Önce Hamileydim Şimdi Anneyim

az önce 5. Ay doktor kontrolumuzden geldikkk

doktorumuz ek gıdaya baslamamızı söyledi, bir de liste verdi

oglen - meyve
ikindi - yoğurt
akşam - pekmezli irmikli pirinçunu muhallebisi

ama ben cok oldugunu düşünüyorum, kısmetse bu ay boyunca her gün birini veririm sırayla diyorum.

Arkadaşlar merhaba.Benimde 20 temmuzda bir kızım oldu,4 yaşındada bir oğlum var.Hamileliğimin başından beri forumu takip ediyorum,o yüzden hepinizi tanıyor gibiyim genel olarak yaşadıklarımız aynı olduğu için sizden akılda alıyorum doğrusu ama ancak üye olabildim :) bende şuan sadece emziriyorum ama sütüm zar zor yetiyor minyon bir kızım var.Umarım bundan sonra faal olarak aranıza katılabilirim.Kendinize iyi bakın

canım ben uyku egtımını kızıma gore uyguldım oyle traccy hogg falan uygulamadım :) kızım ellerinden dolayı uyuyamıyodu bnede ellerini tutum kucagımda hafıf sallayarak uyutum hep sonra kucağımda sallama yı azatmak ıcın koltuga yatırdım ellerini tutum bir elimle diğer elimle de sırtını ovaladım yada hafif sallar gibi yaptım. sallama yı kesmeye yakın yuzunu oksadım o sekılde uyudu sımdi uykusu geldiğinde gozlerini ovalayınca koltuga yatırıyorum kendi yan donuyo ellerıyle oynayıp uyuya kalıyo bazen yatagına koyuyorum konusuyo konusarak uyuya kalıyor ama aglarsa kucagıma alıyorum sakınleştırıp oksayarak uyutuyorum genelde ellerimi tutuyor oyle oldugunda bide esım bazen yanına yatırıyor kızım esımın yuzunu okusyo o sekılde uyuya kalıyor bu genelde sabah uyandıgında oluyo ben ıse gıtmeye hazırlanırken esım yanına alıyo kendısını :) esim muzısyen o nedenle gunduz rahat . bide sımdı uyku arkadası alsammı dıye dusunuyorum ondan da emın deılım budefa sureklı uyuyacagında onu ısteyecek elıne yanı nere gıdecek olsak onuda yanımızda olmazı lazım bu dusunduruyor alırmıyım bılmıyorum

hapsucum maşallah, ne güzel alışmış:nazar:
elleri ile kendini uyandırıyolar ya, kendi kendilerni rahatsız ediyolar, zaten kundakta da ondan rahat ediyolar.
yatagına yatırıp ellerini tutup kollarının üstüne hafifce bastırıp poposuna da pişş pişşş deyip vurunca bazen nadiren uyuyo bizimki
ama genelde kucakta uyuyo,bi de emziksiz asla uyuyamıyo, çok fena alıştı

cenacm bu konuda bilgili olduğunu düşünüyorumda birşey sorcam, fitresini verdiğimiz orucuda tutmamız gerekiyormu sonradan??

hapsuu uyku eğitimine başladınızmı siz cnm? Neler yaptın, tracyy hogg mu??

minita benm bildigim kadarı ile, sağlığın yerine gelince tekrar tutman gerekiyo, fidye mi vermiştin ki?

kızlar bu göbeklerden kurtulmak için bişiler yapalım yaa

mesela mekik çekelim beraber, yani beraber derken. bi sayı belirleyelim ve herkes her gun o sayıda mekik çeksin
buradan da yazsın, günlük hedefimi tamamladım diye, birbirimizi belki teşvik ederiz boylelikle

mesela 10 * 3 mekik ile baslayabiliriz. (10 tane mekik cekip 2 dk dinlenip bunu 3 kere tekrarlamak suretiyle)

ne dersiniz?

Darısı başımıza inşallah:)) bende hafif sallıyorum ondan sonra duruyorum sadece pişşş pişş diyorum uykuya dalıyor ama bunu kendi yatağında başarmamız lazım inşallah:))
Uyku arkadaşı bir kuzucuk var oyuncakçılarda gördüm bende kimileri çok tavsiye ediyor çocuğa uykuyu hatırlattığı için. Sadece uyuyacağı zaman onu eline vermek uyku saatinin geldiğini bebeğe anlatırmış. Tabii öyle birşeye alışırsa yanında taşıman lazım dışarda uyuyacağı zamanlarda

olur canım başlar uyumaya ara ara yatagına bırak yanında otur elınle yuzunu oksa nini soyle zamanla kendı basına uykuya alışacaktır benm kız uyuyacagınde kendı nınısını soyluyo artık eeeeeeee diye :)

Arkadaşlar merhaba.Benimde 20 temmuzda bir kızım oldu,4 yaşındada bir oğlum var.Hamileliğimin başından beri forumu takip ediyorum,o yüzden hepinizi tanıyor gibiyim genel olarak yaşadıklarımız aynı olduğu için sizden akılda alıyorum doğrusu ama ancak üye olabildim :) bende şuan sadece emziriyorum ama sütüm zar zor yetiyor minyon bir kızım var.Umarım bundan sonra faal olarak aranıza katılabilirim.Kendinize iyi bakın

hoşgeldn canm sende benm gbisin bebekler yeni yeni bi düzene giriyor ve bizde artık bişilere vakit ayırabiliyorz diymi :))

olur canım başlar uyumaya ara ara yatagına bırak yanında otur elınle yuzunu oksa nini soyle zamanla kendı basına uykuya alışacaktır benm kız uyuyacagınde kendı nınısını soyluyo artık eeeeeeee diye :)

bizimki ninni söyleynce gülmeye şımarmaya başlıyor sessiz ve karanlık ortamda daha rahat uykuya geciyor gece uyuyoruz ama gündzleri hep sıkıntı en fazla 30dakka uyuyablıorz normalmi bilmıorm ama böle bizm düzenmz...

mesela mekik çekelim beraber, yani beraber derken. bi sayı belirleyelim ve herkes her gun o sayıda mekik çeksin
buradan da yazsın, günlük hedefimi tamamladım diye, birbirimizi belki teşvik ederiz boylelikle

mesela 10 * 3 mekik ile baslayabiliriz. (10 tane mekik cekip 2 dk dinlenip bunu 3 kere tekrarlamak suretiyle)

ne dersiniz?

bi ara platese başlamştm bıraktm kısmetse gene başlıcam ama baklm nezamn buaralar hep yorgun hissedyrm kendmi angelına jolıenin emzirrken kullandgı zayıflama çayını yapmaya başladım dünden beri günde bir defa içiorm bizimkine gaz falanda yapmadı şimdilk sütümüde etkilemedi devam ederm bi süre daha bakalm eski hallermze nezamn dönücez..

ayy evet eeee eee eeelerii çok komik oluor yerim ben onları yaaa böreklerim benim :))))

bizimki ninni söyleynce gülmeye şımarmaya başlıyor sessiz ve karanlık ortamda daha rahat uykuya geciyor gece uyuyoruz ama gündzleri hep sıkıntı en fazla 30dakka uyuyablıorz normalmi bilmıorm ama böle bizm düzenmz...

her bebeğin kendi duzeni var canım gunduz benım kzıda en fazla 40 dk uyur baskada uyumaz ve evet uyrken ısık ıstemıyor ya los ısık olucak yada karanlık

bi ara platese başlamştm bıraktm kısmetse gene başlıcam ama baklm nezamn buaralar hep yorgun hissedyrm kendmi angelına jolıenin emzirrken kullandgı zayıflama çayını yapmaya başladım dünden beri günde bir defa içiorm bizimkine gaz falanda yapmadı şimdilk sütümüde etkilemedi devam ederm bi süre daha bakalm eski hallermze nezamn dönücez..
canım çayın tadı nasıll bende yapıcam bu caydan ama kusarım dıye korkuyorum :) sarımsak+zencefl+bal+lımon :)

ne dersiniz?

guzel bir fikir aslında göbeğim yok ama bıraz sıkılastırmam lazım bıraz sıkı tutup mekık ceksem yada eskısı gıbı platese baslasam oda kalmıycak ama ıste tembellikten yapmıyorum iş e gıdıyorum ev e gelıyorum kızım ve ev işi ki eşim cok yardımcı evi o temızlıyo resmen ben bırsey yapmıyorum :) arada bır 10 dl memkık cekmek o kadar sıkıcı gelıyorkı bana ama yapmam lazım yaza sımdıden hazırlık yapmak lazım :) bide ben pasta yapmya merak sardım pasta dekorasyon u kursuna gıdıcem ınsallah o nedenle evde yapmam lazım platese gıdemem kurs bıtene kadar ay dilim dustu resmen baya sacmaladım

canım çayın tadı nasıll bende yapıcam bu caydan ama kusarım dıye korkuyorum :) sarımsak+zencefl+bal+lımon :)

vala kötü öle gzl bişi umma sakın sonuçta sarımsak var içnde ve feci kokuo burnum tıkalı içtim ama yeterki şu kilolar gtsn eski hallerime dönim dene bnce bebişinde gaz falan yapmzsa devam edersn içiyrm sonrada dişlerimi fırçalıorm sakız falan ne varsa çiğniorm o kokuyu alıp migdem bulanmsn diye zaten hemn gidıo kokuda akşam eşim gelmeden önce yapmştm hiç hissetmedi bile:1:

guzel bir fikir aslında göbeğim yok ama bıraz sıkılastırmam lazım bıraz sıkı tutup mekık ceksem yada eskısı gıbı platese baslasam oda kalmıycak ama ıste tembellikten yapmıyorum iş e gıdıyorum ev e gelıyorum kızım ve ev işi ki eşim cok yardımcı evi o temızlıyo resmen ben bırsey yapmıyorum :) arada bır 10 dl memkık cekmek o kadar sıkıcı gelıyorkı bana ama yapmam lazım yaza sımdıden hazırlık yapmak lazım :) bide ben pasta yapmya merak sardım pasta dekorasyon u kursuna gıdıcem ınsallah o nedenle evde yapmam lazım platese gıdemem kurs bıtene kadar ay dilim dustu resmen baya sacmaladım

bi ara bnde pastacılık kurslarna merak sarmştm ama sonra evlendk kalktık izmirden zongldaga geldk kaldı...şimdi çocuk var vala herşey gözmde büyüyor..ben eski beni özledim galiba ayy bnde saçlaıorm galiba neyse sustm :44:

bi ara bnde pastacılık kurslarna merak sarmştm ama sonra evlendk kalktık izmirden zongldaga geldk kaldı...şimdi çocuk var vala herşey gözmde büyüyor..ben eski beni özledim galiba ayy bnde saçlaıorm galiba neyse sustm :44:

canım kendine de zaman ayırmalısın bence ama zor oluyor yorgunlukla biliyorum bakalım bende baslamak ıstıyorum ama ufaklıga bakacak bırı lazım eh anneme ıs dusuyo bu durumda ama oda calısan bır bayan bakalım ne olucak kafya taktım ama gıdıcem bırsekılde olmadı evde deneyerek ogrenıcem :)

ayşecike de dün akşam bi şeyler oldu..
kendi çıldırdı, beni de çıldırttı.. :25:
saat 10dan uyanmıştı, yatışı saat 01.30u buldu..
fena uykusu var, gözlerini ovuşturmaktan kıpkırmızı yaptı.
mızıldama, hatta ağlama had safhada..
gelin görünki, her zamanki gibi kundağını yapıyorum,
ciddi ciddi ağlamaya başlıyor..
hele emziği bin kez verdim bin kez attı.. hiçbir şekilde emmedi..
sürekli okudum, üfledim.. eşimin yanına gittim, uyandırdım..
bi çareee dedim, o da biraz ilgilendi sağolsun, okudu, yarım saat içinde yatağında
'emziksiz' uyuyakaldı.. :59:

bu diş ne menem bi şeymiş ya..
krize sebep oldu valla, bu hep böyle mi olacak:25:

çok ilginçtir, 30 sene olmuş istanbula geleli, zerre bozulmamış şivesi..:1:

elhamdülilillah.. demek bi dönemdi, geldi geçti..
inş iştahla afiyetle emer bundan sonra..

bu arada şeker portakalımmm nerelerdesin?
arada bi görüyorum, sonra kayboluyorsun, melisacık napıyor bakim?

canım buralardayım arada okuyorum sizleri ama çalışıyorum çok sık yazamıyorum maalesef:26:
ama takipteyim :34:
melisa ne yapsın canım burda arkadaşların anlattığı sıkıntıları bizde çekiyrouz diş çıkartıyoruza yoruyoruz bakalım hergün bir huyu değişmiş
oluyor nedense bakalım inşallah bir düzene oturur bu uyumalarda :26:

kızlar kızıma nevresim takımı almak istiyorum yedek olarak ama sizinde fikirlerinize ihtiyacım var
sizce hangisi ?
$phoca_thumb_l_Pasta - Bebek Nevresim Takimi.webp
$1.webp

canım kendine de zaman ayırmalısın bence ama zor oluyor yorgunlukla biliyorum bakalım bende baslamak ıstıyorum ama ufaklıga bakacak bırı lazım eh anneme ıs dusuyo bu durumda ama oda calısan bır bayan bakalım ne olucak kafya taktım ama gıdıcem bırsekılde olmadı evde deneyerek ogrenıcem :)

benim çevremde kimse yok bırakaym zaten bilmıorm şimdi çok ufak bırakamam aklım kalır yani az büyüsnde bakıcaz artk...benm annemde çalışıo ve zaten burda degller izmrdeler bnde zongldakta...

Back
X