Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

turşu yedim :1:

:) oturmadım,önce güzel bi duş aldım sonra da çekmece falan düzelttim:)
Oturamayan insana "anne"denir zaten...

Günaydın. Oğluşum gece yarım saatte bir kalktı. Oysaki burnu açılsın ve aksın diye banyo da yaptırdım, serum fizyolojik de yaptım :( çok uykum var ve çok mutsuzummmnnnnmmmmm.
Üzüldüm yaw, Allah sana güç kuvvet versin.
günaydın canlar.
dün pek yazamadım. eşimin birkaç işi için kadıköye gittim iki kez.
daha kötüsü ayşecik hasta. gün boyu ateşi 39a çıkıyor. ilaç veriyorum düşüyor
sonra tekrar çıkıyor. hani eşlik eden burun akıntısı, hırıltılı nefes, öksürük gibi başka şey de yok ama
bu diş değil, belki de enfeksiyon diye düşündüm.
eşim geldi hastaneye gittik, kiii boğaz enfeksiyonu dedi dr. boğazları beyaz beyazmış :50:
neyse, antibiyotik verdi. hemen kullanmaya başladım. ama gece uyku haram.
pembiş, sen mi diyordun 'gece her saati gördüm' diye. aynen öyle.
her kalktığımda alarmı bir saat sonra kurdum. zaten yarım saatlik periyotlarla daldım.
ayşecik ateşin veridiği rahatsızlıkla mızıldadı, inledi :43:
ben de salak saçma rüyalar gördüm, yorgun ve uykususuzum.
dr enfeksiyona bağlı ateş 2-3 gün sürebilir dedi. inş ayşecik bugün daha iyi olur..

son iş günü, hepinizin cuması da mübarek olsun.. Rabbim, evlerimize huzur, çocuklarımıza sağlık sıhhat versin.
Çok geçmiş olsun canım, ilk antibiyotiği mi?
bu topikteki erkeklerin çoğu ana kuzusu farkında mısın?
hatta seninki dışındakiler diyelim:37:
:9:
kaslar kendini toparlamıştı, yine saldı :50:[/COLOR][/B][/FONT]

ben de ikinciye doğru gidiyorum.:30:
dün canım burdumda kadıköyden eve koşturuyorum. kv arıyor beni. ne yapacaktıysa artık.
evde misin. hayır dışardayım edim. nerdesin, bastonla mı çıktın dedi. hayır kadıköy tarafındayım diyorum.
hala hmm, annene gittin, oğlum mu bıraktı seni sabahtan diyo.
anne dedim, şuan dışardayım, çok meşgulum. sizle sonra konuşalım dedim kapattım.
biraz ayıp oldu ama n'apayım!:19:

:1::30:[/COLOR][/B][/FONT]
:9::9::9:
Ya uzatmış ama bariz.. Sadede gelse ya..

Mesela bunların tabanı daha ince sanırım veeee çookk güzeller:))

Inch Blue | unnado
Çok güzel bunlar..
Ahh canlarımmm benim ne de güzel şeyler yazmışsınız tek tek alıntılayıp şımarmıyım dedim :16: ben hepinizin en yakın arkadaşı olurum tabiisiii ikinci bebişleri hemencik yapın hediyeye boğayım sizleri :48:
Ben arkadaşım için bu kadar özeniyorum o yapmasa da yapardım ama inanın o bana da oğluşa da o kadar çok şey yaptı aldı ki yani ben de güzel bişeyler olsun istiyorum oyun halısı fikrini bulunca da çok sevinmiştim ama soğudum şimdik poff ne alıcam haftasonu doğurucak ve ilk gittiğimde altın takarım olmadı bir sonrakinde veririm ama çok da geç olmasın istiyorum .. Arkadaşımın kendine hediye alma fikri de güzel ama ona da gecelik falan almıştım lohusayken giymesi için lohusaya başka ne alınır ki bedeni zaten değişecek birden tutturamam ee çanta falan alsam uzun bi süre dışarı çıkamıcak ki zaten bebeğe isim yazılı ürünlerden mi alsam nası bişi yapsaaam ne alsam nee alsam :))

Bu arada nfkcım çok haklısın ben de kına mevzuunu dün gece itibari ile kapattım zaten kimseye bırakmadım tabi ama işte orda durmadı bi salak kız oğlumu itti anası da beni fark etmedi kahkalarla yanındakilere anlatıyo nasıl düşürdü hahaa dıye arkasından yaklaşıp -ne ayıp ! dedım aldım cocugu ilerledım sonra gece boyunca dişim ağrıyo diye dolanan bi kadın yasiri bi dişledi kaşla göz arasında hem de eşimin teyzesi oluyo muhterem diyoki aaa bu cocugu siz hiç dişlemiyomusunuz :53: yok dedim hele dişimi ağrıyıp ağzımızda bi ton mikrop varken asla !! ay bu insanlar bana kasten mi yapıyolar düşünüyorum çoğu zaman ...bizimkide hiç yerinde durmuyo oynıcakmış kendini sahneye atmaya çalışıyo yani kabus gibiydi zaten hiç sevmedim o kadar yolu boşuna tepmiş oldum ders oldu bana..

Ay bi solukta yazıverdim...Nfk ayşecik şu anda nasıl ateşi indi mi herkes duş önermiş yapmısındır kesin inşallah şimdik daha iyidir pembiş sizin sümükler ne alemde :2: a.kerem de hastaydı dime hasta temmuz cocukları dualarım sizinle cumamız mübarek olsun Allah'ım acil şifalar versin..
Aaa bu ne ya?!?!
Kına kına değil tımarhane.. İkisine de tepki vermekle çok iyi yapmışsın.
kızlar şimdi kış geldi gibi 15 ekimde hava nasıl olur bilmiyorum ama artık uzun kollu hırkalı birşeyler
giydirilmeli sanırım bayramda bu elbise nasıl olur sizce??

Eki Görüntüle 808358
Çok güzel.
çanta biraz büyükçe bişey alırsan bebek çantası olarak kullanabilir aslında
benim de dün gittiğim yerdeki 3 yaşında kız birden içerden bi oyuncakla geldi ve keremin kafasına indirdi,oğlum nasıl ağladı
annesi görmedi ama keremin ağlamasından birşey olduğunu anladı kızı içeri götürüp böyle yaparsan sana oda cezası veririm falan dedi ,neyse ben çok sinirlendim tabi
napıcaz biz yaaa bunun kreşi var okulu var herkesten nasıl koruyabiliriz ki yavrumuzu:14:
Kendi kendini korumayı öğrenecek.
Bu anlamda oğlum da çok zayıf ama yaşayıp görecek.

ay çok şık bişeymiş buuu:)

kerem de birkaç gündür tükürme olayı başladı direk ağzına koyduğumu bir hamlede ağzından çıkarıyor
sonra da dişlerini öyle bir kilitliyor ki iki elimle açamıyorum ve bırakıyorum tabi ne halin varsa gör diye
o yüzden de dün akşam kv ye yolladım çok sinirliydim bir de uyumamıştı; orda da "annesi niye gelmedi "falan demişler
hiç düşünmüyorlar tabi belki sadece biraz yalnız kalmak istedim,illa bi sebep mi olcak töbe töbeee
eşim de dalga geçerek "sizden hoşlaşmıyor" demiş :1: koptumm

ben de chicco kullanıyorum evde. annemdeyken sorun oluyor tabi,benimkini taşıyamıyorum.
ikeanınkini restoranlarda kullandım; iyiydi.
şimdi baktım tepsisiyle 50 tl falan , tepsisiz 37 lira. almışken tepsilisini alayım bari ben de. sağol canım
Sizden hoşlaşmıyor:)))))
Eğiteceksiz kızımmmmm :P

Busmainin şiiri bi bizleri etkiler tabi :)

İnsanın hiç vakti yokken karşı taraf uzattıkça uzatır ya; sinir oluyorummmmmm!!

Kız sorma ya. Eşim bile gece kalkıp canım iyi misin diyo. Çocuuum coştu!!

Evet bence de anasına düşkün olanlar evde kalsın :))

Dışarda yemek yemeli gün. Geçen seneden beri yapıyorlar. Ben oğluştan dolayı gitmiyodum. Artık kimse beni tutamaz :D

Dediğim gibi; eğitim şart hahaha

Kocacın kendi gitsin ozaman!! Yolasım geldi haaaaaaa :)

Nöbetin ikinci yarısı da hayırlısı ile biterse benden iyisi yok :))

Canımmm sümüklü böceğimin burnu bugün daha az akmış. Salyası artmış bu sefer. Uyuzcan ağzını açmıyoki ne var ne yok bakalım :)

Ya bu millet manyak mı?? Ben olsam uzun bi nutuk çekerdim o gülen anneye. Isırma konusunda bişi diyemem çünkü senin oğluş tam ısırmalık :D

Ay çok güzelllllllllllll. Ben arkadaşımın hediye ettiği kot sweatshirt ve hırka üçlüsünü hiç açmayıp bayramda giydiricem inşallah :)

Aranız bozulursa bil ki kocandan hahaha

Ya acaba ben de ankaraya alsam mı bi tane?? Ama çok tepiniyo benimki yaaaaa :/???!!!
Nasıl olacak o eğitim?

nfk kapıdan, topikcanlar bacadan :37::9:

ayşeciğin ateşi düne göre daha iyi. 39a varmıyor. :16:
2 kap yemeği zor yaptım, ayaklarımın altından çıkmıyor.
bir saat önce uyudu da, evi süpürdüm ütüleri yaptım.

gözüne batıyorsa da yapacak bi şeyim yok, kusura bakmasın :19:
ben zaten nereye gittiğimin sorulmasından nefret ediyorum, bi de üstüne basa basa sormuyor mu?!
eskiden bu kadar sormazdı, şimdi ne oluyor anlamıyorum.
Vardır yine bu sormaların altında bir şey..
he ya, nasrettin hocanın dediği gibi, bana eşekten düşeni getirin :86:
evlensin çoluk çocuğa karışsın görcem onu da :9:

bizimki calpolu löpletiyor. mama mamaa haam diye tekrar istiyor.
ama antibiyotikten pek hoşlanmadı. zar zor veriyorum işte.. ama süreyi hatırlattığın iyi oldu sağol bacımm:34:

bizimki meyve delisi. her gün kavun, üzüm.
biraz kuruluğu vardı, bunlar gayet iyi dengeledi :1:
pazara gitmediğim için sebze ne var şuan bilmiyorum.
ama dün annemlerde markete gittik, pırasayla karnabahar gördüm, bayılırımmmm
şu ara ben de ete yüklendim. bi de bulgur, pirinç pilavı ardarda yaptım.
haricen fasulye, semizotu, türlü yapıyorum.

bu bebeler var ya, fazla akıllı.
bizimki evde mama sandalyesine adapte olmuş durumda.
babaannesi bize geldiğinde sofrada kucağına almak istiyordu bi zaman.
direttim, mama sandalyesi bu iş için, alışsın bi yemek kültürü-rutini olusun dedim.
bunu sağladık.

ama kv nin evinde, kucakta yemek oturarak yemek istemiyor,
o oynayacak babaannesi peşinden gidip yedirecek. kaç kez uyardım bilmiyorum.
ama babaannesi de aman, ben yediririm yeterki yesin modunda.
tamam yesin, biz de yedirelim de. yemek alışkanlığı değişecek, sonra ben peşinden koşucam.
ki illet bi durum o huy.

o yüzden mümkün olduğunca taviz vermeyin derim

iki kelimeyle anasının kızı:31:

ben gözlerini çok seviyorum, Rabbim nazarlardan korusun. :nazar:
yüzü yuvarlak, miniminnacık bi burun, aynı şekilde ufacık bi ağız.
kocaman gözler ve upuzun kirpikler.. ama melisa anlatılmaz, görmek lazımmm:16:
Ne güzel tarif etmişsin..

Neyneyseye katılıyorum nasıl olcek o eğitim pembiş, ortaya attın kaçtın????
söylemeyi unuttum. anneme falan gidince, tatilde de aynı şekilde yaptım.
bildiğiniz yöntemle ayşeciği sandalyeye sabitliyorum. :ssz:
nasıl mı? uzun şallarımdan birini alıp, karnından sandalyeye bağlıyorum:1:
bi süre işimi görüyor, mızıldamaya başlayınca da çıkarıyorum.

çok dadluuuuu:52:
melisaya da ne yakışır.
ben de pembeli bi elbise almıştım kışlık türü.
havaya göre onu giydirmeyi düşünüyorumm:31:

canım, öyle kasvetlenme.
şimdi 1 yaşındalar. hele bi 2 yaşına gelsinler.
onlar da ellerinden alınan oyuncak için savaşmayı öğrenecekler, içgüdüsel olarak.:1:
okul çağı gelinceye kadar zaten kendilerini korumayı öğrenirler.
bunu biraz da biz sağlayacağız. başta bu hareketlerin yanlış olduğunu öğreteceğiz.
tabi, bunlara uymayanların ceza almasını sağlayacağız.
böyle şeyler yaşadığında mutlaka gelip bize anlatmasını sağlayacağız.
sonra da öğretmenine.. kimse çocuğunu ezdirmez, merak etme:34:

mesela kuzenin 3,5 yaşındaki oğlu, vahşi komşu çocukları tarafından hep itiliyormuş, vuruyorlarmış,
oğlan çocuğu tabi. annesi çoğu zaman parkta ben yokken olduğu için bir iki sabrettim diyor.
ama hala sonra oğlunun ağlamasına da dayanamamış, almış oğlunu karşısına
ya o arkadaşlarınla bir daha oynamayacaksın, ya da seni arkadaşın itince sen de onu iteceksin demiş :9:
Ben de zaten tülbentle sandalyeye bağlıyorum; ama çok zor oluyor artık

gözüne batıyorsa da yapacak bi şeyim yok, kusura bakmasın :19:
ben zaten nereye gittiğimin sorulmasından nefret ediyorum, bi de üstüne basa basa sormuyor mu?!
eskiden bu kadar sormazdı, şimdi ne oluyor anlamıyorum.

Tavrını ya şimdi gösterirsin ya da bu sonsuza dek gider; ben de nefret ederim hesap vermekten üfff

çanta biraz büyükçe bişey alırsan bebek çantası olarak kullanabilir aslında
benim de dün gittiğim yerdeki 3 yaşında kız birden içerden bi oyuncakla geldi ve keremin kafasına indirdi,oğlum nasıl ağladı
annesi görmedi ama keremin ağlamasından birşey olduğunu anladı kızı içeri götürüp böyle yaparsan sana oda cezası veririm falan dedi ,neyse ben çok sinirlendim tabi
napıcaz biz yaaa bunun kreşi var okulu var herkesten nasıl koruyabiliriz ki yavrumuzu:14:

Bizimki de bu hafta sokaktaki bi bebeden tokat yedi, o umursamadı ama benim zoruma gitti tabi:(
Kuzenin bi kızı var 2 yaşında ve çok iri bir çocuk. Onu yere yatırıp üstüne oturup saçlarını yolarken yakaladım bi ara. Cüssesine bakmadan dalmış koskoca çocuğa mahalle karıları gb. Ayrıyeten bulduğu yerde sıkıştırıyor, çocukta aryayı gördükçe kaçıp ağlıyor. Aryaya kızıyorum ama anlamıyor henüz küçük. Oyun sanıyor zannımca. Öyle yaptıkça da ben yerin dibine giriyorum, diken üstünde oluyorum. En son çocuğun kolunda 2 ısırık ( morarmış) yüzünde 2 çizik vardı:/ artık gitmiyorum onlara. Arya biraz kendine gelsin anlasın doğruyu yanlışı diye bekliyorum napim:/
Ama diğer bütün çocuklardan dayak yiyor ne hikmetse, o daha üzücü oluyor benim için.
Bu akşam o kuzen kızını eşine bıraktı, arya da uyudu geldi çay içtik. Deşarj oldum valla.
2 haftadır kv istanbulda, büyük görümcemin yanında, biz onlardayız ev boş. Yarında aryayı babasına bırakıp güne gideceğim inş:)
Bu arada yarın benim doğum günümm:44:
Normalde unuturum hep, özel bişi de beklemem ama bu sefer nedense eşimden özel bişiler yapmasını bekliyorum. Yapmayacağından eminim amaaa büyük bir çıngar çıkaracağım ona hazırlıyorum kendimi:2:

selamünaleyküm kızlar ben uzun zamandır giremiyorum.sizler maaşallah hala devam ediyosunuz çoğunuz eskiden gördüğüm isimler. artık hayatı o kadar yoğun yaşıyorum ki ne yiyorum ne içiyorum ne uyuyorum bilmiyorum anlamıyorum saçma sapan oldum.kızım 10.ayından itibaren o kadar zor bir çocuk olduki napıcamı şaşırdım.hatta şu anda psikoloğa gidiyorum :14: psikiyatrinin verdiği ilaçları kullanamadığım için.kızım resmen aç geziyo ve bu beni kahredyo hala 8 aylıkkenki kilomuzdayız ve günlerce aç durabiliyo gitmediğim doktor ve bölüm kalmadı hiç bir sorun yok diyolar.habire yeni doğan gibi emmek istiyodu artık yorgunluktan helak oldum :43: ve çok zor bir karar verip memeden ayırmaya çalışıyorum şu günlerde annemde kalıyorum en azından oyalıyo bir süre ama çokta üzülüyorum sanki aramızdaki bağ kopmuş gibi hissediyorum :43: şu son birkaç ayım sürekli ağlama çığlık kafa atma kafayı yerlere vurma bunları görerek geçti ve sinir sistemim yıprandı.yıllardır beklediğim hasretini çektiğim çocuğum için bunları yazmaktan söylemekten utanıyorum isyan etmek istemiyorum ama elimde değil en çokta bunun için suçluyorum kendimi sanırım.kızım çok hırçın sanırım ben sinirlenince ona verdiğim tepkilerden böyle oldu napıcamı şaşırdım.yaklaşık 5 aydır 1 tane bile diş çıkartmadık yemekde yemiyo aç olduğu içinde tam manasıyla uyuyamıyo yani hepsinin sıkıntısı birbirine bağlı ne olur dua edin çok saçma yazmış olabilirim kusura bakmayın ALLAH herkesin çocuklarına sağlık sıhhat versin .....

selamünaleyküm kızlar ben uzun zamandır giremiyorum.sizler maaşallah hala devam ediyosunuz çoğunuz eskiden gördüğüm isimler. artık hayatı o kadar yoğun yaşıyorum ki ne yiyorum ne içiyorum ne uyuyorum bilmiyorum anlamıyorum saçma sapan oldum.kızım 10.ayından itibaren o kadar zor bir çocuk olduki napıcamı şaşırdım.hatta şu anda psikoloğa gidiyorum :14: psikiyatrinin verdiği ilaçları kullanamadığım için.kızım resmen aç geziyo ve bu beni kahredyo hala 8 aylıkkenki kilomuzdayız ve günlerce aç durabiliyo gitmediğim doktor ve bölüm kalmadı hiç bir sorun yok diyolar.habire yeni doğan gibi emmek istiyodu artık yorgunluktan helak oldum :43: ve çok zor bir karar verip memeden ayırmaya çalışıyorum şu günlerde annemde kalıyorum en azından oyalıyo bir süre ama çokta üzülüyorum sanki aramızdaki bağ kopmuş gibi hissediyorum :43: şu son birkaç ayım sürekli ağlama çığlık kafa atma kafayı yerlere vurma bunları görerek geçti ve sinir sistemim yıprandı.yıllardır beklediğim hasretini çektiğim çocuğum için bunları yazmaktan söylemekten utanıyorum isyan etmek istemiyorum ama elimde değil en çokta bunun için suçluyorum kendimi sanırım.kızım çok hırçın sanırım ben sinirlenince ona verdiğim tepkilerden böyle oldu napıcamı şaşırdım.yaklaşık 5 aydır 1 tane bile diş çıkartmadık yemekde yemiyo aç olduğu içinde tam manasıyla uyuyamıyo yani hepsinin sıkıntısı birbirine bağlı ne olur dua edin çok saçma yazmış olabilirim kusura bakmayın ALLAH herkesin çocuklarına sağlık sıhhat versin .....

Canım çok üzüldüm yaşadıklarına. Kendini bu kadar hırpalama, suçlama bence. Belki de bu kadar üstüne düştüğün için inat ediyordur yemek konusunda. Rahat bırak bakalım, kilosuna da takılma, etraftakileri duyma boşver çoğumuzunki kilo almıyor artık. Bizimki bak, 2 kilo birden verdi son hastalığında. Çok şükür sağlıklıymış, canı isteyince yesin. Emme konusunda eminim sen doğru kararı vermişsindir, baya da emmiş üzülme. Hırçınlık bu ara çoğumuzunkinde var, arya da baya hırçınlaştı, yaşın getirdiği şeylerdir, bir dönemdir niye kendini suçluyorsun ki? Sen kendini mutlu etmeye bak, senin gerginliğinden etkilenip te dsha da hırçınlaşıyor olabilir. Sana huzur veren şeyleri yapmaya bak, o zaman herşey yoluna girecektir. Psikologtan yardım almakla da çok doğru yapmışsın bence;)

Son düzenleme:

demek ki seni emdiğiyle doyuyor neden onu hesaba katmıyorsun canım normalde bir çocuk sadece anne sütüyle 2 yaşına kadar durabilir..
biz acele edip hemen yemeklere geçiriyoruz.

diş konusunda hepimizinki aylardır diş çıkarmadı ;şimdi azı dişlerini çıkarmaya başladılar.

memeden kesince mecburen yemek yiyecek, sen de kendini daha özgür hissedersin.. aranızdaki bağ da ölene kadar kopmayacak lütfen memeyle ilişkilendirme. kötü duygularla emdiği süt yerine mutlu ve sevgi dolu bir kucak daha sağlam bir bağ oluşturur emin ol.
sen mutlu ol ki kızın da mutlu olsun; ara sıra uğra:16:

semra2003 ve bns. okuyup okuyup kaçıyorsunuz.
müsait zamanda sizin de ifadenizi alıcam ama eşim geldi şimdi..

Suç üstündeyken yakalanan çocuklara döndüm şuan:1: bilgi ve deneyimlerinizden faydalanıyordum gizli gizli :3:

Günaydın herkeseeee:))
çok uyudum aslında ama daha da çok uyuyasım var:/ hava da kapalı burada.
Herkese güzel bi gün diliyorum....

Günaydınlar herkeseeeeee.

Bugün bir ilki yaşayarak yerde uyuya kaldım!! Kalmışım desem daha doğru. Oğluş yine coşunca gece sırtını pıtpıtlamaya geldim odasına. Park yatağın fermuarlı gözünden pıtpıtlarken sızmışım!! Bi saat sonrası bi kalktım ki her yerim tutuk. Eşime dedim ki sen ilgilensen de ben bi saat yatakta uyusam...? Yok duşa giricem yok kahvaltı vsvs diyerek şarlamama sebep olarak sabah sabah asabımı bozdu. Bencil erkek milleti!!!

Aryammmm iyiki doğdun canımmmmmmmm. Nice mutlu yaşların olsun inşallah. Muck muck :)

Koca eğitme diye birşey yok. Yıllar geçtikçe oturuyor birşeyler. Biz 97den beri birlikteyiz düşünsenize!! Birlikte büyüyorsun, neye ne tepki vereceğini ölçüp tartıyorsun.
Ama ufak yöntemlerim yok değil. Evinde çooook rahat ediyor ve annesinin evi bile okadar rahat gelmiyor artıkın :). Tabi kvdeyken eksiklikleri sakince arada hatırlatıp gösteriyorum ki o da önemli. Bi de ben kv ve kpe çok iyi davranırım. Ararım sorarım baysalar da :) mutlaka hediyeler alır götürürüm, antalyadayken beğendikleri bişi olursa alırım vs vs. eşim bişilerine sinir olur bazen ama ben o an mutlaka pozîtif yaklaşırım. Böyle olunca ben sinir olunca rahat laf edebiliyorum :D böyle böyle şekillendi bişiler sanırım ne biliyim :))

Kocacan yarın bjk gs maçına gidiyo istanbula. 10-15 kişiler sanırsam. Çok erken gidip çok geç dönecekler. Pazar günü minik canavarla yalnızız yani. Hemen gezecek mekanlar yani arkadaş evleri bulmalıyım :D

Suç üstündeyken yakalanan çocuklara döndüm şuan:1: bilgi ve deneyimlerinizden faydalanıyordum gizli gizli :3:

Gizli kalma; aramıza katıl ki biz de senin bilgilerinden yararlanalım ;)

Canımmmmmmm. Sana öncelikle pozitif enerjimi gönderiyorum :)

Kafa atma ve yerlere, duvarlara vurma bizde de fazlasıyla var. Hatta bi oyuncağı ile düzgün oynayamasın onu da çok asabi bi şekilde fırlatma da var :) henüz çok küçük oldukları ve konuşamadıkları için böyle coşmaları normal. Dün şunu düşündüm; hayatları hakkaten zor. Yani bi kucağımıza alıp tutsak yapabilecekleri bişi yok, zorla ağızlarına yemek tıkılıyo, biz isteyince banyo yapıyolar, biz isteyince dışarı çıkıyorlar vsvs. Yazarken bile kendimi yerlerine koyup kızdım bak :) herşey tabiki daha güzel olacak. Yani böyle olup da böyle kalan hiç duymadım.
Yemek konusuna bişi diyemicem çünkü anne olarak takıyoruz resmen. Yiyen çocuk anneleri anlamazzzzzzzz. Çeyrek muz yese seviniyorum hala oğluma düşün!! Ama yetiyo demekki yediği içtiği diye teselli ediyorum kendimi.
Diş olayına da takılma. Çevremde çoook var yaşını geçtiği halde diş çıkarmayan velet :)

Dün akşam telefonum güncelleştirme yükleyince yazamadım ve uzak kaldım burdan. Şimdi acısını çıkartıyorum :)

günaydınnnnnnnnnnnnnn :3:

iyi olmasına sevindim canım inşallah hemencecik geçer aradada işlerini yapmışsın maşallah sana kız:34:

he ya, nasrettin hocanın dediği gibi, bana eşekten düşeni getirin :86:
evlensin çoluk çocuğa karışsın görcem onu da :9:

bizimki calpolu löpletiyor. mama mamaa haam diye tekrar istiyor.
ama antibiyotikten pek hoşlanmadı. zar zor veriyorum işte.. ama süreyi hatırlattığın iyi oldu sağol bacımm:34:

bizimki meyve delisi. her gün kavun, üzüm.
biraz kuruluğu vardı, bunlar gayet iyi dengeledi :1:
pazara gitmediğim için sebze ne var şuan bilmiyorum.
ama dün annemlerde markete gittik, pırasayla karnabahar gördüm, bayılırımmmm
şu ara ben de ete yüklendim. bi de bulgur, pirinç pilavı ardarda yaptım.
haricen fasulye, semizotu, türlü yapıyorum.

bu bebeler var ya, fazla akıllı.
bizimki evde mama sandalyesine adapte olmuş durumda.
babaannesi bize geldiğinde sofrada kucağına almak istiyordu bi zaman.
direttim, mama sandalyesi bu iş için, alışsın bi yemek kültürü-rutini olusun dedim.
bunu sağladık.

ama kv nin evinde, kucakta yemek oturarak yemek istemiyor,
o oynayacak babaannesi peşinden gidip yedirecek. kaç kez uyardım bilmiyorum.
ama babaannesi de aman, ben yediririm yeterki yesin modunda.
tamam yesin, biz de yedirelim de. yemek alışkanlığı değişecek, sonra ben peşinden koşucam.
ki illet bi durum o huy.

o yüzden mümkün olduğunca taviz vermeyin derim

iki kelimeyle anasının kızı:31:

ben gözlerini çok seviyorum, Rabbim nazarlardan korusun. :nazar:
yüzü yuvarlak, miniminnacık bi burun, aynı şekilde ufacık bi ağız.
kocaman gözler ve upuzun kirpikler.. ama melisa anlatılmaz, görmek lazımmm:16:

evet ama durmuyor kendini aşağı atmaya çalışıyor işte bir çalışan anne dezavantajıda bu çok ağlayınca vicdan yapıyorum hemen zaten çocuğumu yalnız bırakıyorum diye bari bu isteğini yapayım diye çok yanlış yaptığım bir arkadaşıma kızardım ama olmuyormuş insanın içi elvermiyor yaa:30:

ayyy canım çok teşekkür ederiz:17:

söylemeyi unuttum. anneme falan gidince, tatilde de aynı şekilde yaptım.
bildiğiniz yöntemle ayşeciği sandalyeye sabitliyorum. :ssz:
nasıl mı? uzun şallarımdan birini alıp, karnından sandalyeye bağlıyorum:1:
bi süre işimi görüyor, mızıldamaya başlayınca da çıkarıyorum.

çok dadluuuuu:52:
melisaya da ne yakışır.
ben de pembeli bi elbise almıştım kışlık türü.
havaya göre onu giydirmeyi düşünüyorumm:31:

canım, öyle kasvetlenme.
şimdi 1 yaşındalar. hele bi 2 yaşına gelsinler.
onlar da ellerinden alınan oyuncak için savaşmayı öğrenecekler, içgüdüsel olarak.:1:
okul çağı gelinceye kadar zaten kendilerini korumayı öğrenirler.
bunu biraz da biz sağlayacağız. başta bu hareketlerin yanlış olduğunu öğreteceğiz.
tabi, bunlara uymayanların ceza almasını sağlayacağız.
böyle şeyler yaşadığında mutlaka gelip bize anlatmasını sağlayacağız.
sonra da öğretmenine.. kimse çocuğunu ezdirmez, merak etme:34:

mesela kuzenin 3,5 yaşındaki oğlu, vahşi komşu çocukları tarafından hep itiliyormuş, vuruyorlarmış,
oğlan çocuğu tabi. annesi çoğu zaman parkta ben yokken olduğu için bir iki sabrettim diyor.
ama hala sonra oğlunun ağlamasına da dayanamamış, almış oğlunu karşısına
ya o arkadaşlarınla bir daha oynamayacaksın, ya da seni arkadaşın itince sen de onu iteceksin demiş :9:

öğrenirler demi :18:
eltimin kızıda sıkmayı öğrenmiş bilmeyerek melisanın elini tutup var gücüyle sıkıyor bazen sinirleniyorum ama oda bilmiyor tabi anlatmaya çalışıyorum tabi anlıyormu hayır:1:

Bizimki de bu hafta sokaktaki bi bebeden tokat yedi, o umursamadı ama benim zoruma gitti tabi:(
Kuzenin bi kızı var 2 yaşında ve çok iri bir çocuk. Onu yere yatırıp üstüne oturup saçlarını yolarken yakaladım bi ara. Cüssesine bakmadan dalmış koskoca çocuğa mahalle karıları gb. Ayrıyeten bulduğu yerde sıkıştırıyor, çocukta aryayı gördükçe kaçıp ağlıyor. Aryaya kızıyorum ama anlamıyor henüz küçük. Oyun sanıyor zannımca. Öyle yaptıkça da ben yerin dibine giriyorum, diken üstünde oluyorum. En son çocuğun kolunda 2 ısırık ( morarmış) yüzünde 2 çizik vardı:/ artık gitmiyorum onlara. Arya biraz kendine gelsin anlasın doğruyu yanlışı diye bekliyorum napim:/
Ama diğer bütün çocuklardan dayak yiyor ne hikmetse, o daha üzücü oluyor benim için.
Bu akşam o kuzen kızını eşine bıraktı, arya da uyudu geldi çay içtik. Deşarj oldum valla.
2 haftadır kv istanbulda, büyük görümcemin yanında, biz onlardayız ev boş. Yarında aryayı babasına bırakıp güne gideceğim inş:)
Bu arada yarın benim doğum günümm:44:
Normalde unuturum hep, özel bişi de beklemem ama bu sefer nedense eşimden özel bişiler yapmasını bekliyorum. Yapmayacağından eminim amaaa büyük bir çıngar çıkaracağım ona hazırlıyorum kendimi:2:

canım doğum günün kutlu olsun nice senelere kocişinde inşallah bir süpriz yapar sana:34:
$67269_448305089254_2979062_n.webp

canım aman kendini bu kadar bırakma gerçi psikoloğada gidiyormuş birde annendeymişsin bunlarda iyi gelir sana
arkadaşlarında dedikleri gibi geçici bir dönemdir bu inşallah çabuk gider:26:

Koca eğitme diye birşey yok. Yıllar geçtikçe oturuyor birşeyler. Biz 97den beri birlikteyiz düşünsenize!! Birlikte büyüyorsun, neye ne tepki vereceğini ölçüp tartıyorsun.
Ama ufak yöntemlerim yok değil. Evinde çooook rahat ediyor ve annesinin evi bile okadar rahat gelmiyor artıkın :). Tabi kvdeyken eksiklikleri sakince arada hatırlatıp gösteriyorum ki o da önemli. Bi de ben kv ve kpe çok iyi davranırım. Ararım sorarım baysalar da :) mutlaka hediyeler alır götürürüm, antalyadayken beğendikleri bişi olursa alırım vs vs. eşim bişilerine sinir olur bazen ama ben o an mutlaka pozîtif yaklaşırım. Böyle olunca ben sinir olunca rahat laf edebiliyorum :D böyle böyle şekillendi bişiler sanırım ne biliyim :))

Kocacan yarın bjk gs maçına gidiyo istanbula. 10-15 kişiler sanırsam. Çok erken gidip çok geç dönecekler. Pazar günü minik canavarla yalnızız yani. Hemen gezecek mekanlar yani arkadaş evleri bulmalıyım :D

aaaa ne güzel işte sende takılsaydın arkasına bize gelirdin kızzz :46:

pazar günü de kim olur ki? inşallah güzel bişeyler ayarlarsın
oyun alanı olan bir restoran falan olabilir..

Günaydınlar herkeseeeeee.

Bugün bir ilki yaşayarak yerde uyuya kaldım!! Kalmışım desem daha doğru. Oğluş yine coşunca gece sırtını pıtpıtlamaya geldim odasına. Park yatağın fermuarlı gözünden pıtpıtlarken sızmışım!! Bi saat sonrası bi kalktım ki her yerim tutuk. Eşime dedim ki sen ilgilensen de ben bi saat yatakta uyusam...? Yok duşa giricem yok kahvaltı vsvs diyerek şarlamama sebep olarak sabah sabah asabımı bozdu. Bencil erkek milleti!!!

eğitim ömür boyu;) eğitime devammmm

dün akşam hamaratlığım üzerimdeydi ben bile kendime şaşırdım:1:

kadayıflı muhallebi tatlısı yaptım yanına paçanga böreği yaptım yanına birde eşimin gazı ile yaprak sarması yaptım :37:
yaa yap işte az olsun kaç tane yerizki dedi ama tencere doldu gene sar sar bitmedi saat 1 de yattım valla belim ağrıdı
eve gidince gene yemekler beni bekler yetişemedik maalesef mercimek çorbası, püreli tavuk sote, mısırlı pilav ve pancar salatası yapacağım bakalım yetişecekmi yaşayıp göreceğiz:1:

kadayıflı muhallebi tatlısı yaptım yanına paçanga böreği yaptım yanına birde eşimin gazı ile yaprak sarması yaptım :37:
yaa yap işte az olsun kaç tane yerizki dedi ama tencere doldu gene sar sar bitmedi saat 1 de yattım valla belim ağrıdı
eve gidince gene yemekler beni bekler yetişemedik maalesef mercimek çorbası, püreli tavuk sote, mısırlı pilav ve pancar salatası yapacağım bakalım yetişecekmi yaşayıp göreceğiz:1:

sen ne yaptın kızzzz
hay maşallah nazar etmeyelim :nazar::nazar::nazar::nazar:
bu akşamki menünde herşeyi de yetiştirirsin de püre yapmak sıkıntılı

günaydınnnnnnnnnnnnnn :3:

iyi olmasına sevindim canım inşallah hemencecik geçer aradada işlerini yapmışsın maşallah sana kız:34:

evet ama durmuyor kendini aşağı atmaya çalışıyor işte bir çalışan anne dezavantajıda bu çok ağlayınca vicdan yapıyorum hemen zaten çocuğumu yalnız bırakıyorum diye bari bu isteğini yapayım diye çok yanlış yaptığım bir arkadaşıma kızardım ama olmuyormuş insanın içi elvermiyor yaa:30:

ayyy canım çok teşekkür ederiz:17:

öğrenirler demi :18:
eltimin kızıda sıkmayı öğrenmiş bilmeyerek melisanın elini tutup var gücüyle sıkıyor bazen sinirleniyorum ama oda bilmiyor tabi anlatmaya çalışıyorum tabi anlıyormu hayır:1:

canım doğum günün kutlu olsun nice senelere kocişinde inşallah bir süpriz yapar sana:34:
Eki Görüntüle 809257

canım aman kendini bu kadar bırakma gerçi psikoloğada gidiyormuş birde annendeymişsin bunlarda iyi gelir sana
arkadaşlarında dedikleri gibi geçici bir dönemdir bu inşallah çabuk gider:26:

aaaa ne güzel işte sende takılsaydın arkasına bize gelirdin kızzz :46:

Çok güzel olurdu valla da erkek erkeğe yapılan bir organizasyon. Bir otobüs dolusu adam olarak gidecekler yani :)

buda öğretmen arkadaşlarıma gelsin:1:

Eki Görüntüle 809260

Çok doğru :)

pazar günü de kim olur ki? inşallah güzel bişeyler ayarlarsın
oyun alanı olan bir restoran falan olabilir..

eğitim ömür boyu;) eğitime devammmm

Kızımmmmmm boluda yaşıyom bennnnnn; restoran bul da oyun alanı kalsın :)

Kocası bu etkinliğe katılan hatunları düşündüm ;)

Anammmnmm coşmuş şekerim portakalım. ELİne koluna sağlık :)

sen ne yaptın kızzzz
hay maşallah nazar etmeyelim :nazar::nazar::nazar::nazar:
bu akşamki menünde herşeyi de yetiştirirsin de püre yapmak sıkıntılı

Onca şeyden püre mi sıkıntılı geldi :)???

Back
X