Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

cenacm bu konuda bilgili olduğunu düşünüyorumda birşey sorcam, fitresini verdiğimiz orucuda tutmamız gerekiyormu sonradan??

Bir kimse fidyesini verse, sonrada oruç tutabilecek duruma kavuşsa, evvelâ verdiği fidyelerle yetinemez, tutamadığı oruçları kaza gerekir. Bu durumda; kaza etmeden ölürse, oruç borcunun ödenmesi için varislerine vasiyette bulunması gerekir. Sıhhatine kavuşmadan vefât edecek olsa verdiği fidyeler kâfi gelir, vasiyette bulunması gerekmez.

İbâdetlerden oruç hakkındaki fidye, ayetle sabittir:

"O size farz kılınan oruç, sayılı günlerdir. O günlerde sizden kim hasta, yahut seferde olur da oruç tutmazsa, tutamadığı günler sayısınca, sıhhat bulduğu veya yolcu olmadığı başka günlerde oruç tutar. Fazla ihtiyarlık veya ağır hastalık gibi sebeblerle oruç tutmaya gücü yetmeyenler üzerine, bir yoksul doyuracak kadar fidye vermek lâzımdır..." (Bakara, 2/184).

Ayetten de anlaşılacağı gibi; hastalar ve yolcular, oruçlarını daha sonra kaza edebilirler. İhtiyarlık ve devamlı hastalık gibi sebeplerle daha sonra kaza etme imkanı bulamayanlar ise fidye verirler.:40:

kızlar bu göbeklerden kurtulmak için bişiler yapalım yaa

mesela mekik çekelim beraber, yani beraber derken. bi sayı belirleyelim ve herkes her gun o sayıda mekik çeksin
buradan da yazsın, günlük hedefimi tamamladım diye, birbirimizi belki teşvik ederiz boylelikle

mesela 10 * 3 mekik ile baslayabiliriz. (10 tane mekik cekip 2 dk dinlenip bunu 3 kere tekrarlamak suretiyle)

ne dersiniz?
ben mekik olayına giricem de, 6 ay dolsun diye bekliyorum..
sezaryenliyim..
yoksa beklemeyeyim mi?:44:

canım buralardayım arada okuyorum sizleri ama çalışıyorum çok sık yazamıyorum maalesef:26:
ama takipteyim :34:
melisa ne yapsın canım burda arkadaşların anlattığı sıkıntıları bizde çekiyrouz diş çıkartıyoruza yoruyoruz bakalım hergün bir huyu değişmiş
oluyor nedense bakalım inşallah bir düzene oturur bu uyumalarda :26:
Allah kolaylık versin.. bu diş dönemi zor geçecek belli.. :100:

sevgili arkadaşlar mama sandalyesi alan var mı? kullanan var mı?
yorumlarınıza göre bende seçim yapmak istiyorum :32:

canım ben satın almadım dayım kızının kulandıgı vardı yepız yenı duruyor onu kullanacagız ama henuz yenı gecıyoruz ek gıdaya diye daha kullanmadık 6 aydan sonra kullanacagız

canım ben satın almadım dayım kızının kulandıgı vardı yepız yenı duruyor onu kullanacagız ama henuz yenı gecıyoruz ek gıdaya diye daha kullanmadık 6 aydan sonra kullanacagız

çok mantıklı benimde yeğenlerimin var ama uzak
olduğu için yardımlaşma imkanımız yok maalesef :(

çok mantıklı benimde yeğenlerimin var ama uzak
olduğu için yardımlaşma imkanımız yok maalesef :(

kıbrıs ta yasıyorum en uzak mesafe 1,30 saat :) ya bırkac blog da ikea nın mama sandalyesı ovuluyodu bebek etrafına rahat bakabılıyormus vs. bırde ona bak ıstersen.

ikeanın kileri biliyorum kalas gibi geldi bana:3:

valla gormedım dedıgım gıbı bırkac blogda okudum ama bence mama snadalyesınınen onemlı ozellıgı dengesının kolay kolay bozulmayacak bırsey olması bebeısler hareketlenıcek ıyıce devrılmesını sıtemeyız tasınabılır olması lazım o nedenlede asırı agır da olmamalı bebekler etrafını da gorebılmelı hımmsırt desdegı olmalı vs. ay bak merak ettım benım evdekı naısl bırsey bugun gıdınce bakayım :)

hoppala erkek bebeklere zararlı olablr diyorlar bnde alsammı diyordum kızlar siz ne düşünüyorsunz alan kullanan varmı aranzda

Bir kimse fidyesini verse, sonrada oruç tutabilecek duruma kavuşsa, evvelâ verdiği fidyelerle yetinemez, tutamadığı oruçları kaza gerekir. Bu durumda; kaza etmeden ölürse, oruç borcunun ödenmesi için varislerine vasiyette bulunması gerekir. Sıhhatine kavuşmadan vefât edecek olsa verdiği fidyeler kâfi gelir, vasiyette bulunması gerekmez.

İbâdetlerden oruç hakkındaki fidye, ayetle sabittir:

"O size farz kılınan oruç, sayılı günlerdir. O günlerde sizden kim hasta, yahut seferde olur da oruç tutmazsa, tutamadığı günler sayısınca, sıhhat bulduğu veya yolcu olmadığı başka günlerde oruç tutar. Fazla ihtiyarlık veya ağır hastalık gibi sebeblerle oruç tutmaya gücü yetmeyenler üzerine, bir yoksul doyuracak kadar fidye vermek lâzımdır..." (Bakara, 2/184).

Ayetten de anlaşılacağı gibi; hastalar ve yolcular, oruçlarını daha sonra kaza edebilirler. İhtiyarlık ve devamlı hastalık gibi sebeplerle daha sonra kaza etme imkanı bulamayanlar ise fidye verirler.:40:

minita benm bildigim kadarı ile, sağlığın yerine gelince tekrar tutman gerekiyo, fidye mi vermiştin ki?

Borcumuzu odeyecez o zaman insallah ama emzirirken cok zor bence, emzirme isi bittikten sonra tutarim ben insallah. Cunku sut verdikce agzim damagim kuruyor resmen su icmeden duramam

ikeanın kileri biliyorum kalas gibi geldi bana:3:
ikanın yanlış hatırlamıyorsam antilop modeli bi sandalyesi var..
bunlar hiç kullanışlı değil.. bizim bebeklerimiz için..
daha yeni yeni oturtmaya başlıyoruz biz, mutlaka sırt dayanağı kademeli olmalı..
hem onun plastiği de sert, bi minderi kılıfı falan yok.
portatif de değil.. öylece duruyor,
diğer sandalyeler kullanıldıktan sonra kapatılıp yerden tasarruf sağlanabilir..
kuzende var ikeanınki, köşede öylece duruyor..

canım linkler çok güzel iyi oldu paylaştığın:54:

benden de bir öneri eltim söyledi onuda bir firmada aynı böyle mama sandalyesi var ama aynı zamandada salıncak oluyor kademeli olarak ayarlanabiliyor yatırılabiliyor beşik falan oluyormuş fiyatıda 120 civarı demişti bakabilrisin:34:
rica ederim canım benimm..
link var mı, ya da nasıl arayabilirim google emmide ?:1:

Son düzenleme:
daha yeni yeni oturtmaya başlıyoruz biz, mutlaka sırt dayanağı kademeli olmalı..

rica ederim canım benimm..
link var mı, ya da nasıl arayabilirim google emmide ?:1:

bunun üstündeki püskülü beğenmedim ben ama çıkabiliyormuş
$Bs-1.webp
$Bs-9.webp

guzel bir fikir aslında göbeğim yok ama bıraz sıkılastırmam lazım bıraz sıkı tutup mekık ceksem yada eskısı gıbı platese baslasam oda kalmıycak ama ıste tembellikten yapmıyorum iş e gıdıyorum ev e gelıyorum kızım ve ev işi ki eşim cok yardımcı evi o temızlıyo resmen ben bırsey yapmıyorum :) arada bır 10 dl memkık cekmek o kadar sıkıcı gelıyorkı bana ama yapmam lazım yaza sımdıden hazırlık yapmak lazım :) bide ben pasta yapmya merak sardım pasta dekorasyon u kursuna gıdıcem ınsallah o nedenle evde yapmam lazım platese gıdemem kurs bıtene kadar ay dilim dustu resmen baya sacmaladım

vala kötü öle gzl bişi umma sakın sonuçta sarımsak var içnde ve feci kokuo burnum tıkalı içtim ama yeterki şu kilolar gtsn eski hallerime dönim dene bnce bebişinde gaz falan yapmzsa devam edersn içiyrm sonrada dişlerimi fırçalıorm sakız falan ne varsa çiğniorm o kokuyu alıp migdem bulanmsn diye zaten hemn gidıo kokuda akşam eşim gelmeden önce yapmştm hiç hissetmedi bile:1:
Tugce ben de tam onu sorcaktım, zayıflicez derken adama kokmayalım pis pis :)
zaten şaftım kaymış gbi dolanıyom evde, bi de kokmayayım :)

kızlar kızıma nevresim takımı almak istiyorum yedek olarak ama sizinde fikirlerinize ihtiyacım var
sizce hangisi ?
Eki Görüntüle 574048
Eki Görüntüle 574047
şeker portakalı 2. nevresim çook şirinmiş, çok begendm

ben mekik olayına giricem de, 6 ay dolsun diye bekliyorum..
sezaryenliyim..
yoksa beklemeyeyim mi?:44:
vallahi bilmem ki canım, doktorun bekle dediyse bekle istersen ama pek bişi de kalmadı 6. ayın dolmasına

vallahi ben almicam galiba, hem yer tutuyo, bi de masraf oluyo diye. hoppala da aldık cunki, durmadan bişi almak gerekiyo vallahi napcaz bilmyorm.

hoppala erkek bebeklere zararlı olablr diyorlar bnde alsammı diyordum kızlar siz ne düşünüyorsunz alan kullanan varmı aranzda
biz kullanıyruz, doktormuza danıstık almadan hiç oyle bişi demedi, zaten bez var önlerinde o koruyodur bence

Borcumuzu odeyecez o zaman insallah ama emzirirken cok zor bence, emzirme isi bittikten sonra tutarim ben insallah. Cunku sut verdikce agzim damagim kuruyor resmen su icmeden duramam

genelde sağlıgı düzelemeyecek hastalar fidye veriyolar minita, bu kısa gunlerde tutmak lazım ama dedğin gbi emzirrkene zor

cena minderni ayrıca satıyo ikea, ama cok dandik bişi dediğin gbi, eşim ucuz diye ondan almak istiyo ama hiç almasak daha ii sanki

Back
X