Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Kayınvalidem bi eşofman takımı almıştı ceyline. Mavili beyazlı. Ben akıllı onu 60 ta yıkayınca ve bi gece deterjanlı suda bekletince maviler beyazları boyadıydı. Sonra aldıgı yere verdi kv aldıgı yerde bunu 60 damı yıkamış diye sormuş. Kv de salakmı okadar 60 ta yıkasın demiş:) neyse biz bunu firmaya gönderelim onlar anlarlar demiş. Neyse firmadan gelmiş tabi 60 da yıkadıgım anlaşılmış:)adam kv deme senin gelin bunu dudukluyemi attı hata sizde teyze demiiş:) kav de cazgır ya burda cıngar cıkarırım yenisini vermezsen ben bi sürü para saydım demiş:) adam yenisini verdi:)
Sabah sabah aklıma geldi guldum de siz de gulun istedim:)

Çılgınsın destiny :D hakkaten 60da nitiye yıkıyosun kız??? Benim kv olsa kabullenir sonra gelir olayı anlatır ve böylece sülalelerinde yıkama bilmeyen gelin olaraktan adım çıkardı :p

günaydıııın... herkese hayırlı huzurlu bir gün ve haftasonu diliyorum.. :KK68:

ne ev işi ya?! işim olmaz.. :KK45: belki 20 gündür silmedim şu evi :KK53:
bi mutfağı siliyom :KK53:

enjektörü de oyuncak etti demek. :KK48: aman içsin de.. ne güzel.
öbür türlü hastalık bi yandan, ilaç içirme sıkıntısı bi yandan.. :110:

maşallah kız. sen olmasan halimiz yaman olacak. iyice salıcaz kendimizi..
temizlikle rastgelmesi iyi olmuş. ikisi bi arada çıktı..

gece uyanan bebeği dilleyen baba, candır.. :KK52:
ben de uyanınca uyuyamıyorum. sonra kendime gıcık oluyorum. :KK67:

hadi inş atlattınız.. geçmiş olsun..

geçmiş olsun bacım.. inş ilaçların etkisiyle ağırlaşmadan geçip gider..

erkek çocuklar başka ya.. gerçekten kız olup erkek çocuk muadili yaramaz olan pek yoktur sanıyorum.
bize de Allah arada bir bunu gösteriyor ki, bıdı bıdı etmeyelim.. :eek:

gece çişe sıkışınca uyanıyorsa, kas kontrolü çok iyi demektir.
gündüz de kaçırması çok normal. saatlerini çözmüştür anneanne.
ona göre tuvalete götürecek. oyun hali bizimki de umursamıyor bazen.
hele babaannesine gidince sıkışıyormuş iyice, eli de bacaklarının arasında.
ama ne yaparsam yapayım, oyunu bırakmıyor tuvalete gelmiyor diyor kadın.
o zaman kucaklayıp bana getiriyor. ben cebren oturtuyorum klozete :KK53:

bi dahaki koca kavgasından sonra alınacaklar listesi miiii?!:KK70:

gaz problemi mi? bi derdi olmasa o denli ağlamaz yavrum.
şu kimyon, rezene çaylarını bi denesen. belki bi faydası olurdu..

raflar çok şirinnn.. :KK37: masalardan düz, çamdan olanı beğendim.
çocuk odası diye böyle renk karmaşası yapıyorlar, anca göz yorgunluğu.
isterseniz zaten o masayı istediğiniz gibi boyayabilir, isim falan yazabilirsiniz üstüne:KK51:

12 metrekare hiç küçük bi oda değil; yatak, dolap, masa duvara yapışık durumda konumlandırıldığı için
ortada boş alan kalır. okuma köşesi de çok güzel fikir. zaten çocuk odasına öyle minderli bi bölüm lazım.
oyuncak ve çamaşır sepeti olarak a101den kare sepetler almıştım, onları kullanıyorum.
o kadar hırpalanmasına rağmen bi şey olmadı.
http://tr.aliexpress.com/w/wholesale-laundry-baskets-for-kids.html

ama sen odasına daha sağlam ve kalıcı bi şey alabilirsin.
şöyle hasır sepetler belki.. http://www.3er.com.tr/UrunDetay.asp?id=162
ya da bu işlerin uzmanı sensin zaten. bir damacana, ya da benzeri sağlam bi kutuya güzel bi kılıf dikersin
al sana oyuncak sepeti.. :KK58:

nerdesin kaçaaak?!:KK74: ikeanın masası fotoğrafta görünen masa sanırım.
boş bi zamanda gidip bakmam lazım ikeaya..
bu arada büyük kızın ayşeciğe çok benziyormuş ya, ben öyle gördüm yani..
faaliyetleriniz de başlamış.. babaannenin sizinle olması büyük avantaj. iki küçük bebe başkasına güvenilmez..

ben de hiç bilmiyorum. hani biraz daha büyük olsalar, kendilerini ifade edebilirler de..
ama vardır bi yolu, ki yapılıyor muayene. biz de henüz gitmedik göz doktoruna.

aslında kitapları almak yerine, aramızda çevirebiliriz. okuduğumuzu başkasına kargolarız.. :KK58:

cenga mııı? :KK70: Allah iyiliğini versin. aslında şu aşamada düzen devamlı olmaz, olamaz.
az daha büyüdüklerinde o da olacak inş..

efecik inş bugün daha iyi olur. öksürük, burun akıntısı neyse de bu ateş insanı korkutuyor..

Ne çok yazıyon muhtarım beaaaaa :)
Canım aynen ben de ateşten çok korkuyorum. Havale geçiren öğrencilerim vardı da Allah korusun yani :(

Kitaplarımızı hiç kargolayamam valla rezil oluruz. Bizimkinin herbirinde bir hasarı var çünkü :( aman iyi olsun da ben onun çılgınlıklarına razıyımmmmmmm.

Oyuncak sepeti bize çok dayanamıyo malesef. Bi tek ikeadakiler dayandı. Hani renkli renkli üstünde sayılar olan. Biir kirli sepeti biri oyuncak. Ama aslında ben oda geniş olsa çekmeceli olanları beğeniyorum. Fakat onu da ilerde tıkacak yer bulmak gerekiyo.

Günaydın hacılar, nasılsınız ? Istanbul'un puslu havasına uyanınca depresyon modunda oluyorum nedense, aklımda da Teoman'ın şarkısı dönüp duruyor, benim keyfim de yokken kim yapacak şimdi onca işi :cool:

Busmai, geçmiş olsun canım , kuzular daha iyiymiş çok şükür, Mert'in gaz sıkıntısı bir an evvel geçer, iştahı yerine gelir insallah ...

Destiny, çocuk odası düşüncelerin çok güzel , özellikle minderli okuma köşesi fikri, raflar da çok şirin :KK37: Pembiş masayı çok sevdim ben. Diğer ikea masayı bizim iki afacan çabuk bozdular ondandır belki de...

Kv ile eşofman maceranıza da bayıldım :D kv melek gibi hanımmış vallahi. Ben bizimkine, bir keresinde bulaşık makinesine bulaşıkları iyice köpürtüp temizleyip koymuyorum demiştim. Benim makinenin teklediğini duyunca ki organik deterjan dan sonra bozuldu, durulamadan koyunca makine daha çabuk bozuluyormuş diye lafı koydu gediğine hemen :KK1: Ben ne demiştim o ne anlamış , herşeyi söylemeye gelmiyormuş onu anlamış oldum :1:

Göz muayenesi biz olduk 2 yaşında, gözünde fark edilen herhangi bir aksaklık olmamasına rağmen, hipermetrop ve astigmat çıktı Selim de, iki göz arasında derece farkı da var , göz tembelliği olmaması için gözlüğü kullanmamız lâzım,
muayene çok basit, önce ölçüm yapılıyor; sesli ışıklı bir alete baktırıyorlar bebeği. Sonrasında da mercek gibi birşeyle baktı iki göze Dr umuz , bir dahaki kontrolde E harfinin çizgisinin; sağ-sol-aşağı-yukarı yöne mi olduğunu öğretmemizi istediler. Bir dahaki kontrolümüz Aralık ayında bakalım, insallah ilerleme olmamıştır bu süreçte....

Saatler geriye alındı bizim kuzular şaşırdı . Sabah 6 olmadan uyandı Selim :eek: Şimdiden de öğle uykusu emarelerini veriyor...

Nfk , kitap değişim fikri güzel. Varsa elimde, istediğiniz bir kitabı yollayabilirim ben de...

Hepinize hayırlı huzurlu günler :KK68:En Büyük TÜRKİYE

Son düzenleme:
Ben de yaptırmadım çocuklar için el otorefraktometresi var ama genelde üniversitelerde ve özel hastanelerde var. Şüpheli bi durum yoksa gerek yok 3 yaştan sonra daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum doktor ve çocuk için.
Bursa karacabeye yolunuz düşerse de seve seve yaparım gülsüm ve ömerin muayenesini
Sevgiler
Bu yaz oradaydım. Seneye gelip sana yaptırayım.:)))))

destiny, masa, sandalye olarak kesinlikle plastik alma çok kayıyor tehlikeli. ikeanin ahsap masasi iyi onu zaten karaliyor cocuklar yeteri kadar renkli olur:KK53: yerin kucukse açılır kapanır masalar varya ondan alabilirsin. ben büyük kıza dersi hala onda çalıştırıyorum. ilerde odayi ipek'le ikisi paylasacagi için ikisiinde kullanabilecegi bi calisma masasi yaptiririm diye düşünüyorum.
oyuncak sepeti tecrubeyle sabittir ikeaninkiler gayet saglam cikti. pembisin dediginden var bizde. ayrica buyuk kizin yataginin altinda yine ikeanin plastik buyuk kapakli bi kutusu var yer kaplamiyor. koctastan ayaklari tekerlekli olan oyuncak kutusu var oda dayanikli cikti.

ikeanin cekmeceli olan dediginiz renkli kutulu olan oyuncak rafimi. ondan var bizde kız 2 yaşındayken almıştım. odasinda duruyordu. kerem'in odasina kerem'den korkuma alamadım. yukardaki kutulara erismek isterse ustune yıkılır diye. bu konuda kızlar daha akıllı. ceylin'in durumuna göre alabilirsin. çok oyuncak topluyor. bizimkisi dikine uzun olan. yatay olanları daha kullanışlı yer problemin yoksa daha guvenli olur

pembis geçmiş olsun. antibiyotik harici bende ac karna veriyorum. bi dr öyle demişti

bide duvarda böyle bir şeyimiz var

Eklentiler

• 20141027_110837.webp
    20141027_110837.webp
    81 KB · Görüntüleme: 103
nfk 20 gün iyi temiz tutuyorsun evi. bizim çocuklar pasakli anam
ne temizliği kız?! :KK45: bina mevzuu malum, iyice saldım, duvarların halini gördükçe temizliğim de içime kaçıyo:KK53:
bi şey dökülünce falan yerel siliyorum sadece. her gün süpürüyorum koltukları çekip falan ama ince tozlar :eek:

bide duvarda böyle bir şeyimiz var
bu duvara asılan kumaş oyuncak torbaları bence hem dekoratif hem de pratik.
iş görüyor yani..

ventolin öksürüğü kesmiyor tam tersi arttırıyor balgamını atsın diye canım o yüzden yatmadan verme pek uyutmaz kuzuyu...bence geniz doluysa antibiotik gerekiyor hemen iniveriyor aşağı ben korkuyorum benimkiler ıhlamur filan da içmiyor

Keremin odasına ne koysam alıp yere atar
Herşeyi döker ve oynamadan gider
Evi o kadar dağıtıyor ki anlatamam
rezene falan versen canım,kabızlık mı var ya da gazdan mı
fön makınası var mı evde,çalıştır düşük ayarda,huzur buluyorlar,ben ceylıne cok yapmışımdır işe yarardı,o arada emzırırsın canım
Hiçbiri değil
Emme grevi diye birşey varmış bebeklerde, sebebi bilinmiyor
Baktım tüm belirtiler aynı. Emmemek için deli gibi ağlaması, gezerken birazcık emzirebilmem, uyurken biraz emzirebilmem
Bir de kerem olunca
Çok yoruldum
İnsan gibi em işte be manyak diyorum
Busmaicim kolay gelsin canım ya. Destiny fikirleri vermiş sağolsun. Direnbusmaiiiiii.

Destinycim rafa bayıldım. Masalardan sade olan daha şık tabi de diğeri de tam çocuk odasına göre valla. Bence rafa ulaşmaları gerekmiyor :) ben kitaplarını şifonyerin alt çekmecesine koyuyorum. Kanguru fikrin de süpermiş :KK66: erkek çocukları fena oluyo kızımmmmmmmm :)
Kitapları bulduğu gibi etrafa fırlatıyor saklıyorum ben
Akşam oğluşum ventolini verince midesindeki herşeyi boşalttı :KK43: ateşimiz de hala var. Akşam dolveni az çayla karıştırıp verdim. Öbür türlü hep öğürüyor. Bu akşamlık diğer ilaçlara ara verdim. Gece sürekli kalkıp ateşini ölçmeyi planlıyorum. Ateşten çok korkuyorum ya :KK43:
Ben de öksürükten çok korkuyorum :KK43:
Herkese merhaba,
Uzun bi ara oldu farkındayım okuyorum genelde ama yazamıyorum 2 çocukla zor tabii. Cansel bu konuda takdirliksin maşallah. 4 aydır işe başladım onun da etkisi var tabii. Öğleye kadar çalışıyorum ama işten dönünce evdeki herkes çok mutlu. Babaanneleri görevi bana devrettiği için mutlu, hümeyra süt geldiği için, emine de oyun oynayacağı için
Destiny ve nfk masa sormuştu, emine 1,5 yaşındayken ikeanın düz masa ve sandalyesini almıştım. Sandalye de tehlikeli hareketler yaptığı için kaldırdım ama masa da gayet güzel aktiviteler yapıyoruz. Destiny eminenin odasında kitaplığımız var onun alt rafları tamamen ona ait. Düzenli bi şekilde oyuncakları ve kitapları var ama ben de raf şeklinde kitaplık yaptıracam okuma köşemize. Oda için düşündüklerin gayet ideal bence sade olması en güzeli fazla karışıklık çocukları yoruyor. Ben bi de parçalı yapbozlarını, meraklı minik kartlarını, hazırladığım aktiviteleri ayrı ayrı dosyaladım, hem ortalıkta karışıklık olmuyor hem de aradığımızı rahat rahat buluyoruz. Oyunumuz bitince de aynı şekilde kaldırıyoruz.
Çok daldan dala oldu ama bütün hasta kuzular iyileşsin anneleri daha fazla üzülmesin. Ha bu arada born ve busmai ilk aylar cidden çok zor ama sonra o kadar tatlı oluyorlar ki hümeyra ablasını gördüğü an gülmeye başlıyor, heyecanlanıyor. İnşallah sizde yakın zamanda feraha erersiniz.
Bi kaç resim ekleyip herkese iyi geceler diliyorum. Eki Görüntüle 1282991 Eki Görüntüle 1282991 Eki Görüntüle 1282993
İnsan gibi emse idare ediyorum ama resmen savaş veriyoruz
Gazdır vs dedim ama 4 ayı bitiyor
Meme grevi vurdu bizi
İnşallah güzel olur herşey, bu ara misafir falan da geldi nazar mı oldum bilmiyorum..

Kızın çok güzelmiş ya biblo gibi ,bayıldım maşallah 41 kere :)
Kayınvalidem bi eşofman takımı almıştı ceyline. Mavili beyazlı. Ben akıllı onu 60 ta yıkayınca ve bi gece deterjanlı suda bekletince maviler beyazları boyadıydı. Sonra aldıgı yere verdi kv aldıgı yerde bunu 60 damı yıkamış diye sormuş. Kv de salakmı okadar 60 ta yıkasın demiş:) neyse biz bunu firmaya gönderelim onlar anlarlar demiş. Neyse firmadan gelmiş tabi 60 da yıkadıgım anlaşılmış:)adam kv deme senin gelin bunu dudukluyemi attı hata sizde teyze demiiş:) kav de cazgır ya burda cıngar cıkarırım yenisini vermezsen ben bi sürü para saydım demiş:) adam yenisini verdi:)
Sabah sabah aklıma geldi guldum de siz de gulun istedim:)
Hahha çok süper :)

nfk taşınma öncesi bende hep salarim. nezaman sizin taşınma işi. beklemekte çok gıcık. hele benim gibi tez canlı biri için

:KK43:
bana arkadaşım verdi okur hemen postalarım...istersen?
Yaaa gerçekten mi çok sevinirim görümcem izmirde bikaç kitabevine bakıcak eğer bulamazsa özelden yazarım adresimi sana olur mu?
Busmai hümeyra da 3 aylıkken sağ mememi emme grevi yapmıştı hatta mastit bile olmuştum ne yazık ki :KK43:hala da çok istemez o memeden emmek ama geçiyor merak etme. Dua edicem sizin için..
Nfk Kızım ayşeciğe benziyor olabilir evet bütün çocuklar çok tatlılar maşallah

Back
X