canım, ayşecikte de bir haftadır bi isteksizlik var..
hem deli gibi aç, hem de memeyi almıyor.. 30 saniye kadar boğuşuyoruz,
ama meme kazanıyor
her sese, her harekete tepki vermeye çalışıyor.. artık mümkün olduğunca sessiz
yerde emzirmeye çalışıyorum.. şurada bir ay daha idare etsin, amacım bu..
zaten bu ay yoğurt meyve suyu ufak ufak başlayacağım..
sen ki, çalışıyorsun, biberondaki rahatlıkla birlikte etrafı keşif memeyi eskisi gibi randımanlı
emmesine sebep olmuştur.. hamdolsun iyi idare ettin, çalışıyorsun da kaç zamandır..
zaten senin sütün değil mi, ha biberondan ha göğsünden..
sağlık olsun
öyle canım, sesten gerçekten çok etkileniyorlar ama benim süt sağarak kızıma yetişmem mümkün değil. 2-3 saat arası 150 cc içiyor. benım 2 saatte bır o kadar sut sağmam mumkun değil. ancak 4-5 saatte bu kadarı cıkıyor. bu da cok daha fazla mama vermek zorunda kalacağımı gösteriyor. zaten 4. ayından ıtıbaren gunde 1-2 kez annem mam veroıyordu ben yokken.
az önce doktorumu aradım. yarın evdeyekn uzun süre aç bırak, alır sonunda dedi ama bu nasıl olur bilmiyorum.
benım kızım maşallah cok usludur ama yırtıyor kendını, duramaz o kadar.
neyse haftaya kontrolumuz var, belkı ek gıdaya gecerız.
Ben bişey soracam bende çalışıyorum 3 saatte bir sağdığında ne kadar süt çıkıyor benim en fazla 50-60 cc çıkıyor bütün gece sağdıklarımı biriktiriyorum ertesi gün için bir öğün nadiren iki öğün süt çıkıyor ama biz çorba meyve yoğurt verdiğimizden yetiyor çok şükür ki
kızlar doğumdan sonra adet görmeye başladınız mı? ya da benim gibi düzensizlik yaşayan var mı?
Benimde aynen. Nadirende 100cc çıkıyor. Ben 1 hafta öncesine kadar ısrarla mama vermiyordum sadece bazı yiyecekleri tattırıyodum öğün olarak ta vermiyordum. Bi baktım bu ay 350 gr almış. Şimdi hem mama veriyorum hemde 1 öğün ek gıda( muhallebi, elma, havuç,muz, yoğurt) verdim. Bakalım değişecek mi kilosu. Mamayı 150 cc veriyorum biraz da zorlayarak tabi..
Ben bişey soracam bende çalışıyorum 3 saatte bir sağdığında ne kadar süt çıkıyor benim en fazla 50-60 cc çıkıyor bütün gece sağdıklarımı biriktiriyorum ertesi gün için bir öğün nadiren iki öğün süt çıkıyor ama biz çorba meyve yoğurt verdiğimizden yetiyor çok şükür ki
kızlar doğumdan sonra adet görmeye başladınız mı? ya da benim gibi düzensizlik yaşayan var mı?
Mama ver diye Dr mu dedi cnm bizim Dr umuz kuzenim o dedi ki mama vereceğine ek gıdaya başlamak daha mantıklı nasılsa 4. Aydan sonra ek gıdaya başlayabiliyor dedi sütü bırakır diye korkuyorum ama dedim yok bırakmaz korkma canı istedikçe emecek artık dedi ki işten geldiğimde aç olmasa bile sırf beni gördüğü için emmek istiyor çok şükür
iyi bakalım, bundan sonra böyle devam edersin sen de..Dr söyledi hem devam sütüyle takviye yap dedi hemde kaşık mamalarından ver dedi. Ek gıdayı da öğün olarak verebilirsin artık dedi. Bende öyle yapmaya başladım. 4-5 gündür hakkatten daha huzurlu uykusu daha düzenli çocugumun. Demekki sütüm yetmiyormuş.
neden öyle düşünelim canım?bu kadın deli mi diye düşünebilirsiniz
öyle bir ağlayasım varkiii anlatamam .. cırlaya cırlaya ağlamak istıyorumm
dövüne dövüne . meğer ne çok dolmuşum farkına varmadan
ahh annem olsaydın yanımda . ben nasıl evladımı uyuttuysam koynumda senin koynuna da ben girseydim ses etmezdi uyuyup kalırdım kedi gibiiyi bakalım, bundan sonra böyle devam edersin sen de..
zaten 4 ay sadece emdi, her damlası şifadır korumadır ona..
peki sen takviye yapmadan önce uykuda zorlanıyordu belliki,
peki ağlamalar falan var mıydı, huzursuluklar?
neden öyle düşünelim canım?
her zaman neşe ve keyif mi var hayatta?
senin ne sıkıntın var bakim?
ömür hastalıklar geçirdi, hastaneler doktorlar dolaştın.
e istanbul da yalnızsın bildiğim kadarıyla..
eve kapandın, bunlara da tek başına güç getiriyorsun..
sanırım bunlardan bunaldın, öyle mi?]
mesaj tekrarııı :)
Allah razı olsun valla herkesten cok siz yoldaş yardımcı oluyorsunuz valla .. off benim acilen kendimi balkona atıp sigara içmem ve aglamam lazımGel cnm annenin yerini tutmayız ama bizde artık birer anneyiz dök içini olmadı gel koynuma zaten kocamla küstük
ahh annem olsaydın yanımda . ben nasıl evladımı uyuttuysam koynumda senin koynuna da ben girseydim ses etmezdi uyuyup kalırdım kedi gibi
üzmedim ben seni .. ahhh ahhhh
ağlamak istiyorsan, ağla.. niye kendini tutuyorsun ki?!..Allah razı olsun valla herkesten cok siz yoldaş yardımcı oluyorsunuz valla .. off benim acilen kendimi balkona atıp sigara içmem ve aglamam lazım
kızlar size bişey sormak istiyorum. bu arada uzun zamandan beri sizi takip ediyorum arada da yazıyorum ama kendimi tanıtmak gelmedi hiç aklıma 26 yaşındayım bursadayım kızım 14 temmuz doğumlu. ilk üç ay sadece emzirdim sonra az kilo alması üzerine mama takviyesine başladık maşallah uzun süre beni emiyodu sonra üstüne bir de mama veriyordum onu da götürüyordu aniden değişti birkaç saatten bir beş dakika beni emiyor mümkün değil biberonda almıyor ne yapacağımı şaşırdım üstelik salı günü de işe başlıyorum sizin bebişlerede oldu mu hiç bu iştahsızlık??
5 aylık olmadık bile:)) bişey kullanmıyoruz cnm, doktor sadece bir jel sölemişti ama almadım.
cenacm tesekkür ederiz darısı sizlere inşallah:)
Bende daha yeni oldum 4 ay oldu doğum uapalı
Ben bebegim 42 gunlukken regl oldum.ama duzene girmedi henuz.toplam 2 kez 4,5 ayda.
ben henüz olmadım, 40mız çıktıktan 15 gün sonra koyu kahverengi bişeyler geldi ama 2 günde kesildi bir dahada görmedim
bende henüz adet olmadım benim annem beni dogurduktan 6 ay sonra adet olmuş kardeşlerimdede bir sene de olmuş bende inş. ona çekmişimdir diyodum ama şu hamilemi yim degil miyim korkuları nedeniyle her ay olmak daha iyi olurdu heralde diyorum:44:[/QUOT
demekki normalmişimşimdi rahatladım.ama gerçekten her ay hamile miyim korkusu çok kötü
biz de aynı sorunları geçen ay yaşadık.sadece emmek istiyordu ama sütüm o kadar az ki ( doğduğundan beri mama takviyesi yapıyorum sütüm yetmediği için) doymadığı için de basıyordu çığlığı.doktoruna sordum mamadan sıkılmıştır ya da biberonunu değiştirin dedi. bir iki farklı mama aldık.ama paşam kendi isteğiyle bir hafta sonra normale döndü.şimdi ara ara yine biberona karşı isteksiz.ben de çok acıkana kadar vermiyorum.eğer mama yemiyorsa yavaş yavaş kaşık mamalarına geçebilirsin canım.sanırım değişik tatlar arıyorlar artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?