Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

yoksa sen bir temmuz annesi degilmisin bu kız fena anam..
a. kerem sinirli asabi bi çocuk değildi. Şu sıralar oda elinden bir şey alındımi kendini yere atıyor başlıyor ağlamaya. . umarım geçicidir. .. sende uyar canım seni isirirken sakın gülme. oyun zannedip devam etmesin.

pedisusu benim dr da vermedi büyük kıza hatta.. alışkanlık yaptığını da söyledi.. kullanmiyorum bende.. bal karışımıni öğrendiğim iyi oldu deneyecegim

yuh ya.. arabayı onlar için aldiniz sanki.. 10 gün niye veresinki

günaydınnnnnnnn

aman aman yaa neler var neler ayıp tabiki ama anlayan kim gene isterseler gene siz istemeden vermezler arabayı eşin sınır koyana kadar bu böyle devam eder söyliyim

buyaka da new balance mağazası var canım

sağol canım bilmiyordum ben bir ara yolumuz düşerse uğrayalım o zaman

ohhh nişan iyi gelmiş bakıyorum neyse efe ilede olsa oynamış oldun azıcık dökülmüştür kurtlar

eminönü maceramız var gezmeyi seviyoruz problem yok ama iste emzirme sırasında sıkıntı yaşayabiliyorsun yer bulmak biraz zor oluyor onun haricinde sıkıntı olmaz hatta yorulup arabada uyuya bile kalabilir

günaydın oooo o zaman siz her gece bir düğün bir nişan bulun kendinize
hem sen kurtları dökersin hem efecik mışıl mışıl uyur bir taşla iki kuş

günaydın canlar, haftayı ortaladık yav!
ayşecik gece çıldırdı, kaç kez kalktı bilmiyorum, mızıldadı durdu. her seferinde 15-20 dk memede kaldı.
dünkü alışveriş yorgunluğu ve sabahın kör vaktinde kalkmasıyla sinir katsayım tavar yapmış durumda.
şuan hala mızıldıyor, ayakta sallama mode on

ben de tatilde anladım mama sandalyesinin ne büyük nimet olduğunu..
hoş şalımla sandalyeye bağlayınca da bir süre idare etti ama,,

ayşecikte bir süredir bi hal var. babaannesi ve babası sağolsun çok lazımmış gibi çocuğa vurmayı öğrettiler.
babası oyun gibi kendine vurdurttu bir kez, onu anında kaptı.
babaannesi de düşünce düştüğü yere, çarpınca çarptığı sandayleyi ıh ıh diye dövdü..
şimdi çocuk aklına geldikçe vuruyor oyuncağına. ve daha kötüsü kendi kafasına vuruyor ıh ıhh diye.
her seferinde cici cici diye çeviriyorum gülüyorum, dikkatini dağıtıyorum.
eşimle de ciddi bi konuşma yaptım. annene söyle bi daha vurmasın, şimdi tatlı geliyor bu davranışı.
ama bir süre sonra olmayacak bi şeyi inatla istediğinde bunu bize yaptırmak için bize kendine vurduğunda hoş olmayacak
ve bu alışkanlığı yıkmak zor olur dedim kv ile konuşmuş belli. kadın, ayşecik kendine bi şeylere vurdukça bi yandan
gülüyor, kendini tutamıyor. bi yandan da aaaa! bunu nerden öğrendi ki, kimden gördü ki diyor

baş vurma da dikkat çekmek, istediğini yaptırmak için bi yöntem, gün gibi ortada bu.
işte sabredicez, dikkatini dağıtıcaz, bi şekilde inş unutacak..

eczacı ne çok biliyormuş!!!
çocuk doktoru sanırsam. kaç çocuk doğurmuş büyütmüş acaba.
böyle insanlar çok bilmiş geçinip, milleti de telaşe vermiyorlar mı, acayip sinirleniyorum
bi akrabanın çocuğu 15 aylıktı, hala yürüyemiyordu, bir iki adım atıp düşüyordu.
doktora götürdüler, hiçbirşey yok. zaten kısa süre sonra da yürüdü.
zaten rutin kontrole giden bi bebek efe. yani bi şey olsa, doktor anlamayacak mı?

Dışardaydım.. Yarın da anneannemi doktora götüreceğim, tekrar ve temizlik var ve biz istanbula yola çıkacağız, inşallah.
hayırdır ben kaçırdım, istanbula tatile mi geliyorsunuz bacım?
ne diyeyim, ne denir ki?
bazı insanlar çok rahat, kaygısız ve hatta saygısız.
emanet alınan şey o şekilde mi iade edilir?!

ben belki yapamazdım, ama yaptığın yerinde olmuş, gayet de iyi olmuş, belki anlarlar.

gerçekten görgüsüzlük etmişler
ben otelden çıkarken bile odayı topluyorum çöplerimi atıyorum
çöpleri mi yolladın, anamm ne fenasınnn:) iyi bi ders
aslan yattığı yerden belli olur.
olması gereken o. yani otel de olsa yattığın yatağı azcık düzenlesen, ortalığı toparlasan ne olur..
arkandan gelen adam da nefret etmesin, söylenmesin sana..

aparttan çıkarken girdiğimden daha düzenli bıraktım daireyi. aksi halde ben rahatsız olurum.

teamüller ötesi kız, ecoş
maşallah, temmuz sonu doğumlu ama idrakı çok açık, herşeyleri en önce yaptı zaten..
ve o ağlamalı mod bizimkinde de var. ki bizimki sakin bi çocuk. buna rağmen belki bir aydır
ne isterse ağlıyor, kanlı yaş döküyor. yani tesadüfen kapının önünden biri geçse çocuğumu dövdüğümü ya da ne bileyim
feci bi şekilde düştüğünü sanır, o derece.. hep dikkat dağıtıyorum, inatlaşmıyorum,
hayır kelimesini bile fazla kullanmamaya çalışıyorum. ki inatlaşma olmasın, tutturmasın.
2 yaş ergenliği geldi çattı işteee

tamam sen küçük annesin bundan böyle

arabasında gezmekten hoşlanıyorsa keyifli bi tur olabilir.
ama ayşecikle bazen avm ye gidince bir saatten sonra mızıldıyor ya kucağa gelecek
ya kendi gezecek. uyku vaktine denk getirebilirseniz arabada uyurken rahatca dolaşabilirsiniz

çatalla yiyor mu yani maşallah
polislerin kızı heralde öyle olcak, yakında coplarsa sizi şaşırmaaa

oooh! kop, kooop kooooop!

bende bu montu ecoşa giydirdim ok tatlı oldu ama altı biraz kabarıkmı durdu desem değişik durdu

hiç ecoşun kıyafeti kalmadı alt dolu ama üst yok hep göbeğine geliyor
küçüğü yoktu, 18-24 ay aldım, birazcık büyük durdu ama çook tatlı oldu ilknur.
ben çok beğendim, eşim de öyle. zaten rengi ve desenini çok beğenmiştim, üstünde daha da tatlı oldu.
iyiki almışımmm

dün lcw den 3 tane bluz aldım ayşeciğe, 7.90 ve 12.90na
güzel sweetler de vardı, 17 lira fiyatları.
ayşeciğin 2-3 takım eşofmanı var o yüzden almadım, birini çok beğenmiştim,
ama kasada bıraktım. fırsatın olursa bi uğra.

ben kardeş tavsiyesiyle new balance aldım. . çok hafif, ortopedik kesinlikle tavsiye ediyorum
İyi oldu bunu söylediğin, bende spor ayakkabı bakıyordum bi bakayım canım sağol:))
altı silikonlu, kaymaz çoraplardan baktım, bulamadım.
evde giymek üzere panduf baktım, mohtercare de buldum ama o da 45 taaaale
salı pazarı yolları göründü bana
Ben CA. Dan aldım o kaymaz çoraplardan. Altı mes gb kaplı üstü çorap 12 taalee canikom:))
Hiç kafana takma böyle dengesizleri canım. Benim çok tanıdığım var 1 buçuk yaşlarında yürüyen.
Nişan da güzel geçmiş ohh...
Birde bize ev dışında bir yerlerde rahat yok doğru söylüyorsun, gitmeye heves ediyor, gidiyorsun. Ağzından burnundan geliyor.
Kafa vurma olayı geçiçidir diye düşünüyorum, efecik sinirli bir çocuk belli ki.
Evet çok ayıp olmuş. Hatta büyük terbiyesizlik. Bence bi ara laf sok, arabayı geri vermeden önce bide iç dış yıkatın de!
Peditus bizde pek işe yaramıyor zaten, medicold ( geçende yazmıştım) daha kesin sonuçlar veriyor. Peditusu vermiştim geçen yıl bi gribinde, lakin ne hastalık süresini kısalttı ne de bi etkisini gördüm. Ama hastalığın başlarında medicold u verince hastalanmadan atlatıyor en azından.

Günaydın güzel bir kuzuluk sabahından , çocuklar trafikli istanbul yolunda uzun uzun uyuduklarından gece 4e kadar oturdular , çok uykum var
Kerem' e çok geçmiş olsun bugün daha iyidir inşaallah
Ayşecik yeni cicilerini güzel günlerde sağlıkla kullansın
Karakız; maşa'Allah ecoşa çok akıllı prenses
Pembecim dün akşam saatlerinde vardık sağolasın
Yürüme konusunda; bizim Dr.umuz da 18.ayına kadar olabilir acelesi yok demişti , bizim toplumumuz da çok var böyle birden fazla konuda, hatta hatta her konuda uzman olanlar ..
Hayırlı huzurlu günler

ay nesi var bu kızın yaaaa?!..
sabahtan beri mız mız mız, ağlıyor. ne oyalayabiliyorum, ne oynatabiliyorum.
yemek de yemiyor, emmiyor da, kucakta da durmuyor.
aldım dışarı çıktım. koca koruda gez anam gez, ne kendi duruyor, ne arabasında, ne de kucakta
ağlaya ağlaya getirdim eve, şimdi biraz okudum, iç çeke çeke memede uyuyor.
az sıcak ama öyle ateşi var gibi değil, bi yeri mi ağrıyor acaba?:26:

Allah iyiliğini versin
bari bi f de ekleyip, nfk giyim yapaylardı

kızlar face ten bi sayfa takip ediyorum. kendi sitesi de var.
hepimiz için gerekli bilgi ve tavsiyeler için siz de bi bakın.
ben tam inceleyemedim ama vaktim olunca her bölüme bakıcam

Pozitif Gelisim

“Eyvah Çocuğum 2 Yaşında!”

2 Yaş Sendromu Nedir?

Çocuklarda yaklaşık 1,5 yaşında başlayarak 3,5 yaşına kadar devam eden zorlu bir dönemdir. Çocukların kendilerinin de bir birey olduklarını fark ettikleri, kişiliklerinin oluşmaya başladığı, istediklerini nasıl yaptıracaklarını öğrenmeye başladıkları ancak ebeveynler açısından anlaşılması ve dayanılması zor olan çocuk gelişiminin en önemli dönemlerinden biridir. Literatürde “erken ergenlik, terrible two, çocukluk dönemi negativizm” olarak da isimlendirilmektedir.

Bu dönemde çocuklar;

İsteklerini sözel olarak (konuşarak) belirtmek yerine ağlayarak belirtirler
İtiraz etmeyi severler; hayır, istemiyorum, gelmem, yapmam gibi olumsuz ifadeler kullanmayı tercih ederler
İstekleri yapılmadığında başını yere vurma, kendine ya da anneye-babaya vurma, nesneleri fırlatma, çığlık atma ve öfke nöbetleri geçirme gibi davranışlar sergileyebilirler. Çocuğun davranışlarında ne gibi değişiklikler olur; ağlama, başını duvara vurma, aşırı inatlaşma, bağırma, elindeki oyuncak, eşya vb nesneleri fırlatama, iştah kesilmesi, ısrarcı davranışlarda bulunma
Aşırı tepki olarak saç ve yüzüne zarar verme ya da anne ve babasına saldırma gibi eğilimlerde de bulunabilir.

Diğer Etkenler!
Anne ve babanın engelleyici ve aşırı koruyucu davranışları(‘aman dikkat kırarsın, aman dikkat dökersin gibi söylemler’)
Kardeşler arasındaki kıskançlık
Temizlik konusundaki ısrarcılık
Tuvalet eğitimi
Herhangi bir konuda engellenme
Aile içindeki anne ve babanın bir birine şiddet uygulaması
Yiyecek ve içecekler konusunda anne ve babanın ısrarcı tutumu
Çocuğun gün içerisinde enerjini harcayamaması
Anne ve babanın yeterince ilgilenmemsi de çocuğu ilgi çekmeye zorlayarak inatçı tavırlar sergilemesine sebep olabilir.

Anne Babalar Ne Yapmalı?

“Ebeveynler bu durumu doğal bir davranış olarak karşılamalıdır." Baskıcı ve engelleyici tavırlardan uzak durmalıdır. Çocuklar yaşları ilerledikçe sizin davranışlarınıza ve verdiğiniz eğitime alışacaktır.
Her şeyi oyun diliyle anlatarak öğretmeyi deneyebilirisiniz. Sizin istediğiniz davranışları sergilemediği zaman ona öfkeli davranmamalısınız. Kendinize mutlaka zaman ayırmalısınız sizin moral bozukluğunuz da ona karşı olan davranışlarınızı etkileyebilir.
Unutmayın ki bu dönem gelişim sürecinin bir parçasıdır.”

Öneriler

Onunla kaliteli zaman geçirin.
Onun size anlatmak istediklerini çocuğunuzun boy seviyesine inerek ve gözlerinin içine bakarak dinleyin.
Çocuğunuz size bir isteğini anlatırken onun sözünü asla tamamlamayın kendisinin bitirmesini sabırla bekleyin.
Çocuğunuza karşı davranışlarınızda tutarlı olun. Anne-baba ve çocuğun bakımında söz sahibi olan diğer kişiler çocuğun yaptığı davranışlara aynı tepkileri vermeliler.
Çocuğunuza seçme şansı sunun. Seçenekler sunun kendi seçimini kendi yapsın.
Çocuğunuza kendi kendine başarabileceği şeyler konusunda fırsatlar verin. Örneğin yemeğini kendisi yemek, bazı giysilerini giymek, bir yere tırmanmak gibi.

bana diş gibi geldi arka dişleri çıktımi:44:

bana diş gibi geldi arka dişleri çıktımi:44:

bilmiyorum ki bacım, baktırmıyor..
ağzını görebileceğim kadar da açmıyor, uyansın bi tekrar deneyeyim.

birkaç hafta önce de hafif ateş yükselmişti, diş demiştik ama daha çooook yolumuz var demek :100:

ayşeciğin ateşi, koltuk altından 38.3 calpol versem mi?:26:

canım 38 ve üstünü ates sayıyor bızım dr bence ver sen ates dusurucu 40 olmasını bekleme bıde eklemlerıne ıslak bez sür

Aletha Solter'a göre ; ağlayan çocuğumuzu bağrımıza basıp," seni anlıyorum diyebilmek" ... mesela ; evet biliyorum, sen parka gitmek istediğin için ağlıyorsun, fakat şu an parka gidemeyiz " demek gibi, ama kesinlikle ağlamasını bastırmamak , ağladığında /üzüldüğünde onun duygularını bastırmak yerine o anki duygularına ortak olmak öneriliyor ben bunu kızımda deniyorum ve gercekten çok etkili..

Bizimkiler de hiç üstlerini örttürmüyor
Ben de kışın üzerlerine bellerini de örten kalın Yelek giydiriyorum, zaten evler belli bi sıcaklıkta, yelekle üşümüyolar..

Maşa'Allah Yasir'e... benim kızım da bu aylarda anneanne anne hepimizi ayırt eder söylerdi ama tembel oğluş söylemiyor birşey ..
İnşaalah bugün daha iyidir Keremcik
Oyy maşa'Allah ya dede torun aşkı, çok güzel çok şanslısınız...
Cezaya ben de kesinlikle karşıyım , Adem beye göre de ceza çocuk onurunu zedeleyen bir davranış ve batıdan toplumumuza sokulmuş yanlış bir metod... Ceza yerine, bizim usul anne terliği :2: dermişim, sert bir bakış bir çimdik
adem beyi okuyup radyo yayınlarında dinlediğime göre; esasında çocuk yetiştirmede temel nokta, çocuğun yaradılmış saf temiz fıtratını bozmadan , anneliğin şefkatini, sabrını ve babanın o her zaman yaslandığımız güvendiğimiz dağ olması, ama azıcık da otoriterliğini harmanlayabilmek ve çocuklara anne/baba olarak doğru&güzel örnek olabilmek .. Ceza veya ödül yok, fakat kurallar var,hediyeler var ..

Ayy kızlar süper darıya gıcık olurdum ben ve bildiğim kadarıyla yabancı bir yapımın Türk versiyonuna çevrilmiş komik hâli,
Kadın henüz konuşarak kendini ifade edemeyen bebeye düşünme cezası veriyo henüz bir yaşındaki bebeği memeden kestiriyor ve daha sayamadığım bi ton saçma ve yapmacık davranış sergiliyor, kesinlikle bizim aile yapımıza uymuyor zaten çoğu kurgu
Tabii benim Düşüncem fikrim bunlar , size uyan tarafları varsa da saygım sonsuz ...
ben kardeş tavsiyesiyle new balance aldım. . çok hafif, ortopedik kesinlikle tavsiye ediyorum
New balance duymamıştım hiç bakayım ben de sağol cnm
Hayırlı olsun sizin ciciniz de..
Hayırlı olsun yeni gömleğin cnm hırkanı da alırsın inşaallah, evet o tarz hırkalar kurtarıcı oluyor kışın
Allah kolaylık versin tüm gün bile bunca iş için yetmezken, sizlere Allah güç kuvvet sabır kolaylık versin cnm
Kesinlikle çocuklar düzenleri şaştı mi iyice şaşırıyorlar ve Olan yine biz annelere oluyor
Yolculuk ne zaman cnm
Oo bunların hepsini yapabiliyorsa eli kulağında yakında tıpış tıpış gezer annesi

Geçmiş Olsun cnm diş ateşi 38üzerine pek çıkmaz demişti bizim Dr ama yine de belli olmaz cnm , bir ölçek ver de rahatlasın kuzucuk

Son düzenleme:
canım 38 ve üstünü ates sayıyor bızım dr bence ver sen ates dusurucu 40 olmasını bekleme bıde eklemlerıne ıslak bez sür

saolun kızlar. ilaç verdim, bi de ılık duş aldırdım.
memede öylece duruyor yavrum. başka türlü tatmin edemiyorum.

yazdıklarına katılıyorum. ancak ceza mefhumu olmadan kurallar nasıl benimsetilebilir?:44:
hediyeyle bir yere kadar, bir yerde gelir sistem tıkanır. çocuklar ki, anne babanın zaaflarını,
yumuşak karınlarını ve sabrının son hadlerini zorlayan varlıklar.

eşim, ayşeciğe çok düşkün, çok hassas. canı gidiyor en ufak bi zarar gördüğünde.
ama isteği, biraz daha aklı kesmeye başlayınca ona biraz daha otoriter ve disiplinli davranmak.
sevgi ve ilgi her zaman. ama çocuğun iyi bi terbiye alması için annenin sonsuz sevgisini, merhametini
mantığı ve otoritesiyle dengeleyecek bi baba figürü şart. ben öyle düşünüyorum yani..

biz annemize herşeyimizi anlatırız, konuşuruz. ama babamızla ilişkimiz daha farklı.
zaten anadolu kültüründe bu var. bazı konularda son mercidir baba. yeri gelir çekinilir, korkulur.
ben ne kendim için, ne çocuğum için mıçmıç, sadece 'arkadaş' bi baba istemiyorum doğrusu.

kızım rahatsız 2. kez idrar yolu enfeksiyonu ve doktor 3.olursa üroloji araştırmalı bebek için sık sayılır diyor dün 40 dereceyle hastaneye attık ateş çok korkutuyor.. beş dakikada 38.5 den 40 a çıktı toplantıdan çağırdılar uçurduk bebeği antibiyotiğe başladık.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…