- 8 Ağustos 2011
- 12.554
- 14.698
- 498
cenacm bu konuda bilgili olduğunu düşünüyorumda birşey sorcam, fitresini verdiğimiz orucuda tutmamız gerekiyormu sonradan??
Bir kimse fidyesini verse, sonrada oruç tutabilecek duruma kavuşsa, evvelâ verdiği fidyelerle yetinemez, tutamadığı oruçları kaza gerekir. Bu durumda; kaza etmeden ölürse, oruç borcunun ödenmesi için varislerine vasiyette bulunması gerekir. Sıhhatine kavuşmadan vefât edecek olsa verdiği fidyeler kâfi gelir, vasiyette bulunması gerekmez.
İbâdetlerden oruç hakkındaki fidye, ayetle sabittir:
"O size farz kılınan oruç, sayılı günlerdir. O günlerde sizden kim hasta, yahut seferde olur da oruç tutmazsa, tutamadığı günler sayısınca, sıhhat bulduğu veya yolcu olmadığı başka günlerde oruç tutar. Fazla ihtiyarlık veya ağır hastalık gibi sebeblerle oruç tutmaya gücü yetmeyenler üzerine, bir yoksul doyuracak kadar fidye vermek lâzımdır..." (Bakara, 2/184).
Ayetten de anlaşılacağı gibi; hastalar ve yolcular, oruçlarını daha sonra kaza edebilirler. İhtiyarlık ve devamlı hastalık gibi sebeplerle daha sonra kaza etme imkanı bulamayanlar ise fidye verirler.

ben mekik olayına giricem de, 6 ay dolsun diye bekliyorum..kızlar bu göbeklerden kurtulmak için bişiler yapalım yaa
mesela mekik çekelim beraber, yani beraber derken. bi sayı belirleyelim ve herkes her gun o sayıda mekik çeksin
buradan da yazsın, günlük hedefimi tamamladım diye, birbirimizi belki teşvik ederiz boylelikle
mesela 10 * 3 mekik ile baslayabiliriz. (10 tane mekik cekip 2 dk dinlenip bunu 3 kere tekrarlamak suretiyle)
ne dersiniz?
sezaryenliyim..
yoksa beklemeyeyim mi?:44:
Allah kolaylık versin.. bu diş dönemi zor geçecek belli.. :100:canım buralardayım arada okuyorum sizleri ama çalışıyorum çok sık yazamıyorum maalesef:26:
ama takipteyim
melisa ne yapsın canım burda arkadaşların anlattığı sıkıntıları bizde çekiyrouz diş çıkartıyoruza yoruyoruz bakalım hergün bir huyu değişmiş
oluyor nedense bakalım inşallah bir düzene oturur bu uyumalarda :26: