Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

Günaydınlar herkeseeeee :)

Nfk sultan, inşallah Ayşecik hep böyle uyur ;) aynen dediğin gibi insanoğlu çok memnuniyetsizzzzzz. Ama burayı bir görsen. Sağolsun belediye de hiç çalışmadığı için her yer buz!! Dün yer yer eriyen karların suları donmuş durumda. -3.5 imiş dışarısı :) çoluk çocuk olmasa mühim değil de onları evde eylemek çok zooooor :/ kocacığım da yarın tüm gün yok; bilmem napıcizzzzzz :(

günaydıııın!! eşim bugün mesaide, biz de kahvaltı yaptık.
ayşecik çizgi film izleyedursun, ben de az spor yapayım.

Günaydınlar herkeseeeee :)

Nfk sultan, inşallah Ayşecik hep böyle uyur :KK66: aynen dediğin gibi insanoğlu çok memnuniyetsizzzzzz. Ama burayı bir görsen. Sağolsun belediye de hiç çalışmadığı için her yer buz!! Dün yer yer eriyen karların suları donmuş durumda. -3.5 imiş dışarısı :) çoluk çocuk olmasa mühim değil de onları evde eylemek çok zooooor :/ kocacığım da yarın tüm gün yok; bilmem napıcizzzzzz :KK43:
inş.. dün sesli Kur'an-ı Kerim okuyordum, öylece yerde sızdı, onun tesiri sanırım :-)

bolu gibi bi yerde bu işlerin artık profesyonelce yapılması lazım ama metropolün hali de malum, malesef..
Allah kolaylık versin..

günaydıııın!! eşim bugün mesaide, biz de kahvaltı yaptık.
ayşecik çizgi film izleyedursun, ben de az spor yapayım.

inş.. dün sesli Kur'an-ı Kerim okuyordum, öylece yerde sızdı, onun tesiri sanırım :-)

bolu gibi bi yerde bu işlerin artık profesyonelce yapılması lazım ama metropolün hali de malum, malesef..
Allah kolaylık versin..

Arabaları görsen var ya kaya kaya gidiyorlar yada çıkamıyorlar park ettikleri yerden. Millet isviçrede falan nasıl yaşıyor bilmiyorum ama keşke öğrenip uygulasak.

Oğluşda sabahtan beri bi manyama var. Agresiflik diz boyu. Elimde kalmasa iyi...

Lcwden atkı bere eldiven takımı almıştım oğluşa ama beresi küçük geldi. Dün gidip değiştirdim ama tabi aynısı yoktu. Neyse; aldığım bere yine küçük geldi!! Benim oğluşum mu koca kafalı yoksa berelerde mi sıkıntı var bilmiyorum???? Bu havada da gidip değiştirilmez ki oğluşla :( sanırım bugün bende de bi anormallik var :D

Arabaları görsen var ya kaya kaya gidiyorlar yada çıkamıyorlar park ettikleri yerden. Millet isviçrede falan nasıl yaşıyor bilmiyorum ama keşke öğrenip uygulasak.

Oğluşda sabahtan beri bi manyama var. Agresiflik diz boyu. Elimde kalmasa iyi...

Lcwden atkı bere eldiven takımı almıştım oğluşa ama beresi küçük geldi. Dün gidip değiştirdim ama tabi aynısı yoktu. Neyse; aldığım bere yine küçük geldi!! Benim oğluşum mu koca kafalı yoksa berelerde mi sıkıntı var bilmiyorum???? Bu havada da gidip değiştirilmez ki oğluşla :KK43: sanırım bugün bende de bi anormallik var :D
Efe de bizim kiz gibi koca kafali demek olabiliiir :p saka bi yana ayaklari da kafasi da vucuduna oranla büyük bizimkinin. O yuzdeeeeen basina da ayagina da o yanimda yokken bisey almiyorum artik. Yoksa elimde patliyor.
 bi de efenin ahenkle dans eden saclar reklamında oynayacak kadar volumlu saclari var tabi, onun da etkisini unutmayalim :-) Sen de onu düşünme artik bugün cikilmaz. Yarin obur gun değiştirirsin. Olmadi baska bi giysi alirsin. Lcw de degistirme hakki baki nasilsa :D Efeyi yatirinca sen de az uyu, daha keyifli uyanirsiniz. Kizi yatirdim ben de kestiricem simdi :KK14:

Gezelim gorelimde bolu var suyundanmi pembis bu mutfak sevgisi....ne makarnalar gosterdiler be
Bolu'nun içinde bi restauranta girmedim. Ama bu kadar unlu olduğuna gore gerçekten bi hikmeti var. Tecrübe etmek isterim doğrusu :-) Geliş gidislerde bolu dagi et lokantasi-ismail'in yerine gidiyoruz, hayatimda yediğim en lezzetli et orada <3

Bolu'nun içinde bi restauranta girmedim. Ama bu kadar unlu olduğuna gore gerçekten bi hikmeti var. Tecrübe etmek isterim doğrusu :-) Geliş gidislerde bolu dagi et lokantasi-ismail'in yerine gidiyoruz, hayatimda yediğim en lezzetli et orada <3
Biz de Abant'a gitmiştik. Unutamadığım iki şey var: yemekleri ve soğuğu.:KK25:

Lcwden atkı bere eldiven takımı almıştım oğluşa ama beresi küçük geldi. Dün gidip değiştirdim ama tabi aynısı yoktu. Neyse; aldığım bere yine küçük geldi!! Benim oğluşum mu koca kafalı yoksa berelerde mi sıkıntı var bilmiyorum???? Bu havada da gidip değiştirilmez ki oğluşla :KK43: sanırım bugün bende de bi anormallik var :D
Saçlarından bence. Benden çok saçı var.:nazar:

Efe de bizim kiz gibi koca kafali demek olabiliiir :p saka bi yana ayaklari da kafasi da vucuduna oranla büyük bizimkinin. O yuzdeeeeen basina da ayagina da o yanimda yokken bisey almiyorum artik. Yoksa elimde patliyor.
 bi de efenin ahenkle dans eden saclar reklamında oynayacak kadar volumlu saclari var tabi, onun da etkisini unutmayalim :-) Sen de onu düşünme artik bugün cikilmaz. Yarin obur gun değiştirirsin. Olmadi baska bi giysi alirsin. Lcw de degistirme hakki baki nasilsa :D Efeyi yatirinca sen de az uyu, daha keyifli uyanirsiniz. Kizi yatirdim ben de kestiricem simdi :KK14:

Busmai stayla yaptım. Yani o uyanıkken ve oyuncakları ile oynarken odanın kapısını kilitleyip tilki uykusu yaptım :D sonra o uyuyunca da yazılı okudum vs :)

Koca kafalı kız bunlarrrrr :)

Gezelim gorelimde bolu var suyundanmi pembis bu mutfak sevgisi....ne makarnalar gosterdiler be

Neler yaptılar acaba programda?? Genelde hamurişi olayları sanıyorum :)

Siz en güzelinde yemişsiniz zaten ;) şehir içinde yok öyle et yapan yer. Şehir içinde anca güzel mantıcı var :) keşli cevizli <3 <3

Biz de Abant'a gitmiştik. Unutamadığım iki şey var: yemekleri ve soğuğu.:KK25:

Abanttaki otellerin yemekleri cidden çok lezzetli ;) soğuğa laf yok :p

Saçlarından bence. Benden çok saçı var.:nazar:

Yok yok kafası büyük hahahha. Geçen sene aldığım maymunlu bere 5-6 yaş imiş meğersem. Bugün gidip 7-8 aldım bi tane :D şaka bi yana saçlar da uzadı ya kabarıyor dediğiniz gibi ;)

Kızlar bu arada bugün farkettim ki banka kartım yok!! Hiçbi yerde bulamayıp kendime sövdükten sonra bildirmek için aradım bankayı. Bankamatikte unutmuşum!!! :KK47::KK57: Eşimin yorumu: oha pembiş; yaşlı insanlar bile yapmıyodur artık böyle birşeyi!! :D hahahahha:KK53:

Oğluş dün uyandığında burnu tıkalı gibiydi ve öksürüyordu ara ara. Bugün daha da tıkalı burnu. Sanırım kreşe gidince de böyle olacak; iyileşip hastalanacak sürekli :(

o_Oo_O:KK46::KK46:Slmmmm tunaydin herkese. Kızım şu aralar çok şımarık babannede n kaynaklanıyor tabii. Benim sözümü dinlemedi mi ceza veriyorum. Odasına koyuyorum kapıyı kapatıyorum buradan çıkmiyacaksin diyorum çok kızıyor. Biraz söz dinliyor babanneye gördüm u yine aynı şımarık söz dinlemez oluyor diyorum çok simartiyosun diye anlamıyor beni deli ediyo. Bu konuya Dedemizin yorumu çocuğu depresyon a sokuyosunuz biriniz çok ilgileniyor biriniz kızıyor diyo.bende diyorum anne sinir koy diye anlamıyor diyorum eee annenin yaptığına yanlış diyo amma o kadar gerisi yok. mert büyüdü ve ilgi istiyor sürekli kızım kıskanma ya devam ediyor. Mesela uyurken sessiz ol biraz diyorum özellikle yaninina gelip bağırıyor kuzum kocaman acıyor gözünü napan bilmiyorum

bize gelen hastalık ikisini gezmeden gitmez kızımın geçti oğlumun başladı..şükür nezlede kaldı...sohbetlerine gelince düşünsenize sizdekilerden ne malzeme çıkıyor bizde cümbüş:) ben de görmemiş bir anne olunca herşeyleri keyifli geliyor o heyecanla paylaşıyorum sizinle...:)
bu arada kızım çok ağlıyor bu ora ota b...ka...hemde ne istediğini söylemeden "ama ama ama" diyerek ..

o_Oo_O:KK46::KK46:Slmmmm tunaydin herkese. Kızım şu aralar çok şımarık babannede n kaynaklanıyor tabii. Benim sözümü dinlemedi mi ceza veriyorum. Odasına koyuyorum kapıyı kapatıyorum buradan çıkmiyacaksin diyorum çok kızıyor. Biraz söz dinliyor babanneye gördüm u yine aynı şımarık söz dinlemez oluyor diyorum çok simartiyosun diye anlamıyor beni deli ediyo. Bu konuya Dedemizin yorumu çocuğu depresyon a sokuyosunuz biriniz çok ilgileniyor biriniz kızıyor diyo.bende diyorum anne sinir koy diye anlamıyor diyorum eee annenin yaptığına yanlış diyo amma o kadar gerisi yok. mert büyüdü ve ilgi istiyor sürekli kızım kıskanma ya devam ediyor. Mesela uyurken sessiz ol biraz diyorum özellikle yaninina gelip bağırıyor kuzum kocaman acıyor gözünü napan bilmiyorum
ah canım benim yaa.. bacım, biliyorum dayanamıyorsun ama yapma.. lütfen yapma :KK43:
o daha henüz çok küçük. söylediğin ceza yöntemi kime etki etmiş ki, bu kadar küçük bebekte işe yarasın..
hadi odana git demek, seni o anlık sakinleştirir. ama o kendini dışlanmış hisseder. aksine onu daha çok kendine yakınlaştırman gerek.

babaannenin varlığı büyük nimet. eminim onu çok seviyor, çok güzel ilgileniyor ama kızının ihtiyacı olan asıl sensin, 'anne'
sadece kurallar, istediğinin olması değil mevzu. sen onun tüm istediklerini yapsan da o yine mutlu olmayacak.
zaten her istediği olan çocukta, bir süre sonra tatminsizlik kaçınılmaz.
o sana olan ihtiyacını bu şekilde haykırıyor zannımca. hem kardeşini kıskanıyor, hem seni onunla paylaşıyor.
haklı olarak küçüğe daha fazla zaman ve emek harcıyorsun. kızın da bunun farkında.
bilmiyorum ek gıdaya başladı mı, kv ye bırakmak mümkün mü? ama birkaç saat de olsa
oğlanı uyurken falan bırak babaanneye, kızınla evde yalnız kal. işi gücü bırak onunla oyna.
hopla, zıpla, koş.. oyuncaklarla oyun kur. uyuyacağı zaman onunla uyu, o dalana kadar seni yanında bilsin.
bu şekilde yeniden bi bağlanma sağlaman lazım.

diğer yandan; kardeşiyle ilgili ona ufak sorumluluklar verebilirsin..
hadi gel altını değiştirelim, sen bezini ıslak mendili getir, ya da biberonunu getir yedirelim falan..
onu uyutalım, onu yedirelim sonra seninle şunu yaparız gibi...
bunlar benim kitaplardan okuduğum şeyler.. duygusal anlamda çocuğu tatmin etmen gerek..

bize gelen hastalık ikisini gezmeden gitmez kızımın geçti oğlumun başladı..şükür nezlede kaldı...sohbetlerine gelince düşünsenize sizdekilerden ne malzeme çıkıyor bizde cümbüş:) ben de görmemiş bir anne olunca herşeyleri keyifli geliyor o heyecanla paylaşıyorum sizinle...:)
bu arada kızım çok ağlıyor bu ora ota b...ka...hemde ne istediğini söylemeden "ama ama ama" diyerek ..
geçmiş olsun. ama hamdolsun nezle, grip falan olsa o çok daha beter.. inş ömercik de kısa sürede geçirir biter.

konuşma mevzuuna gelince, bizimki de her gün beni şaşırtıyor. ağzım kulaklarımda eşime anlatıyorum
şöyle dedi, böyle yaptı diye.. gerçekten şu ara dil gelişimi çok hızlı. ota b.ka ağlamalar da bizde mevcut.
her bakımdan seni anlıyorum, bizzat aynı şeyleri yaşıyorum bacım :KK45:

Eagle kızların hepsi erkek çocuklarına göre daha ağlak, zirlak bizdede beni Beynen en çok yoran küçük kız

Back
X