kızlar bugun doktora gıttık kılo alımı ıyı ama madem 6 aylık oldugunda işe başlıcaksın şimdiden az az vermeye basla dedı ek gıdaları red etmemesı için.once elma suyu(ben zaten verıyodum) elmanın kabugunu soyup cam rendede rendele sonra ınce bır tulbentle posasını koy tülbente bastır suyunu çıkar ve bardağı sıcak suyun altında beklet ılısın silikon kaşıkla ver dedı bunun aynısını havuç ve armutlada yap dedi ama 3 gün elma 3 gün havuç 3 gün armut ver dedı aralarındada 1 gün verme dedı dınlendır dedı kakasında degısıklıkler olucak hıc korkma dedı.daha sonrakı haftada yoğurt taze mayalanmış ınek sutu olur dedı sulandır gene sıcak su altında ılıt sılıkon kaşıkla ver dedı.aynı hafta ıcınde sebze çorbası yarım havuç yarım patates bıraz pirinç 2 su bardağı su 20-25 dk kaynat blendırdan geçir sulu olsun bır kac tatlı kaşığı kadar ver dedı sızler neler yapıyosunuz neler verıyosunuz
bende vermedım elma suyundan başka canım ama doktor madem işe baslıcaksın senden alışssın senden alır başla annene kalmasın dedı haklı sanırım.once meyve sularını hızlandırabılırım.cam rende balık şeklinde olanlar var onlar çok ıyıyımıs ondan al derım.artık elma suyunu vermeye basla canım bence.hıcbısakıncası yok nasılsa.tatsın bakalım tepkısı nasıl olucak
amaaan, o çok biliyor!!!
ben kadınlar kulubünde okuduklarımla uzman oldum beah!
gelsin onu bi sınav yapayım bakim kaç alacak
şaka bir yana, burada yazılanlar hep tecrübe.
doktorların üyelere söyledikleri, onların uygulamaları ve deneyimlerin sonucu..
bu kadar bilgiye nereden erişecektik..
çoğumuz doktora soramadığımızı burada birbirimize soruyoruz..
ama senin eşinin fıtratı bu belliki. haklı olduğunu anladığı halde kuyruğu dik tutucam diye sana direndiğine göre..
o kaç çocuk büyütmüş acaba? ne bildiğini merak ettim açıkçası..
ben ilk başta elma ve havuç verdim 5 gün oldu yarında yoğurt vermeyi düşünüyorum yani sanırım tatlı tatsız dengeler heralde alışmaz diye düşünüyorum.[/B]:44:eminim bayılır..
ek gıdaya geçiş için verilen program listelerinde hep elma ve havuç suyu ile başlangıçlar var..
sonra sebze çorbaları geliyor..
kimileri de önce meyvenin aromasına ve tatlı sularını tadan bebeklerin haşlama sebzeleri ve çorbalarını istemediklerini söylüyor
var mı hakikaten böyle bi şey:44:
amaaan, takma bacım..aynen öyle çok bilir kendileri.. sevgili kayınvalidem onları cam bir fanusun içinde yetişdirdiği için hayata dair ne varsa evlenince öğrendi daha doğrusu kavga dövüş ben öğrettimçocuk yetiştirmeyle ilgili bir bilgi ve tecrübesi olmadığı gibi kendisine söyleneni de kabul etmez bizde kavga ettik dün çook sinirliyim eşime, gıcık şey nolcak
ben ilk başta elma ve havuç verdim 5 gün oldu yarında yoğurt vermeyi düşünüyorum yani sanırım tatlı tatsız dengeler heralde alışmaz diye düşünüyorum.[/B]:44:
evet canım ole bıraz bu bebışler çook akıllı tatlıdan ssonra sebzeyı reddederler dudaklarını kaşığa açmazlarmış dr da ole dedı ama ek gıdada once sebzeden baslanmıyo işte bebeklerın hazmı için once taze meyva suyundan yanı en hafıfı elma havuç armuttan baslanıyor rendeden sonrakı posadan suyunu çıkararak.şöle olabılır dedı dr açken ver sebze çorbasını ozaman alır ve zamanla alışır dedı.ve 1 yaşına kadar bebeılerımeze yararlı ne verırsek kar.sonra seçmeye başlayacak sıpalar.ve bırde son olarak çorbaya pirinç yerıne bazen brokoli,bal kabağı(bal kabağı matematık zekasını gelıstırımıs)koy dedı ama havuç ve patates standartmışeminim bayılır..
ek gıdaya geçiş için verilen program listelerinde hep elma ve havuç suyu ile başlangıçlar var..
sonra sebze çorbaları geliyor..
kimileri de önce meyvenin aromasına ve tatlı sularını tadan bebeklerin haşlama sebzeleri ve çorbalarını istemediklerini söylüyor
var mı hakikaten böyle bi şey:44:
ben ilk başta elma ve havuç verdim 5 gün oldu yarında yoğurt vermeyi düşünüyorum yani sanırım tatlı tatsız dengeler heralde alışmaz diye düşünüyorum.[/B]:44:
aynı benım doktorum soledıgı sıraya gore gıdıyosun canım sende.sırada sebze çorban var ozaman
canım hem doktorlar hem sağlık ocakları once havuc+patates+pirinç( yada brokoli yada balkabağı) sebze çorbasını öneriyor bu tarıften şaşma derım bu arada havuc ve elma suyunu nasıl verdın yanı hangı aralıklarla once elma ertesı gun havucmu verdın gunde kac kere verdınacaba tarhana versem önce nasıl olur ki
canım hem doktorlar hem sağlık ocakları once havuc+patates+pirinç( yada brokoli yada balkabağı) sebze çorbasını öneriyor bu tarıften şaşma derım bu arada havuc ve elma suyunu nasıl verdın yanı hangı aralıklarla once elma ertesı gun havucmu verdın gunde kac kere verdın
Bizimki canim biraz cabuk kapanacak gb hergün vermiorum d vitaminini.ama aylık kafa cevresi gelişimi iyi.yesinler annesine gülen ağzını maaşallah
çorba tarifini bende aldım masaüstüne
bu arada bıngıldaklar ne durumda acaba kapanan var mı ?? bizim ki daha kapanmadı
oğlumu yere koydum oynuyo oyuncaklarıyla arada bir de bana dönüp gülüyo yaaa ısırmaklık tam
Çok uzun zamandır girmiyordum topiğe neler neler oldu acaba.Geçmişi şöyle hızlıca bi okumak lazım.Sanırım ek gıdaya geçen pek olmamış.Ben temmuz annesiydim ama erken gelince haziran oldum. :) Biz çoktan ek gıdaya başladık.Sabah 8 de 175 ml süt içiyor.11 de 125 gr meyve 15 te sebze çorbası (Ben evde ne varsa onu içiriyorum,ilk başlarda çok özel pireler filan yaptım ama sonra denerken farkettik ki bizim içtiğimiz çorbaları içiyor.Daha tuzsuz,baharatsız yapıyorum,onunkini ayırıyorum,bizimkine sonradan ekliyorum ne ekleyeceksem) 17 de 150 ml süt, 20 de milupanın gece yen,ilen kaşık mamasını yiyip yatıyor.12 gibi uyanıyor 120 ml sütle tekrar uyku modu.Sabah 8 e kadar.
Bizden haberleri yazayım da ardından sizinkileri okurum.Rüzgar hala dönmüyor ne sağına ne soluna.Sanırım bir haftaya kalmaz döner.Elleriyle ayaklarını yakalıyor.Oynuyor ama henüz ağzına kadar götüremiyor.Oyun halısı ile oynuyor.Agu,magu sesler çıkartıyor.Bağırıyor kendi sesini dinliyor.
Kendi kendine uyuyamıyor.Dondy beşikte sallanarak uyuyor.Üç kez nezle oldu.Son 3 ayda.
Bunun dışında her geçen daha çok yorulduğumu hissediyorum.Sizlerden ne haber.
Yasak mı değil mi bilmiyorum ama detaylar blog sayfamda,okuyacak vaktiniz olursa diye yazıyorum adresi.
Yeni Annenin Günlüğü
Herkese sevgiler,bebeciklerinize ve size sağlık ve uyku dilerim :)
İkinize de Maşaallah diyorum... Allah nazarlardan saklasın..Eki Görüntüle 571785buda bızım sıpa 4 ay asımıza giderken:)
İkinize de Maşaallah diyorum... Allah nazarlardan saklasın..
Bu arada Karakız ban yemiş herhalde..:44: Hesabı pasifleşimiş çünkü..
günaydınnnn kızlarrr. kızım dişş çıkardı:18: altan iiki dişide çıkıyoo. artıkk 1 kg taze soğan alayım bariii
Eki Görüntüle 571785buda bızım sıpa 4 ay asımıza giderken:)
Çok uzun zamandır girmiyordum topiğe neler neler oldu acaba.Geçmişi şöyle hızlıca bi okumak lazım.Sanırım ek gıdaya geçen pek olmamış.Ben temmuz annesiydim ama erken gelince haziran oldum. :) Biz çoktan ek gıdaya başladık.Sabah 8 de 175 ml süt içiyor.11 de 125 gr meyve 15 te sebze çorbası (Ben evde ne varsa onu içiriyorum,ilk başlarda çok özel pireler filan yaptım ama sonra denerken farkettik ki bizim içtiğimiz çorbaları içiyor.Daha tuzsuz,baharatsız yapıyorum,onunkini ayırıyorum,bizimkine sonradan ekliyorum ne ekleyeceksem) 17 de 150 ml süt, 20 de milupanın gece yen,ilen kaşık mamasını yiyip yatıyor.12 gibi uyanıyor 120 ml sütle tekrar uyku modu.Sabah 8 e kadar.
Bizden haberleri yazayım da ardından sizinkileri okurum.Rüzgar hala dönmüyor ne sağına ne soluna.Sanırım bir haftaya kalmaz döner.Elleriyle ayaklarını yakalıyor.Oynuyor ama henüz ağzına kadar götüremiyor.Oyun halısı ile oynuyor.Agu,magu sesler çıkartıyor.Bağırıyor kendi sesini dinliyor.
Kendi kendine uyuyamıyor.Dondy beşikte sallanarak uyuyor.Üç kez nezle oldu.Son 3 ayda.
Bunun dışında her geçen daha çok yorulduğumu hissediyorum.Sizlerden ne haber.
Yasak mı değil mi bilmiyorum ama detaylar blog sayfamda,okuyacak vaktiniz olursa diye yazıyorum adresi.
Yeni Annenin Günlüğü
Herkese sevgiler,bebeciklerinize ve size sağlık ve uyku dilerim :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?