evlerin şuan olduğundan daha küçük olması mevzuu, dediğim gibi imarla alakalı bi durum.
emsal denen bi hesaplama var. tabi bunlar teknik mevzular. yani söylemek istediğim;
şuan oturduğunuz bina yıkıldığında belediyenin sizin arsanız için öngördüğü inşaat
metrekare bakımından daha büyük olmuyorsa mütahit için cazip olmaz.
işte böyle hesap kurtarmadığında, yani mütahitin kar payı düşükse, o zaman mal sahipleri
üzerine para veriyorlar ve bina yıkılıp yapılıyor.
annemlerin yan bina yıkıldı. 55 metrekareden 12 daire vardı.
arsanın konumu iyiydi, iki sokağın bitiştiği köşe. neyse bi mütahitle anlaştılar.
kentsel dönüşümden faydalandıkları halde hesap kurtarmadı ve
daire başı 30 bin lira ödediler ve bina tekrar yapıldı.
bizim buradaki durum %60a %40. yani yapılacak binanın %60ını biz alıyoruz, kalanı mütahit.
dairemize daire ve üstüne de bir miktar para..
üstüne tapu olan biri, belediyeden gidip imar durumunu öğrenebilir.
Pekte II birşey değilmiş ya benim evim çok büyük gelen sasiriyor ama eski içi masraf istiyor ama borçlanma ve küçük olması kotu ya bize yatamaz is yanimizdaki bina beş senelik diğer yanimiz arsa ama kadin yasli ben ölmeden olmaz dio sadece biz versek yanlardan pay ole böle derken kutu gibi ev verirler
Günaydın.bugün sadece üç saatim var.Günaydınlar herkeseeeeeeeee :) güzel bir gün olsun inşallah :)
Günaydın.bugün sadece üç saatim var.
as canım.. pıtpıtları da duymuşsunuz, ne güzelEsselamu aleykümmmbaya bi yazdım yolladm sandım ama sonra baktım göremedim inş tekrardan aynı şeyleri yazmıyorumdur :)
doktor kontrolümüz vardı bugün bebeğimiz gayet saglıklıymıs kalp atışlarını görmüş ama dinlememiştik onları da duymuş olduk geç oluşmus bir bebek dedi beklenen doğum tarihi ekim 6 dedi emzirmeyi de artık bırakalım dedi bir de tshlarda sıkıntı çıktı tekrar ettirdi testi ama yine cıkınca ilaç verdi 1 ay sonra tekrar kontrolde dozu ona göre ayarlıcakmıs zaten bizde genetik annem ve ablamda da var ALLAH beterlerinden korusun...
Oto koltugu aldık sonund römere karar kıldık inş durur bıdık içinde...
busmai taşınma işi bencede önce mantıklı gibi ama hayatımda hiç taşınma tecrübem olmadı diğer arkadaşların baya bilgisi var nfkcım sende inş gçnlüne göre bulursun birgün bana da nasip olacak mı acep taşınmak :44:
günaydın canlar.. haftanın ortası geldi, hadi bakalım güzel bi gün olur inş..
çalışanlara kolaylıklar diliyorum..
as canım.. pıtpıtları da duymuşsunuz, ne güzel
koltuğunuz da hayırlı olsun, inş yasir içinde güzelce oturur da sen de
birkaç aylığına da olsa ön koltuğa geçersin
loneliness; nerelerdesin bacım? yoksa 3 martı bekleyemeyip acele mi etti senin oğlan?
valla okadarda hakkın canım. sende ev hanımı degilsin ki. paslasmak lazım işleri.günaydın arkadaşlar
born canım gözünaydın ne güzel kalp atışlarını duymuşsunuz
sütü kes demiş allah kolaylık versin valla biraz zor olacak ama alışacak :18:
nfk canım gezer terlikleri toplatıyormuş ben eve gittim baktım benimkinde yazıyor:26:
bilmeden kullandım valla allah affetsin:26:
elifnazvalla sizin o taraf biraz daha uygunmuş kira açısından
dilanaz kız sen hangi şehirde oturuyordun 300 küsür kira nerde var hemde 140 m2 li eve
dün akşam çok kötüydüm yaaa sanki herşey üstüme üstüme geliyordu baya gergindim eşimin başının etini yedim
bütün yük benim üzerimde diye yaa eve giriyoruz hemen eşim pijamalarını giyer tv karşısına ben daha üstümü bile çıkartamadan melisayı emzir sonra üst baş değiş mutfağa koş yemek yap yemek yedir toparla çay isterse çay koy falan baya patladım bu sefer saat 9 da ben yatıyorum dedim siz baba kız oturun hatta melisayı bu gece sen uyut hiç gelmeyin yanıma dedim
gittim yattım baktım yarım saat sonra yavrum melisa geldi anne meme diye
hemen emzirdim saat geç sanıyorum baktım uyumuyor alla alalh dedim melisa emdi gitti babasının yanına sonra eşim geldi saat kaç dedim 9,30 demezmi gene sinirlendim daha gelmeyin melisanın uykusu gelmemiş siz takılın diye kovdum 10,30 da geldiler emzirdim melisa uyudu
bende uyudum akşam 3 kez kalktık ama olsun erken yatmış oldum sayılır herhalde sabah biraz dinç kalktım eşimede arabada bugün daha iyiyim demek çok yorgunmuşum iyi geldi akşam teşekkür ederim diyorum gülüyor
snickers reklamına döndüm yorulunca kafayı yiyorum herhalde
Gunaydinnn..
Esimin yogun haftasonu programi nedeniyle bu aksamdan ananeye gidiyoruz o bizi birakip donucek emzirme birakma isini tek basima halledemeyecegim artik orda keser donerim bana dua edin ne olur...
Saol cnm ins bu gece ilk deneyimini yasicak nasil tepki vericek cok merak.ediyorum dogru diyosun bi kac ayligina da olsa keyif yapayim :))
valla okadarda hakkın canım. sende ev hanımı degilsin ki. paslasmak lazım işleri.
bizim oralar sizin oraya göre uygun ama sizin orası da daha merkezi yinede ben cekmekoy'u sevdim alıştım sakinligine. arada nfk gibi çarşıya yakın olsun istiyirum. bakalim bizde ev almak istiyiruz ama çok artti burda evler 1 yıl daha bekleriz sanırım.
morartmayı vurarak değil ısırarak morartıyor canımmm.kerem'de bazen bana bi güzel geçiriyor ama şükür ısırma yok:18: ipegi nasıl korurdum yoksa
seninkinin eli biraz ağır heralde. morartacak kadar nerene vuruyor
canım benim kv koltuklarını kaplattı gecen bahar. Kötü olmadı ama o kadar uğraşa ve fiyata değmiyor bence. O 2 tane 3 lü 2 tane de tekli koltuğu bin 200 liraya kaplattı. Bana kalırsa üstüne az daha para koyup yenisini almak daha mantıklıydı.Hayır yenilemeyeceğiz canım, orası burdan 2 oda fazla; o odalara eşya alınması lazım. Ben sonra alırız diyorum sonuçta acil değil.
Soğuk olur mu bilmiyorum ben de ama sonra taşınmak da bebek için sıkıntı olur yine hasta olabilir tabi
Üff canım bilsen nasıl gözümde büyüyor..Aileden bana yardım ederler ama sonuçta asıl yük benim omzumda.
Sen taşınma şirketiyle mi taşınmıştın?
Önce evi temizletip acil kullanmadığım eşyaları yollarım diyorum. Yatağımız ,koltuğumuz ,elzem kap kacak en son gider.
Boş odaları kapatırım paramız olunca eşyasını alırız.
Bir de bu koltuklarımızın kumaşını değiştirmek istiyordum gitmeden ama ,nasıl olur ne kadar zamanda yapılır,fiyatı değer mi hiç fikrim yok. Beyaz renk ve çok eskidi artık
Evet çok haklısın. Bir de Kerem hem bebek hem taşınma derken bu kadar değişikliği kaldıramaz gibi geliyor. Önce beraber yeni eve adapte olalım istiyorum. Eşime baskı yapıcam
Bizimki onun cozutmuş hali işte:/Ne bileyim Arya deyince aklıma sakin bir kız geliyorduuuuu. Düşüncemi değiştiriyorum. Millet boşver canım. Vurma son bir haftadır bizde de başladı. Hatta kızım eskinin dayakçı hocsları gibisin diyorum. Her şey normalken bir bakıyorsun vuruyor. Hayır dedikçe daha çok vuruyor. Sonra da gelip sarılıyor. Delüüüü işte.
Hadi inşallah.
senin bu özenine hayranım ben zatisen şifreyi çözmüşsün zaten
benim dikkat ettiğim bi şey; eşimin gelmesine yakın bütün evi toplarım..
yatak odasından mutfağa kadar. salonda ayşeciğin çoğu oyuncağını da kaldırırım yerlerden ki, dağınık görünmesin.
perdeleri, örtüleri düzeltirim.. eşim gelince toplu bi ev bulsun.
hoş ayşecikle ikisi bir olup 5 dk sonra salonu eski haline çeviriyorlar ama olsun
biz sivasın bi ilçesindeyiz, evimizin oturumu 86 m2 en ucuz oturanlardan biriyiz ve 330 tl ye oturuyoz. Sizin oralarda baya ucuzmuş evler.Siz sanirim bizimkinin yari parasina oturuyorsunuzdur. İstanbul malesef boyle.
Yani tek maasla kirada oturup gecinmek imkansiza yakin :100:
=Comic Sans MS]Rabbim herkese gonlune gore ev sahibi olmayi nasip etsin..
şuan oturduğum ev.sıfır 140 metrekare heryere yürüyerek gidebiliyorsun.
kirası 350 tl. tabii isatanbulla mukayese etmek abes olur.ama kirada olanlara allah c.c yardım etsin...
Sevindim canım sıkıntı olmamasına. Hayırlısıyla gelsin pıtırcık.Esselamu aleykümmmbaya bi yazdım yolladm sandım ama sonra baktım göremedim inş tekrardan aynı şeyleri yazmıyorumdur :)
doktor kontrolümüz vardı bugün bebeğimiz gayet saglıklıymıs kalp atışlarını görmüş ama dinlememiştik onları da duymuş olduk geç oluşmus bir bebek dedi beklenen doğum tarihi ekim 6 dedi emzirmeyi de artık bırakalım dedi bir de tshlarda sıkıntı çıktı tekrar ettirdi testi ama yine cıkınca ilaç verdi 1 ay sonra tekrar kontrolde dozu ona göre ayarlıcakmıs zaten bizde genetik annem ve ablamda da var ALLAH beterlerinden korusun...
Oto koltugu aldık sonund römere karar kıldık inş durur bıdık içinde...
busmai taşınma işi bencede önce mantıklı gibi ama hayatımda hiç taşınma tecrübem olmadı diğer arkadaşların baya bilgisi var nfkcım sende inş gçnlüne göre bulursun birgün bana da nasip olacak mı acep taşınmak :44:
İnşallah kısa zamanda bıraktırırrsın canımmmGunaydinnn..
Esimin yogun haftasonu programi nedeniyle bu aksamdan ananeye gidiyoruz o bizi birakip donucek emzirme birakma isini tek basima halledemeyecegim artik orda keser donerim bana dua edin ne olur...
Saol cnm ins bu gece ilk deneyimini yasicak nasil tepki vericek cok merak.ediyorum dogru diyosun bi kac ayligina da olsa keyif yapayim :))
canım benim kv koltuklarını kaplattı gecen bahar. Kötü olmadı ama o kadar uğraşa ve fiyata değmiyor bence. O 2 tane 3 lü 2 tane de tekli koltuğu bin 200 liraya kaplattı. Bana kalırsa üstüne az daha para koyup yenisini almak daha mantıklıydı.
biz sivasın bi ilçesindeyiz, evimizin oturumu 86 m2 en ucuz oturanlardan biriyiz ve 330 tl ye oturuyoz. Sizin oralarda baya ucuzmuş evler.
ufak çaplı bi patlama olmuş yanigünaydın arkadaşlar
dün akşam çok kötüydüm yaaa sanki herşey üstüme üstüme geliyordu baya gergindim eşimin başının etini yedim
bütün yük benim üzerimde diye yaa eve giriyoruz hemen eşim pijamalarını giyer tv karşısına ben daha üstümü bile çıkartamadan melisayı emzir sonra üst baş değiş mutfağa koş yemek yap yemek yedir toparla çay isterse çay koy falan baya patladım bu sefer saat 9 da ben yatıyorum dedim siz baba kız oturun hatta melisayı bu gece sen uyut hiç gelmeyin yanıma dedim
hemen emzirdim saat geç sanıyorum baktım uyumuyor alla alalh dedim melisa emdi gitti babasının yanına sonra eşim geldi saat kaç dedim 9,30 demezmi gene sinirlendim daha gelmeyin melisanın uykusu gelmemiş siz takılın diye kovdum 10,30 da geldiler emzirdim melisa uyudu
bende uyudum akşam 3 kez kalktık ama olsun erken yatmış oldum sayılır herhalde sabah biraz dinç kalktım eşimede arabada bugün daha iyiyim demek çok yorgunmuşum iyi geldi akşam teşekkür ederim diyorum gülüyor
çokmuş yaamorartmayı vurarak değil ısırarak morartıyor canımmm.
canım benim kv koltuklarını kaplattı gecen bahar. Kötü olmadı ama o kadar uğraşa ve fiyata değmiyor bence. O 2 tane 3 lü 2 tane de tekli koltuğu bin 200 liraya kaplattı. Bana kalırsa üstüne az daha para koyup yenisini almak daha mantıklıydı.
çok iyi yapmışsıngünaydın arkadaşlar
nfk canım gezer terlikleri toplatıyormuş ben eve gittim baktım benimkinde yazıyor:26:
dilanaz kız sen hangi şehirde oturuyordun 300 küsür kira nerde var hemde 140 m2 li eve
kalp atışlarını duymanıza sevindimGunaydinnn..
günaydın arkadaşlar
günaydın arkadaşlar nasılsınız . size bişey danışmak istiyorum.oğlum fırın kapağını açıp üstüne çıkıyor.sonrada ocağı yakıyor hiç değilse doğalgazı açmış oluyor bi de üstünde zıplıyor iki kez zemine kafasını çarptı. ben de bi kemerle fırının kapağını bağladım. aldığım tüm kilitleri açmayı başardığindan bu yola başvurdum. bu seferde fırın kapağını tutup fırının hepsini sallıyor ki bu sabah maması için kaynattığım suyu iki kez dökmeyi başardı. kendini yakmasından korkuyorum. başka tavsiyeniz olabilir mi ya da bunu yaşayan var mı aranızda acaba.?ne yapabililirim acaba
*
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?