konuşmuyor musunuz hala?Gel cnm annenin yerini tutmayız ama bizde artık birer anneyiz dök içini olmadı gel koynuma zaten kocamla küstük
su-i zanda bulunmak istemiyorum ama başka bir sorunu olabilir.. bi arkadaşın da böyle bi sıkıntısı yokken, kısa bir süre önce memeye bi düşkünlüğü başladı.. dr reflü teşhisi koymuş...kızlar size bişey sormak istiyorum. bu arada uzun zamandan beri sizi takip ediyorum arada da yazıyorum ama kendimi tanıtmak gelmedi hiç aklıma 26 yaşındayım bursadayım kızım 14 temmuz doğumlu. ilk üç ay sadece emzirdim sonra az kilo alması üzerine mama takviyesine başladık maşallah uzun süre beni emiyodu sonra üstüne bir de mama veriyordum onu da götürüyordu aniden değişti birkaç saatten bir beş dakika beni emiyor mümkün değil biberonda almıyor ne yapacağımı şaşırdım üstelik salı günü de işe başlıyorum sizin bebişlerede oldu mu hiç bu iştahsızlık??
yaptım şekerim, şimdi beklemedeyimCanım hero babynin sitesine gir.. Üyelik kısmına tıkla (yukarda) üyelik kısmında ad soyadı adres vs istiyor en sonunda "numune görderilmesini istiyorum" yazan yazı var yanındaki kutucuğu işaretle.. Bende şimdi üye oldum..ben primaya üye olmuştum hamişken.. ilk hediyem paketi gelmişti. .şimdi milupadan bekliyorum..
hadi inş ya,, valla özledim adet olmayıcenacım bende adet oldum daha önceki günlerde yazmıştım görmedin sanırım
artık sıra sende inşallah
hayırlı olsuuun..günaydınnnn kızlarrr. kızım dişş çıkardı:18: altan iiki dişide çıkıyoo. artıkk 1 kg taze soğan alayım bariii
anlatırsın cnm, benim eşim hiçbirşey bilmez..Yürütgeç yararlı mı, zararlı mı?
Anne babalar, bazen bebeğin yürümesini kolaylaştıracağına inanarak,
bazen de onun hoşça vakit geçirip eğlenmesi için yürüteç alıyorlar.
Evet, gerçekten de bebekler yürüteçte hoş zaman geçirebilirler,
fakat doktorunuza danıştığında bunu onaylamadığını göreceksiniz.
Yürütecin, sanılanın aksine, yürümeyi kolaylaştırıcı değil engelleyici etkisi vardır.
Çünkü, kolayca hareket kabiliyeti kazanan bebek, kendisi çaba harcamaya
gerek duymayacak, yürüme denemelerinden vazgeçebilecektir.
Üstelik yürüteçte; yürüme için özellikle önemli olan kalça ve üst bacak kasları değil,
alt bacak kasları çalışmaktadır.
Ayrıca, bebeğin takılıp düşme, önceden ulaşamadığı tehlikelere ulaşma riski vardır.
Bebeğin emeklemesi, yerde yuvarlanması onun gelişimi açısından daha yararlıdır,
hazır olduğunda nasılsa yürüyecektir .
bunu neden paylaştım mı ?? çünkü kv deler bize daha bebek doğmadan almışlar çok lazımmış gibi
kullanmayı hiiiç istemiyorum ama eşime nasıl anlatıcam bilmiyorum(
yensin buğdaylar gelsin inci dişler canım hayırlı olsun kızın kaç aylık benimki 7 aylık hala yok bekliyoruz bu aralar çok huysuz yakındır çıkması
anlatırsın cnm, benim eşim hiçbirşey bilmez..
ben de uzman değilim.. ama 2 kardeşimi ben büyüttüm, anaokulu öğretmenliği yaptım, bebek bakmaktan anlarım.. dahası sürekli okuyorum nette.. e kk sizlerden de sürekli öğreniyorum. bi şey olunca, eşime bu böyle şu şöyleymiş diyorum. kesinlikle neden demiyor, uyguluyor söylediğimi..
biliyorsunuz kv ile bazen bu mevzularda çatışıyoruz, benim yerime eşim müdahale ediyor..
sana tavsiyem sen de eşini bi şekilde ikna edersin.. bebeğin için en iyisini düşünen ve yapacak olan sensin.. gerekirse bebeğini oturt yürütece birkaç foto çek, gönder babaannelere baksınlar sevinsinler.. ama sen kullanma..
eğer size de gelecek olurlarsa, yanlarında da oturtursun birkaç dakika..
valla biz kadınların işi ''idare etmek''anlatırım aslında kabul de eder ama kv ile sorunlar olduğu için onun
aldıklarını kullanmıyosun giydirmiyosun vs. sorunlar oluyo yine sorun olacak diye çekiniyorum((
valla biz kadınların işi ''idare etmek''
anneni, eşini, çocuğunu, arkadaşını..
madem bunlara takılıyor eşin, sen de suyuna git.. hususi onun geleceği zaman giydir aldıklarını..
sonra çıkartırsın..
benim kv.. sağolsun çok heveslendi, tuhafiye dükkanı açacakmış gibi ördü de durdu.. ören bayan oldu
hırka, yelek, patik, atkı, bere.. koyacak yer bulamıyorum..
gerçeği konuşmak gerekirse, dışarıda giyrililebilecek şeyler de değiller..
ama evde olduğum zaman hususi yaptıklarını giydiriyorum,
kadın torunu, özenmiş, saatlerce uğraşmış, sevgiyle yapmış..
karşılıklı oturuyoruz biz, bi de gelince torunun üstünde görünce yaptıklarını, bi seviniyorki..
eşim pek önemsemez ama, dikkat ediyorum, annesinin yaptırdıklarını ayşecikin üzerinde görünce haklı olarak
onun da hoşuna gidiyor..
ilk çıngırağını düşünmüş almış sağolsun.. ama çin malı, korktum eline vermeye..
eşim de verme dedi.. ama kayınvalidem gelince kızın etrafına saçıyorum aldığı çıngrakları..
eline vermeye çalışınca, ''aaa, yerlere değdi, yıkamadım onları'' diyorum.. o da sallayıp kızın ilgisi çekmekle yetiniyor..
ama demedim, çin malı, eline vermiyorum diye..
diyorum işte, yolunu de sen bul.. akşam eşinin yanında oturt yürütece..
on dakikadan bi şey olmaz.. sonra aaa, sıkıldı, zaten altını açacaktım,
mama saati de geldi dersin, alırsın içinden..
yeterki, kullandığını görsün, giydirdiğini görsün..
o zaman bıdı bıdı etmez..
valla biz kadınların işi ''idare etmek''
anneni, eşini, çocuğunu, arkadaşını..
madem bunlara takılıyor eşin, sen de suyuna git.. hususi onun geleceği zaman giydir aldıklarını..
sonra çıkartırsın..
benim kv.. sağolsun çok heveslendi, tuhafiye dükkanı açacakmış gibi ördü de durdu.. ören bayan oldu
hırka, yelek, patik, atkı, bere.. koyacak yer bulamıyorum..
gerçeği konuşmak gerekirse, dışarıda giyrililebilecek şeyler de değiller..
ama evde olduğum zaman hususi yaptıklarını giydiriyorum,
kadın torunu, özenmiş, saatlerce uğraşmış, sevgiyle yapmış..
karşılıklı oturuyoruz biz, bi de gelince torunun üstünde görünce yaptıklarını, bi seviniyorki..
eşim pek önemsemez ama, dikkat ediyorum, annesinin yaptırdıklarını ayşecikin üzerinde görünce haklı olarak
onun da hoşuna gidiyor..
ilk çıngırağını düşünmüş almış sağolsun.. ama çin malı, korktum eline vermeye..
eşim de verme dedi.. ama kayınvalidem gelince kızın etrafına saçıyorum aldığı çıngrakları..
eline vermeye çalışınca, ''aaa, yerlere değdi, yıkamadım onları'' diyorum.. o da sallayıp kızın ilgisi çekmekle yetiniyor..
ama demedim, çin malı, eline vermiyorum diye..
diyorum işte, yolunu de sen bul.. akşam eşinin yanında oturt yürütece..
on dakikadan bi şey olmaz.. sonra aaa, sıkıldı, zaten altını açacaktım,
mama saati de geldi dersin, alırsın içinden..
yeterki, kullandığını görsün, giydirdiğini görsün..
o zaman bıdı bıdı etmez..
yürüteçi altı aylık olunca kızımda kullanmaya başlamıştık.
bazen cankurtaran gibi oluyor.namaz kılarken,lavaboda iken vs.
evde kimse yokken iyi oluyor.
.arkadaşımın oğlu
21 kasımda 1 yaş dedi.o 6 aylıkken koymaya başlamıştı yürüteçe.
9 ayın sonunda yürüdü çocuk:13:
benım kv dede ole canım iyi tarif etmıssın görüntüde ıyı samımıyet yok mesafe koymak lazım sonuçta ne olursa olsun adı kayınvalıde.en ıyıside kayınvalıde sonuçta.bence presnsıplerını koy canım yürüteç çok zararlı o almış dıye prensıplerınden odun verme.sonuçta bebıslerımız daha taze.kemıklerı tam gelısmedı göstermelık yapma ne dusunuyosan onu sole gönlü hoş olacak dıye yanlış şeyler sakın yapma helekı bebeğin için....yaa ne kadar güzel anlatmışsın ...
bende yok o marifet pek fazla kv öz değil yani eşimin öz annesi değil iyi biri de sayılmaz yani
aslında görüntü de iyi ama samimiyet 0 . işin özü gösterişte var icraatta bişey yok . ısınamıyorum bi türlü
ne söylese ne yapsa batıyo. eşime de açık açık söyledim ama benim eşim sağolsun çok iyi ve incedir
o yapsın biz yapmayalım gönlünü hoş tutalım diyo. ben de yapamıyorum ne bileyim yaa
benım kv dede ole canım iyi tarif etmıssın görüntüde ıyı samımıyet yok mesafe koymak lazım sonuçta ne olursa olsun adı kayınvalıde.en ıyıside kayınvalıde sonuçta.bence presnsıplerını koy canım yürüteç çok zararlı o almış dıye prensıplerınden odun verme.sonuçta bebıslerımız daha taze.kemıklerı tam gelısmedı göstermelık yapma ne dusunuyosan onu sole gönlü hoş olacak dıye yanlış şeyler sakın yapma helekı bebeğin için....
evde tekken anakucağı hakikaten kurtarıcı oluyor..yürüteçi altı aylık olunca kızımda kullanmaya başlamıştık.
bazen cankurtaran gibi oluyor.namaz kılarken,lavaboda iken vs.
evde kimse yokken iyi oluyor.
arkadaşımın oğlu
21 kasımda 1 yaş dedi.o 6 aylıkken koymaya başlamıştı yürüteçe.
9 ayın sonunda yürüdü çocuk:13:
bana kalırsa kayınvalidelerin çoğu hareketi 'dostlar alışverişte görsün' mantığında..yaa ne kadar güzel anlatmışsın ...
bende yok o marifet pek fazla kv öz değil yani eşimin öz annesi değil iyi biri de sayılmaz yani
aslında görüntü de iyi ama samimiyet 0 . işin özü gösterişte var icraatta bişey yok . ısınamıyorum bi türlü
ne söylese ne yapsa batıyo. eşime de açık açık söyledim ama benim eşim sağolsun çok iyi ve incedir
o yapsın biz yapmayalım gönlünü hoş tutalım diyo. ben de yapamıyorum ne bileyim yaa
ek gıdaya geçiş - gazanız mübarek olsun canımmm..kızlar bugun doktora gıttık kılo alımı ıyı ama madem 6 aylık oldugunda işe başlıcaksın şimdiden az az vermeye basla dedı ek gıdaları red etmemesı için.once elma suyu(ben zaten verıyodum) elmanın kabugunu soyup cam rendede rendele sonra ınce bır tulbentle posasını koy tülbente bastır suyunu çıkar ve bardağı sıcak suyun altında beklet ılısın silikon kaşıkla ver dedı bunun aynısını havuç ve armutlada yap dedi ama 3 gün elma 3 gün havuç 3 gün armut ver dedı aralarındada 1 gün verme dedı dınlendır dedı kakasında degısıklıkler olucak hıc korkma dedı.daha sonrakı haftada yoğurt taze mayalanmış ınek sutu olur dedı sulandır gene sıcak su altında ılıt sılıkon kaşıkla ver dedı.aynı hafta ıcınde sebze çorbası yarım havuç yarım patates bıraz pirinç 2 su bardağı su 20-25 dk kaynat blendırdan geçir sulu olsun bır kac tatlı kaşığı kadar ver dedı sızler neler yapıyosunuz neler verıyosunuz
bende vermedım elma suyundan başka canım ama doktor madem işe baslıcaksın senden alışssın senden alır başla annene kalmasın dedı haklı sanırım.once meyve sularını hızlandırabılırım.cam rende balık şeklinde olanlar var onlar çok ıyıyımıs ondan al derım.artık elma suyunu vermeye basla canım bence.hıcbısakıncası yok nasılsa.tatsın bakalım tepkısı nasıl olucakek gıdaya geçiş - gazanız mübarek olsun canımmm..
valla şimdiye kadar bi şey vermedim ben.
henüz cam rende alamadım, bunun da etkisi var..
senin yazdıklarını masaüstüne atıyorum şimdi
bende aşagı yukarı sen gibi kardeşlerime baktım burda internette çocuk gelişim kitaplarında okuyorum bilgimi eşimle paylaştığım zaman ne biliyosun yine kadınlar kulubünde mi okudun bunları sanki ordakiler doktor benim sözüme orda yazanlara itimat ettiğin kadar etmiyorsun vs diyip sinirlenir her seferinde de haklı çıkarım ama demezki haklı çıktı gene bari bu sefer dinleyim onu demezsinir oluyorum kendisine
evde tekken anakucağı hakikaten kurtarıcı oluyor..
hoş ayşecik ondan inme yolunda epeyce ilerledi ama iyi idare etti bu zamana kadar..
bu arada benim bi arkadaşınh oğlu da 9 aylıkken yürümüş, çok şaşırdım..
arkadaşım, bu çocuğun hiç korkusu yok.. koltuğun üstünde yürüyor, koltuk bitince ayağını boşluğa atıyor..
hoop, düşüyor.. görsen her yanı yara bere. görüp, bunun böyle hareketli olduğunu bilmeyen çocuğa bi şey yapıyoruz sanır dedi
bana kalırsa kayınvalidelerin çoğu hareketi 'dostlar alışverişte görsün' mantığında..
bi kısmı da abartı zaten.. ama kv işte.. ne onunla oluyor, ne onsuz
sen bildiğini yap yine ama, eşine-evinize sansımasını da hesapla derim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?