ne çocuğum için mıçmıç, sadece 'arkadaş' bi baba istemiyorum doğrusu.
kızım rahatsız 2. kez idrar yolu enfeksiyonu ve doktor 3.olursa üroloji araştırmalı bebek için sık sayılır diyordün 40 dereceyle hastaneye attık ateş çok korkutuyor.. beş dakikada 38.5 den 40 a çıktı toplantıdan çağırdılar uçurduk bebeği antibiyotiğe başladık.......
Anadolu pedagojisi de esasen senin benim yetişme kültürümüz tam da bahsettiğin gibi, annemiz dost sırdaş arkadaş babamız sevgi dolu, her zaman güvendiğimiz lakin yerş geldiğinde bir öksürüğünden çekindiğimiz ...
İki temel unsur ; 1. Allah korkusu: O'nun her daim yanımızda olduğunu , yanlış birşey yaptığında anne&babadan önce Allah'tan korkması gerektiğini bilsin,
2. Her halukarda dürüst olması gerektiğini bilsin..
Bu ikisi ve bol sevgi ilgi alaka ile güzel ahlaklı bireyler olurlar inşallah hepsi ..
Kuralların geçerliliği için, çocuk aklı erdiği bir yaşa geldiğinde, herkesin aile içinde istediği / olmasını düşündüğü şeyleri dile getirdiği aile toplantıları yapmayı öneriyor Adem bey , mesela bizim aile toplantı kararlarımızdn birisi; markete gidildiğinde kızımızın istediği yalnız bir tek ürün alınacak, bir ikincisi için ağlama&sızlama gibi hareketler yaparsa, akşam baba ile oyun oynama süresi kısalacak vs vs.. Böylece durmadan parmak sallayan, kural koyan ebeveynler yerine, herkesin fikrini dile getirebildiği daha demokratik bir ortam sağlanmaya çalışılıyor ... Ne zamandır yapmıyoruz bak biz de toplantılarımızı, tatil dönüşü devam edelim...
Ayşecik hava değişiminden mi etkilendi Allah şifalar versin mevsim dönüşlerinde mutlaka oluyor hastalıklar
Çok geçmiş olsun cnm inşaallah 3. Olmaz ben de bir dönem çok çektim iye' den ve vücuda girdi mi çok kolay gitmeyen bi hastalık ne yazık ki , bol bol su içirmeye çalış cnm ben onca kutu antibiyotikten sonra bir tecrübeli Dr önerisi ile bu şekilde attım iltihabı, çok bol su ile
Kadir tuğcu aklıma yatıyor:) şov yaptığını düşünmüyorum. Eğer yakınımda olsaydı kontrollerini ona yaptırırdım.ilaca ulaşmak kolay olduğu için ilaç tüketimi de fazla. yurtdışındakiler bakkaldan alır gibi eczaneden ilaç alamıyorlar, önce doktora gitmeleri gerekiyor. bizde eczacılar doktor yarısı:)
evet doktorlar farklı yollar izler,tıpta tek bir doğru yok birçok doğru var. ama herkesin uyguladığını elinin tersiyle iten doktorlar da bana güven vermiyor açıkçası;şov kokusu alıyorum.
doktorlar önerir, biz de biraz sezgilerimiz biraz duamız ile doğrusunu buluruz inşallah..
kerem uyuyor ama ara ara derin derin öksürüyor; bi an uyanıp bana ihtiyacı olur diye uyuyamadım ben de ama daha fazla dayanamayacağım galiba yatak beni çağırıyo
bir an önce yarın olsun ve ballı limonu vereyim bebeğime
Ya ben bezsiz bebeği tam olarak uygulamıyorum. Sabahları vaktim olursa çiş tutuyorum. Bugün sabah kakasını lazımlığa yaptı mesela. Oğlumda da bu prosedürü izledim, en kolayı sabah çişini yakalamaktır.neyneyse senin bezsiz bebek hedefi ne oldu devam ediyor musun feyza adapte oldu mu
Kızılay'ın eski cazibesi yok ama amaç gezmektir. Dost kitabevine de gitseydinizGünaydınlar herkeseeeeeeeeeeeee :)
Gece oğluşum iki kez kalktı. Demekki bu kuzuyu bolbol nişana ve düğüne götürmeliyiz ki kafa ambale olsun :)
Öğleden sonra eski bir arkadaşımla buluşucam inşallah. Sabah da belki kızılay yaparız ailecek.
Sağ salim varmanıza sevidim canım.Günaydın güzel bir kuzuluk sabahından , çocuklar trafikli istanbul yolunda uzun uzun uyuduklarından gece 4e kadar oturdular , çok uykum var
Kerem' e çok geçmiş olsun bugün daha iyidir inşaallah
Ayşecik yeni cicilerini güzel günlerde sağlıkla kullansın
Karakız; maşa'Allah ecoşa çok akıllı prenses
Pembecim dün akşam saatlerinde vardık sağolasın
Yürüme konusunda; bizim Dr.umuz da 18.ayına kadar olabilir acelesi yok demişti , bizim toplumumuz da çok var böyle birden fazla konuda, hatta hatta her konuda uzman olanlar ..
Hayırlı huzurlu günler
Bence de diş.ay nesi var bu kızın yaaaa?!..
sabahtan beri mız mız mız, ağlıyor. ne oyalayabiliyorum, ne oynatabiliyorum.
yemek de yemiyor, emmiyor da, kucakta da durmuyor.
aldım dışarı çıktım. koca koruda gez anam gez, ne kendi duruyor, ne arabasında, ne de kucakta
ağlaya ağlaya getirdim eve, şimdi biraz okudum, iç çeke çeke memede uyuyor.
az sıcak ama öyle ateşi var gibi değil, bi yeri mi ağrıyor acaba?:26:
Çok geçmiş olsun canım.kızım rahatsız 2. kez idrar yolu enfeksiyonu ve doktor 3.olursa üroloji araştırmalı bebek için sık sayılır diyordün 40 dereceyle hastaneye attık ateş çok korkutuyor.. beş dakikada 38.5 den 40 a çıktı toplantıdan çağırdılar uçurduk bebeği antibiyotiğe başladık.......
Hadi hayırlı olsun. Yaşasın kitap almak.sonunda karar verıp şu kıtapları aldım
Benimle Oynar mısın Anne 365 Eğitici Çocuk Oyunu -ali Çankırılı
Çocuk Eğitimi El Kitabı-haluk yavuzer
Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi -adem güneş
Gerçekten Beni Duyuyor Musun-leyla navaro
okuyunca yorumlarımı sızınle paylaşırım,sanırım 3-4 güne anca gelir
Bir de " çocuğunuza kulak verin" , ben ilknokta'dan almıştım sanırım, bu aletha solter abla da , Adem güneş gibi ; kesinlikle cezaya karşı ve doğal ebeveynliğin savunucusu..aletha solter listeme yazdim.. internette bilinçli bebek diye kitabını buldum. başka kitabı varmı
birde alakasız ama sen kızın yedek kıyafetlerini okula neyle veriyorsun. ayakkabı çantalarına mı koysam
Sağolasın cnmeskı bölümleri izleme fikri fena değil
günaydın canım sağ salim varmışsınız
ceylın de yurumuyor henüz,18 aya kadar olduğunu bılmıyordum,gerçi hoş telaşe de etmıyorum,ne zaman ısterse o zaman yurusun
süper dadının hoşuma gıden tarafları vardı daha doğrusu hoş yöntemleri.ama batıdan uyarlanmış bir program olduğunu bılmıyordum
nfk bence diştir o canım başka bır sey değildir.geçmiş olsun
bizdeki baba modelı de aynı,ben de öyle istemiyorum.bence ilerleyen zamanlarda yanı kızları buyup güzelleşip serpildikçe onların da duruşları değişecek.çünkü bazen dışarıdayken ceylin i bir erkek sevse kaplan kesılıyor bızımkısı şaşırıyorum.
geçmiş olsun canım cok cok acil şifalar olsun yavruna
ayy aıle toplantıları ne cici:))
bızım bı arkadaş da her hafta aıle toplantısı yapıyor aılesıyle,3 çocuk var onun da.bana cok mantıklı ve güzel gelmişti,ceylının aklı ersin ben de başlayacam toplantılara,toplantıları nasıl yapıyosunuz pamukçum anlatsana bıraz
Yorumları bekliyorum cnm, özellikle "gerçekten beni duyuyor musun" isminden dolayı bayağı ilgimi çekti ve meraklandırdı beni..sonunda karar verıp şu kıtapları aldım
Benimle Oynar mısın Anne 365 Eğitici Çocuk Oyunu -ali Çankırılı
Çocuk Eğitimi El Kitabı-haluk yavuzer
Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi -adem güneş
Gerçekten Beni Duyuyor Musun-leyla navaro
okuyunca yorumlarımı sızınle paylaşırım,sanırım 3-4 güne anca gelir
Sağol cnmKadir tuğcu aklıma yatıyor:) şov yaptığını düşünmüyorum. Eğer yakınımda olsaydı kontrollerini ona yaptırırdım.
Ya ben bezsiz bebeği tam olarak uygulamıyorum. Sabahları vaktim olursa çiş tutuyorum. Bugün sabah kakasını lazımlığa yaptı mesela. Oğlumda da bu prosedürü izledim, en kolayı sabah çişini yakalamaktır.
Kızılay'ın eski cazibesi yok ama amaç gezmektir. Dost kitabevine de gitseydinizahh ah saatlerim geçerdi orda. Viza kartın olmadığı zamanlar dost kart ne kıymetli bir şeydi
Sağ salim varmanıza sevidim canım.
Bence de diş.
Kulağını tutuyor mu? Orta kulak iltihabı da sinsidir
Çok geçmiş olsun canım.
Hadi hayırlı olsun. Yaşasın kitap almak.
Sağol cnm âmin ... çok sevindim Kerem'in daha iyi olmasına , hastalığı tamamen atana kadar keyifsiz oluyorlar tabii kuzucuklar oyy kıyamam yaPamuk helvam Allah yardımcın olsun 2 çocuklaKerem bugün daha iyi görünüyor ama keyifsiz tabi
Nfk Ayşecik de tatil sonrası hasta oldu demek ki.. kaçınılmaz son Allah şifa versin hepsine
Nfkcım Ayşeciğin ateşi ne durumda?? Girip bişi yzmamışsın merak ettim :/
Busmaicim Keremcim nasılllll????
Bugün kızılaya gidemedik. Çünkü minik kuşum bi tuhaf saatte uyudu. Oysaki karanfil pasajı ziyareti yapıp takı almak, kocabeyoğlu pasajından ufaklığa bikaç eşofman takımı almak, hostada döner yemek gibi hayallerim vardı. Sonra arkadaşımla buluştum. Yine diyorum ki çocukla buluşma çok zorrrrrrr. Canım kocacım ne güzel işe yarıyomuş haberim yokmuş.... Sonra akşam 7. caddeye çıktık yine. Gezdik tozduk geldik. Kocacım da yola çıkmış geceden geliyomuş. Böylece yarın kahvaltımızı yapar işimize ve yolumuza bakarız inşallah.
Burdayken hiç alıntı yapamadım. Eminim eksikliği hissediliyordur hahhahaha. Boluya gidince eksiği kapatıcam inşallah
Bu arada oğlum burda iyice asabi bi velet oldu. Kafa mı atacak yoksa kafasını mı vuraak yoksa kendini geri mi atacak belli değil :/ bakalım doğal ortamına gidince ne yapacak ????
Alıntılarını bekliyoruz. Asabi Efe'nin totosuna bir şaplak ve nanaktan bir ısırık alınmalı bence:))Nfkcım Ayşeciğin ateşi ne durumda?? Girip bişi yzmamışsın merak ettim :/
Bugün kızılaya gidemedik. Çünkü minik kuşum bi tuhaf saatte uyudu. Oysaki karanfil pasajı ziyareti yapıp takı almak, kocabeyoğlu pasajından ufaklığa bikaç eşofman takımı almak, hostada döner yemek gibi hayallerim vardı. Sonra arkadaşımla buluştum. Yine diyorum ki çocukla buluşma çok zorrrrrrr. Canım kocacım ne güzel işe yarıyomuş haberim yokmuş.... Sonra akşam 7. caddeye çıktık yine. Gezdik tozduk geldik. Kocacım da yola çıkmış geceden geliyomuş. Böylece yarın kahvaltımızı yapar işimize ve yolumuza bakarız inşallah.
Burdayken hiç alıntı yapamadım. Eminim eksikliği hissediliyordur hahhahaha. Boluya gidince eksiği kapatıcam inşallah
Bu arada oğlum burda iyice asabi bi velet oldu. Kafa mı atacak yoksa kafasını mı vuraak yoksa kendini geri mi atacak belli değil :/ bakalım doğal ortamına gidince ne yapacak ????
Zor değil aslında.. Çocuğu gözlemlemek gerekiyor. Annelerimiz gibi her gün her gün bez yıkasaydık hiç vakit alıyormuş gibi gelmezdi bence:)Bir de " çocuğunuza kulak verin" , ben ilknokta'dan almıştım sanırım,
Yedekleri geçen yıl küçük çorap hurcu ile vermiştim canım, ayakkabı çantası da çok iyi fikirmiş
Sağolasın cnm
Evet Allah ne zaman o cesareti gücü kuvveti verirse o zaman yürür kuzucuklar, sağlık olsun yeter ki
Aile toplantılarımız şöyle oluyo; önce yuvarlak bir masa etrafında toplanıyoruz çok ciddi tavırlardaanne&baba olarak karşımızda, bize hitab eden minicik en değerli varlığımız olduğu için... bir önceki toplantıda hangi kararlar alınmış, kim nelerden şikayetçi olmuş; bunlar hakkında konuşuyoruz, sonra yeni gündem meseleleri varsa onlar ele alınıp istişare ediliyor ve haftalık toplantı takip defterimize not düşüyoruz, böyle :)
Yorumları bekliyorum cnm, özellikle "gerçekten beni duyuyor musun" isminden dolayı bayağı ilgimi çekti ve meraklandırdı beni..
Sağol cnm
Benim annem de bu metodu uygularmış, özellikle kaka için wc ye tutarmış , esasında çok mantıklı ama çok vakit lazım çocuğun sinyallerini anlayabilmek içim değil mi
Sağol cnm âmin ... çok sevindim Kerem'in daha iyi olmasına , hastalığı tamamen atana kadar keyifsiz oluyorlar tabii kuzucuklar oyy kıyamam ya
Bak görüyor musun , bir de efeye hiç bakamıyo diye şikayet ediyordun enişteyiyokluğunda anladın kıymetini tabii
Eksikliğin çok hissediliyor tabii ki cnm, şimdiden hayırlı yolculuklar, Allah'a emanet olun
Ayşecik daha iyidir inşaallah, merak ettim kuzuyu ...
Herkese hayırlı geceler Allah rahatlık versin
Neyneysecim, evet ben de tam da aynı şeyi düşünüyordum; annelerimiz üstelik otomatik makine de yokken, elde bez yıkayıp kazanlarda kaynatmak olsa işin ucunda ben de beze kaka yaptırmazdım asla
Kesinlikle canım. Hamdolsun rahatız, beze paramız yetiyor. Makinemiz var sık sık çalışıyor.. Onun verdiği rahatlıktan bence benzsin bebek fikri gözümüzde büyüyor..
Beni bezlerin çevre kirliliği oluşturması ve içerikleri rahatsız ediyor. Özellikle erkek çocukları için sıkıntılı bulunuyor bezler. Bez bölgesi fazla ısındığından.. Ben elimdengeldiğince yapıyorum işte çiş tutma vs 2 numaralar daha hevesli oluyor zaten: abi veya ablayı tuvalette gördüklerinden..
Nfkcım Ayşeciğin ateşi ne durumda?? Girip bişi yzmamışsın merak ettim :/
Anneanne vakti bitti ha:) arada kaçarsın canım haftasonları falan..Günaydınlarrrrrrrr :)
Bugün malesef Boluya dönüş gününeyseki bayrama 1 sy var.
Güzel birgün diliyorum herkese :)
Anne olsun da:)Canlaar annemler burda yazamadim hic ama keyfim cok yerinde bugun annemle kapali carsiyi fethettik babam ve esim de saolsunlar oglusa baktilar alisveris yaptik yemek yedi gezdik cook iyi geldi...
Aksam da yine akraba ziyareti ama annem yrn donuyo cok iyiydik boyle(
Simdik bakabilirsem bi gecmise bakiim
Haklısın cnm çok şükür her türlü imkana sahibiz ,
Bakalım senin deneyimlerine göre erken başlarım ben de belki 2 numaranın wc hikayesine , kızım 2 yaş 7 aylıkken söylemişti sanırım, biraz geç kalmıştık. ama bir iki sokak firesi haricinde hiç olmadan halletmiştik, çocuk hevesli istekli ise tabii daha kolay ve mantıklı erkenden başlatmak diğer türlü iki taraf için de eziyet oluyor, zorlu süreçlere doğru ilerliyoruz hızla zaman nasıl hızlı , birkaç ay sonra hem memeden hem bezden ayrılacak kuzular, çocukların dönüm noktası sanki
geçen yıl bende çorap hurcuyla vermiştim ama sen söyleyene kadar aklıma gelmediBir de " çocuğunuza kulak verin" , ben ilknokta'dan almıştım sanırım, bu aletha solter abla da , Adem güneş gibi ; kesinlikle cezaya karşı ve doğal ebeveynliğin savunucusu..
Yedekleri geçen yıl küçük çorap hurcu ile vermiştim canım, ayakkabı çantası da çok iyi fikirmiş
Sağolasın cnm
Evet Allah ne zaman o cesareti gücü kuvveti verirse o zaman yürür kuzucuklar, sağlık olsun yeter ki
Aile toplantılarımız şöyle oluyo; önce yuvarlak bir masa etrafında toplanıyoruz çok ciddi tavırlardaanne&baba olarak karşımızda, bize hitab eden minicik en değerli varlığımız olduğu için... bir önceki toplantıda hangi kararlar alınmış, kim nelerden şikayetçi olmuş; bunlar hakkında konuşuyoruz, sonra yeni gündem meseleleri varsa onlar ele alınıp istişare ediliyor ve haftalık toplantı takip defterimize not düşüyoruz, böyle :)
Yorumları bekliyorum cnm, özellikle "gerçekten beni duyuyor musun" isminden dolayı bayağı ilgimi çekti ve meraklandırdı beni..
Sağol cnm
Benim annem de bu metodu uygularmış, özellikle kaka için wc ye tutarmış , esasında çok mantıklı ama çok vakit lazım çocuğun sinyallerini anlayabilmek içim değil mi
Sağol cnm âmin ... çok sevindim Kerem'in daha iyi olmasına , hastalığı tamamen atana kadar keyifsiz oluyorlar tabii kuzucuklar oyy kıyamam ya
Bak görüyor musun , bir de efeye hiç bakamıyo diye şikayet ediyordun enişteyiyokluğunda anladın kıymetini tabii
Eksikliğin çok hissediliyor tabii ki cnm, şimdiden hayırlı yolculuklar, Allah'a emanet olun
Ayşecik daha iyidir inşaallah, merak ettim kuzuyu ...
Herkese hayırlı geceler Allah rahatlık versin
ceza derken bunu kastediyorum işte.Anadolu pedagojisi de esasen senin benim yetişme kültürümüz tam da bahsettiğin gibi, annemiz dost sırdaş arkadaş babamız sevgi dolu, her zaman güvendiğimiz lakin yerş geldiğinde bir öksürüğünden çekindiğimiz ...
İki temel unsur ; 1. Allah korkusu: O'nun her daim yanımızda olduğunu , yanlış birşey yaptığında anne&babadan önce Allah'tan korkması gerektiğini bilsin,
2. Her halukarda dürüst olması gerektiğini bilsin..
Bu ikisi ve bol sevgi ilgi alaka ile güzel ahlaklı bireyler olurlar inşallah hepsi ..
Kuralların geçerliliği için, çocuk aklı erdiği bir yaşa geldiğinde, herkesin aile içinde istediği / olmasını düşündüğü şeyleri dile getirdiği aile toplantıları yapmayı öneriyor Adem bey , mesela bizim aile toplantı kararlarımızdn birisi; markete gidildiğinde kızımızın istediği yalnız bir tek ürün alınacak, bir ikincisi için ağlama&sızlama gibi hareketler yaparsa, akşam baba ile oyun oynama süresi kısalacak vs vs.. Böylece durmadan parmak sallayan, kural koyan ebeveynler yerine, herkesin fikrini dile getirebildiği daha demokratik bir ortam sağlanmaya çalışılıyor ... Ne zamandır yapmıyoruz bak biz de toplantılarımızı, tatil dönüşü devam edelim...
Ayşecik hava değişiminden mi etkilendi Allah şifalar versin mevsim dönüşlerinde mutlaka oluyor hastalıklar
sağol bacım, inş diştir ve çabucak gelir..nfk bence diştir o canım başka bır sey değildir.geçmiş olsun
bizdeki baba modelı de aynı,ben de öyle istemiyorum.bence ilerleyen zamanlarda yanı kızları buyup güzelleşip serpildikçe onların da duruşları değişecek.çünkü bazen dışarıdayken ceylin i bir erkek sevse kaplan kesılıyor bızımkısı şaşırıyorum.
oo çok güzel bi liste.ceylin uyurken ben yıne kitap araştırması ıcıne gırdım nfk şöyle bır sey buldum
Anne-babalar için 15 temel eser | Pedagoji Derneği
ben de öyle düşünüyorum canım.Bence de diş.
Kulağını tutuyor mu? Orta kulak iltihabı da sinsidir
tatilden döneli 1 hafta oldu, ama onunla da ilgili olabilir belki:44:Pamuk helvam Allah yardımcın olsun 2 çocuklaKerem bugün daha iyi görünüyor ama keyifsiz tabi
Nfk Ayşecik de tatil sonrası hasta oldu demek ki.. kaçınılmaz son Allah şifa versin hepsine
saol bacım, ayşecik iyi. akşam yine yükselmişti ateşi,Nfkcım Ayşeciğin ateşi ne durumda?? Girip bişi yzmamışsın merak ettim :/
Canlaar annemler burda yazamadim hic ama keyfim cok yerinde bugun annemle kapali carsiyi fethettik babam ve esim de saolsunlar oglusa baktilar alisveris yaptik yemek yedi gezdik cook iyi geldi...
Aksam da yine akraba ziyareti ama annem yrn donuyo cok iyiydik boyle(
Simdik bakabilirsem bi gecmise bakiim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?