Günaydınlar herkese.
Bugün dipteyim sondayım depresyondayım ve isyeannnnnnnn modumdayım. Sürekli Efenin odasında ayakta sallama pozisyonunda uyuya kaldım. Artık bıktım ve usandım. Tabiki her çocuk bir değil ve o da böyle büyüyecek ama neden ben??!! Hayatın adil olmadığını biliyorum da bu kadarı da fazla değil mi?? Yani kimine gece hiç kalkmayan çocuk bana 11de yatıp sonrasında saat başı, 45dkda bir kalkan bir çocuk???? Vallahi artık psikolojim bozuldu. Şükürler olsun onu verene binlerce kere. Ama Allah'ım nolursun artık şu çocuğun uyku düğmesine bas ki normale dönsünnnnnn.
Sabah sabah başka bişi yazasım gelmedi kusura bakmayın. İyi haftasonları...
bi cafede yemiştim kremalı tavuklu, çok da güzeldi.birde kremalı tavuklu makarnam var bacilar. makarna bizde seviliyor cesitlendiriyoruz.
ilginç. hem ton balığı salça bi de sarımsak..Sosunu şöyle yapıyor. Zeytin yağında önce sarımsak ve yeşilbiberi soteliyor. Sonra domates ve az salça ekliyor. En son ton balığının yağını süZüp koyuyor. Tabi pulbiber ve karabiber de koyuyor. Makarnaları haşlayıp yağ ve az salçada çeviriyor. Makarnayı tabağa koyup sosu döküyor. Üstünü de maydanoz ile süslüyor.
her zaman -18dedir.Derecesi çok mu yüksek acaba?
Niye kız
Yayla var kırmızı mercimek var ezogelin var domates var
kulağa lezzetli geliyorÇorba demişken..
İstanbulda Fethi Paşa korusunda harika bi çorba içmiştik. Araştırdım buldum yaptım. Yiyen herkes bayıldı. Adı "Selimiye çorbası" ya da Süleymaniye çorbası.
Sebzeli ve köfteli mercimek diyebiliriz
Yalnız ikinci gün tadı bozuluyor, taze yenmesi lazım.
İnternette tarifi var; özel günlerde yapılabilir.
Bugün organik tavuk ve organik nohutlu bulgur pilavı yaptım. Domates çorbası ve salata.
Çok fazla olmuştu miktarı ,dolabım da çalışmıyo; sonra aniden dayım yengem anneannem geldiler Keremi görmeye. Hemen bi sofra kurdum; iyi oldu :)
kızıııım, bir iki kişi hariç hepimiz 30lardayız.. kınasak neeee, kınamasak neee?30 yaş göndermelerini kın kın kınıyorum...36 yaşındayım ne yaşlı hissetmesi çooook yaşlı hissediyorum...:) bizdeki hava durumu parçalı bulutlu...ben bu çocuklara bakamıyorum. bronşit oldular iğne oluyorlar...az kaldı bana da kafa iğnesi gerekecek...herkesi öpüyorum...
ne çektin be pembiiişGünaydınlar herkese.
Bugün dipteyim sondayım depresyondayım ve isyeannnnnnnn modumdayım. Sürekli Efenin odasında ayakta sallama pozisyonunda uyuya kaldım. Artık bıktım ve usandım. Tabiki her çocuk bir değil ve o da böyle büyüyecek ama neden ben??!! Hayatın adil olmadığını biliyorum da bu kadarı da fazla değil mi?? Yani kimine gece hiç kalkmayan çocuk bana 11de yatıp sonrasında saat başı, 45dkda bir kalkan bir çocuk???? Vallahi artık psikolojim bozuldu. Şükürler olsun onu verene binlerce kere. Ama Allah'ım nolursun artık şu çocuğun uyku düğmesine bas ki normale dönsünnnnnn.
Ben de organik yumurta alıyorum ama kadın tavuklarını kesmiyor.Çorba demişken..
İstanbulda Fethi Paşa korusunda harika bi çorba içmiştik. Araştırdım buldum yaptım. Yiyen herkes bayıldı. Adı "Selimiye çorbası" ya da Süleymaniye çorbası.
Sebzeli ve köfteli mercimek diyebiliriz
Yalnız ikinci gün tadı bozuluyor, taze yenmesi lazım.
İnternette tarifi var; özel günlerde yapılabilir.
Bugün organik tavuk ve organik nohutlu bulgur pilavı yaptım. Domates çorbası ve salata.
Çok fazla olmuştu miktarı ,dolabım da çalışmıyo; sonra aniden dayım yengem anneannem geldiler Keremi görmeye. Hemen bi sofra kurdum; iyi oldu :)
Uykusuzluk çoooooook kötü. Ben günlerdir 5 saatlik uykuyla okula gidiyordum. Tabi bu da kesintisiz değil. Ben de anlamıyorum bu çocukları.Günaydınlar herkese.
Hımmmm, eşime söyleyeyim. Makarnayı çok seviyor.tavuklu makarnada çok basit. tavukları yağda yesil soganla soteliyorum. haşlanmış makarnayi uzerine koyup. kremayi cezvede biraz ilitip makarnanın üzerine dokuyorum.
Günaydınlar..Günaydınlar herkese.
Günaydınlar..
Pembişcim her çocugun mizacı tabiki birbirinden farklı oldugu için uyku konusunda da kimi çocuk rahat kimi çocuk da efe gibi sıkıntılı olabiliyor. Bu aylarda özellikle uykuyu reddetme potansiyelleri daha yüksekmiş ama efe herzaman böyleydi diye biliyorum. Sana naçizane tavsiyem eşini de bu işe katarak efeye uyku eğitimi vermen. Efenin en büyük problemi uyandıktan sonra tekrar uykuya dalmasını bilmemek ve uykuya dalmak için senin yardımına ihtiyaç duymak. Bu probleminde ne yazık ki 2 yaş sonrası emzirmeyi kesince geçeceğini sanmıyorum çünkü okuduğum biçok site veya blogda bu problemleri yaşayan annelerin yazılarını okudum. Uyku eğitimi vermen için de sana destek olabilecek siteler var bi araştır istersen. Ayrıca bu iş sende biter bunu da unutma sen ne kadar kararlı olursan efe de o kadar az direnç gösterir..
Elifnaz sana da bikaç bişey sormak istiyorum. İpek kızın odasını ayırdın diye hatırlıyorum ablasıyla beraber mi kalıyor yoksa keremle mi?geceleri emzirmeye kalktıgında odadaki uyanıyor mu? Bunu neden soruyorum kızımın odasını 1 ay önce ayırdım. Şimdi yeni gelenle yatak odasında yatarım diye düşünüyorum ama yatak odası soğuk oluyor acaba ikisini de aynı odaya koysam en baştan birbirlerini uyandırırlar mı onu merak ettim..
Sana katılıyorum. Benimki de tekrar uyumak için bana ihtiyaç duyuyor.Günaydınlar..
Pembişcim her çocugun mizacı tabiki birbirinden farklı oldugu için uyku konusunda da kimi çocuk rahat kimi çocuk da efe gibi sıkıntılı olabiliyor. Bu aylarda özellikle uykuyu reddetme potansiyelleri daha yüksekmiş ama efe herzaman böyleydi diye biliyorum. Sana naçizane tavsiyem eşini de bu işe katarak efeye uyku eğitimi vermen. Efenin en büyük problemi uyandıktan sonra tekrar uykuya dalmasını bilmemek ve uykuya dalmak için senin yardımına ihtiyaç duymak. Bu probleminde ne yazık ki 2 yaş sonrası emzirmeyi kesince geçeceğini sanmıyorum çünkü okuduğum biçok site veya blogda bu problemleri yaşayan annelerin yazılarını okudum. Uyku eğitimi vermen için de sana destek olabilecek siteler var bi araştır istersen. Ayrıca bu iş sende biter bunu da unutma sen ne kadar kararlı olursan efe de o kadar az direnç gösterir..
Elifnaz sana da bikaç bişey sormak istiyorum. İpek kızın odasını ayırdın diye hatırlıyorum ablasıyla beraber mi kalıyor yoksa keremle mi?geceleri emzirmeye kalktıgında odadaki uyanıyor mu? Bunu neden soruyorum kızımın odasını 1 ay önce ayırdım. Şimdi yeni gelenle yatak odasında yatarım diye düşünüyorum ama yatak odası soğuk oluyor acaba ikisini de aynı odaya koysam en baştan birbirlerini uyandırırlar mı onu merak ettim..
Günaydınlar..
Günaydin. valla bu zamana kadar girmedigine şaşkınim. efe'nin gündüz uykularida mi aynı. gece uykusunda bukadar kalkması gerçekten kötü. geçen aklıma geldin. dedim Allah dağına göre kar veriyor. güçlü bi annesin. gece uykusuzluğunu iyi bilirim onun için Allah yardımcın olsun.
günaydın canlar.. dün gece epey yağmur yağdı.
hamdolsun.. eşim bugün mesaide. biz de ayşecikle evde takılıyoruz
herkese güzel bi haftasonu diliyorumm
bi cafede yemiştim kremalı tavuklu, çok da güzeldi.
sen nasıl yapıyorsun, tarif piliiiis
ilginç. hem ton balığı salça bi de sarımsak..
ama bi gün denicem.. makarnayı haricen yağ ve salçada sevirip diğer salçalı sosu üzerine döküyor di mi?
her zaman -18dedir.
konserve domatesim kalmadı. en son sırasıyla mercimek, yayla ve ezogelin yapmıştım.
kulağa lezzetli geliyor
organik tavuktan sonra organik nohut
afiyet bal şeker olsun.. ne hale geldik, organik diye 30 lira veriyoruz tavuğa.
ben de bi marketten kuru yolum alıyorum bazen. onun da fiyatı böyle yüksek.
kızıııım, bir iki kişi hariç hepimiz 30lardayız.. kınasak neeee, kınamasak neee?
geçmiş olsun.. inş çabucak iyi olurlar. çocukların hastalığı her zaman bakımla alakalı değil. bağışıklıkları düşük, oluveriyor işte..
hastalıksız büyümüyorlarki.. sıkma canını.. bu da geçecek bacım..
ne çektin be pembiiiş
bizimki de genel olarak 3-4-5 kez kalkıyor ama, seninki kronik..
uç olacak ama ben şansını dene derim. yani memeden kesmeyi bi düşün.
böyle nereye kadar? artı eksi bi hesapla, karar ver derim.. :26:
Ben de organik yumurta alıyorum ama kadın tavuklarını kesmiyor.
Uykusuzluk çoooooook kötü. Ben günlerdir 5 saatlik uykuyla okula gidiyordum. Tabi bu da kesintisiz değil. Ben de anlamıyorum bu çocukları.
Günaydınlar..
Selam kızlar , hastanede alerji testi sırası bekliyoruz kızım için,
Selim'i de hem çocuk hem kbb Dr.u gördü, 18 ay aşılarımız da iki ay gecikme ile yapıldı çok şükür,
Muayeneler ve iğneler esnasında, hiç ağlamadı minik kuzum maşa'Allah , gönülleri fethetti sakinliğiyle (;
Uyku eğitimi konusunda birşeyler demek isterim , kızım aynı efe gibiydi , doğduğu ilk günler beş on dakikada bir, sonrasında iki yaşa kadar maksimum saat başı uyanan bir bebekti , emzirmeyi kesene kadar bu düzeni sürdü, memeden kesmenin akabinde gece uyanmaları da kesildi, inşaAllah sizin de öyle olacak az daha sabır (; uyanma nedenleri memeyi özlemek, o bitince, umudu kalmayınca da uyanmıyorlar hâliyle (;
Hepsi sağlıklı olsunlar her zaman inşallah (;
Hayırlı huzurlu günler diliyorum hepinize (;
Kızlar daha önce sordum mu hatırlamıyorum ama bana üç aylar girmeden memeden kes diyorlar. Öyle bir şey var mı?
halıları yıkamaya gönderdim. güzelim havalarda gondermedim
temizliğide yaptım kac saat dayanacak bakalım
hadi bakalım, bugün hastanedeki bütün işlerinizi hallediyorsunuz demekSelam kızlar , hastanede alerji testi sırası bekliyoruz kızım için,
Selim'i de hem çocuk hem kbb Dr.u gördü, 18 ay aşılarımız da iki ay gecikme ile yapıldı çok şükür,
Muayeneler ve iğneler esnasında, hiç ağlamadı minik kuzum maşa'Allah , gönülleri fethetti sakinliğiyle (;
Uyku eğitimi konusunda birşeyler demek isterim , kızım aynı efe gibiydi , doğduğu ilk günler beş on dakikada bir, sonrasında iki yaşa kadar maksimum saat başı uyanan bir bebekti , emzirmeyi kesene kadar bu düzeni sürdü, memeden kesmenin akabinde gece uyanmaları da kesildi, inşaAllah sizin de öyle olacak az daha sabır (; uyanma nedenleri memeyi özlemek, o bitince, umudu kalmayınca da uyanmıyorlar hâliyle (;
Hepsi sağlıklı olsunlar her zaman inşallah (;
Hayırlı huzurlu günler diliyorum hepinize (;
aslında genel olarak bebeğin iki yaşına kadar emzirilmesi gerek.Gündüz 1 saat uyuyor genelde. Bazen iki saat uyuyor ama onda da mutlaka uyanıp biberon alıyor.
Güçlü olmaya çalışıyorum ama hayat kalitem sıfır. Dün okulda kimlik numaramı yanlış söyledim. Kafam bi dünya ve bu beni çok mutsuz ediyor
4,5 ay kaldı ya 2 yaşına; bu kadar dayandın biraz daha dayan diyorum. Benim keyfim için memeden kesmiyim diyorum. Anne olmak çok zor ya(((
Canım kocamsız bu işi yapmam imkansız. Ama ondan da bana hayır yok. Yazın emzirmeyi bırakınca bile çok yardımı olmayacağının sinyalini veriyor. Uykusuzum ve sinirlerim bozuk ya adamı boğasım var. Bi de Zaten oğlum istediği olmayınca coşma döneminde; çocuk iyice kötü olur gibi geliyor. Gece kalktığımda hemen emzirmiyorum. Yatağına yatırıp sırtını sıvazlıyorum, nini söylüyorum hafifçe, konuşuyorum gerekliyse ama yooook illaki emecek. 4-5 dk emiyo bırakıyo zaten. Yani dediğin gibi uyanıyo ve dalamıyo ve aklına ilk meme geliyo sanırım.
Evet, kardeşim kızını sütten keserken gece uyandığında hep babası sakinleştirdi. Ama şunu da belirteyim şu an 2,5 yaşında uykusu hala problemli. Ilk kendi sorunsuz uyuyor ama hala gece uyanıyor. Bazen biberonlar ve veya pışpışlayınca uyuyor bazen uyanık kalıyor. Gündüz ve akşam uykusu gelince yatağına gidip tek başına uyuyor ama. Bu çocuklar cins cins vesselam.hadi bakalım, bugün hastanedeki bütün işlerinizi hallediyorsunuz demek
iyi haberlerle dönün inş.. selime de maşaallah diyorum, bizimki dr u uzaktan görünce başlıyor kıyameti koparmaya..
yaklaştıkça volume artıyor, artıyor artıyooor !
son aşıda, hemşire bi ayaktan enjeksiyonu yaptı. diğer iğneyi alıp yaklaşınca ayşecik ''bittiii bittiii'' diyor yavrum..
aslında genel olarak bebeğin iki yaşına kadar emzirilmesi gerek.
ancak, ilgili ayette de hüküm var, ana baba anlaşarak bu süreden önce sütten kesebilirler diyor. cevaz var yani..
öte yandan bunu ''benim keyfim'' olarak düşünme, keyfi kalmamış, stoktan yiyorsun sen..
ama anne olunca da yine önce bebeğim diyoruz. sağlık olsun, dediğin gibi sık dişini bakalım. sayılı gün çabuk geçer inş..
sonra bu emzirdiğimiz zamanları da özleyeceğiz çünkü..
öte yandan, sütten kesme durumunda genel olarak babalara büyük görev düşüyor. sizin durumda bu biraz daha fazla.
yani az çok mutlaka babanın elini taşın altına koyması gerekli. madem daha birkaç ay var.
bence kocanı yavaştan işle.. ne kadar zorlandığını, yıprandığını ve zor sabrettiğini anlat, göster..
göster ki, zamanı gelince o da üstüne düşeni yapsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?