üniversiteden bi arkadaşımla konuştum.
5 senelik evli. 20 aylık bi oğlu var. bakıcı bakıyor, arkadaş çalışıyor.
hiç konuşmuyormuş, aşırı hareketli ve göz teması falan da kurmuyormuş.
ismi söylendiğinde bakmıyormuş bile.
neyse, bi gariplik var demişler doktora gitmişler.
işitme kaybı denmiş, hem de yüksek şekilde.
sağır olduğu için de duymuyor, dolayısıyla konuşamıyor demişler. bunlar da yıkılmış.
hiperaktivite teşhisi için henüz erken, 3 yaşını bekleyelim demişler.
ama göz teması kurmaması ve başka bazı alışkanlıkları sebebiyle otizmden bile şüphelenmişler.
kaç şehir hastane dolaşmışlar. en son üniversite hastanesinde bi prof'a gitmişler.
evet işitme kaybı var bu öğrenme güçlü yaratacak kadar değil demiş, bi kulaklık vermiş.
çocuk duymaya tepki vermeye başlamış.
annesi, sen çalıştığın için onunla yeteri kadar ilgilenemiyorsun belliki, size tavır olarak da konuşmuyor.
küsüyor falan demiş. hırçınlığı ve olumsuz hareketleri ondan demiş.
arkadaş da, dr doğru söylüyor. memeden kestim. göğsüme yara bandı yapıştırdı. geldi bi yokladı.
onu gördü. bir daha da istemedi. ben çok zor olacağını sanıyordum. sonra gel emzireyim dedim, çocuk yaklaşmadı diyor.
bi de bebeğin günde on saat tv izlediğini söyledi.
yuh dedim, napıyorsun sen, aklın başında mı?
ama trt çocuk izliyor. hem başka türlü durduramıyoruz, bir dk oturmuyor. oyamak çok güç falan dedi.
dr da zaten iyi bi fırçalamış bunları. neyse bir sürü tavsiye vermiş. çocuğunuzla ilgilenin diye.
bi de telonu kapatmadan demez mi ziraat müh. kazandım diye. sinirlendim bu sefer.
kızım n'apıyorsun sen, ne lüzumu var. çocuğunun durumu belli, zaten sen çalışıyorsun. 2si yüksek okul, 2si lisans
4 üniversite bitirdin yeter artık dedim. ama bu son diyo..
Allah akıl fikir versin.. eşiyle problemleri varmış, ardından oğlunun sıkıntısı. buna rağmen hala okuyacağım diyor.
evli kadın için çalışmak zaten zor. bi de bebek. bizimkisi kendini teskin için okumak peşinde.
Rabbim bunlara akıl, evlerine huzur, çocuklarına da sıhhat versin!
vicdanen rahat değilim, ama önceki hamuru çöpe attım
akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş.
tekrar hamur yaptım, buzluğa koydum.
bi şey yapıyoruz, tam olsun.
üniversiteden bi arkadaşımla konuştum.
sağır olduğu için de duymuyor, dolayısıyla konuşamıyor demişler. bunlar da yıkılmış.
ama göz teması kurmaması ve başka bazı alışkanlıkları sebebiyle otizmden bile şüphelenmişler.
kaç şehir hastane dolaşmışlar. en son üniversite hastanesinde bi prof'a gitmişler.
evet işitme kaybı var bu öğrenme güçlü yaratacak kadar değil demiş, bi kulaklık vermiş.
annesi, sen çalıştığın için onunla yeteri kadar ilgilenemiyorsun belliki, size tavır olarak da konuşmuyor.
arkadaş da, dr doğru söylüyor. memeden kestim. göğsüme yara bandı yapıştırdı. geldi bi yokladı.
onu gördü. bir daha da istemedi. ben çok zor olacağını sanıyordum. sonra gel emzireyim dedim, çocuk yaklaşmadı diyor.
ama trt çocuk izliyor. hem başka türlü durduramıyoruz, bir dk oturmuyor. oyamak çok güç falan dedi.
dr da zaten iyi bi fırçalamış bunları. neyse bir sürü tavsiye vermiş. çocuğunuzla ilgilenin diye.
bi de telonu kapatmadan demez mi ziraat müh. kazandım diye. sinirlendim bu sefer.
kızım n'apıyorsun sen, ne lüzumu var. çocuğunun durumu belli, zaten sen çalışıyorsun. 2si yüksek okul, 2si lisans
Allah akıl fikir versin.. eşiyle problemleri varmış, ardından oğlunun sıkıntısı. buna rağmen hala okuyacağım diyor.
evli kadın için çalışmak zaten zor. bi de bebek. bizimkisi kendini teskin için okumak peşinde.
Yazık yaon saat TV ne demek??
Yavrum benim, çok acıdım çocuğabu kızın annesi babası yok mu;akıl vereni yok mu ya? nasıl bir vicdanı varmış??!!! Senin söylediklerinden biraz akıl almıştır inşallah.
Ziraat mühendisliği 4 yıl. Çocuk elden gitti demektir.. Yazık yavrucağa yazık..
Evet evet , hindistancevizi candır :)
Bu arada esra erol fox a geçmiş tüm karizma gitti
Biz nasıl kesicez memeden ya Allah yardımcımız olsun ben çok korkuyorum oğlumu gücendirmekten,incitmekten
Cok uzuldum ..
Rabbim tez zamanda Safi ismi ile tecelli eder insaAllah umar gitgide iyi olur
On saat tv izlemek ne demek bakici parari havadan aliyor cocuk tvye bakiyo o da oturuyo o zaman off bu calisma isi beni de bitiriyo calismaya baslayinca icim icimi yicek kasvetlendim yaa
:/ neyse eminim güzel olacaktır canım.
Okadar üzülerek okudumki yazdıklarını( madem bu haldesiniz neden çocuk yapıyosunuz?? Madem yaptınız niye bakmıyosunuz?!? Bi de küçükken işitme testi yapılmadı mı bu çocuğa?? Ah yavrum ya bi anne daha farklı davranmalı...
İzleyemiyorum hiçççççççç. Oğluş sağolsun hamak sallatıp duruyo yada oyun oynamak istiyo yada dışarı çıkmak vsvsvs
Pozitifliğin sırrını veriyorum busmai hazır mısın???? Vakti gelince düşünürüz
Ben de oğluş uyurken izliyordum ; uyandı kerata :/
yaptım, fırında ama nedense olumsuz bi his var içinde:/ neyse eminim güzel olacaktır canım.
yaptım, fırında ama nedense olumsuz bi his var içinde
daha önce yapmadığım için sanırım. bakalım sonuç ne olacak?
busmai, gerçekten izdivaç programı mı izliyorsun?
babam izler, birkaç saat bile katlanamıyorum oraya gidince.
bi de müge var tabi, illahlah ettim ikisinden de
bilmiyorum yapılmıştır heralde.Okadar üzülerek okudumki yazdıklarını( madem bu haldesiniz neden çocuk yapıyosunuz?? Madem yaptınız niye bakmıyosunuz?!? Bi de küçükken işitme testi yapılmadı mı bu çocuğa?? Ah yavrum ya bi anne daha farklı davranmalı...
amiiin! valla, tv meselesi tam bi dangalaklık.Cok uzuldum ..
Rabbim tez zamanda Safi ismi ile tecelli eder insaAllah umar gitgide iyi olur
On saat tv izlemek ne demek bakici parari havadan aliyor cocuk tvye bakiyo o da oturuyo o zaman off bu calisma isi beni de bitiriyo calismaya baslayinca icim icimi yicek kasvetlendim yaa
Olmasın olumsuz his falannnnnnnn. Eminim güzel olacaktır :)
Niçın öyle diyorsun kuzum :)) (türk filmi tonlaması ile hayal edin :))
Valla çocuklar büyüsün ve ben emekli olıyım hep onları izlicem!! Tabi o vakte böyle programlar kalırsa :) belki insanlar evlenmekten vaz geçer.....?
Şeker güzel de aten lokum var içibde.. 1.5 bardak diyordu, 1 yaptım. Yine de çok.Hiç yağ koymadın mı böreğeeeeee?????neyse dur bakalım nasıl bir sonuç çıkacak :/?? Çay fincanı ile yağ koyman kurtarır belki..?
Şeker güzeldir neyneyseeeeeeee!!! :)
Çikolatalı sos yerine beyaz bir sos istiyormuş gibi bu kek. Ama senin dediğîm gibi hindistancevizi serpmek de çok hoş ve kolay bi fikir :) öyle yapacağım
Hamuru çöpe atma canım. Bu tarif olmazdı da başka bir şey yapardın. Neticede hamur hamurdur..
vicdanen rahat değilim, ama önceki hamuru çöpe attım
akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş.
tekrar hamur yaptım, buzluğa koydum.
bi şey yapıyoruz, tam olsun.
Yazık o çocuğa.. Annesi onu hep arka plana atıyor sanki..üniversiteden bi arkadaşımla konuştum.
Ahah süper:)Pozitifliğin sırrını veriyorum busmai hazır mısın???? Vakti gelince düşünürüz
amaan, diyorum ya o bilgiye okumaya doymuyor.Yazık o çocuğa.. Annesi onu hep arka plana atıyor sanki..
Ziraat müh okumanın ne artısı var anlamadım.. Okuduğun bölüm bunca fedakarlığa değer mi?
Çocuk senden ilgi istiyor işte, bir dönemini ona ayırsan nolur?
bilmiyorum yapılmıştır heralde.
arkadaş kariyer sevdalısı biraz. okumaktan bıkmıyor, doymuyor.
yoksa çocuğu o haldeyken hala neden bunu düşünsün.
ama işte ona göre ayarlayacaklardı çocuk meselesini :100:
amiiin! valla, tv meselesi tam bi dangalaklık.
diyecek hiçbirşeyim yok, aklım dimağım almıyor. büyük konuşmak da istemiyorum.
inş bundan sonra bi şeyler değişir, yani yolun başındayken..
sen kendini kötü hissetme. o arkadaş memur, sabah 9 akşam 5 çalışıyor ve dediğim gibi ne okulu bitiyor ne sınavı.
bi kadın için maddi manevi en uygun meslek öğretmenlik, yarım gün çalışıyorsunuz zaten.
inş
deli yaaa!!
emeklilik hayaline bak
böreği birazdan alıcam fırından ama sanırım olmadı.
pişmesini kontrol etmek için hamurun kenarından kopardım, tattım.
içi görünürde pişmemiş gibi. ama bir saattir fırında üstü de kızardı.
neyse ilk maceramız, olcek o kadan
dediğin doğru..Birçok çalışma saatine göre cidden rahat. Ama o arkadaşın da düz memursa bi serbest meslek çalışanı gibi ağır değildir ki şartları. Onun içinde yok çocukla ilgilenmek bence...
amaan, diyorum ya o bilgiye okumaya doymuyor.
yoksa şimdiye kadar 4 üniversite bitirdi, ziraat müh de neymiş?!
kendisi, dr ilgilen dedi diye az daha işi bırakıyordum.
gelişme göstermeye başlayınca iyiki de bırakmamışım falan dedi.
şimdi de yeni okula başlıyor, Allah akıl fikir versin ne diyim.
olan çocuğa oluyor.
Tahta demeyelim de kabuk gibi? EvetAman ne büyük kayıppppp :)
Ben hala hamak sallıyorum wuhuuuuu
Oğluş uyanınca karnını doyurup dışarı çıkarmayı planlıyorum. Çocuk evde bunalıyor. Yürüse teyzesi çıkaracak kapı önüne ama malesef :/ bu arada minik adamın tırnak makası kayıp sinir oldum. Yarın misafir gelecek; biximki fredy olma yolunda. Nöbetçi eczane bulabilirsem mikemmel olur. Olmadı artık yarına kalcak mecburrrrrrr.
Busmaican sana bi sorum daha var bu kekle ilgili. Fırından çıkınca kekin üstü tahta gibi oluyo dimi?? Sütle ıslatınca yumuşuyo????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?