Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Hadi hadi telefonu kapmışsın:) güle güle kullan canım.
Eki Görüntüle 798724

pantolon aynı renkdi çıkmamış tişörtlerimizide aynı renk giyiyoruz
Allahım hatuna bak, bir de kızına bak:) analı kızıl yakıyorsunuz maşallah.

Her çocuk ayrı bir dünya.
ig niye açamıyorum söyleyim, Apple şifremi unuttuğumdan.. App olarak indirmem lazım.. Yoksa şimdiye kadar 10 defa açmış olurdum.
Lütfen kendini fazla hırpalama.. Daha çoook hasta olacaklar. Güzel bir çorba yap. Sıcak sıcak banyo yaptır ve bol bol dinlendir. Öyle öyle güçlenecek, inşallah.
pamukhelva, bugün mü yola çıkacaktı?:44:

neyneyse nerde?
peki pembiş?
ya diğerleriii? huuuu!!!

Dışardaydım.. Yarın da anneannemi doktora götüreceğim, tekrar ve temizlik var ve biz istanbula yola çıkacağız, inşallah.
O eczacıya hiç takılma hatta şöyle bir taş iyi olurdu: neden pediatri okumamış, çok biliyorsa?
Erkek çocuklara nisbeten geç yürür. İstisnaları olabilir ama geneli öyledir. Oğlumu önüne cep telefonu koyarak emekletiyorduk! Bıraksak totoyu devirip yatacak:)) yürütene kadar da çabaladık bayağı.. Yaşından sonra yürüdü.. Gönlünü bulandırma, inşallah yürür vakti gelince..
 
Bugün oğlumu beklerken arabanın içindeki çöpleri temizledim. Büyük bir cips paketi ve dondurma çubuğu buldum. Geçenlerde eşimin abisi almıştı arabayı.. Onların attığı çöpler olduğunu düşünüyorum.. Şimdi geçenlerde buradA araba mevzuları oldu. Yani böyle yapılması hoş mu sizce? Arabayı alırken de gazoz tenekesi ve dondurma kapları bulmuştum. Arabanın içindeki eşyalarıyla çöplerini de yolladım, anlarlar belki diye! Akşam o cins paketini bulunca sinirlerim zıpladı yine! Bu ayıp değil de ne?
 
Son düzenleme:

tam merak ettiğim noktaya değindin banyo yaptırsam mı yaptırmasam mı diye düşünüyordum ben de?
 

gerçekten görgüsüzlük etmişler
ben otelden çıkarken bile odayı topluyorum çöplerimi atıyorum
çöpleri mi yolladın, anamm ne fenasınnn:) iyi bi ders
 
Son düzenleme:
tam merak ettiğim noktaya değindin banyo yaptırsam mı yaptırmasam mı diye düşünüyordum ben de?
Canım banyo şifadır. Banyon sıcaktır zaten, pencereleri de kapatırsın banyo sonrasında.. Bol bol su döktü başından, sinüsleri açılsın. Burun tıkanıklığına birebirdir. Banyoda üşümez zaten, çıkınca da güzelce giydir. Saç kurutmanın en düşük ayarında başını kurut. Bir de uyku çekebilirse çok iyi olur.
gerçekten görgüsüzlük etmişler
ben otelden çıkarken bile odayı topluyorum çöplerimi atıyorum
çöpleri mi yolladın, anamm ne fenasınnn:) iyi bi ders
Yani değil mi? Buna görgüsüzlük denmez de ne denir? Zaten rızam olarak vermiyorum arabayı.. Bir de üstüne arabanın o halini görünce tepem attı. Gazoz tenekesi poşetteydi zaten, unuttuğu defteri ve max kabını da tıktım poşete oğluna verdim. Cips kabı koltuğun altına doğru itilmiş. Terbiyesizliğe bak. Zaten istemeyle verdiler arabayı..
 

koltuğun altına çocuk itmiştir belki annesinin haberi yoktur?

sağol canım banyo yaptırdım az önce yalnız bu yazdığını okumamıştım başını yıkamadım:) neyse yarın artık
 
koltuğun altına çocuk itmiştir belki annesinin haberi yoktur?

sağol canım banyo yaptırdım az önce yalnız bu yazdığını okumamıştım başını yıkamadım:) neyse yarın artık

Yarına başını da yıkarsın. Mümükleri akar, burun tıkanıklığı geçer. Serum fizyolojik yapsaydın, burnu doluysa.. Burnu açık olmalı ona dikkat et. Doktor ne dedi?
Çocuk dediğimizin biri ortaokulda, diğeri ilkokul 3 veya 4.. Velev ki çocuk itmiş olsun.. Görünür halde oraya buraya atılmış max kabının ve çubukların açıklaması yok. Sen emanet arabada büyük boy cips mi yersin? Yağlı yağlı elleri düşün bir de:/
Ben çok titiz bir insan değilim, arabayı da tertemiz vermedim. Her yerde çubuk kraker kalıntıları vardı ama onlar da üstüne de biz çöpümüzü atalım gitsin demişler herhalde...
 
benim yegen 15 aylikken yürüdü canım her çocuk bir olmuyor.. elinden tuttugunda yuruyor mu efe
 

serum fizyolojik sıktım tabi; ama doktor bir burun spreyi ve peditus yazdı 3 gün kullan dedi; aldım yarına kadar kullanmayacaktım ama çocuğa eziyet etmenin anlamı yok diyerek yatmadan önce verdim.
bence de görünür olanların affı yok. yani insan geri vermeden önce şöyle bir göz atar arabaya. neyse ki arabayı çizmemişler:)
 

Canım zaten verme havasında değillerdi. Ben eşime kaş göz yaparak sordurdum. İşim gücüm ve bir düzenim var. Kendi arabası gibi yayıldığına göre 1 hafta 10 gün kalmasını bekliyordu sanırım.
Peditusu Kadir tuğcu önermiyor, ben artık kullanmıyorum. Alerjisi yoksa 1 tatlı kaşığı bala 7-8 damla limon suyu ekle ve bu oranda hazırladığın karışımdan ver.
 

şimdi baktım peditusla ilgili yazdıklarına, sadece peditus değil adam tüm parasetamollere karşı.
bir de calpol ile kullanımı hakkında uyarmış, zaten bizim doktor da calpolle kullanmayın dedi.
bu ilaçların sadece semptomları azalttığını ben de biliyorum ama daha fazla enerji ve moral kaybetmesine de engel oluyor. bence bu da hastalığı yenmek için faydalı.
şimdi bir doz verdim ama devamını versem mi vermesem mi ben de kararsızım ,yazılanları okuyunca hepten kafam karıştı..
6 aylıkken bir öksürük ve hırıltı başlamıştı doktorumuz ufak olduğu için ilaç kullanmayalım demişti. kullanmadık ;2 ay sürdü ve sonunda ciğerlerine inmiş; antibiyotikle geçti. aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum.
bir yandan vücudu savaşmayı öğrensin diyorum bir yandan da halini gördükçe acıyorum,hastalıkla inliyor.
balı vereceğim yarın inşallah sağol canım
 
kızlar ecrin nisa son 2 3 gündür daha iyi anlamaya kendini ifade etmeye başladı

mesela sabah kalkıyoruz hemen banyoya gidiyor el yüz yıkıyor babasıyla.yemeklerden sonra diş fırçalıyorlar tabi macunsuz. .üstnü değiştireyim diyorum odasına gidiyoruz çekmeceyi açıyor ortalığa atıyor .çatalı gayet iyi davranıyor . 2ye kadar sayıyor buraya kadar güzel herşey


ama anne anne diye ağlıyor ve replay tuşuna basmış gibi anne demesi ve ağlayarak istediğini yaptırması beni çıldırtıyor

ıstırıyor vuruyor. elimden çekip yada bacağımdan itip yaptırmaya çalışıyor herşeyi tabikide ağlıyor dışarı çıkarmazsam balkondan herşeyi atıyor yada camdan anlatamm çok kötü durumdayım

Pedagojik formasyon alabiliyormuşuz ama yok kalsın kendime çıkar bulamadım :26:
 
Son düzenleme:
Kızlarrrrrrrrrrrr :) buraya yazıp öyle yatayım dedim. Nişan süperdi. Çok oynayamadım çünkü oğluş kucak modundaydı. Biz de onunla oynadık :) 11e geliyodu eve geldiğimizde ki o artık sapıtmanın sınırlarındaydı :/ ah ah kocam olaydıııııı ona satar eğlenirdim ya neyse :)

Busmaicim demek 18 ay sınır. Du bakalım ne zaman başlıcak oğluş...? Kafa vurma ile ilgili olayı ben de okudum. Ama valla bugün bi kafa attı bana; burnum göçtü :/

Neyneysecim keşke dediğin gibi yapıp laf soksaydım. Ama aklıma gelmedi :) valla çok iyi yapmışsın çöplerini yollamakla. Ben hayatta arabamı öyle insanlara vermem valla. Eşim hele asla!!

Elifnazcım, Efe tutunup kalkıyo çok rahat, tırmanıyo, sıralıyo.ama elinden tutup yürütünce yavaş gitmekten sıkılıyo, keyfine göre 10-50 (saydım:)) adım atıp ayaklarını karnına çekip ağırlığını poposuna veriyo ve kendini yere bıraktırıp son hız emekliyo!! Yani ben tembelliğinden yürümediğine eminim. Adam sonuç odaklı; hedefe ulaşıyosa sorun yok yani :))

Pamuk helva vardınız mı kızzzzz???

İyi geceler herkeseeeeeee :)
 
küçük annenin annesi gelmişşşş
sana, seni tadığımdan beri küçük anne demek istiyorum ben yaaaaa
Kucuk anne mii )
Annem bana hep boyle seslenir de ondan sasirdim ben bir kucuk anneyimm lalallaaa ))
Bak hele cok kizdim simdik ne hosu ya acaip sinir bozucu cok iyi yapmissin !
buyaka da new balance mağazası var canım
New balanceden herkes cok memnun yigenimde var 5 yasinda ama bizimkiler icinold bilmiyodum

Tum gun disardaydik cok gec geldik yasirin duzeni baya bozuldu ama akrabalari gormus olduk yarin annemle kapali carsiya gitmek istiyoruz ama yasirle nsl olur bilemefik var mi bebislerle gidip tecrubeli olan ?
 
oo bu gece baya geç kapatıyoruz tükanı
:))
kapalıçarşıya keremle gitmedim ama pek çok yere gittim bebek arabası sağolsun, bence hafta içi rahat dolaşabilirsiniz
o da bişey mi benim burnuma aynı gün içinde 2 kez kafa attı.
biri sabah oldu ,tam akşama doğru etkisi geçerken ikinci darbe geldi zonk zonk zonkladı beynim
çatalla yiyor mu yani maşallah
polislerin kızı heralde öyle olcak, yakında coplarsa sizi şaşırmaaa
 
Ben hiçbir anneye "kullanmayın" diyemem.. Oğlum hastalanıp, ateşlendiğinde çok çok endişeleniyorum. Bırak peditusu ne bulsam verebilecek hale geliyorum ama Kadir tuğcuyu okuduktan sonra daha temkinli olmayı öğrendim. Doktoru sorgulayabilmeyi ve benim inandığımın aksine doktor sayısı kadar farklı görüş olduğunu öğrendim. Endişene kesinlikle hak veriyorum ama bütün araştırmalar da gösteriyor ki bu ülke peynir ekmek gibi ilaç tüketiyor:/ yani something wrong! Anneler olarak doktora bile güvenirken dikkatli olmalıyız. Yoksa mesele bir ölçek peditus 2 ölçek şu bu değil.
Temmuz bebişlerinin en hızlısı ecoş, maşallah.
Bu yaşadıkların çok normal.. Kendi tecrübelerimden şunu söyleyebilirim kızına asla ama asla ağladığında her istediği olduğu mesajını verme. Bir şeye hayır deyip sonra öfke nöbeti geçirdi diye "evet" deme. İlgisini başka yöne çekme vs gibi yöntemleri dene. Senin kızın anlayışı çok gelişmiş bir çocuk, onun göz seviyesine gel ve ona eşyaları balkondan atmasının doğru olmadığını anlat. Sevecen ama kararlı ol. Zamanla düzelir.

Canım, oğlun aynen oğlum gibi:))) semptomlar aynı.. Hatta oğlum o kadar iyi emeklerdi ki arkadaşlar bayılırdı. Aynen senin yazdığın gibi emekleyerek her işini gördüğü için yürümekle çok uğraşmazdı. Yürüdü vakti zamanı gelince.. Efecim de denizleri aşacak da yürüyecek inşallah.
Ben arabamı vermem de eşim bu konularda fazla "iyi".

Tecrübeyi siz edinirsiniz:) en fazla ne olabilir canım? Gidin gezin.. Tadını çıkarın.

Evet oldukça geç:)
Uykusu açılan Feyza, uykuya geemiyor:/ gece uzun..
 

ilaca ulaşmak kolay olduğu için ilaç tüketimi de fazla. yurtdışındakiler bakkaldan alır gibi eczaneden ilaç alamıyorlar, önce doktora gitmeleri gerekiyor. bizde eczacılar doktor yarısı:)

evet doktorlar farklı yollar izler,tıpta tek bir doğru yok birçok doğru var. ama herkesin uyguladığını elinin tersiyle iten doktorlar da bana güven vermiyor açıkçası;şov kokusu alıyorum.
doktorlar önerir, biz de biraz sezgilerimiz biraz duamız ile doğrusunu buluruz inşallah..
kerem uyuyor ama ara ara derin derin öksürüyor; bi an uyanıp bana ihtiyacı olur diye uyuyamadım ben de ama daha fazla dayanamayacağım galiba yatak beni çağırıyo
bir an önce yarın olsun ve ballı limonu vereyim bebeğime
 
neyneyse senin bezsiz bebek hedefi ne oldu devam ediyor musun feyza adapte oldu mu
 
Günaydınlar herkeseeeeeeeeeeeee :)
Gece oğluşum iki kez kalktı. Demekki bu kuzuyu bolbol nişana ve düğüne götürmeliyiz ki kafa ambale olsun :)

Öğleden sonra eski bir arkadaşımla buluşucam inşallah. Sabah da belki kızılay yaparız ailecek.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…