Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

aletha solter listeme yazdim.. internette bilinçli bebek diye kitabını buldum. başka kitabı varmı
birde alakasız ama sen kızın yedek kıyafetlerini okula neyle veriyorsun. ayakkabı çantalarına mı koysam

Anadolu pedagojisi de esasen senin benim yetişme kültürümüz tam da bahsettiğin gibi, annemiz dost sırdaş arkadaş babamız sevgi dolu, her zaman güvendiğimiz lakin yerş geldiğinde bir öksürüğünden çekindiğimiz ...
İki temel unsur ; 1. Allah korkusu: O'nun her daim yanımızda olduğunu , yanlış birşey yaptığında anne&babadan önce Allah'tan korkması gerektiğini bilsin,
2. Her halukarda dürüst olması gerektiğini bilsin..
Bu ikisi ve bol sevgi ilgi alaka ile güzel ahlaklı bireyler olurlar inşallah hepsi ..
Kuralların geçerliliği için, çocuk aklı erdiği bir yaşa geldiğinde, herkesin aile içinde istediği / olmasını düşündüğü şeyleri dile getirdiği aile toplantıları yapmayı öneriyor Adem bey , mesela bizim aile toplantı kararlarımızdn birisi; markete gidildiğinde kızımızın istediği yalnız bir tek ürün alınacak, bir ikincisi için ağlama&sızlama gibi hareketler yaparsa, akşam baba ile oyun oynama süresi kısalacak vs vs.. Böylece durmadan parmak sallayan, kural koyan ebeveynler yerine, herkesin fikrini dile getirebildiği daha demokratik bir ortam sağlanmaya çalışılıyor ... Ne zamandır yapmıyoruz bak biz de toplantılarımızı, tatil dönüşü devam edelim...
Ayşecik hava değişiminden mi etkilendi Allah şifalar versin mevsim dönüşlerinde mutlaka oluyor hastalıklar

Çok geçmiş olsun cnm inşaallah 3. Olmaz ben de bir dönem çok çektim iye' den ve vücuda girdi mi çok kolay gitmeyen bi hastalık ne yazık ki , bol bol su içirmeye çalış cnm ben onca kutu antibiyotikten sonra bir tecrübeli Dr önerisi ile bu şekilde attım iltihabı, çok bol su ile

eskı bölümleri izleme fikri fena değil

günaydın canım sağ salim varmışsınız
ceylın de yurumuyor henüz,18 aya kadar olduğunu bılmıyordum,gerçi hoş telaşe de etmıyorum,ne zaman ısterse o zaman yurusun
süper dadının hoşuma gıden tarafları vardı daha doğrusu hoş yöntemleri.ama batıdan uyarlanmış bir program olduğunu bılmıyordum

nfk bence diştir o canım başka bır sey değildir.geçmiş olsun
bizdeki baba modelı de aynı,ben de öyle istemiyorum.bence ilerleyen zamanlarda yanı kızları buyup güzelleşip serpildikçe onların da duruşları değişecek.çünkü bazen dışarıdayken ceylin i bir erkek sevse kaplan kesılıyor bızımkısı şaşırıyorum.

geçmiş olsun canım cok cok acil şifalar olsun yavruna

ayy aıle toplantıları ne cici:))

bızım bı arkadaş da her hafta aıle toplantısı yapıyor aılesıyle,3 çocuk var onun da.bana cok mantıklı ve güzel gelmişti,ceylının aklı ersin ben de başlayacam toplantılara,toplantıları nasıl yapıyosunuz pamukçum anlatsana bıraz

sonunda karar verıp şu kıtapları aldım

Benimle Oynar mısın Anne 365 Eğitici Çocuk Oyunu -ali Çankırılı
Çocuk Eğitimi El Kitabı-haluk yavuzer
Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi -adem güneş
Gerçekten Beni Duyuyor Musun-leyla navaro

okuyunca yorumlarımı sızınle paylaşırım,sanırım 3-4 güne anca gelir

Kadir tuğcu aklıma yatıyor:) şov yaptığını düşünmüyorum. Eğer yakınımda olsaydı kontrollerini ona yaptırırdım.

neyneyse senin bezsiz bebek hedefi ne oldu devam ediyor musun feyza adapte oldu mu
Ya ben bezsiz bebeği tam olarak uygulamıyorum. Sabahları vaktim olursa çiş tutuyorum. Bugün sabah kakasını lazımlığa yaptı mesela. Oğlumda da bu prosedürü izledim, en kolayı sabah çişini yakalamaktır.

Kızılay'ın eski cazibesi yok ama amaç gezmektir. Dost kitabevine de gitseydiniz ahh ah saatlerim geçerdi orda. Viza kartın olmadığı zamanlar dost kart ne kıymetli bir şeydi

Sağ salim varmanıza sevidim canım.
Bence de diş.
Kulağını tutuyor mu? Orta kulak iltihabı da sinsidir

Çok geçmiş olsun canım.
Hadi hayırlı olsun. Yaşasın kitap almak.

Pamuk helvam Allah yardımcın olsun 2 çocukla Kerem bugün daha iyi görünüyor ama keyifsiz tabi
Nfk Ayşecik de tatil sonrası hasta oldu demek ki.. kaçınılmaz son Allah şifa versin hepsine

Nfkcım Ayşeciğin ateşi ne durumda?? Girip bişi yzmamışsın merak ettim :/

Busmaicim Keremcim nasılllll????

Bugün kızılaya gidemedik. Çünkü minik kuşum bi tuhaf saatte uyudu. Oysaki karanfil pasajı ziyareti yapıp takı almak, kocabeyoğlu pasajından ufaklığa bikaç eşofman takımı almak, hostada döner yemek gibi hayallerim vardı . Sonra arkadaşımla buluştum. Yine diyorum ki çocukla buluşma çok zorrrrrrr. Canım kocacım ne güzel işe yarıyomuş haberim yokmuş.... Sonra akşam 7. caddeye çıktık yine. Gezdik tozduk geldik. Kocacım da yola çıkmış geceden geliyomuş. Böylece yarın kahvaltımızı yapar işimize ve yolumuza bakarız inşallah.

Burdayken hiç alıntı yapamadım. Eminim eksikliği hissediliyordur hahhahaha. Boluya gidince eksiği kapatıcam inşallah

Bu arada oğlum burda iyice asabi bi velet oldu. Kafa mı atacak yoksa kafasını mı vuraak yoksa kendini geri mi atacak belli değil :/ bakalım doğal ortamına gidince ne yapacak ????

aletha solter listeme yazdim.. internette bilinçli bebek diye kitabını buldum. başka kitabı varmı
birde alakasız ama sen kızın yedek kıyafetlerini okula neyle veriyorsun. ayakkabı çantalarına mı koysam
Bir de " çocuğunuza kulak verin" , ben ilknokta'dan almıştım sanırım, bu aletha solter abla da , Adem güneş gibi ; kesinlikle cezaya karşı ve doğal ebeveynliğin savunucusu..
Yedekleri geçen yıl küçük çorap hurcu ile vermiştim canım, ayakkabı çantası da çok iyi fikirmiş
Sağolasın cnm
Evet Allah ne zaman o cesareti gücü kuvveti verirse o zaman yürür kuzucuklar, sağlık olsun yeter ki
Aile toplantılarımız şöyle oluyo; önce yuvarlak bir masa etrafında toplanıyoruz çok ciddi tavırlarda anne&baba olarak karşımızda, bize hitab eden minicik en değerli varlığımız olduğu için... bir önceki toplantıda hangi kararlar alınmış, kim nelerden şikayetçi olmuş; bunlar hakkında konuşuyoruz, sonra yeni gündem meseleleri varsa onlar ele alınıp istişare ediliyor ve haftalık toplantı takip defterimize not düşüyoruz, böyle :)
Yorumları bekliyorum cnm, özellikle "gerçekten beni duyuyor musun" isminden dolayı bayağı ilgimi çekti ve meraklandırdı beni..

Sağol cnm
Benim annem de bu metodu uygularmış, özellikle kaka için wc ye tutarmış , esasında çok mantıklı ama çok vakit lazım çocuğun sinyallerini anlayabilmek içim değil mi
Pamuk helvam Allah yardımcın olsun 2 çocukla Kerem bugün daha iyi görünüyor ama keyifsiz tabi
Nfk Ayşecik de tatil sonrası hasta oldu demek ki.. kaçınılmaz son Allah şifa versin hepsine
Sağol cnm âmin ... çok sevindim Kerem'in daha iyi olmasına , hastalığı tamamen atana kadar keyifsiz oluyorlar tabii kuzucuklar oyy kıyamam ya

Bak görüyor musun , bir de efeye hiç bakamıyo diye şikayet ediyordun enişteyi yokluğunda anladın kıymetini tabii
Eksikliğin çok hissediliyor tabii ki cnm, şimdiden hayırlı yolculuklar, Allah'a emanet olun

Ayşecik daha iyidir inşaallah, merak ettim kuzuyu ...

Herkese hayırlı geceler Allah rahatlık versin

Son düzenleme:
Alıntılarını bekliyoruz. Asabi Efe'nin totosuna bir şaplak ve nanaktan bir ısırık alınmalı bence:))

Zor değil aslında.. Çocuğu gözlemlemek gerekiyor. Annelerimiz gibi her gün her gün bez yıkasaydık hiç vakit alıyormuş gibi gelmezdi bence:)

Neyneysecim, evet ben de tam da aynı şeyi düşünüyordum; annelerimiz gibi olsaydık, üstelik otomatik makine diye birşey de yokken,
elde bez yıkayıp kazanlarda kaynatmak olsa işin ucunda, ben de beze kaka yaptırmazdım asla

Son düzenleme:
Neyneysecim, evet ben de tam da aynı şeyi düşünüyordum; annelerimiz üstelik otomatik makine de yokken, elde bez yıkayıp kazanlarda kaynatmak olsa işin ucunda ben de beze kaka yaptırmazdım asla

Kesinlikle canım. Hamdolsun rahatız, beze paramız yetiyor. Makinemiz var sık sık çalışıyor.. Onun verdiği rahatlıktan bence benzsin bebek fikri gözümüzde büyüyor..
Beni bezlerin çevre kirliliği oluşturması ve içerikleri rahatsız ediyor. Özellikle erkek çocukları için sıkıntılı bulunuyor bezler. Bez bölgesi fazla ısındığından.. Ben elimdengeldiğince yapıyorum işte çiş tutma vs 2 numaralar daha hevesli oluyor zaten: abi veya ablayı tuvalette gördüklerinden..

Haklısın cnm çok şükür her türlü imkana sahibiz ,
Bakalım senin deneyimlerine göre erken başlarım ben de belki 2 numaranın wc hikayesine , kızım 2 yaş 7 aylıkken söylemişti sanırım, biraz geç kalmıştık. ama bir iki sokak firesi haricinde hiç olmadan halletmiştik, çocuk hevesli istekli ise tabii daha kolay ve mantıklı erkenden başlatmak diğer türlü iki taraf için de eziyet oluyor, zorlu süreçlere doğru ilerliyoruz hızla zaman nasıl hızlı , birkaç ay sonra hem memeden hem bezden ayrılacak kuzular, çocukların dönüm noktası sanki

Canlaar annemler burda yazamadim hic ama keyfim cok yerinde bugun annemle kapali carsiyi fethettik babam ve esim de saolsunlar oglusa baktilar alisveris yaptik yemek yedi gezdik cook iyi geldi...
Aksam da yine akraba ziyareti ama annem yrn donuyo cok iyiydik boyle (
Simdik bakabilirsem bi gecmise bakiim

Günaydınlarrrrrrrr :)
Bugün malesef Boluya dönüş günü neyseki bayrama 1 sy var.
Güzel birgün diliyorum herkese :)

doğal ortamımi

Günaydınlarrrrrrrr :)
Bugün malesef Boluya dönüş günü neyseki bayrama 1 sy var.
Güzel birgün diliyorum herkese :)
Anneanne vakti bitti ha:) arada kaçarsın canım haftasonları falan..
Hayırlı yolculuklar.
Anne olsun da:)

Bu tamamen bezi bırakma değil. Öyle kodlama.. Öyle düşündüğün zaman gözünde büyür. Bezsiz bebekde bir farkındalık oluşturma var. Çocuk tuvaleti ve bezini ayırıyor. Arada sırada bir çiş tutsan da olur yani..

geçen yıl bende çorap hurcuyla vermiştim ama sen söyleyene kadar aklıma gelmedi
kardeşim h&m den bulmuş ayakkabi poseti. son kaldığı için erkek mo de li oldu ama angry birds oldugu icin beğendik:13:

Son düzenleme:
günaydın hatunlar..
bugün nasılsınız bakalımmmm?

neneye gitme fikrim vardı, ama posta posta çamaşırlar beni durdurdu
yemeğim var, bugün rahatım. öğleye doğru ayşecikle bi gezinti yapar, sonra evde takılırız ana-kız

şiiiiiiiiişt! öğretmenler!
okula son 4 gün müüüüü?

ceza derken bunu kastediyorum işte.
yani çocuğun sevdiği bi şeyden mahrum bırakılması yahut kısıtlanması.
yoksa ceza deyince, odana git yaptığını düşün anlaşılmasın her zaman.

ama bu aile toplantıları çok güzelmiş, tebrik ediyorum.
çocuğun kendi fikirlerinin de önemli olduğunu, birey olarak dikkate alındığını hissetmesi açısından eminim çok faydalıdır.
ayşecik de büyüse de bizim de böyle adetlerimiz olsa

amin canımmm, hava değişimi mi başka bi enfeksiyon mu bilmiyorum..

sağol bacım, inş diştir ve çabucak gelir..

demek kaplan gibi koruyor kızçesini..
benim eşimde mesafeli. özellikle sinir olduğu bi şey var..
henüz okul çağı gelmemiş çocukların sevme, aşık olma, sevgili muhabbetleri..
mesela der ki, neden bi oğlan çocuğuna illa da ne kadar yakışıklısın, seni kızlar çok beğenir, kız arkadaşın var mı diye sorulur.
4-5 yaşındaki çocuğun aklına böyle şeyleri sokmanın niyeti nedir, bunlar ona ne zamandırır?
hakikaten ben de aynı düşünüyorum. bakalım, biz çocuğumuzu istediğimiz şekilde koruyup yetiştirebilecek miyiz?:26:

ceylin uyurken ben yıne kitap araştırması ıcıne gırdım nfk şöyle bır sey buldum

Anne-babalar için 15 temel eser | Pedagoji Derneği
oo çok güzel bi liste.
bunlardan bazıları gördüm kitapçıda.
mesela, haluk yavuzer'in çocuğun ilk 6 yılı kitabını netten beğenmiştim
ama kurcalayınca içeriği beni istediğim şey olmadığı için tatmin etmedi.
lakin güzel bilgiler var içinde. yıl yıl, ne yapabilir, sosyal ve duygusal gelişimleri, motor becerileri hepsi maddelenmiş.

çocuk gelişimi el kitabını alacak oldum. çünkü benim istediğim tarzdaydı muhteviyat.
daha çok karikatür gibi resimlerle ebeveyn çocuk ilişkileri resmedilmiş, doğru-yanlış gösteriliyor.

gerçekten en az birkaç tanesini okumam lazım bu kitapların.

Bence de diş.
Kulağını tutuyor mu? Orta kulak iltihabı da sinsidir
ben de öyle düşünüyorum canım.
orta kulaktan şüphelenmedim, zira kulağını tutma kaşıma gibi durum yok.
sadece ateşi yükseliyor ve huysuzlanıyor. o da ateşin etkisi

tatilden döneli 1 hafta oldu, ama onunla da ilgili olabilir belki:44:

saol bacım, ayşecik iyi. akşam yine yükselmişti ateşi,
yemekten sonra ateşdüşürücü verdim. hemen tesir etti. rahat bi gece geçirdi. sık sık kontrol ettim.
ama korkulacak derecede yükselmedi ateşi.

sen de güzel bi kaçamak yaptın.. tek başına olduğun için zorluğu oldu, ama olumlu katkıları yatsınamaz
efecik de ortamı yadırgıyor olabilir. evine yatağına daha doğrusu hamağına dönsün, ayalar fabrika normlarına döner

ohh, gezmek candır
hele de anneanneyle gezmekkk

aile toplantıları fikri benimde çok hoşuma gitti.. şimdilik büyük kizceyle başlayalım sonra büyük koalisyon kurarız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…