Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

belki sizde duymuşsunuzdur
ben duymayanlar için söyleyeyim

herkesin evinde mutlaka bir gezer terlik vardır herhalde terlik tabanından Muhammed (s.a.v) yazısı yazıyormuş
bende eve gidince bakacağım sizinde varsa sizde bakın
gezer firmasıda açıklama yapmış 2.200 çalışanımız var ama bunu farketmedik bu yanlışlık hemen düzeltilecektir
kalıplar imha edilmiştir diye ya rabbim daha neler göreceğiz artık misafirliğe gittiğimizde ayağımıza giymemiz için verilen terliklerin altına
bakar olcaz herhalde:26:

bu bahara taşınacaklar epey fazlaymış yaa

melisanın taktiği de güzelmiş ya, türk filmi gibi ağır çekim. belliki daha etkili oluyor

şuan oturduğum ev.sıfır 140 metrekare heryere yürüyerek gidebiliyorsun.

kirası 350 tl. tabii isatanbulla mukayese etmek abes olur.ama kirada olanlara allah c.c yardım etsin...
anadoluda yaşamanın iyi taraflarından biri.

evet mutlaka yardım alıcaz artık. bakalım inş kolaylıkla halledebiliriz..

kızçene de maşallah.. ben başlamadım, yazı bekliyorum. en azından bahar gelsin..

töbe yaa bizdekilere baktım, bi şey yazmıyor

evet canım yaa bende şaşırdım hatta fotoğraflarını koymuşlar ve benim evdeki terliğime benziyor :26:
yeni kalıplarında varmış bu sanırım ben yeni almıştım bu terliği eve gidince bakacağıım bakalım

Ooo hayırlı olsun şekerim; bir sonraki zor adımı atlatmışsın :)

Yuh ya şaka mı bu?!?!? Ne manyak zihniyetler var.

bu akşam eşime bunu yapmayı düşünüyorum

Eki Görüntüle 995851

Süper

aa doğru sen de hamileydin değil mi, oğlunla taşınmak da zor olmuştur..
english home tülleri hiç aklıma gelmemişti ,oraya da bir bakayım. sağol canım

canım zaten bu koltukları ve halısını oturma odasına koyacağız, misafir odasını yeni alacaktık. kendi halısında beyaz ve kahve var. koltuklar beyaz, sütlü kahveyle kaplatmayı düşünüyorum. halısına uyar yani sorun yok.

kv ve kp nasıl taşıdılar ki, sonuçta yerleştirme işi yine sende
oo oğlun 2 aylıkken taşınmışsın..ben de ondan kaçıyorum:)

100 kişinin 100 ü de aynı cevabı verdi
mutfağın gereksiz alet edevatlarını önceden göndermeyi düşünüyorum ben de. birkaç tabak çanak bırakacağım en son götürmek için.
zaten taşınacağımız ev aynı sokakta:) yardım edecek çok kişi var çok şükür, yine de evin sorumluluğu bende diye strese giriyorum.

tuvalet eğitimine ben nasıl başlayacağımı hiç bilemiyorum. pek çok yazı da okudum ama yanlış birşey yapıp herşeyi mahvetmekten korkuyorum.
şu an için sadece kakasını yaptığında söylüyor "anne, temizle" diyor. yapmadan haber vermesini mi beklemeliyim?
busmai born ve diğer tüm hamile arkadaşlarıma gelsin
Eki Görüntüle 995848
çok şekermiş
bu resmi eşimede gönderdim
ben bu akşam annemlerde kalayım diye mesaj atmış
çok komikmiş bu yaa
kerem sabah kalkınca önce "anneee" diyor,ben iyice yorganın altına giriyorum.. benden cevap bulamayınca "babaaa, babaaa" diye bağırıyor, eşim kalkıyor ben de uyumaya devam

canim beni. oturdugum evde 880 tl ust katlar 1000-1100 istiyor. daha buyuk siteler degisiyor fiat 1300 den başlıyor. sizinde hayırlı olsun.

yuuuuh! Allah cezalarini versin e mii?!:95:
Bu kazara olmus bi sey deil, benzerlik deil resmen Muhammed yaziyor..:96:

kalıpları Çin den geliyormuş canım. instagram dada paylasmislar biri yorum olarak yazmış muhafazakâr bir aile bizde çok şaşırdık diye yazmış. facete cahide sultanda var gezerin mektubu ordan okubililirsin inşallah bilerek değildir bana pek öyle gelmedi

Busmaicim tabiki kıyafetlerimizi falan ben topladım ve eşyaların açıp yerleştirilmsi de bendeydi ama sağolsunlar mutfak ve diğer ıvır zıvırları paketlediler, yardım ettiler. Sen çok rahat olmalısın bence. Annen olsun kven olsun çağırsan gelirler.

Esselamu aleykümmm baya bi yazdım yolladm sandım ama sonra baktım göremedim inş tekrardan aynı şeyleri yazmıyorumdur :)
doktor kontrolümüz vardı bugün bebeğimiz gayet saglıklıymıs kalp atışlarını görmüş ama dinlememiştik onları da duymuş olduk geç oluşmus bir bebek dedi beklenen doğum tarihi ekim 6 dedi emzirmeyi de artık bırakalım dedi bir de tshlarda sıkıntı çıktı tekrar ettirdi testi ama yine cıkınca ilaç verdi 1 ay sonra tekrar kontrolde dozu ona göre ayarlıcakmıs zaten bizde genetik annem ve ablamda da var ALLAH beterlerinden korusun...
Oto koltugu aldık sonund römere karar kıldık inş durur bıdık içinde...
busmai taşınma işi bencede önce mantıklı gibi ama hayatımda hiç taşınma tecrübem olmadı diğer arkadaşların baya bilgisi var nfkcım sende inş gçnlüne göre bulursun birgün bana da nasip olacak mı acep taşınmak :44:

Canim siz nerde oturuyorsunuz kentsel dönüşüm ne zaman geldi ve baslaniyor benim evimde yikilacak diyorlar ama senelerdir bu söylenti var ortada bişiy yok bende tadilat yapacagim ama cesaret edemiyorum siz nerde oturuyoesunuz ne zaman haberiniz oldu bilgi verirmisin butda belediye toplantı uapmis yikilcak DİE ama oy toplamak için dio herkes kaynanam da vermem evi mi dio ne olacak belli değil yanı

Canım herşeyin yolunda ve kontrol altında olmasına sevindim :) umarım Yasir paşa koltuğunu layığı ile kullanır...

Benim de tshlerim problemliydi. 9 ay dahiliyeye gittim. Troidlerim fazla çalışıyormuş. 3 aydan sonra seviyeye indi ama yine de hep kontrole gittim.her ay ultrason ile bakıyordu. Hem diyabet hem bu beni hamilelikte çok yormuştu.

istanbul maltepede oturuyorum ben. burada harıl harıl binalar yapılıyor.
150-200 metre arayla bi inşaat görebilirsin yani..

imar belediyle alakalı bi durum. hani kentsel dönüşümü hızlandırmak için bazı bölgelerde
imar artışına gidildi. sonra ipin ucu kaçınca, durduruldu. belki sizinki öyle bi durumdur.
ama kentsel dönüşüm durmaksızın devam ediyor.
avantajı; proje harçları, bazı vergilerden muafiyet gibi şeylerle mütahite kolaylık sağlamak şeklinde.
ev sahiplerine de 2 yıla kadar geri ödemesiz ve düşük faizli kredi imkanı ve ayrıca kira yardımı yapılıyor.
ancak şartları ve süresi var bildiğim kadarıyla.

ve kentsel dönüşümden faydalanmak için binadan alınan numuneler tahlile gidiyor, depreme karşı risk taşıyorsa, çürük raporu alınıyor.
sonra bu belgeyle kentsel dönüşüm kapsamındaki kolaylık ve yardımlar faydalanılıyor.

Son düzenleme:

Bizim burada bina felan yapilmio kimse çivi cakmiyor hep yikilcak diyorlar ama ortada bisi yok kaynanam vermem diyor zaten .bide borç felan cikariyorlarmis evler küçük oluyormuşdiyorlar ddoğru mu borç felan cikardilarmi

Bizim burada bina felan yapilmio kimse çivi cakmiyor hep yikilcak diyorlar ama ortada bisi yok kaynanam vermem diyor zaten .bide borç felan cikariyorlarmis evler küçük oluyormuşdiyorlar ddoğru mu borç felan cikardilarmi

evlerin şuan olduğundan daha küçük olması mevzuu, dediğim gibi imarla alakalı bi durum.
emsal denen bi hesaplama var. tabi bunlar teknik mevzular. yani söylemek istediğim;
şuan oturduğunuz bina yıkıldığında belediyenin sizin arsanız için öngördüğü inşaat
metrekare bakımından daha büyük olmuyorsa mütahit için cazip olmaz.
işte böyle hesap kurtarmadığında, yani mütahitin kar payı düşükse, o zaman mal sahipleri
üzerine para veriyorlar ve bina yıkılıp yapılıyor.

annemlerin yan bina yıkıldı. 55 metrekareden 12 daire vardı.
arsanın konumu iyiydi, iki sokağın bitiştiği köşe. neyse bi mütahitle anlaştılar.
kentsel dönüşümden faydalandıkları halde hesap kurtarmadı ve
daire başı 30 bin lira ödediler ve bina tekrar yapıldı.
bizim buradaki durum %60a %40. yani yapılacak binanın %60ını biz alıyoruz, kalanı mütahit.
dairemize daire ve üstüne de bir miktar para..

üstüne tapu olan biri, belediyeden gidip imar durumunu öğrenebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…